V taktice problém není, odmítá chyby Bielsa

19.08.2014, 09:52
Aktuality
Marseille nevstoupila do nové sezony dobře, po remíze v Bastii a domácí prohře s Montpellierem se krčí na děleném patnáctém místě. Trenér Marcelo Bielsa zatím nenašel vhodnou formaci pro svůj tým, odmítá ale, že by špatně zvolená taktika mohla být příčinou dvou dosavadních nezdarů.

"Rozhodně jsme neuhráli výsledek, jaký jsme měli. Je jasné, že nás čeká spousta práce. Byli jsme vyrovnaným soupeřem a v závěru první půle jsme byli lepší, vytvořili si šance," uvedl po prohře s Montpellierem Bielsa, který Olympique převzal v létě.

Argentinský kouč do úvodního zápasu v Bastii vstoupil s formací 3-1-3-3, proti Montpellieru nasadil klasický systém 4-2-3-1, jenže bez úspěchu. "Myslím, že naše formace na výsledek vliv neměla. Střed obrany fungoval dobře, měli jsme problémy jen na krajích," prohlásil Bielsa.

"Je ale jasné, že nejsem spokojený. Prohrát s týmem, který loni hrál ve spodní části tabulky, rozhodně není úspěch. Vím, že jsou potřeba jisté změny. Ale je nutné dělat všechno s rozvahou, hlavní je postupně se zlepšovat," dodal trenér Marseille.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kdo bude chytat pristi zapas? Petrik Cech - pojistovak nebo ten 22 lety belgicky talent. Doufam, ze se to nedozvime az v den zapasu. Ja jsem vcera napjetim malem prasknul..

Reagovat
Kornovec

co tu otravujes s chelsea, starej se radsi o to kdo dnes nastoupi proti atleticu

Reagovat
DonAndres

Cassylas - Arbeloa, Nacho, Pepe, Coentrao, Illara, Xabi, Khedira, Cé-er7, Naftalin, Bejl

Reagovat
Kornovec

to tipujes nebo jsi insider?

Reagovat
DonAndres

Reagovat
Kornovec

tyhle nicnerikajici smajliky me fakt bavi :)

Reagovat
smazaný uživatel

Me zase tvoje debilni kydy. To jako nevidis, ze je ta sestava nesmysl?

Reagovat
DonAndres

Jiříkovo vidění

Reagovat
Kornovec

to si povime po zapase vole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Vaše bída, naše radost

Reagovat
Israha

Co to jsou zas za bláboly, že obrana fungovala? Montpellier neměl moc ze hry, ale jakmile se dostali na dostřel, byli nebezpeční, protože si mezi obráncema mohli dělat, co chtěli. N'Koulou je dlouhodobě z formy, Romao není obránce, Dja Djedje nebrání, takže jediný Morel tam něco hrál...ofenziva byla dobrá, nebýt sólování Thauvina, ale dozadu to ještě chce kus tvrdé práce, aby si to sedlo. A jednoho stopera navíc (odchod Mendese nechápu, to byl loni nejlepší marseillský stoper).

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa mozna odejde uz do konce prestupaku. Od zacatku se divím, ze si tam netahal zadne své jihoamerické koně, to neni o tom zeby nechtel, ale vedení mu neumožňuje kecat do přestupu. O víkendu se prý pohádal s vedením, protoze kdyz ho podepisovali tak mu bylo slíbeno, si přivést hrace dle libosti. To ted údajně neplatí.

Reagovat
Israha

Po dvou zápasech k tomu mám neutrální postoj, ale kdyby teoreticky šel - koho místo něj? Nenapadá mě jediný trenér, který má potřebnou kvalitu a zároveň by pro něj OM a Ligue 1 obecně byly atraktivní destinace.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Ranieriho no..ale za mě určitě nejaký bývalý fotbalista z Francie..Někdo jako Barthez, Djorkaeef, Cantona, Makelele.

Reagovat
Kornovec

mancini je volny

Reagovat
Israha

Na to mám jiný názor. Tihleti relativně mladí, neozkoušení trenéři jsou lepší do týmů, které nemají moc co ztratit a můžou jen překvapit (Sagnol v GB ideální příklad)...Marseille má kádr a ambice na to, prohánět PSG v boji o titul, a tam to prostě chce zkušenosti a autoritu.

Reagovat
smazaný uživatel

Baup

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa potrebuje prostor a stoprocentni duveru, jinak to nedopadne dobre

Reagovat
Godwinson

Romao ma na stoperu odehrano hodne a co pamatuju, vetsinou vyborne. Je ale pravda, ze se hodne divim neprichodu stopera. Vsadil bych si byval na to, ze minimalne Stambouliho privedou. Ale hlavu bych nevesel, podle me prijde. A s temi prestupy, dost pochybuju, ze Barrada nebyl jeho.

Reagovat
Langi

no Valbuena byl podle mě taky z větší části jeho

Reagovat
Israha

To bych neřekl. Ten mluvil o odchodu po MS v podstatě celou sezonu, ještě než vůbec s Bielsou začalo jednání...

Reagovat
domingo

Asi byl, ale podle vseho chtel primarne Valdiviu.. zatim to rozhodne nepusobi tak, ze by mel prestupy pod palcem on. Podle me musi byt dost nasranej.

Reagovat
Godwinson

O tom jsem cetl, ale prijde mne to nemyslitelne. Prisel do ambiciozni Marseille. Tezko uverit, ze tam chtel pritahnout tricatnika s minimalni zkusenosti s Evropou. To bych spise veril Banegovi, o kterem se spekulovalo. Ale uvidime, co jeste srpen prinese.

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa je žebrák

Reagovat
FCBjhonysFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele