V odvetě musíme být kreativnější, uvědomuje si O'Neill

12.11.2017, 13:56
Aktuality
Dramatickou bitvu slibuje odveta baráže o postup na mistrovství světa do Ruska mezi Irskem a Dánskem. Oba týmy včera měřily síly na severu Evropy a přestože domácí byli lepším celkem, zrodila se v Kodani bezbranková remíza...

Irové zvolili defenzivnější taktiku a když už se domácí dostali k zakončení, vylámali si zuby na brankáři Darrenu Randolphovi.

"Myslel jsem si, že to bude těžký večer a hráči si vedli skvěle. Vyvinuli maximální úsilí a teď budeme hrát o vše. Musíme vyhrát a čekám, že budeme muset dát několik gólů, protože Dánsko je schopno dát více než jednu branku," upozorňuje trenér Martin O'Neill.

"Nejsem si jistý tím, že soupeř měl tolik šancí. Darren dnes zachytal velmi dobře, ale i když se nám povedlo Dány omezit, musíme být v odvetě mnohem kreativnější. Nedali jsme gól, ale stále jsme ve hře," ví někdejší kormidelník Celticu.

Irové se v tuto chvíli mohou pochlubit zajímavou bilancí na venkovních hřištích - v rámci kvalifikačních duelů neprohráli už šestkrát v řadě. Sobotní výsledek budou potřebovat potvrdit v úterý, na Aviva Stadium se začne hrát ve 20:45.

"Hrálo se na příšerném terénu, což pro nás představovalo velké zklamání. Slyšel jsem, že trávník v Irsku bude v o něco lepším stavu, snad se nám tak bude hrát lépe. Snažili jsme se o rychlý fotbal, ale při zpracování míče byl často třeba jeden dotek navíc. To ovšem není výmluva, soupeř hrál na stejném hřišti. Ale nejedná se o konec světa. Jsme v lepší pozici, než v jaké jsme byli před utkáním, pro nás je hodně důležité, že jsme doma neinkasovali," říká dánský brankář Kasper Schmeichel.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trenér Gianpiero Ventura se stal u břehů Středozemního moře terčem kritiky kvůli údajně nezvládnuté taktice. Kouč však našel pochopení u sparťanského stratéga Andrey Stramaccioniho.

_____

"stratéga Andrey Stramaccioniho"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

nemělo tam bejt tragéda ??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odkaz?

Reagovat
dantetomas

Ten Ventura musi byt hrozny traged, ked postavi Insigneho do stredu obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem ten zapas, a podle me nebyl stoper, ale spilmachr. Hral na pozici, na ktere hrava Verratti. Prislo mi to nicmene zoufale, ze lita ve stredu a neni na sve prirozene pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

To ti musi dodat sebeduveru, kdyz se te zastane odbornik na slovo vzaty

Reagovat
Liquid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele