Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2018

zóna UEFA (Evropa) - baráž - 1. zápasy
11.11.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Irové si z Dánska odváží do odvety bezbrankovou remízu

Všechna tři předešlá barážová utkání o postup na mistrovství světa vždy přinesla alespoň jeden gól, což narušil až poslední zápas na pořadu dne mezi národními týmy Dánska a Irska. Přestože měli Dánové výrazně více ze hry a těšili se takřka sedmdesátiprocentnímu držení míče, typicky houževnatou obranu soupeře v čele s brankářem Randolphem nakonec překonat nedokázali a do odvetného zápasu v Dublinu budou vstupovat s remízou 0:0 v zádech.

Nutno říci, že diváci na kodaňském stadionu si příliš fotbalové krásy neužili. Irové od úvodních minut přenechali svému protivníkovi herní iniciativu a trpělivě vyčkávali ve vysokém počtu před vlastní šestnáctkou. Zatímco Kasper Schmeichel v dánské brance trávil dlouhé minuty o samotě, jeho protějšek Darren Randolph měl o poznání rušnější večer. Poprvé se gólman Middlesbrough musel činit ve dvanácté minutě, kdy jej z úhlu tvrdou ranou prověřil Larsen, a z následné dorážky poté proti mrštnému irskému brankáři neuspěl ani Cornelius.

Obdobná situace se v irské šestnáctce opakovala deset minut před koncem první půle. Tentokráte zdálky natáhl Christian Eriksen, jehož štiplavou ránu Randolph vyrazil pouze před sebe k nohám Pioneho Sista. Křídelník Celty Vigo však v největší šanci první půle přízemní ranou těsně minul zadní tyč. Až v 42. minutě o sobě poprvé dali směrem dopředu pořádněji vědět i hosté, když Schmeichela přinutil k prvnímu zákroku Cyrus Christie.

Ani po změně stran se na herním projevu obou týmů nic nezměnilo, a tak Dánové proti neprostupné obraně Irů marně pokoušeli štěstí střelami zpoza pokutového území. Asi nejblíže úspěchu byl osmnáct minut před koncem Poulsen, ovšem těsně minul. Na opačné straně Schmeichel pouze kontroloval dva nepřesné pokusy z kopaček Longa s Bradym a zdálo se, že utkání spěje bez většího vzruchu k bezbrankové remíze. V první minutě nastavení však přece jen Dánové ještě jednou pořádně zahrozili, když se k hlavičce po Larsenově centru dostal aktivní Poulsen, jenže Randolph i tentokrát vytáhl kvalitní zákrok, vytěsnil míč nad břevno a uhájil tak do úterní odvety čisté konto.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Irové postoupí

Reagovat
ZB 07

1:0

Reagovat
Zajda

COYBIG!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko do toho! Svěží vánek na MS! Oni se jako tvrďáci rodí, Dánové si pouze na tvrďáky hrají.

Skutečně věřím, že jejich herní styl může být příjemným osvěžením závěrečného turnaje. Severské země dlouhodobě moc nemusím, jsou přeceňované. Naopak ostrovani podceňovaní.

Reagovat
Jeňa

Vždyť je to přesně naopak. Ostrovani totálně přeceňovaní a naopak Dánové nedocenění.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrovani jsou neustále uráženi, že skoro neumí ani kopnout do míče, aniž by neudělali krtka.

Naopak Dánsko je hypovaný od roku 1992, kdy jim Schmeichel zázrakem vychytal zlato na ME... navíc to byla haluz, Němci a Oranjes byli jasně lepší. To je mediální masáž...

Reagovat
Beči

Jistě, současné Dánsko je zcela určitě hypováno kvůli titulu před pětadvaceti lety, který si většina lidí už ani nepamatuje a mladí diváci ho neznají vůbec, protože většině z nich nějaká minulost nic neříká. Faktem je, že Dánsko má teď dost silnou generaci a spoustu dalších mladých talentů.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný kdo tam skutečně za něco stojí je Eriksen.

Reagovat
smazaný uživatel

A není můj problém, že laická veřejnost neví o historii a minulosti fotbalu vůbec nic.

Reagovat
Beči

Očividně Dánské hráče moc nesleduješ, jinak bys tohle říct nemohl.

Reagovat
vanGomm

Jednalo se o EURO 1992,které Dánsko vyhrálo.Ovšem pouze proto,že byla v Jugoslávii válka.Hráči Dánska tím,že tehdy vyhráli EURO ukázali,že nějaká dlouhodobá příprava a soustředění nejsou až zase tak moc důležitá.Byli posbírání narychlo,když byli na svých dovolených a s trochou nadsázky se dá říci,že po hospodách

Reagovat
Rišan

Přesně tak, to je zase nějakej anglofilní trouba. Přitom Irové a Angličani mají už historicky vztah psa a kočky. Ostatně Anglány nemají rádi ani "bratři" Skotové. Wales jak vidíme stojí a padá s Balem. V pohárech se ovšem anglickým klubům letos daří, ale kolik v nich hraje skutečných Angličanů a točí se vlastních anglických peněz? Vždyť ta britská ekonomika je postavena na finančních machinacích, lichvě a daňových rájích.

Reagovat
El Campeon

vždyť ti Irové včera vůbec nic nepředvedli.co je na tom svěžího?

Reagovat
johnik

3:0

Reagovat
Jeňa

Snad postoupí Dánsko. Minulé MS jim uteklo kvůli nejnižšímu počtu bodů s druhých míst a o EURO přišli v baráži.

Navíc na MS radši uvidím Eriksena, Delaneyho, Kjæra nebo Jørgensena než Walterse nebo Meylera

Reagovat
Beči

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa najviac potešilo, že po tých hluchých dvoch kvalifikáciách zabrali najmä herne. Holt kvalitná práca s mládežou sa vyplatí, Dáni aj Švédi začínajú zbierať ovocie z úspešných MEu21 (2015).

Reagovat
Rudnevs

Taktiež budem osobne priať postup Dánsku, už len tá krajina je mi celkovo sympatickejšia, plus ako píšeš sú tam zaujímaví hráči (trebárs i s Bundesligy - Lössl, Christensen, Vestergaard, Kjaer, Kvist, Delaney, Jörgensen, Fischer, Poulsen).

Navyše i Alka Superliga ja dobrá liga, zostrihy z oficiálnej stránky mám v záložkách a po každom kole si pozriem vždy aspoň Kodaň a Bröndby (tých teraz trénuje Zorniger, tak tam majú celkom dosť Bundesligou preverených hráčov ).

Reagovat
raduinho

Snad postup Irska.

Reagovat
Beči

Co máte všichni s tím Irskem? Pro mě je jsou tedy daleko symptačitější Dánové, jak předváděnou hrou, tak samotnými hráči.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
raduinho

Sympatie jsou věc čistě subjektivní, takže mně jsou sympatičtější Irové. A můžou Dánové hrát s kýmkoli a předvádět cokoli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Mě je to celkem jedno mám rád oba, nicméně to Dánsko bych tam viděl asi raději. Už jen kvůli tomu, že tam mají několik zajímavých mladých hráčů a mají tam i hráče světové úrovně. Irsko by bylo osvěžením MS spíš kvůli fandům.

Reagovat
stas87

A co je teda take sympaticke na Irsku, ze si ho ludia praju na ms? Pre mna budu fajn ozivenie na eure, kde uz dneska maju sancu na postup aj oni. Ale toto je väcsi turnaj a pozerat sa len na tu ich tvrdost, nakopy a agresivnu hru? Dakujem ale to fakt nie.

Reagovat
fenixLFC

Napriklad kvoli fanusikom? A inak radsej pozerat irsku agresivitu nez padanie po kazdom suboji niektorych muzstiev

Reagovat
stas87

Tak konkretne ani fanusici Danska na tom nie su tak zle. Ale ak si mam vybrat, tak radsej prekusnem nejaky ten pad ci simulaciu na ukor nefutbalovosti a tupej agresivity. Takze konkretne ak by islo o to, ci mat na ms Argentinu alebo Irsko, tak urcite Argentinu. Viem, nehraju rovnaku kvalifikacnu zonu, ale pisal som cisto o mojom vybere koho tam mat a koho nie.

Reagovat
fenixLFC

Tak jasne ze totalne agresivne hovada na ukor spickovych technikov nechce nikto. Ale tvrda dorazna hra mi nevadi a skor prezijem niekolko zakrokov za hranou na ciastocny ukor futbalovosti nez niekoho kto posobi technickejsie ale staci aby zafukal vietor a uz lezi a place

Reagovat
Elliasson

Co se týče fanoušků - tak se mi spíš líbí severoirští kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no já to nepřeju moc ani jednomu z nich, raději bych tam viděl zrovna ty slováky. ale co už, snad postoupí ten, kdo předvede kvalitní fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko s úplným prehľadom Čakajú nás Majstrovstvá návratov, už teraz sa teším.

Reagovat
Elliasson

Joo, tak na ně se hodně těším. Wydad vyhrál Africkou Ligu Mistrů a ti jejich fanoušci jsou paráda.

Reagovat
Mirek na tenisu

Dány jsem vždycky nesnášel. Párkrát nás zastavili v cestě na mundial. Jsou docela zákeřní a jejich trenér s brýlkama, už si nepamatuji jméno, byl pořádný zmetek. Takže Ireland go!

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
bayern987

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Behem prvniho polocasu jsem tak premyslel, jestli by nebylo lepsi dat baraz pouze na jeden zapas nekde na neutralni pude. Ty prvni zapasy jsou stejne jen přetaktizovane a rozjede se to az ve druhem klani. To same play-off LM nebo EL. Samozrejme kluby by prisly o vstupne, ale kazdy zapas by byl jako finale a navic by hracum ubylo uz v tak naslapane listine zapasu.

Reagovat
Mirek na tenisu

dobrý názor

Reagovat
smazaný uživatel

Keďže je dnešný futbal o peniazoch, tak je to nereálne.

Reagovat
smazaný uživatel

jn na fanousky se sere, proto by se to melo hrat nekde, kam to budou mit daleko.

Reagovat
vanGomm

Souhlas je to o penězích.Vzhledem k počtu účastníků EURA (24) by vlastně spolu mohly hrát jen dvojice na jeden zápas a vítěz postoupí na EURO.To by se ušetřilo termínů!Jak se zmínil výše Teklber.Jenže právě na tohle pro ty peníze nikdo nepřistoupí.Proto se také hrajou ty kvalifikační skupiny,kde každý tým hraje 10 zápasů a někteří s baráží 12.Navíc s množstvím reprezentačních pauz.

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych tam místo obou viděl Švédsko a Itálii. Nešlo by to ještě přelosovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zas místo Švédska a Itálie viděl raději tuhle dvojici.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele