V Česku není tým, který by stavěl výhradně na mladých hráčích, upozorňuje Danko

20.02., 08:47
Rozhovory
Matěj Jurásek (© SK Slavia Praha)

Fotbalová veřejnost odjakživa řeší řadu nevyřešitelných otázek. Jednou z nich je, jak velký prostor mají mít mladí talentovaní hráči a na kolik je upřednostňovat před zkušenějšími konkurenty. Fanoušek a majitel oblíbeného účtu Mladá liga na sociální sítí X Marek Danko se touto problematikou detailně zabývá a právě on je hostem úterního vydání Livesport Daily. V něm jsme probrali například to, jak vytížení jsou mladí hráči ve FORTUNA:LIZE v porovnání se zahraničím a kdo aktuálně patří mezi největší tuzemské talenty.

Mezi nejvýraznější mladé tváře, které pravidelně nastupují mezi českou elitou, se jednoznačně řadí Matěj Jurásek nebo Martin Vitík. Zajímavé hráče, kterým se věští zářná budoucnost, ale najdeme napříč ligovým spektrem prakticky v každém klubu. To, jaký pak dostávají zápasový prostor v základních sestavách, už do značné míry záleží na hlavních trenérech.

"Situace v české nejvyšší soutěži je srovnatelná třeba s Rakouskem nebo Polskem. Bohužel ale nemáme v lize nějaký tým, který by to stavěl na tom, že bude dávat šanci výhradně mladým hráčům, něco jako na Slovensku Žilina nebo v Rakousku Salcburk. Takový koncept mi tady trochu chybí, ale možná je to dáno tím, že naše liga je tak kvalitní, že by se v ní žádné takové mužstvo neudrželo," říká Marek Danko.

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Odchody mladých hráčů do zahraničí a na hostování.

Oblíbené trenéry pro talentované fotbalisty.

Práci nejlepších českých klubů s mladými hráči.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady se na výsledky týmu kladou někdy až tak absurdní nároky, že trenéři prostě nemají prostor na to, aby stavěli více mladých. Někteří majitelé pořád žijí v představách, že své kluby, které mají reálně pouze na to, aby se pohybovaly max do 6. místa a bez pohárů, strašně chtějí, aby to pushovali výš, jenže to nikdy nevyjde, hrajou pořád staré zkušené kopyta a mladý týpek se do sestavy nedostane. Každý tým by měl povinně do základní jedenáctky postavit 2 hráče do 20 let bez možnosti vystřídat ho v první minutě, jako se to dělá jinde. Ti hráči kvalitu mají, ale potřebují důvěru, potřebují hrát, ne dostřídávat na posledních pár minut. Pak tady máme 23 letého borce, co teprve začíná nastupovat v lize a říkáme mu mladý talent.. potom se můžeme bavit o tom, že kluby nemají dostatečné příjmy z prodejů hráčů, nejlépe se totiž prodávají hráči do 20 let, co už mají něco odkopáno v lize a v mládežnických reprezentacích. Moc tomu prostě nerozumím, kluby, kterým v podstatě o nic nejde a v lize jen paběrkují ve středu tabulky, by nic neztratily nasazením několika mladíků. Věřím, že v každé akademii se alespoň 2 hráči, co tu kvalitu mají, najdou.

Reagovat
ratusek

Až na to "pushovali výš", za což bych ti nejraději plesknul s tím plně souhlasím

Reagovat
PBLead

Jojo, ale jen stylem na Vieru.

Reagovat
Losinho

"Každý tým by měl povinně do základní jedenáctky postavit 2 hráče do 20 let "

Proboha

Reagovat
vestinustarychdubu

Alespon dva hrace do 20, dva cernochy, jednoho asiata, jeden transgender, jednu zenu a jednoho paraplegika

Reagovat
smazaný uživatel

A jak navrhuješ donutit kluby začít vychovávat hráče pro repre?

Reagovat
10adam

Proč nutit do něčeho kluby? Ať si to dělají jak chtějí a rozhoduje o tom ten, který to platí

Reagovat
Kang & Kodos

Pokud majitelům nevadí dávat 100k měsíčně třeba Hlouškovi, o kterym ve Zlíně věděli, že je zadluženej jak rozvojový země, náchylnej na zranění, aby tam odehrál asi sedm zápasů a už ho nikdo neviděl, tak jejich volba. Pak si můžou stěžovat, že nemaj peníze

Reagovat
10adam

Jo, to je rozhodnutí majitelů, to máš jak v každé firmě. Všude se najde nějaký vocas, který bere neúměrně k jeho pracovním kvalitám… zdravím šéfa

Reagovat
Losinho

Reagovat
eibe

která firma?

Reagovat
10adam

Já ti to řeknu a budeš k nám chtít nastoupit

Reagovat
j_mrazik

Zdravíš šéfa, protože on bere neúměrně peněz, nebo že ty umíš hovno a ještě na to nepřišel?

Reagovat
10adam

To bych nechal bez komentáře

Reagovat
Selänne

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud jsme v situaci,

Reagovat
smazaný uživatel

že nemáme hráče v zahraničí a když jo, tak nehrají, tak bych to chtěl nějak řešit, protože můžeme za 10 let být na úrovni Litvy třeba.

Reagovat
10adam

Nemůžeš ale nikomu nařizovat koho mají hrát, když se v tom točí celkem velké prachy. … no tak budeme na úrovni Litvy, v posledních letech je mi repre ukradená

Reagovat
Losinho

Protože neumíme vychovávat hráče, sotva se dostaneme na euro u21, U19 jednou za uherák a o mládežnických MS se nemá potřebu bavit. Naposled jsme byli snad když chytal Zima.

Zapojení do áčka je na hovno, ale problém je už v mládeži. Vždyť náš suverénně největší talent za posledních 10 let je rád za lavičku v Bundeslize, a to nastupuje za Spartu od chvíle, co dochodil základku.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
10adam

Jo, to je kokotina

Reagovat
Puskas

Za bolševika byl, tuším, jeden mladý povinný.

Reagovat
Losinho

Tak ono to zní tak krásně komoušsky

Reagovat
Radin

Povinný je koumoušské slovo

Reagovat
KingMaster13

Když na to mladý nemá, tak zase cpát tam na sílu nemá cenu

Reagovat
10adam

Moc dlouhé

Reagovat
Petr325

To slýchávám často...

Reagovat
10adam

Vlasy?

Reagovat
kilobyte

Vedení.

Reagovat
PBLead

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Losinho

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
KingMaster13

Spíš jako problém vidím v tom, že české kluby si vybírají špatné typy fotbalistů a neumí rozvíjet opravdu fotbalové klenoty. To vidím jako větší problém. Ono tu šanci často i mlaďas dostane ale většinou nefotbalová lopata, která jen běhá. Kdežto techničtí hráči sedí, protože se třeba tolik nevrací. Tohle vidím víc jako Achilovu patu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Honza Danko je lepší než Marek

Reagovat
dantetomas

Tak to je jasne, ale kym este Jan Marek zil, tak bol rozhodne lepsi hokejista ako Danko futbalista

Reagovat
Seydou Doumbia

já myslel mistra republiky v cannincrosu honzu danka nevím jak ty

Reagovat
St. Pauli

Coze? Rikal tady nekdo Hugo Toxxx?

Reagovat
bobis21

U Baníku na to nadávám neustále, ale třeba to že od konce října byl Šín teď podruhé v základu (a to jen díky zranění Kubaly) je prostě šílené. Máme takového talenta, na jeho pozici je hráč úplně z formy, ale on se stejně nedostane do sestavy.

Pak se nemůžeme divit, když proti nám dá vítězný gól náš 21 letý odchovanec, který šel radši jinam, když u nás je cesta do áčka pro mladé zavřená ...

Reagovat
bobis21

+ teď v Boleslavi prázdné místa na střídačce. To pak vypadá, že nemáme ani z béčka vytipované adepty na vyzkoušení v áčku. Vzhledem k investicím, které Brabec do mládeže udělal (a už ne úplně včera) je to šílené a mnohem větší problém, než pár výsledků ...

Reagovat
Puskas

Tuším, že to byla první samostatná sezóna, kdy jsme skončili třetí s týme, jehož věkový průměr byl klem 21 - 22 let. Slončík, Galásek, Svědík, Řepoň... K tomu Vilda Hýravý coby matador a jelo to.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Selänne

neskutečný jména takhle zpětně

Reagovat
Puskas

Chytal Bernády, možná už tam byl Martin Čížek, velký talent Duhan...

Reagovat
Kang & Kodos

Ty prázdný místa jsou super no. To se děje u víc klubů

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Naopak ty prázdný místa teď chápu, v sezoně normálně vezmeš dorostence nebo někoho z béčka, ale teď je to zbytečný, hraje se sice liga, ale ty béčka a dorostenci začínají sezony myslím že až za nějakých 14-tri týdny ty jsou teď v úplně jiné fázi přípravy než hráči v acku

Reagovat
bobis21

No ti top z béčka se přeci mají účastnit přípravy áčka. I Baník pár hráčů měl v Turecku na soustředění, jen je pak prostě nevezme ani na lavičku a radši má volné místa. A to je i v tom Turecku chválili za výkony

Reagovat
GrimeBaller98

Pardubice nebo Liberec stavi docela na mladych hracich, ale nejsou to teda zadne zazraky

Reagovat
veikko

Většinu problémů už jste popsali v komentářích výše. Já bych ještě přidal, že podle mě není moc důvodů stavět vyloženě jen na hráčích do 23 let jako zmíněná Žilina.

Reagovat
ratusek

Hlavně Žilina má jen strategii "Co trochu umí kopnout do balonu a je mladé, tak hned prodat". Pak to doplní a furt dokola. Takže tam je absence jakéhokoliv sportovního úspěchu. Přitom právě pro takovéhle týmy je založena ta třetí pohárová soutěž a díky ní by se ještě více zpeněžili. Ale oni to dělají jen přes ligu. No a taky to tam z hlediska návštěv a hlavně fandění taky tak vypadá, protože to lidi nebaví

Reagovat
veikko

No a Salcburk je absolutně nesmyslné přirovnání. To je jedna z mnoha firem Red Bullu, která slouží potenciálně jako přechod do Lipska. Navíc tam o Rakušana pomalu nezavadíš a když už ano, tak je to starší hráč jako Ulmer nebo Schlager, kteří mají tomu týmu právě dodat ty zkušenosti.

Reagovat
PBLead

Tak Salcburk je jiná liga. Stačí si pustit rozhovor s Rosickým z minulého roku, kdy řekl něco ve smyslu, že Salcburk má jednu z nejlepších akademií v Evropě, kdy se zaměřují hodně na Afriku a penězi na akademii vůbec nešetří. S těmi se Sparta absolutně nemůže srovnávat.

Reagovat
Selänne

Salzburg hlavně kupuje nejtalentovanější fotbalisty z menších států ve věku 16 až 19 let. To nejsou Jiráskové, Grygarové, Pennerové atd. To jsou často generační talenti té dané země - Izrael/Gloukh, Slovinsko/Sesko, Maďarsko/Szoboszlai, Dánsko/Kjaergaard, Norsko/Haaland. Takoví hráče by si k nám v životě nedostal.

Reagovat
Mass

Reagovat
veikko

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kilobyte

Hlavní problém je, že se řeší hlavně jen, že trenéři nenasazují mladé hráče, ale už se moc neřeší jejich kvalita.

Jinak Danko označí jako mladé hráče ročníky 2002 a mladší a pak půlka jmen, které zmíní jsou starší hráči.

U Karabce říká, že moc nehraje a na konci řekne, že Jurásek už je v lize dlouho a má zkušenosti. Přitom toho odehrál polovinu, co Karabec a i letos toho má odehráno méně.

Reagovat
ratusek

navíc Karabec teď začal hrát na jaře pravidelně a i dost na urovni, takže je ještě předpoklad, že bude dostávat těch šancí více.

Mladé talenty bych považoval 18-20. Už i těch 22 je moc, ale u nás si tu mantru mladého talentu jedeme pořád. A dokonce se to říká i o 24 letých Ale to je u všech sportů u nás.

Reagovat
Losinho

24 let je takovej ten ideální hráč pro naší špičku, co když se chytne, tak ti ho kvůli věku nikdo nesebere, a může tě tahat dalších x let - Ševčík, Masopust, Douděra atd

Směrem k velkejm prodejům, velký kariéře a nějakýmu vlivu na světovej fotbal je to samozřejmě už ztracenej případ.

Reagovat
Kiss Me Polka!

vždyť zrovna vás největší přestup a nejlepší hráč za poslední dekádu šel právě ve 24 a udělal nejlepší kariéru Čecha v zahraniční od Rosickeho

Reagovat
Losinho

Myslel jsem to tak, když ten hráč ve 24 přijde k nám.

Reagovat
Kiss Me Polka!

no i tak to neni zadne pravidlo, treba kuchta k vam prisel ve 23.7 letech a za rok a pul sel ven za slusny peniz s se slusnymi vyhlidkami, kdyby neprisel rusky zmrd

Reagovat
ratusek

jo brát to podle jednoho prodeje ale u tebe to chápu

Reagovat
Kiss Me Polka!

jasne jednoho tech prikladu je samozrejme vic (treba coufal, vaclik..). je nesmysl trvdit, ze ve 22-24 uz z ceska nejde prestoupit tak, aby sla udelat kariera, kdyz jedni z tech nejuspesnejsich to prave takto udelali

Reagovat
PBLead

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Nevím, jak přišel na to, že pod Kaniou by mohl Liberec jít dál cestou mladých hráčů. Z toho rozhovoru pro KBZ jsem teda měl spíše opačný pocit. O mladých tam mluvil sice jako o prioritě, ale až na nějakém čtvrtém nebo pátém místě. A prý podle něho je nemožné financovat klub z prodeje mladých hráčů.

Reagovat
lampas

Financovat provoz z mladých hráčů je možné v případě, kdy má ten tým vybudovanou nějakou akademii (což Slovan nemá a mít nebude). O tom Kania mluvil, že se na to chce zaměřit, ale nepůjde to hned.

Myšleno to asi bylo od týpka v podcastu tak, že se dál budeme soustředit na zkupování hráčů co se motají kolem U21 a zkoušet je vyhrát a otočit dál, což v českých reáliích je skutečně sportovní cesta přes mladé hráče

Reagovat
kilobyte

Tak on mluvil o tom, že v české lize to nejde vůbec. Ano, mluvil on tom, že mládež je jedna z priorit, ale ne hlavních. Navíc mu to moc nevěřím. Zvlášť když se chce zaměřit hlavně na hraní pohárů a to mít jako hlavní zdroj příjmů.

Reagovat
r.mrazik

chce stavet na mladych a ted v zime chteli Pavelku a Mejdra ze sparty

Reagovat
kilobyte

Tak on zatím asi nemá moc vliv. A i když chceš sázet na mladé, tak potřebuješ starší a zkušené hráče, aby ty mladé "učili".

Reagovat
r.mrazik

do toho mejdr moc nepasuje, ale ok

Reagovat
kilobyte

Tak minimálně může mladým radit, co nedělat. Třeba to jak zkoušel to "spaní podle Ronalda". Ušetří ostatním měsíce kravin.

Reagovat
10adam

Spaní podle Ronalda? Co to sakra je?

Reagovat
kilobyte

Spát pětkrát denně v 90 minutových intervalech. Tradiční osmihodinový spánek podle Littlehalese způsobuje, že mezi 13. a 15. hodinou je pak člověk neproduktivní, což je obzvlášť u sportovců problém.

Pokaždé mít čistě povlečenou postel.

Spát v tzv. fetální poloze. Tedy schoulený jako miminko, s vystrčenými koleny.

Hodinu a půl před spaním nezapínat televizi, počítač ani mobilní telefon, protože jejich záření potlačuje spánkový hormon melatonin.

Mejdr to zkoušel pár měsíců a prý z toho byl jen unavený. Dobrá je ta část, že má mít pokaždé čistě povlečenou postel. Takže si Mejdr před každým spánkem pral a nově povlíkal. Fakt magor.

Reagovat
10adam

Dobrá blbost

Reagovat
10adam

Snad měl Mejdr víc než jedno povlečení

Reagovat
kilobyte

Určitě jo, ale stejně ho musíš vypravit, usušit. Takže sundat starý, dát ho vyprat, nasadit nový, spánek, vyprané dát do sušičky a takhle 5x denně. Bych byl unavený jen z tohohle.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
10adam

Navíc kolik to spotřebuje energie a pracích prostředků…no prostě kokotina

Reagovat
Salfovic

Třeba měl povlečení jen na jedno použití.

Reagovat
kilobyte

Neměl. On se u toho i točil, jak to dává prát.

Reagovat
Front hell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
PBLead

Jako že byl pak vzbuzený v noci?

Reagovat
kilobyte

Část jo.

Reagovat
romeo351

Trénoval

Reagovat
naheCZ

Ta obrazovka na spánek mít vliv bude, ale hodina a půl už je asi zbytečně moc (všude jsem četl něco kolem půl hodiny?). Já fakt nejsem žádný expert a ani nic nedodržuju, ale vesměs by měla být hodně důležitá pravidelnost spánku s tím, že 8 hodin by mělo být fakt ta nejhornější hranice. To jsou věci, které jsem si zapamatoval, když jsem se o to před lety letmo zajímal

Reagovat
10adam

Spát aspoň 8hodin v kuse, to je sen…

Reagovat
ACSeRw!n

jojo.. to bych stihal, kdyby mel den 30 hodin

Reagovat
10adam

Tak nějak

Reagovat
kilobyte

Jako 8 hodin max?

On to má každý trochu jinak. Někomu třeba může stačit půlhodiny před spaním nekoukat na televizi, jiný bude třeba potřebovat více. Taky záleží na věku, aktivitě přes den, atd. Podle mě to má smysl řešit jen když se necítíš dobře, tak zkusit nějaké změny. Jinak prostě přirozeně.

Reagovat
naheCZ

Jo, hodně jsem to zobecnil, ale pro normální zdravého dospělého člověka by mělo být už těch 8 hodin moc. S tím, že tuším se to počítá tak, že když se "uložíš ke spánku", tak první půlhodina se má počítat jako usínání a ten zbytek měl být. Což když to tak vezmu, tak vlastně jít spát 8 hodin před tím, než se chci probudit by mělo být ok, ale mělo by ti teoreticky stačit míň. Jenomže je na to navázáno spousta dalších faktorů, který to pak všechno ovlivňují (drogy, fyzická aktivita, pitný režim, ...).

Reagovat
verv

8 hodin spánku určitě není moc. Obecně se uvádí, že spánek by měl trvat mezi 7-9 hodinama, takže 8 je takovej zdravej průměr.

Reagovat
naheCZ

Já to relativně blbě napsal, mělo to být víc jak 8 hodin moc, prostě ten vrchní limit, jak jsem psal předtím. Jo, ten uváděnej průměr samozřejmě znám, jen jsem fakt kdysi někde četl, že nad těch 8 hodin by si se dostávat neměl, že to není ideální. Ale nejsem expert

Reagovat
romeo351

Kdy lidi v jejich, naší historii spali v průměru takhle dlouho?

Reagovat
kilobyte

Na podzim a v zimě bych řekl, že to bylo po většinu historie.

Reagovat
romeo351

Tak ten zimní čas k tomu vyzývá, ale i tak si nemyslím

Reagovat
verv

Neříkám, jak dlouho lidi spali a spí, ale jenom kolik se doporučuje. Ale třeba sportovci spávají klidně 9 i víc hodin denně.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je blbost

Reagovat
naheCZ

Jinak teda on z toho vychází i ten Littlehalese (co jsem rychle pogooglil). Ono to nemá být 5x denně, ale aby si těch 5 spánkových cyklů měl, můžou navazovat na sebe. Takže 7.5 hodiny je podle něj ideální doba spánku.

Reagovat
Salfovic

Můžou navazovat na sebe? Takže po devadesáti minutovém spánku se vzbudím na povlečení postele a jdu zase spát na devadesát minut atd?

Reagovat
kilobyte

Nejlépe mít více postelí, ideálně 5 a jen se vždycky po 90 minutách překulit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Freedo

To je naprostá blbost, protože po těch 90 minutách se teprve člověk dostane do REM fáze.

Jinak taková zajímavost k tématu, teprve nedávno jsem zjistil, že lidé prý po staletí spali nadvakrát a uprostřed noci dělali různé práce https://www.bbc.com/future/article/20220107-the-lost-medieval-habit-of-biphasic-sleep

Reagovat
Mass

Tenhle podivnej zvyk má můj spolubydlící.

Reagovat
kilobyte

Nechtělo se mi to číst celé, ale dost toho zní, že to dělali šlapky a zločinci.

Reagovat
Freedo

Jj, ten začátek je hodně o tomhle, protože tak jsme o tom ze záznamů zjistili, o běžných věcech se nepsalo.

Nicméně důležitá část je: "people would tend to ordinary tasks, such as adding wood to the fire,For peasants, waking up meant getting back down to more serious work – whether this involved venturing out to check on farm animals or carrying out household chores, such as patching cloth, combing wool or peeling the rushes to be burned. One servant Ekirch came across even brewed a batch of beer for her Westmorland employer one night, between midnight and 02:00."

Reagovat
kilobyte

Hele, já jsem se taky někdy budil třeba v jednu, abych se podíval na NHL. Přikládat chodí někteří snad i teď. Takže i teď najdeš pár takových lidí, ale to neznamená, že je to nějak běžné.

A počkej až za 200 let si budou číst třeba o tom, jak Bill Gates čipoval lidi, aby ovládnul planetu a podobné perličky.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to nedávno četl

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak s tím modrým světlem to ale pravda je.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Sigma Olomouc

Ano, Mejdr je YouTuber.

Reagovat
St. Pauli

Do toho nepasuje ani Pavelka, ktery ma podle vseho motivaci pokracovat v zapornych hodnotach.

Reagovat
romeo351

On je celkově taková zajímavá figurka. Nikdo o něm po Hradci nechtěl, aby byl pravonohej Carlos, ale že se dostane ve Spartě v hierarchii za Wiesnera, je prostě chyba. A troufám si říct, že jen a jen jeho - jestli chlapec už prostě nemá v hlavě splněno, odfajfknuto

Reagovat
kilobyte

Wiesner je oproti Mejdrovi pan technik. Jediná přednost Mejdra je náběh a střílený centr. Jenže do plných je to dost na hovno.

Reagovat
romeo351

Mejdr umí i dozadu btw. A hlavně HLAVNĚ to není labil jak Wiesner. Čekal jsem od něj prostě víc…

Reagovat
romeo351

*Čekám

Reagovat
kilobyte

Sparta hraje většinu zápasů dopředu. Takže jeho bránění je sice lepší než Wiesnera, ale k čemu ti to je, když většinu času má útočit? Mejdr nepodrží míč, neudělá kličku, nenahraje pod tlakem. Fakt jediné, co pořádně umí je náběh a střílený centr. Který když hraješ do plných skončí stejně na prvním protihráči. Dneska už by se do Sparty nedostal.

Reagovat
r.mrazik

to bych teda nerekl,ze ma splneno

spis bohuzel tam neni takova kvalita na spartu,ktera sla hodne nahoru...bohuzel pro nej i pro klub na to nema

Reagovat
kilobyte

Podle mě na to ani neměl, když přicházel. Takový druhý Hanousek. Prostě si to odmaká, ale většinu času je k ničemu.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

vlastne jediny tym,ktery mi takovy prijde,jsou pardubice

Reagovat
kilobyte

Což je z velké míry i tím, že nemají peníze.

Reagovat
r.mrazik

to mas pravdu

a treba je i moje vnimani spatny,ale tam mi prijde,ze tem mladym davaji minuty a dobre je tam rozviji...viz vlcek a hranac a dalsi

Reagovat
naheCZ

Rozvíjí je tam dobře, ale co z toho vlastně reálně mají, když tam jsou vesměs na hostování? Jako já jsem za ně rád, ale otázka je jak moc udržitelný stav to je.

Reagovat
kilobyte

Do doby než sestoupí.

Reagovat
r.mrazik

budou to mit narocny, ale treba Gabriel sel tusim pak taky od nich...a tohle je pro ne cesta, pokud tam neprotlaci pak nejake vlastni mladiky

kazdopadne s nimi pracuji dost

Reagovat
ratusek

i ve Zlíně - Bužek, Tkáč (zraněn), Slončík

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
JackDaniels.

Tým s konceptom ako je Žilina síce nemáte, ale zato mi príde, že mladých a talentovaných hráčov behá vo vašej lige dostatok a dokážu sa presadiť aj v najlepších tímoch ligy. Mne sú však tímy ako Žilina, Sturm Graz, Nordsjaelland najsimpatickejšie Naopak nikdy nepochopím Slovan BA a ich prestupovu politiku bez akejkoľvek snahy vybudovať fungujúci klub s fungujúcou akadémiou a dopĺňať A tím najlepšími odchovancami.

Reagovat
ratusek

Uvidíme, co udělají s Marcellim. Ten zatím šance dostává ne? a využívá je.

Reagovat
JackDaniels.

Áno a veľmi sa mi páči má špičkové inštinkty na krídle a prirodzene výborný dribling. Takého hráča nesmieme zakopať. No uvidíme, snáď dostane ešte viac šancí. A čoskoro aj v repre.

Reagovat
ratusek

spolu se Strelcem máte velký potenciál mladého utoku. Snad zůstanou ještě pár sezon. Ikdyž se obávám, že další sezonu už je prodáte.

Co Gerson? Ukazuje, že je uplně jinde. Snad u vás chvíli zůstane. A on míval nějaké problémy v osobním životě?

Reagovat
JackDaniels.

V pohode, ja sledujem celú ligu. Gerson vyzera, ze je o niekolko levelov nad našou ligou a vidno to pri kazdom dotyku s loptou. Perfektná technika, prirodzený talent, krytie lopty vynikajúce. Je to proste hráč, ktory Slovanu velmi velmi pomoze a kvalitatívne je podla mna vyssie aj od Cavrica. Ako hovoris, obavam sa skor o kého povahu, co mal v minulosti som ani neskúmal a ani ma to netrápi, snad bude ok, Weiss ho zatial chváli aj ako človeka a vraj trénuje super. Je to len zaciatok, ale je výborný. Skoda toho výbuchu v Grazi, pretože prvy polčas bol výborný, mladý Vladko to posral ako uz niekolko krat, hráč dobry ale... Blbec

Reagovat
ratusek

Myslím, že v Grazu rozhodl ten čtvrtý gol o postupu. Uplně zbytečně inkasovaný

Reagovat
ratusek

Promin ty fandíš ZA. Omylem jsem tě považoval za fandu Slovanu

Reagovat
JackDaniels.

Neva fandím všetkým svk klubom v tej nasej biednuckej slabo financovanej a podporovanej lige. Ale Michalovce by mohol vymeniť Presov

Reagovat
ratusek

Doufám, že se zvednou Košice. Je tam potenciál na to, aby měli vyšší návštěvy nebo i vyprodáno?

Prešov býval v lize ostuda ne? Navíc to je už dávno. Teď už to tam dělají lépe?

Reagovat
JackDaniels.

Košice výborne posilňujú a su velmi ambiciózne. Ak yo pôjde tymto tempom tak spolu s novým štadiónom budu patriť do hornej päťky pravidelne. Ludia su tam po dlhej dobe hladný po futbale a hlavne na lepších súperov niesu ani nevatevy zle a na Slovan/Spartak by sa mohlo vypredat.

V presove stávajú novy stadion. Mesto predáva klub, hovori sa o zaujme niekoľkých záujemcov. Klub vedie bývalý riaditeľ Sachtaru Doneck, Luboš Michel (presovcan) + Stano Šesták tam figuruje. V meste a okolí je o futbal velky zaujem a novy stadion oživí klub. Nehovoriac o tom, ze by bolo super keby Presov kúpi prave majiteľ Rakow Chzenstochowa o com sa hovori. Mesto vsak musi zjednostit pozemky okolo štadiónu kde by mala vyrast akademia a trenengove centrum

Reagovat
ACSeRw!n

drz hubu, Danko

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Sigma Olomouc

Co třeba Vlašim?

Reagovat
Mass

Reagovat
Selänne

Ty kráso, tak já napíšu dlouhý příspěvek na tohle téma, odešlu ho, abych následně zjistil, že mě EF odhlásilo.

Tak dík, no.

Reagovat
Freedo

To se mi stalo už několikrát, raději si to kopíruju, když si na to vzpomenu

Reagovat
Salfovic

Musíte si zapnout nějaké to stálé přihlášení.

Reagovat
Freedo

O týhle možnosti jsem nevěděl, ale v nastavení to skutečně je, díky

Reagovat
naheCZ

Po roce fungování sektoru hostů ve Fortuna Areně bez plotu v jeho přední části jej z důvodu nařízení Policie ČR vracíme zpět.

Bez tohoto kroku policie odmítla vydat certifikaci Edenu jako stadionu způsobilého pro konání zápasů FORTUNA:LIGY.

https://twitter.com/slaviaofficial/status/1759951199657156740?t=nHwBy-dQrU2KIjOwAxuskw&s=19

Rok bez incidentu, ukázalo se že to může fungovat, ale stejně musí plot zpět Policie

Reagovat
Salfovic

Neznám úspěšný tým, který by stavěl výhradně na mladých. To prostě nefunguje, stačí se kouknout třeba na Chelsea. Třeba i takovej Ajax tam vždycky má starší a zkušenější hráče.

Reagovat
db18

Jsem myslel, že ten účet patří Konečnému...

Reagovat
Sasha

Slabý rozhovor. Nejprve se řekne l, co je mladý hráč, aby se pak řešili starší. Pak se uvede, jak je skvělé hrát mladé, že je prodáš a uvedou se hráči na hostování bez opce a týmy je spíš hrají, že jiné hráče nemají. Hodí se pár nic vypovídajících statistik a hotovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele