V Barceloně po postupu obrátili pozornost na Clásico

13.04.2011, 10:06
Aktuality
Barcelona včera postoupila do semifinále Ligy mistrů, když po domácí výhře 5:1 vyhrála i odvetu čtvrtfinále na půdě Šachtaru Doněck. Domácí si cenili faktu, že si proti favoritovi opět vytvořili šance, vítězové se už soustředí na blížící se zápasy s Realem Madrid, mohou být až čtyři v rychlém sledu.

Katalánci vstupovali do odvety s pohodlným náskokem. Šachtar sice zlobil, jenže koncovka domácích byla opět nepřesná. Jedinou branku utkání vstřelil krátce před přestávkou hostující Messi.

Trenér ukrajinského týmu Mircea Lucescu i přes druhou porážku své hráče chválil. "Chtěli jsme se ukázat. Doufali jsme ve výkon, na který budeme moci být pyšní. Opět jsme si vytvořili spoustu šancí a donutili Barcelonu bránit, podle mě tohle nemůže říct mnoho týmů," mínil zkušený kouč.

"Liga mistrů pro nás skončila, my se však nemáme za co stydět. Sezonu určitě můžeme hodnotit jako úspěšnou, protože takhle daleko jsme se ještě nedostali. Věřím, že si fanoušci zápasy užili a že jsme jim připravili spoustu krásných chvil. Co se týče dvojzápasu s Barcelonou, tak právě takové zápasy nám pomohou posunout se dál a za rok být ještě lepší," doplnil Lucescu.

Barcelona si pohlídala postup a semifinále nejprestižnější evropské soutěže si zahraje počtvrté v řadě. Současný trenér Pep Guardiola má v tomto směru stoprocentní bilanci, mezi nejlepší čtyři týmy Ligy mistrů Barcelonu dovedl ve všech třech sezonách, po které tým vede.

"Je výsada vést tak fantastické hráče, jaké mám k dispozici. Vyhrávají trofeje a stále jdou za dalšími," chválil Guardiola. "Soupeř ukázal, že je na tom po fotbalové stránce velmi dobře, v útoku má velkou sílu. Šachtar nás prověřil, my si však postup dokázali pohlídat."

V Barceloně už směřují svou pozornost na nejbližší dva zápasy. Během sedmi dní se Katalánci dvakrát utkají s Realem Madrid, nejdříve v sobotu v lize, poté ve finále národního poháru. A pokud Real postoupí do semifinále Ligy mistrů, budou následovat další dvě utkání.

"Je potřeba se dokonale připravit. Každé Clásico je něco speciálního, teď budeme hrát celkem čtyřikrát, to je neuvěřitelné. Fanoušci jsou šťastní a i my hráči se už nemůžeme dočkat. Real je ohromně silný soupeř, proto je nutné zachovat chladnou hlavu a soustředit se na každý detail," prohlásil útočník David Villa.

Autor: Radim Šantrůček / soccerway.com, goal.com

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ak sa dostanú do finále LM myslím že nemci ani "angličania" proti nim toho moc nezmôžu :P

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United by potrapil si myslim - zalezi vsak do jake miry ... sem zvedavy co vymysli Real - uz nejsou tam velkohubi jako na podzim a o vyhre nemluvi s takovym presvedcenim jak je pro ne typicke ... kazdy zna silu Barcy a Realu - bude to zajimave sledovat zvlast po vysledku 5:0 na podzim jestli bude Real schopen alespon castecne korigovat bilanci s Barcou poslednich let ??? myslim ze vsechna 4 utkani neprohraje - sou moc brzy za sebou a rek bych to neni v dane situaci ani mozne - zalezi na co to bude stacit ???

Reagovat
smazaný uživatel

to ligove nic neresi ale pak uz pujde o kazdy gol a kazdy bod .... sem zvedavy kolikrat Barca zavaha - zdali vubec a kolik ji da Real branek ??? kazdopadne vcera zahral Mascherano vyborny zapas na stoperovi coz by mel hrat i v nasledujich utkanich a pokud by mu to slo tak by z nej mohl byt jeste stoper - nechci rikat nastupce Puyola ikdyz bude mit teprve 27 ale ta zarputilost a bojovnost tam je podobna ...

Reagovat
j_mrazik

OT:

10:10 Carlos dostal nejdražší auto

Brazilec Roberto Carlos dostal k nedělním 38. narozeninám Bugatti Veyron, nejvýkonnější a také nejdražší sériově vyráběné auto na světě. Šestnáctiválec, který má pod kapotou tisíc koní, mu daroval majitel ruského klubu Anži Machačkala Sulejman Kerimov. Stejnou odměnu slíbil všem hráčům, pokud klub během příštích čtyř let vyhraje ruskou ligu.

Ty woe, Holenda dostane Veyrona.

Reagovat
smazaný uživatel

narez

Reagovat
smazaný uživatel

a pekne po cesku jej proda

Reagovat
smazaný uživatel

To by ho dřív muselo dostat pár rozhodčích.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Swarley

Reagovat
VojtovaChelsea

a bude to provětrávat na našich polnačkách

Reagovat
smazaný uživatel

Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je Clásico?

Reagovat
smazaný uživatel

lunapark v Barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

aby se hraci Realu mohli povozit

Reagovat
madridcan

jj v barcelone su len kolotocari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Kolotočníci a cirkusáci Ty jejich dresy vypadaj, jako kdyby si je vystřelili na pouti...

Reagovat
smazaný uživatel

pan modny navrhar sa ozval ...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě maj jedny z nejhezčích dresů, ale jestli jsi fanda Realu, tak o tom asi nemá cenu diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila by mi i remíza, hlavně at neprohrajem, ale ty absence v obraně jsou hrozivé a jestli nastoupí Milito, tak to nevidím vůbec dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Millita takmer nereálne, jedine ak by sa skúsila varianta s Keitom na DM, čo by bol rozhodne veľký risk.

Masche, Masche... škoda tej žltej, bol by som o dosť kľudnejší

Reagovat
smazaný uživatel

Masch bude na ostatni Clasica - tohle ligove neni klicove tak jako loni ...

Reagovat
smazaný uživatel

Risk to sice bude, ale vypadá to docela dobře :

Valdés, Alves, Piqué, Busquets, Adriano, Xavi, Keita, Iniesta, Pedro, Messi, Villa

Jinak to nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

No len trocha pochybujem, či Keita zvládne úlohu klasického barcelonského DMka, túto sezónu tam ešte nehral, pokial dobre viem.

Na druhej strane neverím že by niekto z trojky Keita, Pedro, Villa sedel, teda tá varianta s Keitom na DM nie je až taká nereálna.

Pedrov prínos dozadu bude nevyhnutný(ktovie ale ako je na tom s fyzičkou )

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro možno začne na lavičke, potom by som to videl takto :

Vicky - Dani, Pique, Millito, Adriano - Keita, Sergio, Xavi - Iniesta, Messi, Villa

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas. Milito sice není v současné formě ideální, ale i tak je to nejlepší varianta. Pedra šetřit na CdR, přeci jen to u něj ještě není stoprocentní (prý by se mohl dát dohromady i Carles). Podle mě bude chtít Pep ovládnout střed pole, což by se mu s 5 záložníky (3 + Iniesta a Messi) mohlo povést. Keita na DM je podle mě nesmysl, kdyby to chtěl využít, tak už to v průběhu sezony vyzkoušel, teď na to není prostor.

Reagovat
Infi

Ten Milito je špatná volba, nemám z toho dobrý pocit. Takový Higuín s Ronaldem přes něj projdou jak nůž máslem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jak nůž máslem? Proč dělat z Gabyho takového tragéda? Já věřím tomu, že když naskočí od první minuty a bude mít kolem sebe špičkovou kvalitu a koncentrované hráče, neměl by propadnout. Navíc je to ligové Clásico, kde vedeme o 8 bodů. Raději pošetřit Pedra (není 100%), Masch si odpočine, na CdR se dá třeba dohromady i Carles (dnes 33). Opravdu nevidím důvod, proč tam zkoušet Keitu, který je potřeba na CM (navíc dost fauluje a v prostoru DM je to s Realem dost nebezpečné), nasazení Fontáse či Bartry opravdu nehrozí...

Valdés - Alvés, Piqué, Milito, Adriano - Sergio, Xavi, Keita - Villa, Messi, Iniesta

Nic extra od toho nečekám, Mou ani Pep rozhodně nebudou vykládat zbraně před skutečným bojem...

Reagovat
Infi

Proč z něj dělat tragéda? Protože jeho výkony v téhle sezóně sleduju a jsou dost mizerné, snad jen kromě zápasu s Almérií. Prostě mě nepřesvědčil a mám z jeho nasazení špatný pocit. Ale beztak nastoupí. Věřím Pepovi, že to má celé pod kontrolou a ví, koho nasadit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vidíš, já jsem viděl každý zápas a na Gabyho nikde blít nebudu. Jeho forma určitě není ideální, to nikde netvrdím, ale momentálně je to nejlepší varianta. Nehledě na to, že "hoří" přetížený Piqué, Sergiovi kombinace dvou pomalých stoperů také nesedí. Pořád je pro mě lepší dát důvěru Gabymu, než kvůli tomu překopávat půl sestavy...

Na CdR či LM bude určitě lepší na stoperu Masch (pokud se Carles nedá dohromady).

Reagovat
Rssa

Jestli budeme hrát aktivně jako poslední Clasico, tak si to Milito vzadu dá s prstem v nose. Jak už jsem někde napsal, Milito to poslední zápasy nehraje nějak tragicky, včera byl jen nerozehraný a podkluzoval, s Almerii byl ve stoperské dvojici ten jistější...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazza.8

no já si vůbec netroufám odhadovat, jak to dopadne...jako fanda Realu samo věřím konečně v úspěch...v lize to vidim na tu plichtu...Copu bych rád urval a myslim, že LM bude hodně těsná (snad se to dneska teda nepodělá), ale je to jen odhad a taky přání, aby to tak bylo, protože už mě to nebaví, koukat vám pořád na záda

Reagovat
smazaný uživatel

V lize to taky vidím na remízu a ikdybychom prohráli, tak podle mě ten titul ukopem i tak, protože Real mám o dost težší los...

Copa by mě mrzela hodně , ale kdybych si měl vybrat mezi Copu a LM, tak není o čem

Máme výhodu, že začínáme venku, ale dopadnout by to mohlo jakkoli...

Idealní by bylo - remíza, výhra v Copě a dvě remízy v LM - venku 2:2 a doma 1:1 a bych bych spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

možná by nebylo špatné nechat Real v lize vyhrát, ať je to spravedlivé, každý po výhře a 2 remízky..

Reagovat
Gazza.8

no vidim taky tak, že LM bude vypadat nějak takhle, ale je to fakt těžký s váma...budete mít svůj den a je to všechno v háji, i když takovej výsledek jako na podzim nepřepokládám v žádnym utkání, ale dere se mi tam pořád to slůvko snad ...když jsem viděl včera Manchester, tak mám obavy, že takhle vyspělej taktickej výkon my ještě ukopat neumíme, takže já budu rád i za tu Copu a v LM děj se vůle boží

Reagovat
smazaný uživatel

V Lize stačí remíza. Důležité bude semifinále Ligy mistrů, protože už počítám s tím, že Real si to dneska pohlída. Jinak co říkáte na Mascherana na stoperu ? Já si myslím, že včera až asi na 2 chyby byl dobrej. Hodnotil bych ho 7/10

Reagovat
smazaný uživatel

semifinále LM?

v prvom rade vyhrať CdR a PD, až potom LM

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vůbec LM je nejdůležitější a nejkvalitnější pohár sezony....

Reagovat
smazaný uživatel

pre koho?pre teba?

Reagovat
smazaný uživatel

Liga už je v podstatě rozhodnutá. Takže ligový Clásico je míň důležitý než to v LM. Teď stačí v pohodě plichta a titul je definitivně jasnej. CdR bude těsný ale taky věřim, že Barca ukáže naplno letošní formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to víš, že ne. Hlavní je ovládnout ligu. A to je stejné ve Španělsku jako v Anglii.

Reagovat
Infi

Pro mě byl masch skvělý, já ho viděl na stoperu úplně poprvé a pochybuju že tam někdy hrával v Lpoolu, pro mě minimálně 8.5/10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano hrál na postu asi podruhý. A taky se mi tam zamlouval. Ikdyž i Sergio tam hraje taky pěkně :)

Reagovat
Infi

Těch clásic bude fakt hodně, ale to ligové není až tak 100% účelné. Tím neříkám, že by se mělo vypustit, to vůbec. Remízu bych bral všemi deseti. Přecejenom pak už zbývá jen 7 kol do konce a Barcelona bude mít nejtěžší soupeře za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim. Teď bude v pohodě stačit plichta. Důležitější bude CdR a samozřejmě LM. Ale ja Barce věřim. Takže doufám a myslim si, že postup do finále LM by měl být. Ikdyž člověk nikdy neví. Ale myslim si že takovej Man. U. By byl těžší oříšek.

Reagovat
smazaný uživatel

Blaugranas vyhrajou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele