Útočník Costa dostal za daňové úniky půlroční podmínku

04.10.2019, 15:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
johan14

V tom španielsku musia byť kurevsky zložité daňové zákony. Či je to len pre cudzincov, nejak si nespomínam, že by takto boli naháňaní domáci hráči. Asi daň z pobytu.

Reagovat
Benfica

Xabi Alonso minimálne

Reagovat
Anacron

A ten jako snad jediný odmítl to vyrovnání a jde k soudu myslím.

Reagovat
Anacron

Spíš v tom mají brutální bordel. Vždyť to jsou už desítky fotbalistů/trenérů co dostali trest a to jsou jenom ti známí o kterých se píše. Fakt nevěřím, že všichni jsou zloději co chtěli krátit daně, nebo že všichni mají stejného finančního poradce

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Z Football leaks jasně vyplývá, že je to masová záležitost a nejspíš se ten počet fotbalistů, trenérů a agentů bude ještě výrazně zvyšovat. Na druhou stranu těžko říct, jestli si ti samotní hráči uvědomují, že dělají nelegální věc, nebo prostě jen věří, že je to ještě na hraně zákona (jakože často asi i je).

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou složité, ale bohatí (včetně top fotbalistů) mají asi 50 % daň z příjmu. Navíc daň z fixní částky platu se nedá ošidit, ale se sponzorskými smlouvami se dá různě čachrovat - třeba zakládat offshore společnosti v daňových rájích...

Reagovat
Benfica

Reagovat
protiproudu

Já se jim nedivím, vysoké daně jsou zlo a je to doslova okrádání lidí.

Reagovat
wjillm

Přesně. Já jsem odpůrce progresivní daně a to jsem nikdy nepatřil do nějaké skupiny s extrémně vysokým příjmem. Lidi to podporují pouze ze závisti a nepřejícnosti. Trestat někoho za to, že je schopný si zajistit nadstandardní příjem? Kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že by tahle daň měla být až pro korunový miliardáře... ne že bych jim to nepřál, ale jakmile se staneš takhle majetným, tak už vůči společnosti začínáš mít závazky. Na druhou stranu nechci ani já platit jedinou korunu na daních když vidím co ty zmrdi sviňský v politice dělaj + nechci dát ani korunu na nemakačenka co jen plodí a berou přídavky.

Vůbec to že v ČR máme jedny z nejvyšších daní... když se sečtou všechny daně co na čem kde zaplatíme, pak nám zbývá z příjmu jen asi 15-20%. A ano počítám do toho i dálniční známky za ten tankodrom i to že zaplatím 2 koruny státu za každou celozrnou housku co sežeru jen za housky jsem dnes dal státu 10 korun

Reagovat
wjillm

Já nejsem příznivcem dvojího metru. Takže ani miliardáři by měli být takto znevýhodnění. To, jestli chtějí dávat společnosti něco navíc, by měla být jejich svobodná volba. Si vem, kolik finančně vrátí státu, není to čistě jen daň z příjmů, ale různá DPH, zaměstnávání lidí, pojištění, utracení za různé věci a tím i podporování ekonomiky...

Mně nevadí platit daně, to patří k životu, ale jak jsi zmínil, příživnictví je zlo, ale je skoro všude. Žiju v Kanadě a jsou tu také zvýhodněné určité skupiny obyvatelstva a to takovým způsobem, že si to neumíme představit.

Ano, Česká republika není úplně daňový ráj, tady je to trochu lepší. Sice jsou provincie, které jsou daňové dražší, ale třeba taková Alberta je přesný opak, vyšší mzdy, nižší daně, ale taky to není úplně zázrak. K tomu mají progresivní zdanění příjmů. A platíš federální daň a daň provincii. Jaké z toho plyne ponaučení? Nežer housky

Reagovat
smazaný uživatel

Hele většina těch miliardářů co v hlavě nemají nasráno sami chtějí, aby systém díky kterýmu se mají tak dobře fungoval a rozvíjel se, protože se prostě budou mít ještě líp... čím víc lidí se bude mít OK, tím víc příležitostí máš. Hele vem si to takhle. Když si člověk co má nápad nebo chuť podnikat ať už v pohostinství nebo v nějaký službě která ti poskytne zábavu tak potřebuje, aby se mohl soustředit na to co ho baví a v čem viniká... jenže dneska v ČR to je pravý opak. Platíš, platíš, platíš a ještě 3 miliardy byrokracie, pak zas platíš, protože stát musí uživit mrdu státních uředníků co jsou k hovnu, pracujou tempem retardovanýho šneka a ještě mají držku plno keců a mají tě za póvl a pak máš 1/20 času na rozvíjení podnikání... No, takže i jako miliardář v ČR máš čím dál tím menší možnosti si užít zábavu a máš čím dál tím demotivovanější zaměstance na který to taky padá. Čím vyšší daňový závazky a menší jistoty, tím víc chlastaj a padají do depresí a pak nepracujou - proč taky? Takže co tě čeká? Úpadek na všech frontách. 10 miliard ti je k hovnu když se nemáš kam rozvíjet, posouvat se a ani si tolik užívat. Pak musíš tak akorát přemýšlet, že se posuneš jinam, což stojí dle mě za hovno. Hele vidím tohle každej den. Dobře každej den u miliardářů ne, u nich jednou za uherák, ale u milionářů jo.

Jak říkám já bych ty daně platil tak rád, boha a jak rád bych je platil, kdybych věděl že to má smysl a tu ekonomiku a společnost to někam posune, jenže v Česku a mám pocit, že skoro momentálně na celým světě to teď neplatí... chce to velkou změnu a pořád se zaříkávám že k ní dojde bez nějakých debilních válek nebo hladomorů a podobných kokotin.

Tu Kanadu ti přeju, určitě to tam je fajn. Sám se chystám někam do pár měsíců zmizet. Možná si zařídit Makedonský občanství. Tam mají poměrně solidní daňový ráj, nebo se možná odstěhuju do Polska a budu tam pást a mrdat vovce a nebo taky někam do pyče na Sibiř nebo do Argentiny může mi to prdel políbit.

Nebo se přidám v Japonsku k budhistickým mnichům a umrzne mi tam prdel...

Reagovat
Mass

Opravdu, bohatí lidé s extrémními příjmy jsou v ČR vlastně chudáci. Babiš si to vybere tady na odpočitatelných položkách, tady na dotacích nebo jinak. Btw podobně jako Babiš jsou na tom Kellner nebo Bakala. U Bakaly se to neví a Kellner ani neplatí do ČR. Někteří takoví "borci" dokonce tvrdí, že jsou ve ztrátě (Schwarzenberg). https://echo24.cz/a/w7PXm/jak-babis-a-jeho-firmy-plati-dane-davame-mu-vic-nez-odvede-statu

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajímá nás to.

Reagovat
Mass

Docela pohoda zaplatit jako pokutu jen 50% z té částky. To je jako byste jeli načerno v autobuse a něměli lístek za 30 Kč. Chytl by vás revizor a vyjako pokutu zaplatili 15 korun.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam máš napsaný, že musí vrátit 1,1mil eur daň a k tomu zaplatit 600tis eur pokutu.

Takže by jsi musel zaplatit tich 30 Kč a k tomu 15 pokutu.

Reagovat
smazaný uživatel

svine ktore dopustili aby ludom brali banksteri strechu nad hlavou idu sudit hracov za kratenie dani, pritom sami by mali sediet v base alebo byt obraty o vacsinu majetku. Pekne perzonalne ziadnen alibizmus.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele