UDRŽÍ LEVANTE PRVNÍ LIGU?

22.02.2007, 14:55
Aktuality
Fotbalisté Levante se budou muset v dalším ligovém zápase proti Realu Zaragoza obejít bez zraněných Luise Manuela Rubialese a Niňa. Oba jsou mimo hru po víkendovém zápase na půdě La Coruňi, odkud si malý valencijský klub bojující o záchranu přivezl cennou remízu.

Spodek tabulky je hodně vyrovnaný, jen jediný bodík dělí Levante od Celty Vigo, která je jako třetí tým od konce v tuto chvíli sestupujícím. Letošní nováček nejvyšší španělské soutěže zatím podává nevyrovnané výkony. Po nevydařeném listopadu a prosinci byl v lednu po prohře s rivalem Valencií odvolán kouč López Caro, jehož nahradil trenér druholigového Ciudad de Murcia Abel Resino. A tomu se povedlo několik zajímavých výsledků - vyhrál na Realu Madrid, bod si odvezl z La Coruňi, dva góly jeho tým vstřelil Seville a Levante rovněž podruhé v sezoně zdolalo dravou Huelvu.

Možná ale měli v Levante před sezonou větší plány. Mnohé napovídalo již angažování dalšího zkušeného gólmana Moliny k současné jedničce Cavallerovi. Výčet atraktivních posil tím nekončil, do obrany přišel Déhu z Marseille, Zé Maria z Interu, v lednu navíc bývalý stoper Zaragozy Alvaro, který je ale nyní zraněný. Do záložní řady Kapo z Juventusu, Robert z Benfiky a Tommasi z AS Řím. Slabinou byl útok, v zimě klub získal na hostování druholigového kanonýra Salvu Ballestu z Málagy a ten se hned začal odvděčovat góly. Naopak odešel Luyndula.

V dalších pěti ligových zápasech hraje Levante třikrát venku, boj o záchranu nyní komplikují i zranění. Stoper Luis Manuel Rubiales utrpěl zranění pravého kolene a mimo hru bude zhruba měsíc. Útočník Niňo si zase poranil stehenní sval a doba rekonvalescence bude podobná. Podaří se Levante zachránit první ligu?

Autor: Radek Nosil / eurosport.com, EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Vincent Blanquinegro

tip ano

Reagovat
HOST*venab

musijou zustat, cim vic teamu z costa del azahar tim líp, Valencia city is the best

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele