U peruánské reprezentace po sedmi a půl letech končí kouč Gareca

16.07.2022, 18:36
Aktuality
Peruánská reprezentace bude mít po sedmi a půl letech nového trenéra. Jihoamerická země nezvládla mezikontinentální baráž o postup na světový šampionát do Kataru a na nezdar doplatil Ricardo Gareca, tamní svaz se rozhodl neprodloužit končící kontrakt...

64letý kouč v minulosti vedl Vélez Sarsfield nebo Palmeiras a na lavičku Peru usedl v únoru 2015. O několik měsíců později s hráči bral bronz na jihoamerickém šampionátu, v roce 2019 Peruánci dokonce sahali po zlatu a jejich tažení zastavila až ve finále Brazílie.

V roce 2018 si jihoamerická země dokonce zahrála na mistrovství světa a jednalo se o její první účast na turnaji po 36 letech. Před několika týdny pak Peru mělo zaděláno na další postup, v baráži ovšem prohrálo s Austrálií.

"Děkujeme, že jsme měli možnost prožít jedno z nejlepších období peruánského fotbalu, uplynulé roky navěky zůstanou zapsány v našich pamětích," rozloučil se svaz se svým kormidelníkem.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
veikko

Je to škoda. Gareca z průměrného Peru vytáhl neuvěřitelné výkony. Zároveň ale chápu, že už to chce i nějaký nový impuls a především zapracování mladých hráčů do kádru. Nemyslím si, že by se Peru v příštím cyklu kvalifikovalo na MS, ten hráčský materiál není nic moc a mladé talenty chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Talenty nejsou? Myslel jsem, že v JA je talentů vždycky dost, i když jde o méně fotbalové země.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel zrovna v Peru jich moc není, když tam asi sto let hraje furt ta stejná osa jako Gallese, Carrilo, Cueva, Tapia, Yotun, Zambrano, Advincula, Flores a další...tím neříkám že to jsou špatní hráči, ale ta hřáčská odměna tam nepřišla a tohle byla poslední šance pro tuto partu vybojovat postup na MS

Reagovat
veikko

Talentovaní hráči tam jsou, ale není jich tolik jako v ostatních zemích. Problémy jsou hlavně v ofenzivě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsou všude, ale oproti jiným repre to je prostě chabý to oba víme, viz jejich soupiska...jsem zvědav jak to obmění i to chile

Reagovat
veikko

Chile na tom nebude tak dobře jak třeba 5 let zpátky, ale oproti extrémně úzkému kádru Peru jsou na tom pořád slušně. Oni sice sázeli na starší hráče, ale hráči jako Brereton, Montecinos, Nunez, Alarcón nebo Kuscevic jsou pořád hodně slušná kvalita. V bráně asi Brava vystřídá Brayan Cortés, což sice není světová špička, ale je to takový ten typický mrštný jihoamerický gólman, navíc relativně spolehlivý.

Reagovat
Modroočko

Na druhej strane, nezabúdajme na unikátne hlúpy postupový kľúč z Južnej Ameriky - po novom 6 tímov priamy postup a jeden do baráže. Za mňa asi najhoršia vec na novom 48-člennom formáte.

Reagovat
veikko

Jako v případě 10členné kvalifikace je to fakt zvláštní, ale ono to asi o moc lépe udělat nejde. Zase bude alespoň dobrý souboj mezi Peru, Chile, Paraguayí, Bolívií a Venezuelou o ten poslední flek. Předpokládám, že Kolumbie tu kvalifikaci příště tolik nezprasí a Ekvádor má náběh na to stát se pravidelným účastníkem MS.

Reagovat
Modroočko

Južnej Amerike určite stačilo 5+1, 6+1 je už priveľa a kvalifikácia stratí exkluzívnosť. Mohli pokojne dať dve priame miestenky Oceánii, takto je skoro isté, že na každé MS bude postupovať len Nový Zéland.

Reagovat
veikko

V Oceánii je malá šance na nepostup Zélandu díky play-off systému. Papua Nová Guinea jim už jednou pokud vím hodně zatopila a prohrála snad až na penalty. CONMEBOL těch 7 míst dostala díky kvalitě, ale souhlasím, že možná nejlepší by bylo 6 přímých míst pro CONMEBOL a do baráže poslat třeba někoho jiného.

Reagovat
Furia Ceca

Kejtán z Montarže

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele