Peru načne novou éru v čele s trenérem Reynosem

02.08.2022, 19:41
Aktuality
Po dlouhých sedmi a půl letech a neúspěšné baráži o účast na mistrovství světa se vedení peruánské kopané rozhodlo pro nový impulz, a ten má reprezentaci dodat Juan Reynoso. Někdejší kapitán reprezentace bude jako nový lodivod oznámen v průběhu tohoto týdne.

Bývalý obránce strávil v národním týmu zhruba 14 let, z toho šest jako kapitán, a zažil s ním mimo jiné pět ročníků Copy Amériky a semifinálovou jízdu na Gold Cupu 2000. Jeho 84 reprezentačních startů řadí Reynosa na 12. příčku historického žebříčku těsně za Claudia Pizarra.

Také coby trenér má Reynoso co nabídnout. Byť se těší reputaci občas přespříliš defenzivně laděného kouče, úspěchy za sebou zanechal parádní jak doma, tak v Mexiku. Peruánskou nejvyšší soutěž ovládl se dvěma kluby v letech 2009 a 2015, přičemž mexické superfinále zvané Campeón de Campeones ovládl loni s Cruz Azul. Následně byl zvolen trenérem roku.

Prozatím není známo, na jak dlouho má Reynoso podepsat, nicméně už si měl zvolit své čtyři pobočníky. Jeho první výzvou by byl zářijový přátelský duel s Mexikem, za dva roky se pak koná další Copa América, kde bude Peru obhajovat čtvrté místo.

Autor: Tomáš Daníček / rpp.pe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele