Týmový duch by mohl Arsenalu pomoci k úspěchu, věří Podolski

27.02.2014, 22:27
Aktuality
Od vítězství v FA Cupu v roce 2005 nezvedli hráči Arsenalu nad hlavu žádný pohár. Kanonýři by dlouhé čekání na zisk jakékoliv trofeje rádi ukončili právě letos. Podle slov útočníka Lukase Podolskiho by klíčem k úspěchu mohl být jejich silný týmový duch.

"Za svou dosavadní kariéru jsem nepoznal tým, který by měl silnějšího týmového ducha. Tady nás nerozhodí nic, dokonce ani porážky. Arsenal je skvělé mužstvo, panuje tu mezi námi výborná atmosféra a prožíváme super sezónu," pochvaluje si své současné angažmá Podolski. "Musíme dělat všechno proto, abychom si tu pohodu udrželi i nyní," dodává.

Svěřenci Arséna Wengera sice stále ještě živí naději na čtvrtfinále Ligy mistrů, ale to by nejprve museli přejít přes favorizovaný Bayern Mnichov. S obhájci celkového primátu v úvodním osmifinálovém utkání Kanonýři prohráli 0:2, a i když ještě není nic ztraceno, schůdnější cesta za vysněnou trofejí se přeci jen nachází doma na Ostrovech.

"Když se podíváte na ligovou tabulku a srovnáte to třeba s Bundesligou, uvidíte pět nebo šest týmů hrajících o titul," uvedl Podolski pro klubový web o vyrovnaném čele Premier League.

Arsenal v ní momentálně figuruje na druhém místě o pouhý bod za vedoucí Chelsea. V FA cupu má pak na programu souboj o postup mezi nejlepší čtyři s Evertonem.

"Do konce sezóny to bude velmi napjaté. Zbývá ještě jedenáct zápasů a my se budeme samozřejmě snažit všechny vyhrát, protože to je jediná možnost, jak urvat potřebné body a být po posledním kole nejlepší," uvědomuje si německý reprezentant s polskými kořeny.

Tomu prý teď v londýnském celku nechybí absolutně nic. Svým spoluhráčům je odhodlaný pomoci. "Cítím se tu pohodlně - ať už na hřišti či mimo něj. Těším se na chvíle strávené s týmem a myslím si, že mu v nadcházejících střetnutích pomohu."

Autor: Petr Komárek / skysports.com

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele