Týden v Ligue 1 (4)

02.09.2010, 11:50
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Srpen se přehoupl v září, což pro školáky znamená návrat do školních škamen a pro fotbalisty konec nadějí na přestup za jiným angažmá... Stejně jako všude, i ve Francii byla zvýšená přestupová aktivita v posledních letních dnech silně patrná a noví hráči výrazně zamíchali základními sestavami celé řady týmů.

Pravidelný souhrn toho nejzajímavějšího z Ligue 1 se proto ve své čtvrté části ohlédne právě za změnami, které určitě stojí za to rozebrat.



Událost kola: Škatulata, hejbejte se!


Olympique Lyonnais
Přestože vše nasvědčovalo tomu, že Lyonu na přestupovém trhu toto léto neutratí takové jmění, jako tomu bývalo v minulosti zvykem, a jedinou výraznou posilou bude pouze reprezentační útočník Francie Jimmy Briand, ke konci srpna nabraly přestupové aktivity vedení Les Gones pořádný spád.

Nejprve klubový prezident Jean-Michel Aulas přivedl z Bordeaux jednu z nejzářivějších hvězd celé ligy, Yoanna Gourcuffa, za astronomických 22 milionů eur (s tím, že s bonusy se částka může vyšplhat až na solidních 26,5 M eur), v rámci Francie doposud nikdo nepřestoupil dráž. Nad tímto přestupem panují velká očekávání a podobně i obavy, nevystrnadí špílmachr francouzské reprezentace natrvalo na lavičku talentovaného Pjaniće?

Hovořilo se i o možném příchodu defenzivního univerzála Mathieu Flaminiho z AC Milán či jednoho z nejkvalitnějších ligových stoperů, Adila Ramiho. Další přestupovou "bombu” si ale dvojice Aulas - Lacombe už na své konto nepřipsala, jediným novým jménem v kádru je tak pouze Pape Diakhate, který si po loňském půl roce v Saint-Etienne střihne další hostování ve francouzské nejvyšší soutěží, navíc úřadující vicemistr jej po sezóně bude moci podepsat natrvalo.

Lyon tak získal vytouženou výztuž do obrany, řízný senegalský bek totiž po masivním letním exodu zadáků sedminásobného vítěze zocelí místo, které je nejvíce bolavé, a nemělo by již být nadále mrháno potenciálem Jérémy Toulalana stavěním jej na stopera. Nové prostředí si pak minimálně na jeden rok vyzkouší čerstvý mistr Evropy do devatenácti let, Yannis Tafer, kterého zlákal aktuální ligový lídr, Toulouse.

Paris Saint-Germain
Ambiciózní pařížský celek, známý svojí téměř bezednou pokladnicí, s koncem přestupového okna nijak závratně nehýřil, a kádr rozšířil pouze reprezentační levý bek Pobřeží Slonoviny, Siaka Tiené, transfer vyšel PSG na tři miliony eur. Ten bude mít za úkol především zvýšit konkurenci stálici Sylvainu Armandovi, experimenty se Cearou na levé straně se totiž neukázaly v úplně nejlepším světle.

Kouč Kombouaré může být určitě s osmadvacetiletým borcem, který doposud kopal za Valenciennes, spokojený; získává totiž jméno, které patří mezi to lepší, co může Ligue 1 nabídnout. Další novic se ale v sestavě Les Parisiens neobjeví, naopak kádr bude o jedno jméno chudší - talentovaný Younousse Sankharé půjde opět nabírat cenné zkušenosti do druhé ligy, protentokrát v dresu Dijonu.

Olympique de Marseille
Vstup do sezóny se Marseille vůbec nevydařil a po úvodních dvou prohrách se kádr dočkal patřičného zemětřesení. Jedni ze strůjců loňského titulu - Mamadou Niang a Hatem Ben Arfa - byli bez prodlev uvolněni do Fenerbahce, respektive Newcastlu, talentovaný hrot Mamadou Samassa pak byl, možná lehkovážně, prodán do konkurenčního Valenciennes, kde již loni úspěšně hostoval.

Jejich náhrady pak nemají být žádní béčkoví útočníci, ale ta nejvybranější ofenzivní smetánka celé Francie; lyonský ochovanec Loïc Rémy přišel za 15 milionů eur s vizitkou mladého, ale již patřičně ostříleného borce (kvality potvrdil hned v prvním zápase za Marseille, kdy proti silnému Bordeaux nahrál na jedinou branku celku z jihu kolegovi Lucho Gonzálesovi) a ani druhé nově příchozí jméno není žádný "no-name", André-Pierre Gignac poslední dvě sezóny v Toulouse ukazoval, že mezi ligovou špičku bezpochyby patří.

Také on stál klubového prezidenta Jean-Claude Dassiera pořádný balík, na 18 milionů eur Marseille v minulosti vyšel už pouze Argentinec Lucho. Na výkony nově příchozí útočné dvojice je nyní natěšená celá Francie, dokáží trvale předvádět natolik působivé ofenzivní koncerty, které by je mohly katapultovat až do základu francouzské reprezentace? Ve spolupráci se supertalentem Ayewem a výše zmíněným Gonzálesem to rozhodně možné je.

Girondins de Bordeaux
Ani celek z přístavního města nezačal ligovou sezónu úplně šťastně - nejprve hořká prohra s Montpellierem, poté přišla kapitulace i na domácím stánku Stade Chaban-Delmas, kterou museli přijmout od momentálně suverénního Toulouse. K tomu navíc kádr opustila možná největší týmová hvězda, Yoann Gourcuff, na kterého si připravil pořádnou sumu movitý Lyon. Trenér Bordeaux Jean Tigana tak musí kromě problémů v lize řešit i komu svěřit taktovku po odchodu klíčového špílmachra. Rozhodně to nebude mladík Sertic, který hostuje v Lens.

Klubové vedení nakonec problematickou situaci vyřešilo šalamounsky, místo aby narychlo shánělo náhradu za Gourcuffa (dá se vůbec francouzský reprezentant adekvátně nahradit?), rozhodlo se přejít na trochu jiný systém a můžeme se tak těšit na novou tvář v dresu "Les Girondins", rychlonohého křídelníka Fahida Ben Khalfallaha. Ten loni zaznamenal parádní sezónu za Valenciennes a není se co divit, že odešel za lepším.

Konkurence pak vzrostla i v útoku, reprezentantovi Nigeru Maazouovi totiž v CSKA pšenka příliš nekvetla, a tak jej opět uvidíme hostovat v Ligue 1. Krok to je určitě rozumný, po odchodech Chamakha a Cavenaghiho bylo potřeba přivést nějakou kvalitu do ofenzivní vozby, spoléhat pouze na dalšího nováčka v týmu Anthony Modesteho by se nemuselo vyplatit.

AS Monaco
Slavný knížecí klub má dlouhodobě ambice opět navázat na pohárová umístění ze začátku tisíciletí a do sezóny nevkročil vůbec špatně, remíza ze Stade Gerland či výhra nad nevyzpytatelným Auxerre jsou dobrým příslibem do budoucna. Pomoci by měla i čerstvá akvizice Chris Malonga, kterému již bylo skromné Nancy malé, a rozhodl se ukázat své kvality v klubu, kde má rozhodně větší šanci získávat vavříny.

Místo mu navíc uvolní Islanďan Eidur Gudjohnsen. Poté, co se v kádru trenéra Lacomba nedokázal příliš prosadit, rozhodl se opět vrátit na Britské ostrovy, konkrétně do účastníka anglické Premier League, Stoke City. Jako výraznější ztráta se jeví odchod pracovitého záložníka Diega Péreze, Uruguayec možná překvapivě zamířil do italské Bologni a Monaco tak bude sázat především na dvojici mladíků Mendy - Mangani. Nakolik to je uvážlivý krok ukáže až čas, prozatím jim to spolu klape.

Kosmetickou úpravou kádru by pak měla být roční stáž Sani Kaity v Charkově, který se zapsal do podvědomí většiny diváků především na Mistrovství světa, kde byl vyloučen po nevybíravém (a nutno říci i hloupém) zákroku na řeckého obránce Torosidise.

Toulouse FC
V kádru překvapivého lídra soutěže z Toulouse se po odchodu Gignaca a zranění Pentecoteho dalo očekávat útočné zemětřesení, ale realita je nakonec daleko střízlivější. Jedinou posilou TFC do útoku, přivedenou po 2.kole, je totiž Yannis Tafer, mládežnický reprezentant hostující z Lyonu, který své kvality ukázal i na ME U-19, jež Francie vyhrála.

Ve svém domovském klubu je Tafer považován za velký příslib do budoucna a náhradu za Karima Benzemu, ale v nabité konkurenci, kterou kromě hvězdných Lisandra s Gomisem tvoří například i reprezentační kolega a hrdina finále zmíněného ME Antoine Lacazette, se neměl letos příležitost prosadit; Toulouse by mu tak mělo poskytnout cenné minuty.

FC Lorient
Vynecháme-li kompletní výměnu útoku v Marseille, je nejaktivnějším klubem na burze s ofenzivními hráči zřejmě Gourcuffův Lorient. Ten nevstoupil do sezony zrovna ideálně a navíc se zdálo, že co nevidět přijde o svůj největší klenot, Kévina Gameira. Loňský nejlepší střelec týmu tak měl být nahrazen Lynelem Kitambalou, který v Auxerre neměl příliš zářivé vyhlídky (a který hned po svém příchodu ukázal svoji kvalitu, když zařídil novému týmu vítězství nad favorizovaným Lyonem), a také Kevinem Monnet-Paquetem.

To je sice nenápadný, ale nesmírně zajímavý kup: šikovný, technický štírek, rychlonohý univerzál, hrající ligu od svých osmnácti let, přichází z Lens na roční hostování s opcí. Zatímco Lens nezbývá než doufat, že jeho roli převezme nově příchozí Sertić z Bordeaux, v Lorientu si můžou mnout ruce: společně se setrváním Gameira mají k dispozici už šest kvalitních fotbalistů. Celý útočný "trojzubec" je tedy zdvojený a dává trenéru Gourcuffovi do ruky pro soupeře nebezpečný arzenál.

Stade Rennes
A u útoku ještě zůstaneme. Přestože jsou ambice Stade Rennais a OGC Nice úplně odlišné, přece mají tyto kluby něco společného - na poslední chvíli přišly o své klíčové útočníky. Asamoaha Gyana, skvělého ostrostřelce a jednu z hvězd jihoafrického MS, zlákal bohatý Sunderland FC, který neváhal za jeho služby vyplatit 16 milionů eur; pro tým trenéra Antonettiho by mělo jít o citelnou ztrátu, nicméně naštěstí pro fanoušky bretonského mužstva to vypadá zatím poměrně dobře. Odchody Brianda s Gyanem, největších hvězd a hlavních ofenzivních tahounů mužstva, se zatím daří nahradit; nová akvizice Montaňo hraje jako z partesu a střílí důležité góly, na křídle se skvěle ukazuje mladíček Brahimi a i veterán mezi špílmachry Leroy jako by chytil druhou mízu. Bude to stačit na poháry?

Olympique Nice
Nice se s odchodem Loïce Rémyho bude pravděpodobně vyrovnávat hůře a zařadí se ke kandidátům na sestup. Zaplnit mezeru po hráči, který svojí kvalitou čněl nad zbytkem týmu jako maják, se pokusí matador Daniel Ljuboja; srbský internacionál loni zaujal výbornými výkony v dresu Grenoble, které by bez něj pravděpodobně protáhlo svoji rekordní šňůru prohraných zápasů až dodnes. V Nice bude mít podobný úkol: táhnout tým za záchranou.


Zmíníme ještě dvě drobnější změny: řecký světoběžník Angelos Charisteas se pokusí zvýšit, nebo lépe řečeno vytvořit konkurenci v útoku tápajícího nováčka z Arles. A na závěr z trochu jiného soudku: defenzivu Lille, v níž po odchodech Ricarda Costy (Valencia) a Nicolase Plestana (Sochaux) zůstala na stoperu pouze stabilní dvojice Rami-Chedjou, vyztuží český krajánek David Rozehnal, který tak naváže na své francouzské působení v dresu PSG. Nezbývá než doufat, že se předvede v lepším světle, než poslední rok v bundesligovém Hamburku.


Moment kola: Toulouse válcuje ligu. S šesti záložníky v základu!

Famózní rozjezd klubu z Toulouse překvapuje celou Evropu, ale co je ještě zajímavější, je fakt, že s výjimkou prvního zápasu to zvládají bez jediného klasického forvarda na hřišti. Trenér Casanova se s nelehkým úkolem vypořádal vskutku originálně: do zápasů vysílá dvojici defenzivních záložníků (Devaux - Machado), před nimiž operují skvělí Capoue s Didotem a útok supluje dvojice křídel Braaten - Tabanou.

Tento systém funguje díky tomu, že Toulouse má téměř nepropustný střed pole a jak Tabanou, tak Braaten jsou výborní ve hře jeden na jednoho, dokážou se zdánlivě bez problémů proháčkovat až k vápnu soupeře a oba také disponují dobrým zakončením, které z druhé vlny podporují i Capoue a Didot, oba kvalitní střelci ze střední vzdálenosti. Je ovšem otázkou, jak to bude fungovat proti silnějším soupeřům: slaboučké Arles a Nancy, díky svému stylu hry tradičně silnější venku než doma, skutečnou připravenost fialového mužstva příliš neprověřili.

S očekávaným návratem Sissoka ještě vzroste konkurence a kreativita ve středu pole, ale bude hra bez klasického útočníka šlapat i v okamžiku, kdy tým narazí na skutečně náročného protivníka? Už brzy se ukáže, jestli je Yannis Tafer skutečně tak dobrý, jak se o něm v lyonských kuloárech už přes rok tvrdí - Casanova bude jeho služby potřebovat. Jedno je však po začátku ligy naprosto jisté - bude mít famózní podporu možná nejlépe šlapající záložní řady v celé lize.

A ještě dva zajímavé postřehy - Jaroslav Plašil na pozici středního záložníka podal letos poprvé perfektní výkon, který korunoval gólovým centrem. A v Montpellieru začínají věřit, že našli náhradu za špílmachra Tino Costu: nová akvizice Estrada se kromě bezchybného režírování hry předvedla i několika nesmírně nebezpečnými přímými kopy.


Hvězdy kola:

1. Dimitri Payet
Výsledky nejúspěšnějšího francouzského klubu jsou v novém ročníku jako na houpačce. Jednou remíza, jednou výhra, jednou prohra.. Jeden hráč si ale v klubu vyznávajícím zelenou barvu udržuje stálou výkonnost, řeč je o šikovném ofenzivně laděném záložníku Dimitri Payetovi. O něm se už nějaký ten pátek říká, že "Les Stéphanois" přerostl a měl by jít za lepším, a jeho poslední exhibice proti Lens to jasně potvrdila. Konto gólmana Runjeho zatížil hned třemi góly a nutno zmínit, že se nejednalo o žádné "žblabuňky", nýbrž o tři ukázky opravdové extratřídy. O hvězdě kola nemohlo být tento víkend žádný pochyb.

2. Nolan Roux
Doposud nenápadný nováček z Brestu se ve čtvrtém kole konečně vytáhl: vítězství na hřišti Caen, které zahájilo sezonu vpravdě ve velkém stylu, se určitě počítá. Nesmíme sice zapomínat na to, že domácí mužstvo notně oslabilo hloupé vyloučení Yatabarého, ale i přesto se zdá, že ofenzivní fáze Brestois může v lize nadělat hodně škody. Kromě českých legionářů Mičoly s Ličkou, kteří mimochodem oba odehráli velmi dobrý zápas (Ličkovy centry budou ještě silnou zbraní červenobílých, zatímco Mičola motal obráncům Caen hlavy svým pohybem, méně tak jalovým zakončením), a nenápadného Benoïta Lesoimiera se o to největší měrou zasluhuje právě Nolan Roux, který tak potvrzuje to, co se od něm říká už delší dobu: tenhle útočník bude jednou zatraceně dobrý. Nejenže pečetil první výhru svého týmu po 20 letech potvrzujícím gólem; bylo ho plné hřiště, nabíhal, presoval, centroval, měnil si pozice se spoluhráči a představoval permanentní nebezpečí pro Thébauxovu branku.

3. Nicolas Douchez
Brankář Rennes je tak trochu zvláštní patron. Jeho výkony jsou jako na houpačce; umí zachytat jako pánbůh, ale stejně tak svými kiksy doslova nabídnout vítězství soupeři. Zatím to ale vypadá, že mu konkurence nového brankáře Johana Carrassa svědčí: stabilně dobré letošní výkony vyšperkoval famózním výkonem na hřišti Arles, kdy doslova a do písmene zařídil vítězství svého týmu. Arles vůbec poprvé v sezoně podalo výkon hodný prvoligového mužstva; ofenziva řízená skvělým Meriemem dávala obraně červenočerných pořádně zabrat, ale Douchez byl zkrátka neprůstřelný a odmítl nováčkovi poprvé bodovat.


Ideální sestava:

Nicolas Douchez (Rennes) - Garry Bocaly (Montpellier), Bruno Écuelé Manga (Lorient), Kader Mangane (Rennes) - Jaroslav Plašil (Bordeaux), Marco Estrada (Montpellier), Camel Meriem (Arles), Nicolas Maurice-Belay (Sochaux) - Dimitri Payet (Saint-Étienne), Nolan Roux (Brestois), Franck Tabanou (Toulouse)

Náhradníci:
Cédric Carrasso (Bordeaux), Cheik M'Bengue (Toulouse), Julién Feret (Nancy), Daniel Niculae (Monaco)


Gól kola: Franck Tabanou

Toulouse prozatím funguje jako dobře promazaný stroj a své soupeře poráží jako na běžícím páse. Ve čtvrtém kole na tom měl svůj podíl i talentovaný štírek Franck Tabanou, který v nastavení navýšil skóre utkání na pažitu Nancy už na dvougólové vedení pro hosty. Navíc ne tak leda ledajaký, nejprve si udělal "dobré ráno" hned z dvojice obránců, poté šikovným obloučkem obstřelil gólmana domácích, aby si vtipně narazil o tyčku a zakončil pohodlně do prázdné brány. Krásná fotbalová báseň!

Autor: David Dobrovolný, Dominik Zezula

Komentáře (43)

Přidat komentář
domingo

Jinak musím říct, že je mi celkem líto Brandaa.... jednou za uherský rok odehraje dobrý zápas a nestačí mu to ani na místo na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by přestoupit do AJA, tam hráčům jako Oliech a Birsa pšenka kvete

Reagovat
domingo

Birsu nemůžeš porovnávat s Oliechem a Brandaem

A vůbec, nech si ty fóry od cesty, ty čehún!

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl Slovák, jsem Slovák a budu Slovák, jen ten herbage krpatý mi to na týden překazil

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, Birsu k nim řadit nebudem, ale po tom gólu na MS bych ho zase nepřeceňoval

Reagovat
domingo

Tak já ho mám na očích víc a fakt je, že oproti Oliechovi s Brandaem je mnohem fotbalovější, jenom bych rád věděl, co se mu honí hlavou... občas to vypadá, že ho AJA nebaví. Jestli se to letos nezlepší (první zápas super, potom zase stará známá písnička), tak bych ho střelil někam do prdele a přivedl třeba Mouniera.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno když se vám zadaří v Lize mistrů, tak přivedete i lepších hráčov.

Reagovat
domingo

Možná, hráčů

Hm, jako ta myšlenka je hezká, ale vidím dva zádrhely:

a) Fernandeze nezajímaj nějaký hvězdy, on potřebuje fotbalisty, kterým když řekne "80 minut si hlídejte prostor před vápnem, stejně skončíme nakonec čtvrtí", tak budou makat jak urvaní. Ta týmovost je pro hru a úspěchy AJA natolik zásadní, že si to určitě nenechají nabourat nějakou superstar;

b) fakt nevěřím tomu, že tu skupinu nějak přelezeme, i když možný je všechno.

Nalevo Obraniak/Mounier/NMB, napravo je snem Payet, zatím se mi líbí i Dja-Djédjé, nereálnej není ani Aït-Fana...

Reagovat
smazaný uživatel

To by byly kvalitní posily na kraje. Ještě by se mohl vrátit Kahlenberg, jestli máte pro něj stále místo.

Reagovat
domingo

Ve středu zálohy určitě ne, ale Le Tallec může koneckonců na křídlo, potom by pro něj místo bylo.

----------------Ndinga--------------------------

-------------------Pedretti----------------------

--Obraniak----Kahlenberg---Le Tallec------

-------------------Jeleń-------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

To nevyzerá vůbec špatně

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Taky vám EF nějak blbne? Mám to tady celý rozházený, nic není na místě kde by mělo být a je to celkem nepřehledný..

Jinak tvář Bordeaux bude nejspíš takřka stejná.. Akorát se bude hrát ještě rychleji směrem dopředu a na křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

co máš za prohlížeč?

Reagovat
smazaný uživatel

Google chrome.

Reagovat
Arne

Ten mám taky a mám v v pohodě...

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny ostatní stránky mi jdou dobře..

Reagovat
Arne

Narážíš na to, že mezi některými odstavci jsou dva řádky volný a mezi některými jen jeden? Nebo se ti objevují takový ty znaky a kostičky místo písmen? To se mě s chromem stává často.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to všechno takový neuspořádaný, chybí různý oddělování příspěvků.. atd. Teď jsem si to dal do Mozilly a jede to bez problémů..

Reagovat
Arne

Ok.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Chrome někdy blbne...

Reagovat
domingo

Pláša na AM? Je fakt, že teď tam byl skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco takového.. Spíš ale dva CM

Reagovat
domingo

Jj, takže tak, jak jsme říkali už předtím....

----------------------Diarra------------------------

-----------Fernando-------Plašil------------------

---FBK------Maazou/Modeste------Wendel----

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.. Na každou pozici 2 až 3 alternativy.. Plašil si zřejmě řekl o svoje místo natolik, že se nakonec nekoupil Cabaye, tak snad tu důvěru bude splácet celou sezonu..

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil byl jasně nejlepším hráčem zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

proč je pod gólem týdne velká bílá díra?:)

Reagovat
centos

Bo nevidíš přehrávač.

Reagovat
fantomas

Ten první gól Toulose se mi teda páčil víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Oba staly za to, ale odborna porota rozhodla ve prospech supertalentu Francie.

(Jinak pokud mas chut a cas, doporucuju se mrknout i na gol Montana z dalky proti Arles )

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff jasny kral ankety.

Reagovat
smazaný uživatel

Goufcuff za 26,5 GB urobilo skvely kauf

Reagovat
Pipo123

sympatie k Bordeaux sa zvyšujú

Reagovat
smazaný uživatel

celé prázdniny sleduju přestupy, ale tohle mi uniklo kdy Gourcuff přestoupil do Lyonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Zhruba pred tydnem, Aulas se po nepriznivych vysledcich rozhodl privest "velkou" rybu, uvidime, jestli ve finale pujde o chytry tah, nebo naopak.

Reagovat
božský John

Ben Arfa byl strůjce titulu,jak sviňa ....

Reagovat
onze

PSG: ,, je znamy svojí temeř bezednou pokladnici ´´ Jaaaaj to by bolo super, len keby ste mali pravdu. Len od tej prevdy, ste trochu ďaleko. A mimochodom, TIENE prišiel za 1 mil euro a nie za 3. Je pravda že na 3, ale na 3 roky podpísal do PSG. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Bocaly

Reagovat
smazaný uživatel

Ljuboja je určitě dobrý nákup :) Tento rok to nebude o záchranu ale klidné 10.Místo

Reagovat
Godwinson

No, to jsi teda optimista

Reagovat
smazaný uživatel

No fakt :) Uvidiš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už víme odkud Jarolím odkoukal ten svůj systém bez útočníků - Toulouse. Ale zatim mu to nějak nefunguje

Reagovat
Godwinson

Ismaël Bangoura opustil Rennes. 25letý útočník přestoupil za osm milionů eur do dubajského klubu Al Nasr.

Ach jo, to Rennes mi štve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele