Turecký svaz řeší přátelák Slovácka

22.01., 20:57
Aktuality
U míče Milan Petržela (© AFP)

Přípravný zápas Slovácka s Rapidem Vídeň (1:2) na soustředění v Beleku, který vzbudil podezření, že byl zmanipulován, podle Turecké fotbalové federace (TFF) nebyl oficiálně nahlášený. Rozhodčí, který nařídil tři penalty a jednu nechal opakovat, neměl licenci. TFF o tom informovala na svém webu a uvedla, že chystá právní kroky. Tiskový mluvčí Slovácka Marek Jurák řekl ČTK, že klub z Uherského Hradiště nikdo nekontaktoval.

Po bezbrankovém poločase poslal Slovácko do vedení Petr Reinberk, ale Rapid otočil stav ze dvou diskutabilních pokutových kopů. Za stavu 0:0 nová posila Slovácka Marko Kvasina neproměnil ani opakovanou penaltu. Hráči moravského týmu na sociální síti naznačili, že zápas, řízený tureckým rozhodčím, podle nich mohl být zmanipulovaný. V průběhu utkání byly při živých sázkách za bezbrankového poločasu i za stavu 1:1 těsně před koncem nezvykle nízké kurzy na to, že padnou další góly. Zápasem se zabývá i Fotbalová asociace ČR (FAČR).

"Toto utkání se odehrálo bez vědomí TFF. Nedostali jsme žádnou žádost od členských asociací nebo zúčastněných klubů. Proto TFF na zápas nenasadila rozhodčího. Naše vyšetřování odhalilo, že utkání rozhodoval člověk bez platné rozhodcovské licence. V souvislosti s utkáním byl zahájen právní proces," uvedla turecká federace.

"My jsme už řekli, že rozhodčího jsme měli od agentury, která nám celkově zajišťovala soustředění. To, že by zápas snad neměl být ani nahlášený, se mi zdá až skoro divné. Ale nemám k tomu žádné bližší informace," uvedl Jurák. "Nikdo z klubu ani neříkal, že by byl kontaktovaný ze strany tureckého svazu," doplnil mluvčí Slovácka.

Svěřenci kouče Martina Svědíka už jsou z Turecka zpátky doma.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele