Trochu mě to mrzí, mohl jsem dát hattrick, smutnil Chytil po Servette

14.12.2023, 23:43
Aktuality
Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Slávististu Mojmíra Chytila trochu mrzelo, že v závěrečném utkání skupinové fáze Evropské ligy doma proti Servette Ženeva nedosáhl na premiérový hattrick v červenobílém dresu. Čtyřiadvacetiletý útočník byl ale zároveň rád i za dvě branky, jimiž přispěl k vítězství 4:0. Český reprezentant považoval za obrovský úspěch, že Pražané ovládli skupinu před finalistou minulé sezony AS Řím. Novinářům řekl, že věří, že se slávisté mohou v jarní vyřazovací fázi poměřit s jakýmkoliv soupeřem.

Chytil zaznamenal třetí a čtvrtý gól Pražanů v utkání a v 59. minutě mohl zkompletoval hattrick, hlavičkoval však nad bránu. Krátce nato střídal. "Samozřejmě mě to trochu mrzí, mohl jsem dát hattrick. Při té třetí šanci jsem to mohl trefit líp," řekl Chytil.

"V tu chvíli mě to ale tolik nemrzelo, protože už jsem toho fakt měl dost. Odehrál jsem poslední tři zápasy a už jsem se necítil úplně nejlépe. Byl jsem fakt zatavený. Takže jsem byl rád i za ty dva góly," doplnil reprezentační útočník.

Pochvaloval si, že Slavia s pěti výhrami ovládla skupinu o dva body před silným AS Řím. "Je to skvělý pocit. Chtěli jsme postoupit ze skupiny, což se nám povedlo. A že je to z prvního místa, o to víc jsme nadšení. Zvlášť z takové skupiny, kde byl AS Řím. Ještě po prvním zápase v Římě, kde jsme prohráli. Už jsme ani nedoufali. Ale potom se to otočilo v domácím zápase s nimi. Zvládli jsme ještě další dvě utkání a jsme z toho nadšeni. První místo je pro nás obrovský úspěch," řekl Chytil.

Jeho tým dnes dal všechny čtyři góly už v úvodním dějství a vyrovnal svůj nejlepší první poločas v pohárech. "Jako každý zápas jsme chtěli začít aktivně, dát první gól, to se nám dnes povedlo. Pak jsme přidali druhý a to podle mě rozhodlo o zápase," mínil Chytil. "Soupeř v úvodu dobře kombinoval, s tím jsme ale počítali. Jsou na tom technicky dobře. Ale naší houževnatostí a přístupem jsem z týmu cítil, že prostě vyhrajeme," doplnil.

Ve skupině skóroval čtyřikrát a připsal si další dvě asistence, což ho řadí mezi nejproduktivnější hráče celé soutěže. "Cítím se skvěle, ale bez spoluhráčů bych ty góly nedal. Vůbec jsem o téhle statistice nevěděl. Říkali mi o tom kluci, že tam jsem (nahoře). Že bych se na to zaměřoval, to vůbec," uvedl Chytil.

Jeho celek prošel přímo do osmifinále a soupeře pozná až 23. února. V pondělí se bude losovat pouze úvodní kolo vyřazovací fáze soutěže. "Úplně bych neříkal, na co si troufáme. Chceme z každého dvojzápasu postoupit. Doufám, že chytneme nějakého slavného soupeře, ale že i tak postoupíme. Jdeme se porvat s kýmkoliv," řekl Chytil.

Vysněného soupeře na rozdíl od skupiny nemá. "Přál jsem si AS Řím, to se mi splnilo. Teď už nechám přání na klucích. Doufám, že se můžeme poměřit s kýmkoliv. Ukázali jsme to i s Římem. Liverpool? To třeba ve finále," dodal s úsměvem.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele