Trápící se Ajax má z krize vyvést trenér Van 't Schip

30.10.2023, 09:33, aktualizováno 30.10.2023, 11:33
Aktuality

Ajax se z krize pokusí vyvést trenér John van 't Schip. Amsterdamský klub o víkendu poprvé v historii klesl na poslední místo nizozemské ligy a s koučem se na podmínkách dohodl během víkendu, dnes před polednem vše oficiálně potvrdil.

Van 't Schip měl původně do klubu přijít jako poradce. Nakonec se ale týmu ujme jako hlavní trenér a podepsal smlouvu do konce sezony, po ní se přesune do technické sekce. Poprvé by měl bývalý nizozemský reprezentant vést Ajax už ve čtvrtek proti Volendamu.

Devětapadesátiletý Van 't Schip jako hráč s Ajaxem získal čtyři tituly a vyhrál Pohár UEFA a Pohár vítězů pohárů. V roce 2009 ho vedl jako dočasný trenér a před tím v klubu působil i jako asistent a kouč rezervního týmu a mládeže.

Za sebou má také angažmá v Melbourne, Guadalajaře, Twente nebo Zwolle. Naposledy Van 't Schip vedl v letech 2019 až 2021 řecký národní tým, u kterého skončil po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy.

V Ajaxu bude mít za úkol vyvést tým z krize. Nejúspěšnější nizozemský celek v neděli prohrál 2:5 na hřišti vedoucího Eindhovenu a po páté porážce za sebou klesl na poslední místo tabulky. Ajax ale oproti většině soupeřů odehrál o dva zápasy méně, a pokud je zvládne, může z osmnáctého místa poskočit na deváté.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Kucka

Ztráta 6 bodů na 9. flek je pohoda, to už nezní tak hrozně, když se teda proti někomu chytí.

Reagovat
FC-RUBRIKA

navic jeden z tech nedohranych zapasu je nedohrany v 85 minute a Ajax vede 3:2.

Reagovat
O.Giroud

tak na druhu stranu mali teraz Twente, Feyenoord, PSV, Alkmaar... ale aj tak slabota

Reagovat
Csaplárova past

To je logika

Takže Sheffield si může říct - 5 bodů ztráta na nesestupové příčky a jsme v suchu

Reagovat
Kucka

Jako vážně chceš srovnávat Ajax s SUFC, který má jeden bod z 10 zápasů, kádr na padáka a stejně zápasů jako ostatní? Ajax má pořád slušný kádr, kterému se jen nedaří, ti můžou ještě v klidu hrát o poháry, u Sheffieldu ta kvalita fakt není.

Reagovat
Csaplárova past

Tak jaky primer chces? Schalke pred lety? Cas od casu spadnou i slusne kadry.

Nebo jsem to mel srovnat s Lyonem?

Reagovat
Kucka

Já to s ničím srovnávat nepotřebuji. Každopádně si snad nikdo nemůže myslet, že Ajax spadne na úkor různých Volendamů nebo Waalwijků.

Reagovat
Moshe Dajan

I am John and I van´t to train this club.

Reagovat
Y.N.W.A

I van´t to Ship this club

Reagovat
afc ajax

Tak zas včera hrali 1. Polčas dobre a kľudne sme mohli viesť aj 3:0. ... Už to bude len lepšie

Reagovat
AjaxFans

Doufejme

Reagovat
Neutron

Reagovat
Jason_

AJAX, LYON, MANUTD druhá liga

Reagovat
Salfovic

By mohli založit LM druholigových klubů.

Reagovat
Rudnevs

Snad nie.. futbal bez tychto starych dobrych znaciek bavi cloveka ovela menej, sam to viem povedat na priklade Bundesligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel MUčaci asi je, ale místo nich Bazlhoff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele