Trápení Příbrami pokračuje, doma na jaře ještě neskórovala

13.04., 11:42
Aktuality
Roman Bednář (© FK Příbram)

Domácí trápení Příbrami nebere konce. Středočeši U Litavky na jaře ještě nebodovali a navíc před domácími fanoušky nedali ani gól. Naposledy v pátek podlehli rezervě Olomouce 0:1. Mizerné výkony na vlastním hřišti je mohou stát účast v baráži, na kterou mají před víkendovými zápasy šestibodové manko. "Doma ztrácíme body, které nám v konečném zúčtování budou chybět," ví Jakub Nečas.

Ten pohled je zarážející. Příbram na domácím hřišti soupeře dokáže přehrávat, v závěrečné třetině hřiště to ale vypadá, jako by přišla o nápady. Na gól U Litavky čeká tým trenéra Romana Bednáře už více než 270 minut. Naposledy se před domácím publikem prosadil v posledním podzimním kole Tomáš Wágner.

Čtyřiatřicetiletý útočník ale na jaře kvůli zranění ještě nenastoupil a Příbrami jeho zkušenosti chybí. "Postrádáme střelce, který by pravidelně dával góly," přiznal trenér Bednář. "Na tréninku vidím, že se prosadit umíme, nedaří se nám to ale přenést do zápasu," posteskl si.

V duelech proti Líšni a Vlašimi si Středočeši dokázali alespoň vytvořit dostatek příležitostí. V zápase s béčkem Olomouce už to z jejich pohledu tak slavné nebylo. "Neměli jsme žádnou zajímavou střeleckou pozici. Bohužel nám vůbec nevycházel postupný útok, do kterého jsme nedokázali přenést principy, na kterých ho chceme stavět," přiblížil důvody střeleckého trápení Bednář.

"Utkání se nám celkově moc nepovedlo. Nebylo to dobré po stránce herní, ani po stránce individuální. Musíme tomu dát prostě víc, hráči musí být ochotni jít na hranu sebeobětování," dodal bývalý skvělý útočník, který si v dresu West Bromwiche vyzkoušel i anglickou Premier League.

Na výjezdech Příbram s produktivitou starosti nemá. V Kroměříži i na Dukle dala shodně dvě branky a získala šest bodů. Doma to ale prostě nefunguje. "Je mi to líto hlavně kvůli fanouškům, kteří přišli na stadion. Už s Vlašimí tu byla hezká návštěva, dneska zase spoustu lidí, ale bohužel jim nedokážeme udělat radost výhrou nebo aspoň vstřeleným gólem. Doufám, že to v dalším duelu zlomíme," řekl Bednář.

Mizerná produktivita trápí i hráče. "Kdybychom znali recept, jak to prolomit, tak ho použijeme. Bohužel nevím, proč se nám doma nedaří," uvedl na pozápasové tiskové konferenci zklamaný křídelník Nečas.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pablos

To by se za taťky nestalo

Reagovat
Mass

Asi by to chtělo kluky něčim pořádně nakopnout, Roman určitě ví, o čem mluvim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele