Tottenham znovu změní manažera, Sherwood končí

13.05.2014, 13:58
Aktuality
Jen půl roku vydržel Tim Sherwood na lavičce Tottenhamu Hotspur. Londýnský klub se podle očekávání rozhodl využít opce ve smlouvě mladého manažera a ukončit vzájemnou spolupráci, která vyústila v šesté místo v tabulce Premier League...

Pětačtyřicetiletý Sherwood převzal tým v prosinci po odvolání Andrého Villase-Boase. Ačkoliv se s Kohouty neprobojoval do Ligy mistrů, během své štace vyhrál 59 % ligových zápasů a tím se stal nejúspěšnějším manažerem Tottenhamu od vzniku Premier League.

"Dohodli jsme se na osmnáctiměsíčním kontraktu, který zahrnoval klauzuli vztahující se ke konci sezóny a tu jsme nyní využili. Hned se pustíme do procesu hledání nového hlavního kouče," uvedl klubový šéf Daniel Levy.

Sherwood v Tottenhamu dříve působil jako hráč mezi lety 1999 a 2003, o pět let později se na White Hart Lane vrátil a pracoval coby asistent Harryho Redknappa. Podle anglických médií jsou hlavními favority na jím uvolněnou pozici Frank de Boer z Ajaxu a Mauricio Pochettino ze Southamptonu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele