TIPY NA VÍKEND (13)

21.04.2007, 00:07
Tipy a analýzy
Nastává konec pracovního týdne a naše oči se opět upínají k fotbalovým soutěžím. V elitních ligách zbývá do konce sezóny čtyři až šest kol a tabulky se už nijak dramaticky nezmění, přesto většina otázek zdaleka není vyřešena. Sekce Tipy dosáhne dnes poměrně razantní změny, doufám, že k lepšímu...

Nyní bude u každého tipu uveden kurs (daný průměrem kursu všech světových sázkovek) a vklad na zápas. 1 bude vklad(důvěra) nejnižší, 10 je vklad nejvyšší. To vše proto, abychom zjistili návratnost investic, neboli ROI, což je pro efektivní sázení nezbytná věc. ROI dostaneme, pokud od vyhrané částky odečteme částku vsazenou, výsledek vydělíme opět vsazenou částkou a to vše vynásobíme číslem 100. Průběžné ROI budu uvádět u každého článku a samozřejmě se budu snažit, aby se pohybovalo v kladných hodnotách.

Příklad:
Madagaskar - Togo 1
kurs: 2,5
výsledek: 2:0
důvěra: 8/10
výhra: 8(důvěra) * 2,5 = 20
ROI: ((20 - 8) : 8) * 100


Pokud by byly nějaké nejasnosti, napište je do komentářů a já se je budu snažit vysvětlit.


Anglie

Liverpool - Wigan 1 1,35
Liverpool se dostal do dobré pohody, neprohrál už pět zápasů v řadě a potřebuje udržet třetí místo. Náskok na Arsenal dělá dva body a důležitý je i fakt, že kanonýři hrají na Tottenhamu, kde mohou snadno ztratit. Wigan je tři body od sestupu a za to může dlouhodobá neúspěšnost. Tři výhry z devatenácti zápasů je více než špatné. Domácím, mimo dlouhodobých marodů Aurelia, Garcii a Kewella, bude citelně chybět Craig Bellamy. Základní sestava, kvůli středečnímu zápasu proti Chelsea, je tedy trochu nejasná. Wigan má absence negativnější. Hrát nebudou obránce Hall, záložník Valencia, ani brankář Kirkland. Všichni stabilní hráči základu. Zcela rozdílná forma, velké absence hostů i kvalita týmů, hovoří pro Liverpool.
Důvěra: 9/10

Bolton - Reading 1 1,83
Nováček z Readingu je na osmém místě, což málokdo čekal. Na poháry to sice není, ale prvotní cíl v podobě záchrany, je splněn. Reading získal dvakrát více bodů doma, než venku. Není to tým, který by hrál na remízy, zkrátka každý zápas chce až do závěrečného hvizu otočit ve svůj prospěch. Bolton z posledních pěti domácích zápasů vyhrál pouze jeden a musí se začít zvedat. Pokud chce udržet šestou příčku, znamenajícící pohár UEFA. Až na záložníka Ben-Haima, u kterého je start nejistý, jsou domácí kompletní. Tým Readingu má na marodce 8 hráčů. Z těch, kteří nastupují v základu jsou to: Sonko, Little a útočník Lita. Vrací se naopak klíčový záložník Sidwell a obránce Murty. Zajímavé je, že desetigólový střelec Kevin Doyle se netrefil už dvanáct kol. Asi to nebude jednostranný zápas, ale myslím si, že vyzní spíše pro domácí. Reading vůbec nemá špatný tým, ale Bolton, by se měl s motivací nacházet někde jinde. Domácí budou v plné sestavě a tři body jsou v jejich situaci velmi důležité.
Důvěra: 7/10


Francie

Paris SG - Nantes 1 1,75
Málokdo si dokáže představit, že by PSG sestoupilo. Samotní hráči proti tomu musí udělat maximum. V utkání s Nantes k tomu mají ideální příležitost. Do karet jim hraje řada okolností, hlavně to, že řada jejich konkurentů v boji o záchranu sehraje těžké zápasy. Troyes jede do Marseille, Sedan a Nice se dokonce pobijí mezi sebou. Prostě PSG si může výhrou velmi přilepšit. Aktuální forma je dobrá. Výhra Lens, doma s Le Mans a cenný bod v Bordeaux. Zranění nejsou nijak dramatická, až na obránce Yepese, který chybí už dva měsíce. Nantes je asi druhá liga souzená. Ve zbývajích zápasech jej čeká, mimo jiné, Lyon nebo Bordeaux. Ani poslední zápasy Nantes neukazují nějaký zázračný vzestup formy. Posledních pět zápasů, čtyři body. Na domácích hráčích bude sice ležet velký tlak, ale to se ostatně děje celou sezonu. Kádr je natolik kvalitní, aby tento zápas zvládl za plný počet.
Důvěra: 8/10

Sedan - Nice 0 2,87
Další souboj o přežití ve francouzském podání. Třicetibodový Sedan má nůž na krku, protože jeho los není vůbec lehký. Z ,,hratelných´´ soupeřů mohu jmenovat snad jen Lorient a Troyes, ale to jsou samozřejmě jen papírové předpoklady. Sedan má dost kvalitní ofenzivu, vstřelil už třicet osm branek, což je víc než dalo třeba Auxerre, Monako, Sochaux nebo Bordeaux. Ale s obranou hrou, je silně na štíru. Dokonce nejhorší v lize. Nice má hodně kolísavé výkony. V zápasech se sobě rovnými týmy si většinou odváží to co má v plánu, tedy remízu. Narozdíl od Sedanu má velké problémy vsítit branku. Sedan musí vyhrát, ale na slovíčko "musí", se zkrátka nehraje. Předpokládám remízu.
Důvěra: 3,5 /10


Itálie

Lazio Řím - Fiorentina 02 1,53
Vypadá to, že na Lazio padá trochu deka. Po famózních osmi výhrách v řadě, přišli dvě ztráty, které se čekaly snad nejméně. Neprve remíza na půdě posledního Ascoli a pak další plichta s Chievem. Nedělám z toho žádnou krizi, ale pokles formy tam určitě je. Do Říma přijede velmi silná Fiorentina, která si dělá velký zálusk na poháry. V posledním zápase podlehla 0:2 v Parmě. Co se týká absencí, tak na straně hostů chybí záložníci Donadel a Gobbi, což jsou dlouhodobé záležitosti. Nejistý start má i Tomáš Ujfaluši. Na straně Lazia, je to složitější. Nenastoupí obránce Zauri a záložníci Mundigay a Behrami. Před zápasem se rozhodne o startu útočníků Panděva a Rocchiho. Forma soupeřů je srovnatelná, i když u Lazia má spíše klesavou tendenci. Absence domácích jsou hrozivé a i to je důvod mého tipu.
Důvěra: 6/10

Palermo - Parma 1 1,73
Ve zmiňovaném zápasu přehrála Parma Fioru 2:0 a navázala na úspěšná domácí vystoupení z poslední doby. Říkám domácí, protože venku Parma ještě nevyhrála. V dalších zápasech čekají Parmu Cagliari, Chievo a Messina. To jsou zápasy, na které se Parma musí koncentrovat především. Ale utkání na Palermu nevypustí, to je nesmysl. Palermo, to je kapitola sama pro sebe. Deset zápasů bez vítězství, stále však pátá pozice. Minulý víkend předvedlo velmi sympatický boj na Interu a odvezlo si bod za remízu 2:2. U Parmy má nejistý start záložník Gasbarroni, naopak do sestavy Palerma se vrací tahoun Eugenio Corini. Skutečně už nevím, kdy a s kým chce Palermo vyhrát, ale předpokládám, že to bude teď.
Důvěra: 8/10


Německo

Hertha - Dortmund 1 2,07
Nový trenér Herthy Heine zatím funguje jako velký lék, byť v Beríně odkoučoval jen jeden zápas. V zápasu s Bochumí (3:1) to byla jiná Hertha, hrála s chutí, tlačila se do zakončení a to ještě Pantelič nedal penaltu. Hráči prostě dostali novou šťávu. Dortmund má velké existenční problémy. Hovoří se o krachu a přestěhování klubu do jiného města. V takovém prostředí se těžko produkují kvalitní výkony. V zápase proti Brémám (0:2) se zranil obránce Dede. Do základní jedenáctky Herthy se vrací pilíř obrany Simunič a možná i kapitán Arne Friedrich, ale to je nejisté a moc s tím nepočítám. Straší mě, že Dortmund nejednou podlehne doma slabému celku a pak jede ven, předvede suverénní výkon a vezme tři body. Tak tomu tentokrát nebude, alespoň tomu nic nenasvědčuje. Hertha má obrovskou chuť vrátit fanouškům to, co si vytrpěli a poháry ještě také nejsou nereálné.
Důvěra: 8,5/10


Česko

Most - Brno -2,5 branky 1,57
Oba týmy jsou pohárům, resp. sestupu poměrně daleko. Most odehrál na jaře šest zápasů, skóre 0:4. Ofenziva je naprosto žalostná. Brno nasbíralo už dvanáct bodů a daří se mu i herně, dávaj góly a na jeho fotbal se, jako na jeden z mála v české lize, dá trochu dívat. Všeobecně v české lize nepadají branky a fanouškům je, při té podívané, do pláče. Nevím, proč by zrovna tento zápas měl z téhle řady vyčnívat.
Důvěra: 8/10


Španělsko

Mallorca - Tarragona 1 1,71
Ačkoliv je Mallorca čtrnáctá, dá se na ni spolehlivě sázet. Doma se jí daří skvěle. Posledních pět domácích zápasů, pět výher a skóre 11:3. Venku je to zcela opačné, ale v poslední době se to opět výrazně lepší. Remíza na Atletiku a minulý týden vyrovnaná partie na Nou Campu, kterou si Mallorca prohrála sama. Jednak vlastním gólem v závěru zápasu a druhak neproměněnou penaltou v prvním poločase. Tarragona zatím vypadá na sestup. Nejhorší tým La Ligy na hřištích soupeře, inkasuje v průměru dva góly na zápas. Navíc jí bude chybět záložník Cuellar. Podle mě, nebude mít na Mallorce nárok.
Důvěra: 8/10

Real Madrid - Valencia +2,5 branky 2,02
Určitě top zápas ve víkendovém programu španělské ligy. Zápasy mezi Realem a Valencií vždycky mají šťávu a padají v nich branky. Nic na tom nemění ani fakt, že jsou oba týmy na špici tabulky. Opatrný fotbal nepředpokládám. Ztráty jsou na obou stranách značné. Real - Helguera, Carlos, Mejia, Bravo. Vrací se Beckham. Valencia - Marchena, Baraja, Vicente a Navarro. Hrát by měl Albelda, nejistý je Villa. Můj názor je, že nebude o góly nouze.
Důvěra: 5/10


Autor: Michal Teřl

Komentáře (21)

Přidat komentář
alegre

po 5 sezónách se loučím s 1. ligou v Česku. Jeden titul, jedno druhé místo, 2x čtvrtý. A nyní sestup... Bylo mi ve Vaší společnosti dobře a pevně věřím, že 2. ligu vyhraji a vrátím se. Ale již dnes vím, kdo ten titul v 1. lize získá za mne! SLAVIA PRAHA!!! Tak se mějte!

Reagovat
HOST*

ted ale mluvíš o kuželkách ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
satan_666

tak to je jasný,kdo jinej by ho měl vyhrát? Liberec na to nemá

Reagovat
smazaný uživatel

ja tak viem že obranu maju dosť rozbitu , dokonca stiahli z Leedsu z hosťovania slovaka Michalika ktory zrejme prvykrat nastupi za bolton

Reagovat
HOST*merengues

Jsem zvědavej na ten počet gólů, kolikrát to bylo v posledních letech +2,5?

Reagovat
HOST*

23/10-05 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 1:2

23/10-04 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 1:0

15/02-04 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 1:1

21/01-04 Copa del Rey Real Madrid vs. Valencia 3:0

05/01-03 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 4:1

13/01-02 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 1:0

09/09-00 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 2:1

24/05-00 Liga mistrů Real Madrid vs. Valencia 3:0

03/10-99 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 2:3

18/04-99 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 3:1

02/02-98 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 1:2

24/11-96 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 4:2

17/02-96 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 0:0

22/04-95 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 3:1

27/03-94 Primera Division Real Madrid vs. Valencia 3:2

To je málo ???

Reagovat
HOST*merengues

to je slušný, asi se mi to plete se zápasy ve Valencii, tam těch gólů padá tak půlka...ale stejně bych dal -2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zkusil remízu.

Reagovat
HOST*merengues

remíza je skoro tutová, otázkou zůstává, jak se to bude líbit rozhodčímu

Reagovat
HOST*

sala trnava X

Reagovat
HOST*ital

Lazio 0

Palermo 02

Real-2,5

Reagovat
HOST*

sakra a já mám na tiketu eště ManUtd-Midlessborough a ten tu neni

Reagovat
sansiro

Na Palermo bych nesázel. Pokud vím, tak Parma pod Ranierim ještě neprohrála a myslím, že ani teď ne.

Reagovat
HOST*

Parma se nako rozjela , nic tim radsi nedomyslim..., muze to bejt klidne 0

Reagovat
sansiro

3:4

Reagovat
HOST*

Sedan je jasna 1!

Reagovat
HOST*

khjkhkk

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*inzaghi

já sem dával na Real vs. Valencia taky + a vidím hle tady taky jest

Reagovat
HOST*rb

...zaberie už konečne naplno Most ? ...ten kurz na Most sa mi pozdáva...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele