TIPY NA VÍKEND (12)

13.04.2007, 20:58
Tipy a analýzy
Fotbalová Evropa nám nedá vydechnout ani o tomto víkendu. V týdnu se bylo, jak v Lize Mistrů, tak v Poháru UEFA, na co dívat. Uvidíme, v jaké formě a kvalitě se předvedou přední týmy našeho kontinentu ve druhém dubnovém týdnu.

Anglie
Arsenal - Bolton 1
Minulý týden, dost nečekaně, ztratil Arsenal všechny body doma s West Hamem. Celý zápas byl jasně lepší a vše bylo jen otázkou efektivity v koncovce. Vyložené šance měli Gilberto i Adebayor, ale prostě se to nepovedlo. Předpokládám, že hráči Arsenalu v týdnu tuhle činnost hodně pilovali a do zápasu půjdou sebevědomí. Bolton, který vstřelil i inkasoval rovných čtyřicet gólů, předvádí vyrovnané a hlavně kvalitní výkony. Za Arsenalem zaostává o dva body a má určitě myšlenky, že by se před něj dostal. Oba týmy hlásí jen dlouhodobé absence a tak by měly vyslat na trávník to nejlepší. Arsenal by už měl bodovat naplno.

Sheffield Utd. - West Ham 1 a -2,5 branky
Sheffield bral v posledních pěti zápasech pouhé dva body. Nutno ovšem říct, že s výjimkou Newcastlu, byly všichni soupeři z top six, čili z prvních šesti míst Premier League. V úterý hraje Sheffield na Manchesteru a tím završí velmi těžké období. Potom, ale přijdou klíčové duely o přežití. Postupně hrají proti Charltonu, Watfordu, Aston Ville a Wiganu. Veledůležitý zápas je už tento, doma proti West Hamu. Ten vyhrál zmiňovaný zápas na Arsenalu a zapsal si třetí výhru v řadě. Forma obou týmů je dost rozdílná, ale myslím si, že rozpoložení a odhodlání je srovnatelně pozitivní. Bude to klasická záchranářská bitva, kde se dá předpokládat málo branek. Sheffield se konečně utká se soupeřem, s kterým se může měřit a tak má veliký hlad po výhře. Musím Vás ještě informovat, že k utkání nenastoupí nejlepší střelec domácích Rob Hulse (8 gólů) a důležitý obránce West Hamu Danny Gabiddon, přesto věřím ve vítězství Sheffieldu.


Belgie
Genk - Westerlo 1
Už je nejvyšší čas, aby Genk pořádně zabral. Celou sezónu předváděl velmi kvalitní výkony a teď v závěru, když jde o titul, se mu rozklepaly kolena. Z posledních čtyř zápasů bral pouhé čtyři body, což je při kvalitě belgické ligy, mírně řečeno, nepovedené období. Hostem v Genku bude Westerlo. Sedmý tým ligy, lepší průměr. Genk tři body tentokrát nepustí.


Francie
Girondens Bordeaux - Paris SG 1
Sedmý nejlepší tým ligy hostí na domácím hřišti letos matné Pařížany. Bordeaux v poslední době hraje dobře, stejně jako PSG. Absence na obou stranách jsou zanedbatelné. Konkurenti Bordeaux v boji o čtvrté místo jsou St. Etienne, Marseille a Sochaux. Všichni hrají venku a tak Bordeaux může získat důležité body navrh. To je zajímavá motivace a protože Bordeaux poslední tři domácí zápasy vyhrálo, věřím mu i teď.


Itálie
Fiorentina - Siena 1
Fioru tu doporučuji skoro každý domácí zápas a ani teď tuto tradici neporuším. Naposledy prohrála v půlce ledna na Interu. Od té doby šest výher a čtyři remízy. Háček je v tom, že velký otazník visí nad startem Ujfalušiho i kanonýra Toniho. Ujfaluši podle mých informací hrát bude u Toniho je to velmi nejisté. Siena moc nevítězí a to způsobilo, že bude mít co dočinění s bojem o záchranu. Na listině zraněných měla osm hráčů, z nichž pět je velmi důležitých. Hrát by měli obránci Gastaldello, Bertotto a útočník Chiesa. U střelce Fricka a záložníka Vergassoly se zřejmě rozhodne až před zápasem. Marodka Sieny je tedy široká a i to bude mít podíl na tom, že Siena ve Florencii body nezíská.


Německo
Bochum - Hertha 0
Oba týmy jsou sice v polovině tabulky, ale od pásma sestupu mají odstup tři, respektive pět bodů. Žádnou jistotu záchrany nikdo zdaleka nemá. Bochum postrádá obránce Meichelbecka, Hetrha nemá oba pilíře obrany. Chybí totiž Friedrich a vykartovaný Simunič. Hertha je v obrovské výsledkové krizi, díky osmizápasové sérii bez výhry. Šest porážek a dvě remízy stály, v tomto týdnů, krk kouče Falka Götze. Bude to vyrovnaný zápas a já předpokládám, že skončí remízou.

Bayern Mnichov - Leverkusen 1
Bayern ve středu hrál s AC Milán a byl to jeho poslední zápas v letošním ročníku Ligy Mistrů, protože podlehl doma 0:2. Nebudu spekulovat, kdo si více zasloužil postup, ale druhý poločas AC nepřekročilo polovinu hřiště a bránilo se soustavnému a drtivému tlaku domácích. Leverkusen hrál ve čtvrtek na hřišti Osasuny, prohrál 0:1 a svou pohárovou pouť rovněž ukončil. Bayern chce určitě promluvit do boje o titul a doma prohrávat nebude, na nějaké zklamání z vyřazení není čas. Chybět budou Sagnol, Scholl a Schweinsteiger. Na straně Leverkusenu, který je přeci jen, v mírné herní krizi, jsou absence daleko citelnější. Chybí útočník Kiessling a nejdůležitější muž v celém Leverkusenu a blízkém okolí, Bernd Schneider. Na hře hostů se to musí projevit a Bayern bude trestat.


Česko
Kladno - Mladá Boleslav 2
Mladá Boleslav si, kromě dvacetiminutového výpadku na Spartě, vede velmi dobře. Doma dvakrát vyhrála a i v Plzni byla k vítězství blíže než domácí. Kladno dostalo na jaře zatím jednu branku a defenzivní činnost je tedy na slušné úrovni. Minulý víkend vyhrálo v Budějovicích a opět se přiblížilo k záchraně. Všechny celky na čele tabulky čekají těžké zápasy a tak by si Boleslav v případě výhry výrazně polepšila. Zkusím dvojku.


Španělsko
Barcelona - Mallorca 1
Po vypadnutí Barcelony z Ligy Mistrů jsem považoval titul v jejích rukou, za hotovou věc. Ale ona tak suverénní není. Z posledních dvanácti zápasů venku vyhrála jen dva a body bere s železnou pravidelností hlavně doma. Mallorca se, jak to vypadá, udrží. Ale její tým má dvě tváře. Venku z pěti zápasů čtyři prohrála. V tom samém období, však vyhrála doma pětkrát v řadě. Za domácí jistě nenastoupí Belletti ani Motta. Na soupisce je opět Samuel Eto´o. Nevěřím, že Mallorca uhraje na Nou Campu nějaké body.

Santander - Real Madrid 10
Santander předvádí v poslední době opravdu famózní výkony. Z posledních sedmi zápasů vyhrál čtyři a vstřelil úctyhodných patnáct gólů. Porazil doma Osasunu, vyhrál ve Valencii a minulý víkend remizoval na hřišti semifinalisty poháru UEFA, FC Sevilly. Proti velkým týmům se mu jednoduše daří a teď má šanci to definitivně potvrdit. Přijíždí totiž Real Madrid. Nejsem sám komu se herní projev Madridu doslova protiví, ale to není důvod téhle sázky. Musím být objektivní. Real se po remíze na Barce konečně zvedá, alespoň výsledkově. V tomto zápase bude Real vnímat ztrátu Salgada, Pavona, Gaga, Brava i Beckhama. V Santanderu to zřejmě bude mít hodně složité a kurs zhruba 1,7 na neprohru domácích je podle mě velmi přijatelný.

Autor: Michal Teřl

Komentáře (27)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

čím dál víc jsou mi tipy sympatické..

Reagovat
HOST*

jj, sou fakt pekny...treba ten Santander 10 bych dal aniz bych si tohle precet, to se mi moc libi

Reagovat
HOST*

Real proste vyhraje

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*

to je pravda a navic velmy často vychází což se nedá říct o každých tipech na netu

Reagovat
HOST*

jen si myslim ze west ham vyhraje

Reagovat
HOST*

Krome West Hamu a vyhry Bordeaux, je to celkem jasny

Reagovat
HOST*

Boleslav spis 0

Reagovat
HOST*

Dneska tipy celkem o nicem je tam dost necitelnejch zapasu

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nečitelných? tak to je snad jasné, když neumíš číst!

Reagovat
HOST*

no uvidime po tech zapasech

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ok

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

viděli jsme..

Reagovat
HOST*exot

No som zvedavy kolko zapasov mu vynde "frajerovy navonanemu"

no ja by som si vybral urciteine zapasy a aj ked nemam prehlad tak skusim ze kolko uhadnem spravnych ja a kolko ten "frajer"

Arsenal

shefil-WH-0

Genk

Giro

Herta

Bayern

MB

FCB

Real

nechnezerem!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

myslím, že je o něco lepší..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Monchengladbach-Hamburg 0:1 v hodině 12. Dobře načatá tipliga RESPECT

Reagovat
HOST*

Gladbach je bohuzel prvnim jistym sestupujicim

Reagovat
HOST*holk

Arsenal-Bolton 1

Man City-Liverpool 2

Kladno-Boleslav 2

Stutgart-Hannover 1

Coimbra-Porto 2

santander-Real 10

Reagovat
Marv

Arsenal- Boston 1

Sheffield- West ham 0

Genk- Westerlo 1

Bordeaux- PSG 1

Fiorentina- Siena 1

Bochum- Hertha 1

Bayern- Leverkusen 1

Kladno- Boleslav 0

Barceloba- Mallorca 1

Santander- Real 0

ManCity- Liverpool 0

Reagovat
HOST*Shevchenko7

Man City - Liverpool: 2

Sheffield - West Ham: 2

Arsenal - Bolton: -2,5

Academica - Porto: 2

St. Peterburg - Dinamo Moskva: 1

Valenciennes - Marseille: 0

PSV - Twente Enschede: +2,5

Mainz - Schalke: 2

Stuttgart - Hannover: 1

Sturm Graz - Salzburg: 2

Artmedia - Senec: 1

Mariupol - Dynamo Kyjev: 2

Simferopol - Sachtor Doněck: 2

Kladno - Mladá Boleslav: 2

Sparta - Teplice: Teplice vstřelí branku

Santander - Real: 2

Napoli - Pescara: 1

Reagovat
HOST*rb

...celkom slušné, len ja by som sa zamyslel nad West Hamom...

Reagovat
HOST*renato

Racing Santander - Real Madrid : 2 uvidíte samy

Reagovat
HOST*borecnakonec

koukam no dobra dvojka

Reagovat
HOST*rb

...Fiorentina - Siena X2... autor: "Fioru tu doporučuji skoro každý domácí zápas a ani teď tuto tradici neporuším. Naposledy prohrála v půlce ledna na Interu. Od té doby šest výher a čtyři remízy"...každá pesnička má svoj koniec, už len kvoli tomu kurzu...

Reagovat
alegre

Arsenal - Bolton 1

Sheffield Utd. - West Ham 1

Genk - Westerlo 1

Girondens Bordeaux - Paris SG 0

Fiorentina - Siena 1

Bayern Mnichov - Leverkusen 1

Bochum - Hertha 1

Kladno - Mladá Boleslav 0

Barcelona - Mallorca 1

Santander - Real Madrid 1

Reagovat
HOST*

dost dobrý tipy

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

hodně dobrý tipy, až na tu Bochum a možná Barcu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele