TIPY NA VÍKEND (10)

31.03.2007, 00:50
Tipy a analýzy
Ligové týmy si daly jednu z posledních přestávek a mohly v klidu potrénovat, byť bez opor, které reprezentovaly. Každý čas na přípravu, by se měl projevit kladně. Uvidíme, jak trenéři s tímto obdobím naložili.

Anglie
Liverpool - Arsenal 1
Hráči Liverpoolu už 180 minut nedali gól, tak doufám, že na této činnosti řádně zapracovali. Tahoun Steven Gerrard by měl být, podle výkonů v kvalifikaci, v plné formě. Arsenal postrádá řadu hráčů, v čele s Henrym. Dirigent Rosický, jak jsme mohli vidět, je pořádně z formy a kdo ví, jestli ho Arsene Wenger vůbec postaví. Liverpool mi přijde ve větší pohodě, navíc hraje doma a půjde za vítězstvím.

Charlton - Wigan 1
Líbí se mi, jak Charlton v poslední době hraje. Takhle se bojuje o záchranu. Nyní přijíždí Wigan a pro domácí jde zase o životně důležité body. Wigan si, ale porážku nemůže dovolit, protože od pásma sestupu rozhodně není bezpečně daleko. Z posledních tří zapasů oba týmy získaly sedm bodů, forma je tedy srovnatelná. Domácí prostředí, veliká chuť po vítězství a kanonýr Darren Bent hovoří pro Charlton a tak ho doporučuji i Vám.


Francie
Lille - Valenciennes 1
Matných výkonů Lille už bylo dost. Z posledních sedmi zápasů zabralo jen jednou a to je na špičku Francie žalostně málo. Kvalita v týmu je veliká, což dokázalo srovnání v Lize Mistrů s Manchesterem, kde žádný propastný rozdíl nebyl. Soupeřem Lille bude Valenciennes, kde budou rádi, když se zachrání. V posledních dvou měsících sice Valenciennes venku třikrát vyhráli, ale Lille musí vyhrát, aby udrželo kontakt.

Lyon - Bordeaux 1
Jedná se o finále francouzského poháru. Bordeaux, to je tým dvou tváří. Doma jsou takřka neporazitelní, ale venku je to slabota. Nicméně se nachází na třetím místě ligy a to není vůbec špatné. Lyon po vyřazení z Ligy Mistrů moc nezáří. I když poslední zápas v Nancy, který vyhrál Lyon 3:0, naznačil lepší budoucnost. Klíčový hráči Fred, Malouda a Tiago by neměli chybět. Jestli nastoupí Baroš nechme na trenérovi, ale názor si může udělat každý. Trofej potřebuje Lyon jako sůl, aby mohl v klidu dokončit ligu. Bude vítězem.


Itálie
Livorno - Catania 1
Livorno střídá trenéry, jako spodní prádlo, ale k ničemu to nevede. Právě tady myslím, že přestávka sloužila k hernímu vzepětí celého týmu. Ovšem výsledky Livorna jsou hrozivé. Z posledních šestnácti zápasů jediná výhra. Soused v tabulce, Catania, nemá bilanci o moc lepší. Posledních šest zápasů, jedna výhra. A ještě jeden údaj. Catania venku fasuje nejvíc gólů z celé ligy, ale Livorno dává doma gólů nejmíň. Jak tohle dopadne? Já to vidím na Livorno.

AS Řím - AC Milán 0
Nezřídka kdy duel top týmů v Itálii končí remízou. Kvalita je velmi srovnatelná, snad jen útok AS je produktivnější. Zkusil bych to.


Německo
Bayern - Schalke 1
Většina kádru Bayernu zůstala v přestávce pohromadě a co předvedl zbytek, jsme viděli. Podolski a Schweinsteiger patřili k tomu lepšímu, co německý tým na Letné propagoval. Další aktér Kuranyi, se v tomto zápase postaví na druhou stranu. Jsem přesvědčen, že Bayern do hry o titul ještě promluví a Schalke tím pádem musí porazit. Remíza mu nestačí. Bayern v domácí aréně zatlačí do obrany kdejaký tým a Schalke nebude vyjímkou. Vede sice Bundesligu, ale podle mě titul nezíská.

Cottbus - Brémy 2
Brémy se v posledních zápasech zvedají. Doma porazily Mainz a Bochum, remizovali na Bayernu, skóre z těchto tří zápasů je 6:1. Zase poznávám staré dobré Brémy, pro které by zápas v Cottbusu neměl být zase takovou překážkou. Forma hráčů Cottbusu není vůbec špatná. Vyhráli v Berlíně i v Dortmundu a na Brémy se těší. Ale já věřím Werderu.


Česko
Jablonec - Příbram 1
Utká se pátý a patnáctý tým tabulky. Jablonec na jaře absolvoval dva těžké zápasy. Na Spartě vyhrál 3:0 a poté prohrál 0:2 v Boleslavi. Příbram hrála 0:0 na Kladně a 0:2 doma se Spartou. Síla Jablonce se skrývá hlavně ve výkonech na domácím hřišti, kde se ještě letos neukázali a proto by mohla přijít solidní kulisa. Příbram je hratelná, nedává góly, což se jenom potvrzuje a zimní posilování kádru vychází zatím v niveč. Ale třeba se posily předvedou zrovna v Jablonci, já ale věří domácím. Z devíti zápasů na domácím hřišti Jablonec Příbram sedmkrát přehrál.


Španělsko
Barcelona - La Coruňa 1
Barca se plně koncentruje na La Ligu a jde za titulem. Samuel Eto´o se opět dostal do střelecké pohody a i Ronaldinho si fotbal více užívá. La Coruňa není co bývala a pohybuje se ve středu tabulky, favority dokáže potrápit spíše doma. A já bych ani tolik neřešil, proti komu Barca nastoupí. Formu má vynikající, zranění klíčových hráčů není (kromě Deca) a tak na Nou Campu porazí v rámci španělské ligy kohokoliv.

Autor: Michal Teřl

Komentáře (27)

Přidat komentář
HOST*messi30

mas pravdu na barcu doma nikto nema a budeme majstri real moze ist do pi..

Reagovat
HOST*R9

Máš naprostou pravdu, v plné síle dokážou porazit vážně kohokoliv, kromě Realu ovšem, to bez debat...

Reagovat
HOST*

To máš pravdu. Real je totiž jediný ligový tým, který hraje zápasy ve více než 11ti lidech.

Reagovat
HOST*Manu

věřím Barce,ale i realu, dal jse man něj, potom liverpool - arsenal první poločas remíza

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

nový trenér pro repre by měl být hřebík, bude na tabuli kreslit zase kosočtverce a hráči za ním pudou

Reagovat
HOST*francesco

To je podle mě blbost. Hřebík ty hráče osobně nezná a nešli by za nim. Já bych bral určitě Ivana Haška na 100%, to je podle mě totální hovaďák. A potom i Franze Straku, to je srdcař a takový potřebujem. Jinak mě fakt nic nenapadá.

Reagovat
HOST*

Straka by svými taktickými znalostmi stačil sotva na San Marino. Trenér, který umí jenom hecovat, to není to pravé ořechové.

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebík i Straka jsou nesmysly. O Haškovi by se dalo uvažovat.

Stejně to půjde podle tohoto scénáře: Bruckner dotrénuje kvalifikaci -> postoupíme -> Bruckner zůstane i pro euro a pak se uvidí...

Reagovat
smazaný uživatel

... na Euru vyhoříme..protože to jinak ani dopadnout nemůže... a koště Košťal mu da zase důvěru... ale tentokrát už doufám bude soudný a vyklidí pole...

Reagovat
smazaný uživatel

No o soudnosti košťála nebo Brücknera se dá s úspěchem pochybovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Ruku na srdce, žádný český trenér není dostatečně dobrý pro to, aby nás pozvedl tam, kde jsme byli před eurem a na euru 2004.

Reagovat
PJ

Přesně tak, tady nepomůže ani svěcená voda. S tim žádnej trenér nic neudělá, generace Nedvěd, Poborský, Šmicer je pryč, Koller taky stárne a adekvátní náhrady za ně prostě nejsou. Sice tu každej druhej navrhuje jaký všechny hráče do repre vzít - jasně, proč ne, ale kvalitu Nedvěda atd nemaji. Musíme zase dosednout na zem a uvědomit si, že mezi evropský top 5 už dávno nepatříme. A kdo ví, jestli do top 10...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jde hlavně o to, že Bruckner sice brečí, že nemá kde brát, ale za tuto situaci si může z velké části sám, neboť si, jak je u něho špatným zvykem, hrál se 13 hráči a nedal takřka žádnou šanci generaci, která by nás teď měla začít táhnout. Na to budeme po jeho odchodu doplácet...

Reagovat
smazaný uživatel

Uhodil jsi hřebíček na hlavičku - trenér se dostal vlastní vinou tam, kde v současné době je. Holt prostě my jsme malá země, nedá se svítit, Poborák ve formě byl fajn, Nedvěd ještě víc, ale to se nám poštěstí jednou za čas. Musíme žít z toho, co máme a repre musí ukazovat světu i méně známé hráče z ligy. Ti pak mají větší šanci na přestup do lepší ligy a tím pádem i na svůj růst. Samozřejmě, že se to nepodaří všem, ale čím víc našich bude vidět, tím líp pro nás. A ať se na mě Brückner nezlobí, ale nastupovat např. proti San Marinu v nejsilnější sestavě a nezkusit "neokoukané" je, bez prominutí, pičovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Generace, která by nás měla táhnout, neexistuje.

Reagovat
sansiro

Petržela

Reagovat
sansiro

Petržela

Reagovat
HOST*VincentBlanquinegro

ježíši vy ste to nikdo vůbec nepochopili

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

I ty chlíve...

Reagovat
HOST*jef

zapas bayern-schalke, já dávám 02,

Reagovat
HOST*

mudro, jednotka to podla mna tiez nebude

Reagovat
smazaný uživatel

bayern nevyhra

Reagovat
HOST*

Příbram neprohraje....

Reagovat
HOST*

hovno....Gablonz si Marilu povodí a da ji 3:0 !!!

Reagovat
HOST*dave

hovno....Gablonz si Marilu povodi a da ji tak 3:0!!!

Reagovat
HOST*

a neprohrala....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele