Tipy Milana Fukala

13.05.2011, 13:14
Tipy a analýzy
Dnes tipujeme se zkušeným fotbalistou Milanem Fukalem, jenž nastupuje v dresu rakouského prvoligového Kapfenbergu. Jeho soupeřem bude vítěz čtenářské tipovačky s přezdívkou ZeX. Pro čtenáře je přichystán další nový cyklus tipovací soutěže.

LIVERPOOL - TOTTENHAM
MILAN FUKAL: Tottenham přišel v minulém kole v přímém souboji s Manchesterem City o možnost startovat v Lize mistrů, takže v Liverpoolu se hraje jen o páté místo v tabulce, domácí se dostali na konci soutěže do formy, ale i tak si myslím, že zápas skončí remízou.
Tip: 0
ZeX: Liverpool pod "King Kenny-m" vstal z popola a je späť v boji o európske poháry. To potvrdil aj na Craven Cottage, kde zvíťazil 5:2 a tím odsúdil Cottagers do stredu tabuľky. Kohúti sú v inej pozícii. Mám pocit, že im dochádza v poslednej dobe dych, štatistika posledných piatich zápasov hovorí jasnou rečou- 6bodov a to je na ašpiranta na účasť v budúcoročnej edícií Ligy majstrov málo. A ako by toho nebolo dosť, zranil sa Bale, ktorý neraz ťahal "Spurs" z bryndy. V nedeľu to bude červený deň a domáci zvíťazia 3:1.
Tip: 1
VILLARREAL - REAL MADRID
MILAN FUKAL: V tomto zápase už také o nic nejde, a proto tipuji na výhru hostů, protože mužstvo Realu bude hrát i za svoji hvězdu Cristiana Ronalda, který má možnost překonat klubový rekord v počtu vstřelených branek v jedné sezoně.
Tip: 2
ZeX: "Pusinky" túto sezónu nezvládli. Síce si vybojovali účasť v skupinovej fázy Ligy Majstrov a vyhrali Copa del Rey, ale na hviezdami nabitý a miliónmi ovenčený španielsky gigant, je to pramálo. Dokonca ani angažovanie Josého Mourinha nedokázalo zastaviť katalánsku mašinu. Žltá ponorka stredajšou remízou s na zostup odsúdenou Almériou prakticky stratila šancu priamej účasti v Lige šampiónov. Hostia sú favoritmi, no doma je doma. Na El Madrigal-e uvidíme pekný technický futbal, tipnem si na remízu, 2:2.
Tip: 0
NEAPOL - INTER MILÁN
MILAN FUKAL: Inter postoupil v týdnu do finále Italského poháru, takže má těžký zápas v nohou, domácí zažívají vynikající sezonu, ze třetího místa a tím boj v kvalifikaci o Ligu mistrů je nemine, takže můžou hrát v pohodě, a proto tipuji na jejich výhru.
Tip: 1
ZeX: Na Hamšíkovcov sa v poslednej dobe valí jedna zlá správa za druhou. Najprv výbuch so zachraňujúcim sa Lecce, potom špekulácie okolo Mazzariho odchodu a nakoniec stop do konca sezóny pre ťahúňa Cavaniho, bez ktorého to budú mať "Partenopei" proti úradujúcemu držiteľovi ušatej trofeje veľmi ťažké. Navyše ešte stále nemajú istý priamy postup do Ligy majstrov. No napriek tomu uvidíme pekný(na taliansku ligu nezvyčajné) a kvalitný futbal s množstvom šancí. Tipujem 2:2.
Tip: 0
HOFFENHEIM - WOLFSBURG
MILAN FUKAL: Hosté hrají v posledním zápase sezony o všechno, po špatné sezoně se ale na rozhodující zápas i díky trenéru Magathovi dobře připraví a v Hoffenheimu vyhrají a zachrání se díky tomu v bundeslize.
Tip: 2
ZeX: Hoffenheimu už prakticky o nič nejde. Táto malá, západonemecká dedinka žije svoj sen naďalej, privátny cieľ záchrany sa vydaril a tak sa v Rhein-Neckar aréne predstavia Top tímy Bundesligy aj v sezóne 2011/2012. Ako Hoffeneheim zažil raketový vzostup, tak Vfl zažil "raketový" pád. Pred dvomi rokmi sa stali Bundesligovými šampíonmi. A teraz? Po uši namočený v záchranárskych prácach. Zverenci trénera Magatha majú pred sebou ťažkú úlohu - musia sa vzchopiť, vyhrať 4 zápas vonku a priblíži't sa k záchrane. Vzhliadnúc aj na fakt, že do zálohy sa vrátia Diégo s Josuém tipujem 1:2.
Tip: 2
HANNOVER - NORIMBERK
MILAN FUKAL: Domácí zažívají fantastickou sezonu, pokud budou bodovat, tak si zahrají i kvalifikaci o Ligu mistrů, hosté jsou na tom skoro podobně, i jim vyšla sezona nad očekávání, ale i přesto si myslím, že domácí se budou chtít rozloučit se sezonou výhrou a to se jim podaří.
Tip: 1
ZeX: Bundesliga je tento rok plná prekvapení. Či už negatívnych (Schalke 04, Vfl Wolfsburg) alebo naopak pozitívnych, akými sú obaja súperi. Hannover 96, ktorý sa minulý rok potácal na vrtkej čiare zostupu, no po príchode trénera Mirka Slomku sa v Hannoveri začali diať veci.Doma Hannover prehrával len sporadicky, a z vonku domov často vozil body. Nečudo, že sa z neho stal čierny kôň súťaže, ktorý potrápil nejedného favorita. 1.FC stretla táto sezóna v dobrej forme a dlho sa v Norimbergu sníval sen o Európe. No v posledných dňoch im došla para a nevýrazné výkony ich "európsku" cestu zahatali. Myslím si, že Norimberg odídu z Hannoveru s prehrou výraznejších rozmerov. Tipujem 4:1. Tip: 1
BORDEAUX - PSG
MILAN FUKAL: Domácím se sezona vůbec nepovedla, skončí v tabulce daleko za svými možnostmi, hosté naopak hrají stále o Ligu mistrů, ale domácí se na zápas připraví a favorita potrápí.
Tip: 0
ZeX: Bordeaux, Bordeaux, Bordeaux...Čo si to vyviedlo? Hluché miesta v sezóne nevýrazné výkony hráčov i trénera Tiganu, odsúdili fialky do stredu Ligue 1. Nedávny 4-gólovy výprask doma od "peugeotárov" zo Sochaux, zoťal Dakomlov meč nad hlavou Tiganu. To v Parku Princov prežívajú, po niekoľkých nezáživných sezónach konečne takú, v ktorej ide o veľa - o Ligu Majstrov, ktorú si klub z mesta lásky nezahral pekne dlho. No divoká gólová i kartová prestrelka s Nancy, PSG pripravilo o cenné body v boji o účasť v Champions League. Tabuľka hovorí dva, rozum nula, srdce jeden. 2:0
Tip: 1
MLADÁ BOLESLAV - JABLONEC
MILAN FUKAL: Hosté skončí v tabulce na třetím místě, nehrají už kromě prémií o nic, domácí po postupu do finále poháru určitě trochu slavili, takže to tipuji na remízu. Tip: 0
ZeX: Len malý futbalový zázrak by dokázal dostať Jablonec pred Spartu. To však neznamená, že to tím z Chance Arény vzdá, práve naopak. No na mladoboleslavskom štadióne to bude mať veľmi ťažké. Mladá Boleslav si úspechom v kontroveznom zápase s Kroměřížom vybojovala postup do finále Ondrášovka cupu. Predpokladám, že domáci, ktorým už v lige o nič nejde, budú šetriť opory. A práve hráči z lavičky budú chcieť trénera Stannera presvedčiť o svojich kvalitách. Tak, či onak, zvíťazí Jablonec 0:1 Tip: 2
BRNO - ČESKÉ BUDĚJOVICE
MILAN FUKAL: Neuvěřitelné, kde jsou domácí v tabulce, takové město, takové mužstvo, navíc Budějovice mají velkou zkušenost s bojem o záchranu v lize, a proto si myslím, že z Brna neodjedou s prázdnou a získají velmi důležitý bod. Tip: 0
ZeX: Záchranárske derby, v ktorom sa stretnú Brno a České Budějovice, toho veľa napovie, kto vyprevadí, zatiaľ nelicencované Ústie n/Labem, do druhej ligy. Budějovice sú na tom o poznanie lepšie - na svojho soka majú 5bodový náskok a prípadná výhra, by im zachránila prvoligovú príslušnosť. Pohľad na tabuľky doma-vonku nie je priaznivý, ani pre jedného. Domáci získali doma iba 13bodov, čo je na klub s bohatou históriou žalostne málo. No pohľad na štatistiku vonku u juhočechov je priam hororový - len 4 remízy z 13 zápasov. Uvidíme priemerný ligový "match", ktorý bude o jedinom góle. Prajem si, aby vyhralo Brno a aby sa záchranárske boje čoraz viac zamotali. 1:0. Tip: 1


Startuje další cyklus čtenářské tipovačky, to znamená, že se začíná opět od nuly. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 14. 5. v 15:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT:

Lídrami rebríčka sily, ktorý zostavujú autori internetovej stránky IIHF.com, sú po štvrťfinálových bojoch na prebiehajúcich majstrovstvách sveta hokejisti Česka.

Zverenci trénera Aloisa Hadamczika na turnaji zvíťazili vo svojich všetkých doterajších dueloch, vždy v riadnom hracom čase.

Druhé je zatiaľ Rusko, tretia priečka patrí Švédsku a štvrtá Fínsku.

Nižšie umiestnené reprezentácie si už svoj renking nevylepšia, Slováci sú desiati.

Autori rebríčka sa snažia okomentovať svoje hodnotenie aj nejakou vtipnou formou.

Na adresu Čechov však napísali pochvalný komentár bez náznaku sarkazmu: "Klobúky dole pred hráčom s číslom 68."

Štipka irónie je ale zjavná pri USA: "Priveľa Jágra škodí rovnako ako priveľa McDonalds."

Veľmi podobné sú popisy k umiestneniu Ruska a Kanady, odlišuje ich iba jedno adjektívum. "Kovaľčuk = správny človek na správnom mieste v správny čas," znie hodnotenie pre Rusov a Kanaďanom sa ušlo: "Kovaľčuk = nesprávny človek na nesprávnom mieste v nesprávny čas."

Psychológovia radia, že v každom neúspechu treba hľadať pozitíva, komentátori sa týmto spôsobom snažia utešiť Švajčiarov: "Cez víkend môžeme niečo vyhrať: Eurovíziu!"

Taktiež je dôležité identifikovať svetlé body účinkovania na nie celkom vydarenom turnaji. "Poskytli sme veľmi dobré rozhovory, a to nám nikto nevezme," hovoria si zrejme Slovinci. Ani budúcnosť slovenského hokeja netreba vidieť iba v čiernych farbách: "Ak sa budeme aj naďalej zlepšovať, o rok budeme ôsmi."

Rebríček sily zostavujú autori iihf.com najmä pre potešenie čitateľov a odzrkadľuje napredovanie jednotlivých tímov najmä počas šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jeho fotka mě vždycky dostane

Reagovat
smazaný uživatel

pric krasoň

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš takové páže . Škoda, že tehdy přestoupil ze Sparty do HSV. I tak se stačil zapsat do srdčc rudých fanoušků, a to nesmazatelným písmem.

Reagovat
Puskas

Tehdy jeden ročník dával v LM dost branek, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. V sezóně 99/00. V LM dal tak 3-4 branky a v lize snad 9.

Reagovat
miky10

Všechno 1, Real a Inter 2 a tentokrát už fakt útočim na vítězství

Reagovat
miky10

tak ještě Wolfsburg

Reagovat
M0rb1D4S

Všechno 1, Real 2, Neapol 0

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

3x1, 3x0, 2x2

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát to bude za osum bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

1

0

1

2

1

2

2

2

Reagovat
smazaný uživatel

to som zvedavý...

Reagovat
Hafna

6 remíz

Reagovat
smazaný uživatel

0

2

1

1

1

1

2

1

Reagovat
C-M@ster

Zbrojovka - ČB jasná 2, ne? Budějovice jim to nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbrojovka to pouštět nepotřebuje, poradí si sama.

Reagovat
smazaný uživatel

Budějcím nevěřím.

Reagovat
C-M@ster

Já nevěřím Zbrojovce.

Reagovat
Filipow

Zápas, u kterýho si vůbec nevím rady (bál jsem se, že to buď Zbrojovka prodá, a nebo se bude snažit), nakonec jsem dal 10.

Reagovat
smazaný uživatel

snad zas neuhraju 0

Reagovat
Shevchenko

Z jakého důvodu jste tam dávali Bordeaux - PSG? Se to hraje až ve středu takže se to zbytečně natahuje. Navíc PSG hrálo finále poháru, takže nikdo nemohl vědět, v jakém budou Pařížané v rozpoložení, jestli se jim nezraní nějaký hráč atd. To už jste do tipovačky měli radši dát právě to finále. Tohle mi fakt hlava nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně,už mám 4 bodíky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele