Tipy Luďka Zelenky

06.12.2013, 09:57
Tipy a analýzy
I v prosinci pokračuje dalším dílem rubrika Tipy osobnosti. Tentokrát jsme pozvali bývalého fotbalistu a fotbalového experta ČT Luďka Zelenku. Role soupeře se zhostil redaktor EuroFotbal.cz Radim Šantrůček. Pro čtenáře jsme připravili druhé kolo tipovací soutěže.

ARSENAL - EVERTON
LUDĚK ZELENKA: Emirates Stadium zažije velkolepou bitvu. Minulou sezonu by toto utkání patřilo do řad "běžných", avšak nyní bude celá Anglie s napětím sledovat, kdo z tohoto souboje odejde jako vítěz. Žádný z týmů není vyloženým favoritem. Domácí Gunners zatím proplouvají Premier League jako nůž máslem. Z odehraných 14 utkání našli přemožitele pouze ve dvou případech a s 34 body vévodí anglické nejvyšší soutěži. Ale ani Martínezova družina si nevede špatně, ba naopak. Mužstvo od břehu řeky Mersey neprohrálo již sedm utkání v řadě - naposledy potvrdilo svoji vynikající formu na Old Trafford, kde zvítězilo 1:0 a od příček zaručujících Ligu mistrů je dělí pouhé skóre. Everton gólově táhne urostlý belgický mladík Romelu Lukaku, který se trefil již osmkrát. Stejnou porci zásahů má na svém kontě i nejlepší střelec Kanonýrů Aaron Ramsey. Utkání by nejvíce slušela remíza, avšak tentokrát se štěstí přikloní na stranu domácích a Everton zažije po dlouhé době porážku. Tipuju těsné vítězství Arsenalu.
Tip: 1
Radim Šantrůček: Arsenalu (hlavně Tomáši Rosickému) přeju úspěch v lize, Everton je ale pro mě nejsympatičtější tým z celé Premier League, proto je volba těžká. Ale jelikož Toffees uspěli na Old Trafford, těžko něco podobného zopakují podruhé v řadě.
Tip: 1
SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY
LUDĚK ZELENKA: Southampton los nijak nešetřil, po náročných utkáních na Emirates Stadium, Stamford Bridge a domácím střetnutí s Aston Villou, přichází další gigant v podobě Manchesteru City. I přes tři prohry v řadě si domácí drží solidní osmou příčku v tabulce. Avšak City, oplývající nejlepší ofenzívou Premier League, jistě nepřijedou bránit a jistě párkrát rozvlní síť za náhradním gólmanem Gazzanigou. Hosté budou v tomto zápase dominovat a odvezou si do Manchesteru plný bodový zisk. Tipuji tedy vítězství hostů s minimálně dvěma vstřelenými brankami.
Tip: 2
Radim Šantrůček: I když Southampton nemám nasledovaný, z výsledků se dá vyčíst, že nejde o žádné nazdárky. Citizens rozhodně nepatří mezi moje "koně", a tak doufám v jejich ztrátu. Domácí navíc mají po domácí prohře s Aston Villou co napravovat.
Tip: 1
AS ŘÍM - FIORENTINA
LUDĚK ZELENKA: Souboj týmů ze špičky ligové tabulky nabídne takticky svázanou bitvu, ve které moc branek neočekávám. Domácí se po sérii nevýrazných výkonů a čtyř remíz v řadě budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. V dresu Fialek je nezastaví ani nejlepší střelec Serie A Guiseppe Rossi, který se dle mého proti suverénně nejlepší defenzívě celé soutěže neprosadí. Tipuji hubené vítězství domácích.
Tip: 1
Radim Šantrůček: Oběma týmům držím palce, aby se po horších letech dostaly co nejvýš. AS ale na úplnou špici zatím nejspíš nebude mít, i když začátek sezony měl famózní. Fiorentina umí zahrát skvěle, a tak když předvede alespoň sedmdesát osmdesát procent svých možností, odveze všechny body.
Tip: 2
DORTMUND - LEVERKUSEN
LUDĚK ZELENKA: Šlágr 15. kola nejvyšší německé soutěže se ponese ve stylu domácích. Velice kvalitní kádr disponující nejlepší ofenzívou soutěže v čele s nejlepším střelcem Robertem Lewandowskim. To vše pod taktovkou trenérského mága Jürgena Kloppa nedává ambicióznímu Bayeru velké šance. I statistika vzájemných utkání hovoří jednoznačně, Vestfálský klub neprohrál s Leverkusenem již pětkrát v řadě a neprohraje ani tentokrát. Pro mě jasná jednička.
Tip: 1
Radim Šantrůček: Kdyby neměl Dortmund tolik klíčových hráčů mimo hru, tak by nebylo co řešit, tahle to vypadá na dost vyrovnaný zápas. Ve svém tipu se budu řídit srdcem, protože jen těžko lze Kloppově partě nepřát úspěch.
Tip: 1
M'GLADBACH - SCHALKE 04
LUDĚK ZELENKA: Diváci v Borussia Parku uvidí bezpochyby zajímavé utkání. Domácí jsou na vítězné vlně, s pěti výhrami v řadě budou jen těžko k zastavení, avšak hosté v čele s ghanským ostrostřelcem Boatengem a mladou vycházející hvězdou Draxlerem nebudou snadnou překážkou. Dle mého názoru zvítězí domácí rozdílem jedné nebo dvou branek.
Tip: 1
Radim Šantrůček: Gladbach potvrzuje svoji kvalitu, musí se s ním počítat na boj o Ligu mistrů. Od Schalke člověk neví, co má čekat, dokáže vybouchnout i proti výrazně slabšímu týmu. Vychází mi výhra domácích, která potvrdí jejich čtvrté místo.
Tip: 1
BORDEAUX - LILLE
LUDĚK ZELENKA: Domácí se i přes poslední dvě ligové výhry nenacházejí v ideálním rozpoložení. Tým okupuje až sedmou příčku a velmi početná marodka v čele s nejlepším střelcem Diabatém nevěstí nic dobrého. Naopak hosté válí. Tým ze severu Francie nepoznal chuť porážky již šest utkání v řadě a navíc se může pyšnit nejlepší defenzívou celé soutěže v čele s nepřekonatelným gólmanem Vincentem Enyeamou. Nigerijský reprezentant ve středečním utkání proti Marseille překonal stávající rekord Ligue 1, když za svá záda nepustil míč již 1035 minut. Můj názor se přiklání k těsné výhře Lille. Pro opatrnější sázkaře doporučuji neprohru hostů.
Tip: 2
Radim Šantrůček: Opět těžký zápas na tipování, oba týmy bez hvězd mají moje sympatie. Lille má skvělou obranu a obvykle mu stačí na výhru vstřelit jediný gól, protože góly prostě nedostává. Bordeaux není žádná střelecká mašina, a tak se nabízí bezbranková remíza. Tip: 0
BASTIA - LYON
LUDĚK ZELENKA: Minulou sezónu rozdrtila Bastia na vlastní půdě Lyon poměrem 4:1. I přes nijak oslňující formu hostů si nemyslím, že se tento výsledek bude opakovat. Domácí sice mají v kádru novopečeného rekordmana v počtu startů v nejvyšší francouzské lize, gólmana Landreaua, avšak kvalita je na straně hostů. Jména jako Gomis, či Gourcuff mohou rozhodnout. Tipuji těsnou výhru hostů a posun tabulkou vzhůru.
Tip: 2
Radim Šantrůček: Když Lyon vyhrál sedmkrát v řadě titul, tak jsem fandil každému, kdo proti němu hrál. Dneska mi je ho skoro líto a fandím všem proti PSG a Monaku. Bastia je nenápadný tým, nebudu ale překvapený, když získá tři body.
Tip: 1
PSV - VITESSE
LUDĚK ZELENKA: Trápící se PSV přivítá dosavadního lídra tabulky Vitesse. Domácí jsou již dva měsíce bez vítězství a před vlastním publikem udělají vše proto, aby tuto až zarážející bilanci prolomili. Naopak hosté, taženi vycházející hvězdou londýnské Chelsea Lucasem Piazonem, zvítězili v posledních čtyřech utkáních. Utkání slibuje dramatickou podívanou až do posledního okamžiku. Podle mě budeme svědky remízy.
Tip: 0
Radim Šantrůček: Výsledky Eindhovenu zatím jsou solidní propadák a průběžné umístění na desáté pozici v lize by na startu sezony asi nenapadlo ani největšího škarohlída. PSV rozhodně má potenciál, proti lídrovi by ze sebe hráči měli dostat solidní výkon.
Tip: 0


Startuje další cyklus čtenářské tipovačky, to znamená, že se začíná opět od nuly. Tato soutěž má tři kola, výsledky z nich se poté sečtou a celkový vítěz dostane šanci hájit barvy EuroFotbalu proti některé z osobností. Pravidla jsou jednoduchá. Do uzávěrky, která v tomto kole je v sobotu 7. 12. v 15:30 (v čase začátku prvního tipovaného zápasu), zde zadejte své tipy na jednotlivé zápasy. Hodnocení tipů poté bude stejné jako v případě redaktora a osobnosti - za správný "ostrý" tip (tedy 1, 0 nebo 2) je jeden bod, za správný dvojtip (10 nebo 02) je půl bodu. Po víkendu tipy od všech čtenářů vyhodnotíme a společně s výsledky tipovačky osobnosti zveřejníme také průběžnou tabulku čtenářské soutěže.

Autor: David Křížka

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ten redaktor co to je proboha za tipy? I když Southampton nemám nasledovaný, z výsledků se dá vyčíst, že nejde o žádné nazdárky. Citizens rozhodně nepatří mezi moje "koně", a tak doufám v jejich ztrátu. Domácí navíc mají po domácí prohře s Aston Villou co napravovat.

Reagovat
j_mrazik

Sází podle přání a né podle pravděpodobnosti výsledku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sleduje PL , ví že City venku jsou nejslabší z velkých týmů , naopak Southmapton ačkoliv ted 3x prohrál tak hraje kvalitní fotbal a může je v klidu porazit

Reagovat
smazaný uživatel

do nekonečna to city nebude ale prohrávat

Reagovat
madridcan

Okrem francuzskej ligy celkom lahke zapasy na tipovanie

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ti toho tak 80 % nevyjde

Reagovat
madridcan

5 bodov budem mat minimalne

Reagovat
oli9

skromný jak ronaldo

Reagovat
madridcan

Nikto to nepovie za mna

Reagovat
oli9

jestli budeš mít 5 bodů omluvím se ti tu pak, ale myslím že 5 určitě ne

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

a beztak budu mít zase 2 body

Reagovat
adalbertus

stačí,bohatě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

6b. se bude složitě obhajovat, těžké kolo jak sviň.

Reagovat
homeles8

madridcan06.12.2013 10:29

... celkom lahke zapasy na tipovanie...

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Studia fotbal?!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AFC-EFC plichta jak Brno.

Reagovat
adalbertus

tobě že ten Arsenal nedá pokoj,tutová 1

Reagovat
adalbertus

a hele,tu fotku podepíš aspon kvůli mně

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řekl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nereaguj na mě cype!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Everton - prohra jak Ostrava.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to s tou OV je normal ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Lille, Lyon, City, Arsenal, Schalke, Dortmund, Vitesse, AS po třech bodech a krásnej plnej počet bodů v tipovačce

Reagovat
smazaný uživatel

Girondins Bordeaux - Lille OSC 2

SC Bastia - Olympique Lyon 0

Southampton FC - Manchester City 1

Arsenal FC - Everton FC 0

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 0

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2

AS Řím - ACF Fiorentina 1

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Všem (i Luďkovi) šťastného Mikuláše, a kdo jde večer kalit, tak to moc nepřežeňte

Reagovat
PetersCZ

Víte, proč má Luděk takový sestřih?

Reagovat
kmotor corleone

The Edge.

Reagovat
Puskas

Nějaký výřečný Zelenka

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší fotbalista než komentátor a odborník..

Reagovat
Puskas

zas tak zle nekomentuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ne? Mne prijde jako jeden z nejlepsich spolukomentatoru v cr

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není žádné měřítko kvality . Bohužel, přestože často mele úplný kraviny a jediné, čemu rozumí je jak dávat loket, patří mezi nejlepší spolukomentátory.

Reagovat
smazaný uživatel

Není špatný, ale mně přijde o něco víc lepší Sionko nebo Grygera. Grygera je na úrovni expertů ze Sky Sports. Nechápu, proč ho ČT neangažuje

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko

Reagovat
BakyX

Ako veľmi je pravdepodobné, že nastúpi Totti ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak velká jako Zelenkovy tipy

Reagovat
tpeci

Jen škoda, že to neokořenili nějakou pěknou fotkou, jako tomu bylo minulý a předminulý týden :)

Reagovat
monty25

Doufám, že v zápase Gladbach - Schalke nebude mít ani jeden z nich pravdu...

Reagovat
Zaschrona

7x jednicka + vyhra EFC

Reagovat
smazaný uživatel

Už se někdy stalo, že by se v tom duelu potkaly dvě osoby s racionálními argumenty nebo je potřeba tam neustále tahat fanoušky, kteří tip založí na argumentu "Klopově družině nejde nepřát"

Reagovat
smazaný uživatel

Radim Šantrůček: Když Lyon vyhrál sedmkrát v řadě titul, tak jsem fandil každému, kdo proti němu hrál. Dneska mi je ho skoro líto a fandím všem proti PSG a Monaku. Bastia je nenápadný tým, nebudu ale překvapený, když získá tři body.

Ty vole nechte příště tipovat Filipa12, ta informační hodnota bude asi stejná

Reagovat
smazaný uživatel

navíc ta česká závist a malost..ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ukaž, že jsi lepší než ty lidi, vyhraj tu trojkolovku a můžeš nám ukázat tvoje tipy Určitě to zvládneš, když tipujou takový idioti

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš mi říct, že do tý soutěže postupují vítězové tady té tipovačky? Já myslel, že tam vždy nastrčí nějakýho známýho pisatele ze zdejších diskusí. Tak v tom případě nechápu už vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak se tedy ohrazuji, ale o idiotech jsem nemluvil, tak mi něco nepodsouvej Mně se akorát zdá divný to, že vyhraje někdo, kdo tipuje tímhle stylem, to je celý

Reagovat
smazaný uživatel

Daj natipovať 5 zápasov nejakej žene, ktorú futbal nezaujíma, a daj natipovať 5 zápasov nejakému futbalovému fanúšikovi.....vieš kto uhádne viac zápasov? Áno, tá žena.....a mnoho mnoho krát sa mi to už potvrdilo, preto sa dnes neoplatí tipovať týmto spôsobom na tipy 1,X,2 a na viacero zápasov, každý zápas sa dnes môže skončiť hocijako.....

Reagovat
Infi

7 bodů a ja piča hlupa zapomenu tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

3body

Reagovat
smazaný uživatel

V prdeli kolo, vyšlo len AS Rím - Fialka

Reagovat
Slejdy

2

Reagovat
Milan.B

Reagovat
REPLIKATOR

Přepiště dějiny... 0 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele