TIPY EXTRA - SEMIFINÁLE LM A POHÁRU UEFA

24.04.2007, 12:52
Tipy a analýzy
V následujích třech dnech se nám částečně odkryje tajenka týmů, které si pomalu bodou moci objednávat letenky do Atén, případně do Glasgowa. Právě tyto dvě evropské metropole letos hostí závěrečný mač nejprestižnějších soutěží. Tak jako tak, do Řecka pocestují Angličané a do Skotska Španělé. Jak se o vstupenky do finále poperou nechme na nich a pojďme si zhodnotit základní fakta a předpoklady.

Aktuální ROI (23.4) : -2,60 %



Liga Mistrů

Manchester United - AC Milán 1 1,98
Manchester o víkendu přerušil sérii deseti výher na Old Trafford v Premier League, chudou remízou s Middlesbrough. O neodpískané penaltě proti United, v nastaveném čase, nemluvě. Výkon ďáblů byl matný, hlavně v obranné linii. Chyběli Evra, Vidič, Neville a Silvestre a proti AC budou až na Evru chybět znovu. Anglický lazaret ještě doplní Ferdinand, Saha a Park - Ji Sung. Obrana tedy nastoupí v podobném složení jako o víkendu. Brown, O´Shea a Heinze jsou jediní čistokrevní obránci, které má Ferguson k dispozici. Doplní je pravděpodobně Fletcher. Manchester bude nebezpečný i tak. Ofenzivní esa Ronaldo, Rooney, Giggs a už i Scholes. AC Milán se dostal do obrovské pohody, jak v Lize mistrů, kde bez problémů vyřadil Bayern, tak v Serii A, kde vyhrál čtyřikrát za sebou při skóre 14:5. Hráči AC to nemají v útočné fázi jednoduché. V lize si zvykají na spolupráci s Ronaldem, přičemž v LM spolupracují většinou s Gilardinem. AC, tak jako každý pohárový zápas, bude vycházet z pevné obrany. Útoky bude táhnout Kaká a je jen otázkou, co všechno mu obrana United povolí. Měl by být k vidění kvalitní zápas a doufám, že nějaké góly také padnou. I přes všechny negativní informace věřím domácímu Manchesteru.
Důvěra: 7,5/10

FC Chelsea - FC Liverpool -2,5 branky 1,53
Sám jsem moc zvědavý, jak anglické semifinále dopadne. Oba týmy jsou v něm, více méně, zaslouženě. Chelsea po devíti vítězných zápasech ztratila dva body v Newcastlu. Nutno dodat, že vyhrát si nezasloužila. Liverpool v kombinované sestavě porazil Wigan 2:0 díky Dirku Kuytovi a taktéž má velmi dobrou formu. Chelsea bude chybět Nizozemec Robben. Liverpool bude postrádat Kewella, Garciu a Aurelia, kteří chybí dlouhodobě. Dál nenastoupí pravděpodobně Bellamy a Alonso, ale jsou tam ještě otazníky. Liverpool vyhrál v posledních čtrnácti letech na Chelsea jen jednou, ale jeho hra na hřištích soupeře v LM je velmi efektivní. Vyhráli v Barceloně 2:1, pak v Eindhovenu 3:0, a to bez větších problému. Nevěřím, že Chelsea doma prohraje. Těžko odhadovat, jak se bude zápas od začátku vyvíjet. Hra půjde hodně odzadu a tak bych volil remízu v poločase, ale jako větší jistotu vidím -2,5 branky.
Důvěra: 8,5/10


Pohár UEFA

Espanyol Barcelona - Werder Brémy 02 1,4
Brémy jsou pro mě jasným favoritem této dvojice. V Bundeslize sahají po titulu a opory Klose s Diegem opět našly ztracenou formu a začaly se prosazovat. Pravda je, že jim vyhovují spíše domácí zápasy, ale mají vhodný tým i na hřiště soupeře. Přizpůsobený k brejkové hře. Brémy mají citelné absence. Obránci Womé, Mertesacker a záložník Borowski do Španělska ani neletí. Espanyol mě mile překvapil. Nečekal jsem, že dojde do semifinále a že cestou vyřadí i Benficu. Hráči Espanyolu musí doma předvést něco velkého, aby jeli do Německa s nějakou šancí na postup. Protože v Brémách, podle mě, nic velkého neuhrají. Otazník je nad startem útočníka Tamuda. Brémy musí být od začátku aktivní, nebo na to doplatí, jako Benfica, která všechno doháněla v poslední dvacetiminutovce.
Důvěra: 6,5/10

Osasuna Pamplona - FC Sevilla 2 2,47
Finálová dvojice se začne rýsovat už v prvních zápasech. Forma Osasuny je žalostná. Z devíti zápasů v lize vyhrála jeden a pět prohrála. Sevilla se, doufám, konečně chytila s Bilbaem, kdy vyhrála 4:1. Mezi oběma týmy je kvalitativní rozdíl. Zatímco Sevilla bojuje o titul a je bod za Barcelonou, Osasuna je šest bodů od sestupu. Za Sevillu pravděpodobně nenastoupí Chevanton a brankář Palop. V týmu Osasuny chybí záložník Punal, stabilní hráč. V současné formě ani nepřemýšlím nad tím, že by Osasuna Sevillu vyřadila. Sevilla půjde do finále a vyhraje už první zápas.
Důvěra: 6/10

Autor: Michal Teřl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man U vs. Chelsea a Bremen vs. Sevilla.

ManU - AC 3:0

Chelsea - Liverpool 2:1

Espanyol - Bremen 1:2

Osasuna - Sevilla 1:1.

Víťazi celkom : ManU, Bremen.

Reagovat
HOST*XxX3J3

takhle lehky to ManU mit nrbudou aby porazili ACM 3:0 chybi jim dost hracu...

Reagovat
HOST*

těžko těžko, ManU nevyhraje 3:0, chelski nevyhraje, Bremy nevyhrajou ted a ni celkove

Reagovat
smazaný uživatel

Man Utd má rozsypanou celou obranu, to by mělo být znát. Doufám však, že se s tím nějak vyrovnají a vyhrají, ale zas tolik tomu nevěřím. Za kurz 2 bych to nehrál.

Reagovat
HOST*

ManU určitě neporazí AC 3:0, ManU bude rádo za remízu:)

Reagovat
smazaný uživatel

Man U by ACM 3:0 neporazili ani v plnej zostave...

Reagovat
HOST*riong

pche ManU 7-1 ACM

Reagovat
HOST*

chelsea bude chbyt aj vykartovany essien, mozno aj ballack, sheva a carvalho, ktori maju lahsie zranenia

Reagovat
HOST*nofan

Ješiš marjá, kdo tam vlastně bude hrát ty chudinko.

Reagovat
HOST*inzaghi

no tipy nic moc, u mě snad vyjde snad je ta Sevilla...jinak AC dávám +...FORZA AC

Reagovat
HOST*

tipy usly, az na tu UEFU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele