TIPY EXTRA: LIGA MISTRŮ A POHÁR UEFA

03.04.2007, 09:39
Tipy a analýzy
První dubnový týden je opět fotbalově výjimečný. Čekají nás čtvrtfinálová utkání evropských pohárových soutěží. Bez Barcelony, bez Arsenalu, bez Realu Madrid, ale přesto všechno se bude určitě na co dívat.







Liga Mistrů

AC Milán - Bayern Mnichov 0
Sezonu AC bych letos zařadil mezi průměrné. Zatím si uhráli svůj standart a teď přichází velký test. Síla milánského týmu je samozřejmě hlavně na San Siru, ale mě se projev Ac nelíbí. Pokud něco nevymyslí tvořitel Kaká, tak hra zapadá do průměru a málo kdy, je něco ke koukání. Velký klad ovšem je, že se vrací Allesandro Nesta. Ten už hrál o víkendu na As (1:1), kdy se ale s kolegy moc nesehrál, protože obrana nebyla kompletní. Chyběli Maldini a Jankulovski. Bayern se snad probral a předvádí to, čemu odpovídá kvalita kádru. V sestavě nebudou kvůli trestům Kahn a Van Bommel. Moc branek asi nebude, jak je na Ac tradicí a podle mě si větší postupové šance odveze Bayern.

PSV Eindhoven - Liverpool -2,5
Hráčům Eindhovenu to v lize moc nejde. Poslední tři zápasy bez výhry, skóre 2:6 a ostudná porážka doma od Ajaxu v poměru 1:5. Zkrátka k ideálu daleko, i když ligu vedou stále před Ajaxem o dva body. K tomu všemu budou postrádat útočníka Koného. Alex, který o víkendu nehrál, nastoupí. Liverpoolu prospěla přestávka při kvalifikaci a hlavně návrat Petera Crouche. Koncert proti Arsenalu byl famózní. Liverpool vyřadil ze hry obhájce titulu, hlavně díky výhře na Nou Campu, poté už se Barca nezvedla. Liverpool venku produkuje spíše defenzivnější styl a PSV podle mě nemá moc čím překvapit. Start Stevena Gerrarda je mírně ohrožen, ale nastoupit by snad měl.

Chelsea - Valencia CF 1
Výkony Chelsea jako týmu, ani výkony jejich hráčů individuálně, mě nijak neoslňují. Snad až na Petra Čecha nebo Johna Terryho. Samozřejmě pokud se Chelsea zápas vydaří, povede se jí rychlý přechod do útoku a prosadí se zabijáci Drogba nebo Ševčenko, Valencia si asi velké naděje neodveze. Ale takových zápasů Chelsea, v poslední době, moc neměla. Valencia není soubor žádných superhvězd, přesto se dostala dost daleko. Chybět bude Morientes, takže nastoupí zřejmě Angulo. V obraně to bude bez bitkařů Marcheny a Navarra, vrací se Ayala. Valencia to bude mít hodně těžké, myslím že v Londýně přijatelně prohraje, ale nakonec postup urve.

AS Řím - Manchester Utd. 1
Už před zápasem vznikla v médiích slušná přestřelka a to jen zvyšuje náboj zápasu. Hosté jsou oslabeni o obránce Vidiče, vrací se Luis Saha. Forma Manchestru je až neskutečná, všechno sedí skvěle. Je to hlavně zásluha Cristiana Ronalda, který je velmi kreativní. Ale As nedá svojí kůži lacino. Na Stadio Olympico bude bojovat na hranici sil, nic jiného mu proti současnému nejlepšímu týmu Evropy nezbývá. Totti nebo Mancini musí vzít odpovědnost na sebe a já věřím, že As vyhraje.


Pohár UEFA

Leverkusen - Osasuna 1
Lever se chytil a zvláště Bernd Schneider ukázal o víkendu v Mainzu (3:1) famózní formu. V útoku se prosazuje Barbarez nebo mladý Kiessling. Voronin v poslední době od začátku nenastupuje. Osasuna venku sice na defenzivu moc nehraje, ale tady jí nic jiného nepomůže. Předpokládám, že se gólově neprosadí a Leverkusen nějaké góly dá.

Alkmaar - Brémy -2,5 branky
Ještě nedávno bych v tomto zápase tipoval určitě +2,5 branky. Protože oba týmy dávaly snad nejvíce branek z té užší evropské špičky. Poměry se ovšem jaksi změnily. Ani jeden z týmů gólové tempo nevydržel, což se nechalo čekat. A přeci jenom je to už čtvrtfinále. Žádnou přestřelku nečekám.

FC Sevilla - Tottenham 1
Sílu Sevilly na domácím stadionu už poznal nejeden velkoklub. Valencia, Barcelona, Real Madrid, to je výčet týmů, které odjely s prázdnou. O víkendu při zápase na hřišti Pamplony (0:0) nechal trenér odpočívat čtyři hráče základní sestavy. Což nazančuje sebevědomí a kvalitu týmu. Tottenhamu to v poslední době střílí. Keane a Berbatov se skvěle doplňují, ale já myslím, že v Seville dostanou kohouti příděl.

Espanyol - Benfica 0
Espanyol je remízový král Primera Division. O víkendu na hřišti Valencie (2:3) sice prohrál, což není žádná ostuda, ale odvedl sympatický výkon. Pravda je, že v poháru UEFA, na kvalitnějšího soupeře nenarazil. Vyřadil Livorno a Maccabi Haifa. Benfica o víkendu remizovala s Portem doma 1:1 a v tabulce má o bod méně, než její nedělní soupeř. Postoupila přes Dinamo Bukurešť a Paris SG. Venku je sice slabší, ale zase kvalita je na její straně. Podle mě ukázková remíza.

Autor: Michal Teřl

Komentáře (38)

Přidat komentář
HOST*rb

...Espanyol-Benfica 1...

Reagovat
HOST*kryštof

Názor, že "Valencia není soubor žádných superhvězd" je celkem neobjektivní, protože žádný tým na světě jím není...snad jen brazilská repre. ..rozhodně však Valencia patří mezi špičku v Evropě, na rozdíl třeba od AS Řím nebo PSV. Finále bude ACM právě s Valencií.

Reagovat
HOST*

Mozna bych nezatracoval AS a netvrdil bych, ze nepatri mezi spicku .. Pokud vim tak napriklad tvoje zminovane AC dejcha celou sezonu AS pouze na zada a to neni jenom z duvodu odectu bodu

Reagovat
Xavi

Espanyol jasná 1!

Reagovat
HOST*

ja bych to videl takhle

ACM-Bayern 1

Chelsea-Valencie 1

PSV-Liverpool 02

AS-Manu 02

Reagovat
HOST*

AS 1

Reagovat
HOST*inzaghi

AC - Bayern 1

PSV - Liverpool 1

jinak Alkmar - Brémy bych já osobně na - neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

AC - Bayern 1

PSV - Liverpool -2,5 nebo 1.pol. 0

Chelsea - Valencia HCS 0

AS Řím - Man Utd 0

Leverkusen - Osasuna 1

Alkmaar - Brémy 2

Sevilla - Tottenham HCS 0, +2,5 gólu

Espanyol - Benfica 0

Reagovat
HOST*Morawa

Pokud Valencia nemá hvězdy, tak poč potom pět hráčů Valencie hraja základ repre.(+Migel základ Portugalský a Angulo s Vianou jsou na lavičce)

Reagovat
HOST*

ptz spanelska repre stoji odjakziva za chuja

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaar- Werder tak nejmíň 1:2 spíš tak 4:5

Reagovat
HOST*Grégory

čau lidi, koukněte se na HERTHA.BLOG.CZ, je to docela dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som dal taky skromný tiket=

ACM-Bayern 1

Chelsea-Valencia 1

Reagovat
HOST*

nevite co to znamena na ten liverpoll 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Že ti za každou stovku dají 250?

Reagovat
HOST*

aha tak to asi dam to je dobry ne

Reagovat
smazaný uživatel

2,5 znamená počet branek.

"-2,5" znamená, že padnou nejvíce 2 branky

"+2,5", že padnou nejméně 3 branky

Reagovat
HOST*

tak tak.....AS vyhraje a ja jim verim!!!!!! FORZA ROMA!!!

Reagovat
HOST*

tak tak.....AS vyhraje a ja jim verim!!!!!! FORZA ROMA!!!

Reagovat
HOST*riong

věřit múžeš jenže tohle není kostel ale fotbal

Reagovat
Shevchenko

Vždy ty typy byly super, aler dneska stojí za

Reagovat
HOST*scooter

proč myslíš ?

Reagovat
HOST*rb

...mne sa tie tipy, na malé výnimky, vcelku pozdávajú...

Reagovat
HOST*KaPi

Nevím, ale neztrácí náhodou Ajax na vedoucí Eindhoven tři body?

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chcete tak se podívejte na www.klaas-jan-huntelaar.blog.cz dík

Reagovat
HOST*

ac milan

Reagovat
HOST*

As bych dal taky 1

Reagovat
HOST*

Postup Valencie , tak to nevim co by se muselo stat

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

banik ostrava je nejlepsi v CR a ma gooooood fans sparta hnus

Reagovat
HOST*FIFI

Reagovat
HOST*

idiot

Reagovat
HOST*R9

První dva zápasy mu vyšly tak co to tady plácáš?Házej sem tipy ty když se ti to nelíbí nebo to vůbec nečti a drž zobák!

Reagovat
HOST*sIMI

Valecie postoupý a vy budete čumět

Reagovat
HOST*inzaghi

no to to včera dopadlo, u AC sem málem dostal infarkt...

dneska bych dal na oba zápasy 1, ale Roma bude muset fest mákat

Reagovat
HOST*okass

AS vyhrálo..naprosto přesně good tip

Reagovat
HOST*

Bayern vám všem ukááže Podolski vyřadí AC joooooo BAYERN to je tym

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele