Thomas Müller aneb Příběh obyčejného muže

16.09.2016, 18:00
Životopisy
Není složité určit den, kdy široká veřejnost poprvé významněji zaznamenala jméno Thomase Müllera. Jistě, příznivci Bayernu či diváci Bundesligy si dvacetiletého útočníka všimli už o pár měsíců předtím, když si pod koučem van Gaalem kroutil svou první plnohodnotnou sezonu v kádru áčka. Avšak definitivně se do srdcí německého fotbalového lidu zapsal až 27. června 2010.

Mistrovství světa v JAR, osmifinále mezi Německem a Anglií. Střetnutí odvěkých rivalů, které vždy přináší vypjatou atmosféru a nevídané emoce.

Z dnešního pohledu je zápas památný především neuznaným regulérním gólem Franka Lamparda, který vyvolal bouřlivou debatu o zavedení videa ve fotbale. Ale tenhle příběh nás dnes zajímat nebude. Němci porazili Anglii 4:1 a dvě branky svého týmu vstřelil Thomas Müller. Hráč, který ještě rok předtím kopal za rezervu Bayernu ve třetí lize.

Po zápase šel dvougólový hrdina na rozhovor do německé televize. Po několika otázkách reportér poděkoval a poslal vysmátého mladíka za svými spoluhráči. Müller však nikam nešel. "Můžu někomu říct ahoj? Chtěl bych pozdravit své dvě babičky a dědu. Už jsem to měl udělat dávno." A pak se svým nenapodobitelným rošťáckým výrazem zamával do kamery.

Druhý den drnčel telefon v Pählu, vesnici třicet kilometrů od Mnichova, takřka nepřetržitě. Jedenaosmdesátiletá Erna Burghart, jedna z Thomasových babiček, se k náhlé mediální slávě vyjádřila prozaicky: "Bylo to od něj hezké, že? Je to hodný chlapec."

"Tohle jsem fakt neplánoval," vyjádřil se později Müller v rozhovoru pro magazín Eight By Eight. "Ani jsem nemohl, kdo mohl tušit, že dám dva góly a budu něco říkat v televizi. Celé to vyplynulo z toho, že jsem byl v profesionálním fotbale teprve rok a podcenil jsem sílu médií. Bylo to spontánní a moji prarodiče pak byli kvůli tomu novináři obtěžováni."

Gestem si však získal oblibu velké části německé veřejnosti, která ho do té doby neznala. Po vypjatém vyřazovacím duelu celosvětově sledovaného komerčního podniku, jakým je mistrovství světa, přijde dvacetiletý klučina a jakoby nic do kamery pozdraví svoje prarodiče. Celé to zapadá do Müllerovy přátelské a bezprostřední povahy a určité v dobrém slova smyslu obyčejnosti, kterou hvězda Bayernu a německé repre oplývá.

Jako by mu tu image nenápadného kluka ze sousedství dali do vínku už rodiče. Thomas Müller - jak útočníkovo křestní jméno, tak příjmení patří v Německu k těm nejčastějším. I ostatními věcmi rodák z Weilheimu příliš nezapadá mezi ostatní hvězdy světového fotbalu. Zatímco Pogba, Neymar a další mění účesy jak na běžícím páse, na Müllerově hlavě už roky najdeme místo extravagantních kreací stále stejný "defaultní" sestřih.

A ve srovnání s vypracovaným tělem Cristiana Ronalda by Müllerův propadlý hrudníček taky neobstál. Není žádným tajemstvím, že jeho figura kluka z druháku na gymplu bývala dokonce předmětem vtípků jeho spoluhráčů a dobíral si ho třeba i Bastian Schweinsteiger.

Ale na hřišti, tam už si Müllera všimnete. Za Bayern už nastřílel 154 gólů, dalších 34 za německou repre a na dvou světových šampionátech dal úctyhodných deset branek. Pokud zůstane fit a vydrží mu forma, jistě se tabulkou bude posouvat dál a určitě má potenciál překonat i své slavné krajany - Jürgena Klinsmanna, Gerda Müllera a Miroslava Kloseho, který žebříčku nejlepších střelců MS vévodí.

Když už zmiňujeme góly na MS - právě na tom posledním jich Müller nastřílel pět, což mu vyneslo stříbrnou kopačku pro druhého nejlepšího kanonýra Mundialu. Jen James Rodriguez nastřílel o gól víc. Právě toto téma pak bylo předmětem rozhovoru, který se uskutečnil po vyhraném německém finále s Argentinou a navždy bude patřit mezi ty momenty, které se při hledání pojmu "Thomas Müller funny", budou v bohatém katalogu Němcových skopičin zobrazovat nejvýše.

Během dvojrozhovoru, který absolvoval s dalším hrdinou šampionátu Schweinsteigerem, kladl Müller reportérce kolumbijské televize na srdce, aby otázky formulovala v bavorštině. Ta však jeho výzev nedbala a anglicky se otázala, zda ho nemrzí, že mu zlatá kopačka pro nejlepšího střelce mistrovství utekla. Müllerova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

"Taková kravina mě vůbec nezajímá! Máme pohár! Jsme mistři světa! Nějakou podělanou zlatou kopačku si můžete strčit někam!" řekl Müller (pochopitelně peprněji) s předstíranou zuřivostí a suverénně odkráčel. Od smíchu téměř slzící "Basti" pak na prosbu o překlad jen stroze odvětil. "No... říkal, že vám to sluší."

Přesně tohle a další spousta legrácek, kterých lze nalézt na sociálních sítích plno, to jsou všechno důkazy Müllerovy kamarádské a bezprostřední povahy. Ač se pravidelně umisťuje v žebříčku nejlepších hráčů světa a před dvěma lety skončil v anketě Zlatý míč pátý, nepovyšuje se. Nevytváří v kabině dojem, že on je hvězda, na které to stojí. Ačkoliv tomu tak velmi často je.

V osmifinále Ligy mistrů v letošním roce to byl Müller, který těsně před koncem vstřelil vyrovnávací gól na 2:2, jenž znamenal prodloužení, ve kterém se Bayernu podařilo duel s Juventusem otočit. Ať už hraje na jakémkoliv postu, nevypustí žádný balon, hecuje své spoluhráče, pracuje pro tým.

Právě Müllerova pozice na trávníku je jednou z nejzajímavějších otázek, kterou se lze zabývat. Müller zvládne nastoupit na křídle, kde ho v současnosti využívá Ancelotti v Bayernu či Jogi Löw v Nationaelf. Desítky zápasů odehrál coby střední útočník a Guardiola ho často používal jakožto ofenzivního záložníka vedle ostrých křídel, v trojici pod Lewandowskim.

Fotbalová veřejnost se však shoduje na tom, že nejlépe to Müllerovi svědčí ve spolupráci s druhým útočníkem. Hlavní forvard na hřišti - ať se už jedná o "Lewyho" v Mnichově, nebo Gomeze a dříve Kloseho v německém národním týmu - na sebe naváže obránce, čímž může vytvořit volný prostor pro Müllera. Ten si coby útočník z druhé vlny naběhne, kam potřebuje, a dějí se věci.

V Německu se pro Müllerův ideální post na hřišti dokonce používá speciální výraz Raumdeuter - interpret prostoru. Dejte zkrátka Müllerovi trochu místa v šestnástce, pošlete mu balon - a pak už se jen běžte radovat. Müller neoplývá Messiho technikou, není rychlý jako Aubameyang a ani neposílá pasy jako Iniesta. Avšak ve schopnosti najít si ten správný prostor v ten správný okamžik je dost možná jeden z nejlepších na světě.

Sám hráč avšak toto označení nepřeceňuje. "Podívejte, každý hráč, a obzvláště ten útočněji naladěný, přece musí mít určitým způsobem vyvinutý smysl pro čas a prostor. Není to záležitost dvou, tří hráčů na světě - každý dobrý útočník ví, že jde jen o načasování a spolupráci mezi tím, kdo posílá pas, a tím, kdo si ve správný okamžik naběhne do vhodného prostoru. To není nic objevného," namítá.

V semifinále s Atlétikem Madrid se Guardiola v prvním zápase v Madridu rozhodl nechat Müllera na lavičce - vsadil na dvojici ostrých křídelníků a tři střední záložníky. Bayern s týmem Diega Simeoneho prohrál a právě otázka "Kde byl Müller?" se druhý den objevila snad ve všech sportovních rubrikách nejen v Německu.

O týden později v Allianz Areně už byl Müller od první minuty na hřišti. Bayern zápas vyhrál jen 2:1, což mu vzhledem k předchozí prohře bez vstřelené branky v Madridu na postup nestačilo. A Thomas Müller, jindy spolehlivý exekutor pokutových kopů, neproměnil penaltu. Střih. O osmnáct dní později hraje Bayern v Berlíně finále německého poháru. Zápas s BVB došel do penalt a jedním z určených plejerů je i Müller. K balonu jde hlemýždím krokem a v podstatě se na míč ani nedívá, přesto spolehlivě vymetá pravý horní roh Bürkiho branky.

I to je dalším důkazem Müllerovy povahy. Za "frajerským" způsobem zahrání desítky nelze hledat přehnané sebevědomí či snahu dokázat ostatním, jak dobrým fotbalistou i přes selhání proti Atlétiku je - spíše to ukazuje na určitou bezstarostnost, která je mu vlastní. Vypadli jsme v Lize mistrů? Dobrá, nevadí. Teď hrajeme finále německého poháru, to vyhrajeme. A proč bych nemohl kopnout penaltu takhle? Vždyť je přece umím.

Mnoho let se o Müllera zajímají přední světové kluby, avšak dlouhodobě to vypadalo, že se z Mnichova hráč stěhovat nebude. Až v poslední době se vážně hovořilo o zájmu Manchesteru United a vzduchem létaly částky kolem osmdesáti milionů liber. Sám fotbalista se navíc nechal slyšet, že ho lákají anglické mzdy. Výsledkem byl podpis s Bayernem do roku 2021 a navýšení platu, které z nenápadného Němce dělá nejbohatšího hráče v Bundeslize.

Eminentní zájem o Müllerův příchod na Old Trafford jevil Louis van Gaal - právě nizozemský kouč dal nadějnému juniorovi první šanci v A týmu Bayernu. Klubový šéf Karl-Heinz Rummenigge se ovšem k situaci vyjádřil jasně: "U některých hráčů se vůbec nemusíme bavit o ceně. Byli bychom šílenci, kdybychom Müllera nechali jít."

Ve chvíli psaní těchto řádků má za sebou Němec, který zrovna před třemi dny oslavil sedmadvacáté narozeniny, jen pár zápasů nové sezony. Přesto už si dokázal připsat hattrick asistencí v Bundeslize proti Werderu Brémy, gól v Lize mistrů či kvalifikační zápis proti Norsku za národní tým. Němci vyhráli tři nula, Müller dva góly dal a na zbývající nahrál. Jednu branku vstřelil pravonohý útočník hlavou, jednu levou nohou.

Müller asi nikdy nebude tváří světoznámého parfému či prestižní oděvní značky. Zato dělá reklamu na křupky a s Gerdem Müllerem spolu řádili ve spotu pro stejnojmenné ochucené mléko. Možná nikdy nebude ani kapitánem Bayernu či německé repre - na to je přeci jen asi moc velký komediant. Avšak v srdcích milionů fanoušků fotbalu si své místo už našel. Jako ten správný Raumdeuter...

Autor: Jan Pikous

Komentáře (252)

Přidat komentář
blackhawk88

zajtra Thomas hrat nebude, ma nejake mensie zranenie. Nahradi ho Kingsley Coman a tak isto aj Kimmich bude v zaklade

Reagovat
db18

Kimmich záleží na stavu Hummelse, jinak by měl hrát Xabi.

Reagovat
blackhawk88

Ancelotti: "I do not know the formation yet. But Kimmich will play tomorrow!"

Reagovat
db18

Aha (a už teda upravili pravděpodobnou sestavu)

Reagovat
db18

Tak nakonec hraje na stoperu

Reagovat
blackhawk88

skvely clanok Muller je proste top

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Giginek

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
blaugrana

Sympaťák, i keď mi tak nikdy neprišiel.

Reagovat
Felitel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pre autora a pre clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek, mám na Müllera stejný názor. Kdyby jsme se bavili o tom kdo je 3. nejlepší hráč na světě, Thomas by byl asi dost velký adept

Reagovat
technecium

Reagovat
Milan.B

hnusny pysk... nesympaticky s krivymi nohami

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně že ty budeš určitě Casanova

Reagovat
pawelFCB

Kokotko dne

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

Povedal potom vychodnarov

Reagovat
smazaný uživatel

potomok*

Reagovat
Milan.B

Drz pysk, bo ta zlomim kde si najhrubsi

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem za skvelý článok!Thomas je moj najobľúbenejší futbalista,on a Lahm sú srdcom Bayernu a je to neskutočne vždy pozitívne naladený človek.Strieľa,prihráva,stále v pohybe...Je to nenahraditeľný hráč bez ktorého si Bayern nedokážem predstaviť.Aj tak si myslím že u nás ukončí raz kariéru.Skromný zabijak a veľký hráč!

Reagovat
Spalovač šancí

Trošku nafoukánek

Reagovat
bobis21

pěkný článek, sice se v něm člověk moc nového nedozví, ale dobře se to čte Müller je podle mě jeden z největších sympaťáků ve fotbale. A navíc skvělý fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten clanok je bohapusta onania na Mullerovi. Clovek sa dozvie hovno ale aspon pohoni a nanuti ostatnym ten jeho slizky ksicht

Reagovat
Jeňa

Pošli svoji fotku ať se zasmějeme

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z najnesympatickejsich futbalistov vsetkych cias

Reagovat
bobis21

čím je tak nesympatický? vím že už mi na to tady kdysi někdo odpovídal, ale zase jsem to zapomněl

Reagovat
smazaný uživatel

uz mi to je hlupe opakovat to odpovedal som na to vela krat a v skratke to je jeho nervozne, niekedy az cholericke vystupovanie v zapasoch a fakt nejprijemny ksicht. Hnusnejsi od Mullera je uz len ojebavac Messi a Skrtel od kedy zacal volit Fica. Tiez tie videa kde Muller tancuje a akoze robi srandy atd mi pridu strasne vtierave.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako fan UNITED vravím že taký Pogba je ďaleko nesympatickejší, zasratý "SWAG" neviem čo priteplený metroš.. tu Muller, to je chlap ako sa patrí a tým mi je sympatický, na NIČ sa nehrá, je spontánny...to ale nie je tak moderné a je aj lepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Znalec

přesně, chová se jak povýšenej nácek a přitom je to jen takovej německej řezníček, co neumí říct nic normálního do kamery

Reagovat
C-M@ster

Vidím, že pán je znalec

Reagovat
Znalec

aspoň někdo to vidí podobně jako já

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Felitel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

nicky niektorých ludí uplne vyjadruju podstatu človeka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nejvetsich degesu fandici MU a je ze Slovenska

Reagovat
smazaný uživatel

Narazky na narodnost nesmu chybat to je jasne. Bez toho by si nebol spravny cech

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne

Reagovat
technecium

Moc tomu článku nevěřím, když vidím, jak se kolikrát chová na hřišti. Takovýho šupáka, aby člověk pohledal

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z najnechutnejších a najnesympatickejších hráčov celkovo vo futbale ...

Reagovat
fantomas

Ty seš snad povrchnější fotbalovej divák než monty

Reagovat
monty25

Tak u chlapů je mi vzhled celkem volnej, pokud to nejde do extrémů...

https://twitter.com/OndraZlamal/status/769948885947191296

Reagovat
fantomas

Však na chlapy nenarážim no

Reagovat
monty25
Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
fantomas

Se mi líbí, jak už proti tomu ani nebojuješ, a jen tu svou pověst posiluješ.

Reagovat
monty25

A proč bych proti tomu měl bojovat? Mě jenom zaujalo, že ve stejný čas jako jsi napsal tu reakci, tak já napsal tenhle tweet. Asi nějaká telepatie nebo co.

Reagovat
fantomas

Tak já nevim, čekal bych, že se budeš bránit nařčenim, že ženskej fotbal sleduješ primárně proto, že... ho hrajou ženský.

Reagovat
monty25

Mám 7 důvodů, proč sleduju ženský fotbal (můžu ti je klidně poslat). "Fotbalistky jsou sexy" je jeden z nich a nevidím důvod, proč bych se za to měl stydět.

Reagovat
Darren Fletcher

mne posli, zaujima ma to

Reagovat
monty25

Máš to tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Chceš taky?

Reagovat
smazaný uživatel

jasny..

Reagovat
monty25

Odesláno

Reagovat
db18

*než Rarášek

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
monty25
Reagovat
db18

Tohle: http://www.eurofotbal.cz/clanky/-305156/?forum=1#post7609312

a ta následující reakce už se s tebou potáhne.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rarášek

Nééé

Reagovat
Azazelo RD

Hlavně: "Vácha je kretén, to není žádnej styl." Vácha by nesouhlasil.

Reagovat
Rarášek

Ta diskuse s dolarem dole je taky fajn .

Reagovat
db18

Tam je toho hodně - zatím jsem se dopracoval k tlačence Hybše do repre...

Pošli odkaz...

Reagovat
smazaný uživatel

ho tam nekdy nekdo, krome fantomase, tlacil ?

Reagovat
db18

No... je tam fantík

Reagovat
fantomas

S miliardou palců nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

ale urcite nie naj...

Reagovat
Felitel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
madridcan

Po MS 2010 som ho velmi chcel do Realu. Ale to by v Madride museli vsetci hovorit po nemecky.....a vlastne aj tak by sa na nas vyjebal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Velký sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusí se ničím vytahovat

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rarášek

Nesympatickej mameluk.

Reagovat
smazaný uživatel

čim je nesympatickej? Tim že se nevytahuje a chová přirozeně?

Reagovat
Aldeano

Přirozeně? Vždyť není vyjímkou, když zasimuluje.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo tady mluví o hře? mluvim o tom jak se chová mimo hřiště stejně v dnešním fotbalu simuluje skoro každý

Reagovat
Aldeano

Otázka zněla, čím je nesympatický, tak jsem ti napsal co mi na něm sympatické nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ti je nesympatický každý fotbalista?

Reagovat
Aldeano

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v dnešním fotbalu simuluje většina...takže ti je ta většina logicky nesympatická

Reagovat
smazaný uživatel

napr. v PL vela hracov nesimuluje. V MU kto je taky simulant? Ibra? Martial? Mata? v City, Poole, Arsenale? Kto tam je nejaky strasny simulant?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neříkám strašný. Každý občas přidá na pádu. To už dělají trochu automaticky.

Reagovat
Aldeano

Rooney? Viz se Schweinsteigerem v LM...

Reagovat
Kaze

Rooney stopro.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedneho ste nasli v 4 teamoch....to je dobra bilancia. V Spanielsku mozes takto oznacit polku hracov v kazdom teame

Reagovat
Nihilister

Já nevím jestli si pamatuješ dobu kdy byla ještě Big 4 a každej měl svyho simulanta v utoku ...AFC-Peršan CFC - Drogba LFC- Torres ManU - Rooney ... takže netrep pičoviny

Reagovat
smazaný uživatel

to bolo davno to uz tak nieje teraz takze to nic neznamena

Reagovat
Aldeano

Neřekl bych, že většina. A většinou když už někdo rozdává rány, tak je umí i přijmout. To mi přijde zvláštní...

Reagovat
smazaný uživatel

aj ked neviem co je mamaluk

Reagovat
Svatej

Mimo hřiště borec, ale na hřišti proste picus no. Každopádně bojovník a jeden ze symbolů klubu

Reagovat
arsavin

Můj oblíbenec Dobrý článek

Reagovat
LAM

Typické Německé prase

Reagovat
bayern987

Sympaťák a už v tuhle chvíli legenda.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Spasitel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

* A dovolím si povedať, že už teraz viac než Bastian.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pre vás čo tu na neho "hatujete": Čítali ste to vôbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano a je nam z toho na blutie.

Reagovat
p-e-t-k-o

Pretoze nesiel za librami?

Reagovat
smazaný uživatel

mi sme ho ajtak nechceli

Reagovat
p-e-t-k-o

Aj Basti bol prasa a neviem co vsetko a ked k vam siel ste sa isli dosrat...

Reagovat
Rudnevs

Tipujem, že je to len preto, že nejde do United

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol to si si vymyslel. Nikdy som nevidel hate na Bastiho od fans United tak neklam. On prave vzdy patril ku sympatakom rovnako ako napr. Lahm a Gomez.

Reagovat
p-e-t-k-o

Este si presne pametam tu aferu okolo Bastiho cervenej proti United, vtedy bol vsetko len nie Schweinsteiger a vy vlastne cely zivot plujete na nas. Ked ste mali sancu na ziskanie Pepa a hovorilo sa aj o Mullerovi to nachvilu utichlo a teraz zas? Cim to bude..

Reagovat
smazaný uživatel

urcite pekny clanok

Reagovat
pawelFCB

jeden z nejsympatictejsich hracu vubec..

Reagovat
TonCZek

Strašně platný a hlavně nedoceněný hráč.

Jen kvůli tomu že není, tak mediálně profláknutý jako Messi, Ronaldo, tak ho spoustu lidi nemá rádo, ale ve skutečnosti mnohem vetší sympaťák než třeba ti dva.

Reagovat
Riviera Kid

Ty vole, dneska už je fakt každý nedoceněný

Reagovat
Kolarik12

Ti co tu pisou, ze je nesympaticky, tak posuzuji jen podle obliceje, ale to je tak vse co o nem vi. Bundesligu sleduju a Bayern obzvlast a s cistym svedomim mohu rict, ze neni vetsiho sympataka, nez je Thomas Muller. Na hristi v kazdym zapase hraje pro tym a ne na sebe, jako vetsina fotbalovych hvezd. Vzdycky na hristi necha uplne vse a mimo hriste to je zabavny, spolecensky clovek. Prikladam video zabavnych momentu s Mullerem. Treba tady nekteri hateri zmeni nazor. :) https://youtu.be/pyEUGxkGmHM

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
placa

Boze, jakykoli clanek o Mullerovi a urciti uzivatele sem prijdou, aniz by clanek cetli a zajimalo je to, jenom aby mohli napsat uz potisice sracky typu "nesympaticke nechutne nemecke prase". A pusobi to o to komicteji, ze maj v oblibenych tymy, kde jsou mnohem vetsi zmrdi

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kovi81

Nejvetsi frajer mezi soucasnou generaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Nesympaticky, arogantni nemec... ale fotbalista je k*rva dobrej, to se musi uznat

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
p-e-t-k-o

Kimmich svojou povahou a inteligenciou ma nasliapnute na podobne paradneho hraca.

Reagovat
popltak

Jeden z největších kriplů v Bayernu..

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
p-e-t-k-o

Nemas niekedy pocit ze to co robis je zbytocne? Alebo ta fakt tatko v mladosti daval do riti?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady snad vsem jebe Muller je top a sympatak

Reagovat
smazaný uživatel

estezetebenejebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

To je snad jediný hráč, na kterého neexistuje neutrální názor. Buď sympaťák nebo lidský odpad, nic mezi tím

Reagovat
patas92

Teda ještě C. Ronaldo, no. Ale toho mají rádi jenom Madridisti, což se nepočítá, protože to jsou lidské odpady sami o sobě

Reagovat
pingla

Říká fanoušek Barcelony

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
pawelFCB

zacina valka fanousku Rralu s Barcelonou,zrejme cas na popcorn Ackoliv je ta debilita fanousku tady tak 50 na 50

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Ibra ne ?

Reagovat
patas92

Reagovat
Al Capone

Nemám ho rád, nesympatický hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Bayern +

Najsamvačší futbalový miláčik a sympatak planéty. Tu proste nie je o čom.

Reagovat
Kincl

Každej tu vytahuje že je to jeden z nejošklivějších a přitom Zlatan a jeho nos to je taky dělo :D

Nebo třeba takovej prdelí ksicht Costa, Shrek Rooney, Eto a jeho plachťáky nebo Ozil a jeho soví oči :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ved aj za to dostavaju vseobecne vysmech a hate ne? Ozil az tak ne ale, aj nanho som na nete videl kopec parodii, pozri napr. YT kanal 442oons ako ho tam paroduju. Costa je najneznasanejsi hrac co poznam a z Rooneyho sa vsetci ujebavaju hlavne od doby ked si vytrucoval mega zmluvu a zacal hrat uplnu sracku, ale aj za ten vzhlad ved tolko meme obrazkov co ma on snad nema ziadny futbalista

Reagovat
Rišan

Ani mne nenapadne zlehčovat kvality a zásluhy Th. Müllera, jen mi pořád vrtalo hlavou, že za celé ME nedal ani gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ME bol jeden z najhorsich hracov vôbec. Kazdy od neho cakal vela, ale len potvrdil ze je len prehypovany doklepavac

Reagovat
db18

Protože to není hráč na pozici hrota...

Reagovat
smazaný uživatel

sympatickej clovek

skvele napsanej clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsympatičtější borec

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine co na nom ujde je to, ze mi zbiera body vo fantasy aj ked na Eure mi teda moc bodov nedoprial

Reagovat
Maresma

spolu s Diegem Costou nejmíň sympatičtí hráči, co běhaj po trávníku.. vážně jediní fotbalisti, který bych nesnesl ve svým oblíbeným klubu

Reagovat
dondinho

Mně byl teda vždycky sympatickej asi jako Lothar Mattheus.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Urs

Neskutečný blb jako mnoho fritzku, je neskutečné kolik nemcofilu tohoto "sympaťáka" uctiva a mají ho za svojí modlu. Spousta z Vás tu píše jaký to je borec apod. a všichni ho určitě dobře znáte.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Ok, už mi přestává vadit, že si tě pletu s urbisem.

Reagovat
Urs

To, že nemám rád Německo jako národ je věc 1 a to, že na něj mám takový názor je věc 2..Nevím proč bych se měl zajímat o zemi, která způsobila světu největší utrpení a natož proč bych měl uctívat tohoto....fotbalistu.

Reagovat
db18

Však ti to nikdo nenutí... ale asi tě to stejně zajímá, když máš potřebu otevřít článek o německém fotbalistovi.

Reagovat
Urs

Protože mě jen zajímalo s jakými názory na něj se tu setkám a vůbec mě to nepřekvapilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Žiť v minulosti ...

Reagovat
Nihilister

A o kom mluvíš ?Usa, Rusko na ně by to sedělo úplně krásně ... a mi připadá, že tady nikdo neví nebo zapomíná na Italii když se mluví o ww2

Reagovat
Urs

Věděl jsem, že začneš zmiňovat Rusko (jenom za WW2 SSSR protrpělo obrovské utrpení, které na ně spáchalo Německo), jinak nevím co tady začínáš zmiňovat další země jako Itálie či USA, obě světové války založilo Německo, to omlouvej jak chceš.

Je smutný kolik vlastizrádců od nás dnes ctí Němce, už jenom ze sudet bylo vyhnáno spoustu českých obyvatel a za války čtvrt milionů lidí u nás padlo a to bych mohl zmiňovat další zločiny spáchané Německým národem na ten český, takže vůbec nevidím důvod proč hájit Němce a ještě se jim za něco omlouvat.

Reagovat
Nihilister

Smutné je spíš , že nedokážeš pochopit , že dnešní Němci s tim nemaj nic společného ... A jak koukáš na Anglii a Francii ? Mnichovská dohoda Ti nevadí ?

Reagovat
Urs

Tak proč zmiňuješ teda Rusko a ostatní země? Takže dnešní Rusové apod. teda s tím mají něco splečného podle tebe? Už jenom proto, že to jsou Rusové a ne tvojí Němci? A mnichovské dohodě se nemá cenu neustále bavit, tam už to bylo vše rozdáno předem, Francie a VB byli naivní, že Německo nerozpoutá válku a to, kdyby jsi viděl kolik lidí se dnes schází na sudeto-německém Landsmanschaftu, kteří požadují navrácení majetku na základě Benešových dekretů. Prostě Německo zůstane Německem, bez ohledu na dnešní generaci nebo na tu dřívější, prostě moje nenávist vůči německému národu je obrovská a můžeš si to obhajovat jak chceš.

Reagovat
Nihilister

Moje Německo ja nebranim nikoho ale už v tvym prvním příspěvku je vidět tvoje předpojatost a omezenost takže ahoj nazdar čau

Reagovat
Urs

Ano, to že s tím zakomplexovaným mentálem stasem87 (co má nulovou slovní zásobu a často nezvládá a díky tomu začíná sprostě urážet) atd. tu děláte propagaci Německu a píšete tu o něm jen v superlativech mě nepřekvapuje, že mě tu začneš podsouvat úplně něco co nesouvisí s tématem . Prostě ti došli argumenty, tak hned začneš urážet, což mě vůbec nepřekvapuje, taky se měj

Reagovat
Nihilister

Ty debil nebo to děláš naschvál? Ja nikde nebranim Němce! Jen nemám rád když je někdo omezenej jako ty

Reagovat
Rudnevs

Ako keby súčastná generácia mohla za to, že tam kedysi bola vojna a že uškodili mnoho ľuďom ... netreba žiť v minulosti.

Reagovat
stas87

Jj, som zakomplexovany mental a preto mi tu nadavas. Nemci vedia, ze ziadny majetok o ktory prisli po vojne nemaju sancu dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by nemali? Ved ho aj dostanu ;) snad si ti menejcenni pololudia co nemali pred vojnou nic iba hole rite a dostali majetky po vystahovanych nemcoch za sluzby komunistickemu rezimu nemysleli ze si budu zit na cudzi ucet a pretvarovat sa wtf?

Reagovat
db18

...píše někdo, kdo začne sprostě urážet hned prvním slovem, které v diskusi začal psát.

Reagovat
Nihilister

Nechme ho bejt ... Jak je vidět tak má evidentně problém a chce si jen vylít zlost. Já jsem rád , že takovéhle lidi nemám kolem sebe a nemusím s s takovýmhle materiálem setkávat každej den

Reagovat
Urs

Problém máš zřejmě ty, že ti jen vadí jen můj názor a jediný kdo tu zřejmě neunáší jsi ty, když hned začneš nádávat do debila apod. Kdyby ti to bylo jedno, tak na mně ani nereaguješ, problém máš zřejmě ty Ty se maximálně setkáváš s lidmi tady, když máš potřebu na mně neustále reagovat

Reagovat
Nihilister

Nejhorší je setkání s debilem ja sem napsal ze jsi debil protože mi podsouvaš něco co sem nenapsal a už dříve jsi psal ze ja a stas te urazime (ani jeden to do ty doby neudelal) ja nemam problem ja jen žasnu co dokazej vyblejt za kecy a podsouvat mi nesmysli ... a nebo mam problem , ze sem v praci a kratim si cas psanim s tebou

Reagovat
Nihilister

Jinak největší problém lidstva jsou lidi a je jedno jakej národ to je , vždy se najde kokot co hleda problémy i tam kde nejsou

Reagovat
db18

Reagovat
db18

O navrácení majetku se snaží Řád německých rytířů, jinak Landsmanchaft se od toho snaží držet dál a u Benešových dekretů jim jde o jiné věci, než o navrácení majetků (které navíc už ani není možné)

Reagovat
Urs

Jojo a proto, Posselt (předseda Sudeto-německé strany) přijel až do Prahy jednat o tom s dřívější Nečasovou (Kalouskovou) vládou.

Reagovat
db18

A to máš z parlamentních listů ne? Zrovna Posselt se zasloužil o to, že se změnili stanovy Landsmanschaftu a tím se SL vzdal "nároku" na zabraný majetek...

Reagovat
Urs

Ne to bylo přímo v německý TV ZDF, sám jsem to měl možnost vidět, vyhledáš to i na youtube.

Reagovat
db18

Jestli jsem našel to samé, tak tam se vůbec nejednalo o navrácení majetku...

Reagovat
smazaný uživatel

"kdyby jsi viděl kolik lidí se dnes schází na sudeto-německém Landsmanschaftu, kteří požadují navrácení majetku na základě Benešových dekretu" a to je snad zle? :DDD to si akoze ta verbez co to dostala od komunistov za sluzby rezimu myslela ze o to nepridu a budu si zit na cudzi ucet? :DDD Zrejme si aj ty jeden z nich a mas strach ze spravodlivosti bude konecne zadostucinene a s potomkami komunistov a stbakov sa raz a navzdy spravi poriadok v strednej europe :))

Reagovat
stas87

Sudety...z nich nezmizel ziadny nemec?

Reagovat
smazaný uživatel

to je akoby si hovoril ze stredoslovaci a vychodnari nejsu zvierata

Reagovat
Znalec

mluvíš mi z duše

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

to je curak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemcov bolo vyhnanych zo sudet viac snad ne? ;) aj z inych casti csr a komunisti im pokradli majetky a rozdali to menejcennej vychodnej verbezi, ktora sluzila rezimu. A tak sa dostali hoci jaki vychodnari a sovieti do csr a ziju tu dodnes na ukradnutych majetkoch. Ale coskoro bude spravodlivosti znova zadostucinene

Reagovat
Znalec

Reagovat
Nihilister

14 léty holky řešej vzhled a sympatie( který jsou samosebou subjektivní záležitost ) ... Víte co je nejhorší na internetový diskuzi ?

Reagovat
Nihilister

14 léty holky řešej vzhled a sympatie( který jsou samosebou subjektivní záležitost ) ... Víte co je nejhorší na internetový diskuzi ?

Reagovat
Rudnevs

(a pritom nevyzerá tak zle)

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Mega bomba článek!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
OnderCZ

Pro mě jeden z největších sympaťáků. Na nic si nehraje a do zápasu dá vždy úplně vše.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Harakan

borec

Reagovat
Jan Horáček

V článku chybí zmínka o tom, že snad neexistuje rozhodnutí rozhodčího proti Bayernu, které by pan Müler nesportovně nekomentoval, nerozhazoval rukama a nerozčiloval se. Když už se tedy v článku píše o tom, jaký je to sympaťák, bylo by potřeba zmínit se i o tom. Někteří čtenáři v diskuzi to naštěstí již udělali.

Reagovat
Rudnevs

pan Müller, pan Schürrle ... čo to má sakra znamenať?

... a článok je zameraný najmä na jeho povahu a nie na správanie na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je vsech skopcaku kral

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Znalec

taky si myslim, že za třetí říše by zastával pozici minimálně jako Goebbels

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

cikane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele