TEVEZ DO MANCHESTERU PŘÍŠTÍ TÝDEN

13.07.2007, 10:01
Aktuality
Asi nejsložitější transfer tohoto přestupního období se podle všeho blíží ke zdárnému konci. Carlos Tevez v současné době válí za Argentinu na americkém mistrovství, už v úterý se však objeví v Manchesteru, aby se podrobil lékařské prohlídce.

Útočník West Hamu už byl blízko angažmá u United před týdnem, ale anglická asociace přestupu zabránila, jelikož hráčova práva nevlastní klub, ale třetí strana. Konkrétně agentura Media Sports Investment, kterou vlastní britský podnikatel íránského původu Kia Joorabchian. Londýnský klub jej loni získal zadarmo a platil za něj Joorabchianovi jen pronájem, což anglická legislativa zakazuje. Asociace proto West Ham na jaře potrestala pokutou 5,5 milionu liber a trvala na tom, že pokud Tevez někam přestoupí, musí být vyplaceno odstupné klubu, nikoli třetí straně.

Všechny tři strany však podle všeho jsou na dobré cestě všechny nesrovnalosti vyřešit a přestupu by už nic nemělo stát v cestě. "Nevidím už žádný problém. Večer jsem mluvil se zástupci United a jsou si jisti, že hráče příští týden zaregistrují," uvedl včera Joorabchian. "Carlos přijede v úterý a ve středu se v Manchesteru podrobí lékařské prohlídce. Věříme, že administrativní náležitosti kolem přestupu budeme mít vyřešení během příštího týdne," dodal britský podnikatel.

Hráč je se svým novým zaměstnavatelem na podmínkách smlouvy dohodnut, spekuluje se o odstupném pro West Ham a také formě přestupu. United by měli zaplatit 30 milionů liber. Tevez by byl první rok v Manchesteru na hostování a poté by mohl poslední anglický mistr za zmíněnou sumu uplatnit opci. "Je to skvělý hráč. Myslím, že bude náš a moc tomu věřím," těší se na posilu Sir Alex Ferguson, manažer United. "Všichni budou nadšení, když ho získáme. Je ve fantastické formě a ve třiadvaceti letech se stále může zlepšovat."

Stále však platí, že Tevezovu změnu dresu musí odsouhlasit i liga. "Tento přestup musí být udělaný přímo West Hamem," varoval znovu tiskový mluvčí ligy. "Drží hráčovu registraci a my ji nepřesuneme, pokud přestup nebude udělán přímo klubem." Vše je na dobré cestě, nic však zatím není jisté. V Manchesteru nikam nespěchají a dávají najevo, že chtějí napodobit zimní přestup Javiera Mascherana z West Hamu do Liverpoolu, který proběhl bet problémů. "Nechceme obcházet žádná pravidla. Může se zdát, že Premier league je brzdou, ale oni si jen chtějí být jisti, že je všechno čisté," dodává smířlivě Ferguson.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý přestup. Řekl bych, že s Tevézem bude mít ManU druhý nejlepší útok na světě.

Reagovat
HOST*riong

Souhlasím. To co předváděl na konci minulé sezony bylo famozní!

30 mega není zrovna málo za případný přestup! Ale je fakt dobrej!

Reagovat
smazaný uživatel

- Fiorentina nie je jedninym zaujemcom o Freddyho Ljundberga, 6mil liber za tohto hraca ponuka i Man City

- Man City maju tiez zaujem o K. Richardsona a ponukaju zanho 5.5 mil. libier

- Fabregas odmietol ponuku na prestup do Realu (21 mil .libier)

- Marlon Harewood prestupuje za 3.7 mil. libier do Wiganu

- Na Highbury by v pripade ziskania pracovneho povolenia radi privitali 18rocneho mexickeho utocnika Carlosa Velu

- Naopak, na odchode z Arsenalu je Reyes, ktory ma namierene do Madridu za 6.5 mil. libier

- Real Madrid tiez podpise jednorocny kontrakt s Dudekom

- Leeds ma zaujem o slovenskeho obrancu L.Michalika a naopak odist by mal utocnik Healy (do Fulhamu za 2mil. libier)

- Anthony Gardner by mal posilit zadne rady Aston Villy (3 mil .libier)

A na zaver zaujimavost - kluby z Premiership k dnesnemu datumu utratili na prestupy 284 mil. libier, co je viac ako 2x tolko ako tomu bolo za minule leto a takmer 3x viac ako pred dvoma rokmi

Reagovat
smazaný uživatel

Fabregas ukazal pre koho mu byje srdce a podiel ma na tom aj Arsene Wenger!Thank you Arsene

Reagovat
smazaný uživatel

Ehmm...noo...máš tam...víš...hroznou hrubku.

Reagovat
HOST*CeceFCB

Slovenska a Ceska gramatika je uplne nieco ine!

Reagovat
smazaný uživatel

lenze srdce BIJE vsade rovnako

Reagovat
HOST*Zak

Tak tak, je známo, že Fabregasovi dávno nebije srdce pro Arsenal, nýbrž právě pro Arsena :).

Reagovat
smazaný uživatel

CEsc odmítl Real kvůli Barce až v poslední řadě. V první řadě to byla jeho rodina, která by ho rozcupovala a v druhé řadě to je Wenger, který mu odstartoval kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych za tím viděl Wengera, Fabregas si myslím, že by tam klidně odešel.

Reagovat
HOST*

Na Highbury by v pripade ziskania pracovneho povolenia radi privitali 18rocneho mexickeho utocnika Carlosa Velu ??? Na Highbury? Hmm zajímavé!

Reagovat
smazaný uživatel

no ehm...nejak si neviem zvyknut na Emirates stadium...

Reagovat
HOST*

ttj..... snad si jednou zvykneš v poho

Reagovat
HOST*

No az na to ze Highbury uz je srovnano se zemi a na jeho miste rostou velkoprostorne byty, dobre novinky.

Reagovat
smazaný uživatel

no ktovie na ake pracovne povolenie sa caka..mozno na vykonavanie murarsko-klampiarskych prac...mexicky chlapci su ze vraj na stavbach sikovny..a cez vikendy moze sem tam nastupit za Arsenal

Reagovat
Shevchenko

No toto je nejkomplikovanější přestup, který jsem kdy viděl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele