Terry varuje zkušenější hvězdy před mládím

21.11.2008, 15:49
Aktuality
Kapitán John Terry varuje zkušenější reprezentační spoluhráče před hráči anglické jednadvacítky. V utkání s Německem nastoupila mladíků celá řada a nezklamali. V budoucnosti by tak mohli dostávat více příležitostí.

Terry byl jeden ze tří zkušených hráčů, které trenér Capello požadoval pro zápas s Německem, zbytek doplnil mladíky. Anglický výběr, i přes absenci zkušenějších hráčů, vyhrál v Berlíně na Olympijském stadionu 2:1.

Útočník Gabriel Agbonlahor z Aston Villy od kapitána Terryho sklidil pochvalná slova. Jeho první vystoupení v seniorské reprezentaci bylo vskutku povedené. "Náš manažer se velice dobře naučil pracovat s mladými hráči. Už předtím jsem říkal, že mladí mají něco navíc než my. Mají rychlost a zdravou agresivitu, jsou nebojácní a přesně to budeme v budoucnu potřebovat," řekl kapitán Terry.



"Navíc si myslím, že začlenění mladých hráčů do týmu je perfektní nápad, to protože začnou na nás zkušenější vyvíjet tlak. Už to nebude takové, že pár hráčů má 100% jistotu základní sestavy. Aby v ní byli musí něco předvést, to se mi líbí," pokračoval.

"Každý bude muset hrát na maximum, a to jak v Premier League, tak v jiných soutěžích po celém světě. Pokud někdo bude hrát dobře, dostane příležitost buď v kvalifikačním zápase, nebo v přátelském utkání. Myslím si, že těm mladíkům musíme ukázat důvěru. Potom nám to začnou vracet v podobě kvalitních výsledků," dodal.

Dále Terry v rozhovoru hodnotil i uplynulý rok 2008 pod vedením Fabia Capella. Angličané pod ním odehráli 9 zápasů a pouze jedinkrát odešli jako poražení a to v březnu v zápase proti Francii. Neporaženi odešli také ze souboje s Českou republikou, když v srpnu remizovali ve Wembley 2:2. Tehdy s hrou Angličanů nebyl spokojen nikdo. Od té dobyse ale situace proměnila.

"Byl to dobrý rok. Začátek se nám sice nevyvedl, ale postupem času jsme se naladili na vítěznou vlnu. A co je nejdůležitější, znovu jsme na svou stranu získali naše fanoušky. Bez nich bychom to nedokázali. Jsou nejlepší na světě, o tom nás přesvědčili i teď v Berlíně," chválil Terry. "Pokud budeme pokračovat ve stejném tempu jako na konci tohoto roku, myslím si, že toho ještě mnoho dokážeme. Naším cílem nadále zůstává kvalifikovat se na světové mistrovství v JAR," zakončil Terry.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je to od něj sympatické, i když na druhou stranu zatím nevidím nikoho kdo by ho mohl vystrčit ze základní sestavy.. proto se mu asi mluví tak lehce

Reagovat
honziss

Já jo, Jordana Spence.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle jméno neznám, můžeš napsat kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. 18-ti letý stoper West Hamu, který v téhle sezoně neodehrál ani minutku to jsi mě dostal... já měl namysli to že v současné době ho nikdo nemůže vystrčit z pozice stopera v nároďáku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Však neříkám že hned. Ale k tomu co sis vygooglil přidám, že to je kapitán anglické U19, jeden z nejtalentovanějších stoperů na ostrovech, přirozený vůdce s obrovským potenciálem. A to že letos neodehrál ani minutku, to zas takové překvápko není.

Reagovat
smazaný uživatel

google je všemocný.. do budoucna s tím samozřejmě souhlasím ale podle tvé první reakce jsem to pochopil jakože myslíš že by ho nahradil z fleku proto jsem se zarazl ale jinak fajn, dostal se mi do podvědomí další talent

Reagovat
honziss

Já ještě dodám, že doufám v to, že navždy zůstane věrný barvám West Ham United.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Agbonlahor nebo Young by se mohli dostat do základu. Totéž platí o Carrickovi na úkor třeba Lamparda, i když Michael není žádný mladík.

Reagovat
smazaný uživatel

At uz jeho nebo Ria urcite nekdy po MS vytlaci Wheater.

Reagovat
smazaný uživatel

jj no v obrane neni takova konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

Terry je zatím pilíř repre s Riem F.

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu?

Reagovat
smazaný uživatel

práce s mladýma, hmm. Všude to funguje jenom u nás ne Není divu že nám celá evropa utíká

Reagovat
smazaný uživatel

Máme jedny z nejpotencionálnějších mladíků v Evropě, takže o naši budoucnost se nebojim. Jen škoda, že nejsou častěji zapracovávání..

Reagovat
georgeo

tady jde spíš o ekonomickou sílu českého fotbalu, zatímco dobří hráči, kterým stačí zahrát pár dobrých zápasů odchází do zahraničí, tak se s nimi ti mladíci nemůžou srovnávat a soupeřit a tím pádem není tak kvalitní soutěž. Na druhou stranu kdyby ti starší hráči neodcházeli, tak by mladí nedostali prostor. Ale v Anglii pokud někdo dostane prostor a prosadí se, tak už je to velmi dobrý fotbalista, protože hraje s těmi nejlepšími. Kdežto u nás se hraje podprůměr.

Reagovat
georgeo

že se nezmínil o tom co předvedl při golu Němců

Reagovat
risk je zisk

jj mas pravdu terry na tom mel doost velkou zasluhu kterou ale v 85 minute splatil golem

Reagovat
Fedro

Terry - nejlepší obránce celé Anglie a možná i světa

Reagovat
smazaný uživatel

kdo myslite ze vyhraje mistrovstvi sveta 2012

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze anglie nebo zas spanelsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele