TALENTOVANÝ SOSA SE UPSAL BAYERNU

06.03.2007, 16:07
Aktuality
Bayern Mnichov začal se zaplňováním mezer v záložní formaci. Úřadujícího německého šampiona od příští sezóny posílí Jose Ernesto Sosa. Bayern se s argentinským Estudiantes dohodl na odstupném deset milionů eur a s hráčem podepsal čtyřletý kontrakt...

"Jsem velmi potěšen, že jsme se dohodli a už se těším na novou výzvu," řekl po podpisu smlouvy 21letý tvořivý záložník.

Bayern o Sosu dlouho bojoval se španělskou Valencií, nakonec však nabídl více peněz a tento souboj vyhrál. Přestup byl prakticky hotov již minulý týden, v posledních dnech se již pouze dolaďovaly poslední detaily. "Je to mazaný záložník," pochválil novou akvizici generální manažer mnichovského klubu Uli Hoeness.

Sosa i přes svůj mlavý věk odehrál v argentinské nejvyšší soutěži již 124 utkání, v nichž zaznamenal deset branek. Před dvěma roky si na své konto připsal první a zatím jediný reprezentační start, když nastoupil k přátelskému duelu proti Mexiku (1:1).

Sosa je zřejmě prvním z několika záložníků, kteří se v létě budou stěhovat do Mnichova. Bayern během šesti měsíců přišel nebo ještě přijde minimálně o tři středopolaře. Hasan Salihamidžič má namířeno do Juventusu Turín, Sebastian Deisler ukončil kariéru a ke stejnému kroku se chystá také Mehmet Scholl. K tomu je třeba připočítat ještě Owena Hargreavese, o něhož má stále velký zájem Manchester United, a také Aliho Karimiho. V jeho případě je stále otevřen možný přestup do Asie.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*vincent

Reagovat
Kily

pokud by přišel a zůstal flores, tak by dopadl podobně jako aimar

Reagovat
HOST*-Kopy-

škoda s tím floresem máš, ale pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele