Takové šance musíme proměňovat, lamentoval Klopp

24.11.2013, 16:04
Aktuality
Bayern i ve včerejším šlágru podzimu potvrdil svoji nadvládu nad německým fotbalem, když v Dortmundu vyhrál tříbrankovým rozdílem a náskok na momentálně třetí Borussii navýšil už na sedm bodů. Hlavní aktéři z obou stran se ale shodli na tom, že tak jasný výsledek průběhu zápasu neodpovídal...

Na vyprodaném Westfalenstadionu se dlouho hrálo bez branek, než se v 67. minutě prosadil střídající Götze, který do Mnichova zamířil v létě právě z Dortmundu. V posledních pěti minutách pak zasadili domácím další dvě rány Robben a Müller.

"Výše prohry je mi upřímně celkem ukradená. Do prvního gólu jsme měli větší šance, měli jsme také obrovskou příležitost na vyrovnání. Pokud si z takového zápasu chceme něco odnést, musíme takové šance proměňovat," uvedl po zápase dortmundský trenér Jürgen Klopp, jehož tým už v úterý čeká klíčová bitva v Lize mistrů proti Neapoli. "Řekl jsem svým hráčům, že teď máme pět minut na deprese, a pak musíme jít dál," dodal energický kouč.

BVB si po porážkách od Arsenalu a ve Wolfsburgu připsalo třetí neúspěch v řadě a před úterním duelem musí zapracovat na koncovce. "Zápasy rozhodují branky a my momentálně ty rozhodující góly nedáváme, protože v našich akcích zkrátka nejsme dostatečně cílevědomí. Je potřeba ten míč někdy napálit do sítě klidně bodlem," myslí si brankář Roman Weidenfeller.

Spokojenost naopak vládla na bavorské straně, Bayern si v čele tabulky udržel čtyřbodový náskok, který nyní má k dobru na Leverkusen. "Jsme spokojeni, vyhráli jsme proti nejlépe kontrujícímu mužstvu na světě. Když je necháte se rozběhnout, Blaszczykowski, Reus a Mchitarjan jsou k nezastavení. V prvních patnácti minutách jsme hráli dobře, pak dalších třicet minut ne. Ve druhém poločase ale přišlo znatelné zlepšení," zhodnotil výkon svého týmu hostující kouč Pep Guardiola.

Branku proti Dortmundu znovu zaznamenal Arjen Robben, který se do sítě Borussie trefil v minulé sezóně jak ve čtvrtfinále domácího poháru, tak ve finále Ligy mistrů, dvěma trefami pak zmírnil letní porážku v německém superpoháru. "Tyhle duely si užívám. Kolik malých kluků sní o tom, zahrát si v takovém zápase?" prohlásil Robben. "Výsledek 3:0 vypadá jasně, ale utkání to bylo vyrovnané," uvedl nizozemský křídelník.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de, bundesliga.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ta fotka

Reagovat
smazaný uživatel

ZVERINA! youtube.com/watch?v=oCnCugqSodw

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

včera to byla velká promarněná šance. Bayern byl k poražení. Lepší byl jen v tom nejdůležitějším a to v proměňovaním šancí. I přes nepřízeň osudu v podání zranění je ale třeba si šáhnout na srdce a pracovat zodpovědněji..

Doufám, že Lewovi dojde, že nemá na to, aby se v Bayernu prosadil prosadil. Nejde o kvalitu - tu on má. Ale jejich systém (i přes poněmčování Pepa) nenachází útočníka v pdoobě smrtelné devítky. jakou Robert je. A i přes to jakej je to šmejd. Je si třeba taky uvědomit, že je to asi pořád jeden z top 3 útočníků. včera ač neproměňoval a lecos posral, tak jeho boj se stopery Bayernu byl neskutečný.... škoda té jeho palice.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: je tu nejaký fanušik Hannoveru ? chcel by som sa niečo opýtať

Reagovat
Arne

Asi nebude, ale ptej se, někdo jinej vědět může.

Reagovat
jv

Mám za to, že se párkrát v diskuzi někdo objevil, ale dlouhodobě určitě nepřispívá.

Reagovat
smazaný uživatel

som na to uplne zabudol, že som písal sú to síce 4 roky, ale predsa len bol legenda, uctievaju si nejako pamiatku Roberta Enkeho ? nemyslím len na dušičky, či maju nejaké plagáty či je po nom pomenovaná tribuna, krčma alebo čokolvek podobné ? proste či na neho ešte nezabudli

Reagovat
Arne

Rozhodně na něj nezapomněli... Vím akorát, že je tam vedle stadionu Robert-Enke-Straße a že funguje nadace s jeho jménem.

Reagovat
db18

Nezapomněli - na FB to třeba taky opět připomenuli (i když to je to nejmenší)

...jinak se u toho objevil citát Václava Havla

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka: "OT:" je skratka pre?

Reagovat
homeles8

obrněný transportér

Reagovat
aither

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aither

Off Topic

Reagovat
Filip12

off topic =mimo téma

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že to neznáš. Vždycky meleš sračky mimo téma a nikde sem tě neviděl to psát.

Reagovat
smazaný uživatel

úplný Stephen Merchant...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele