Svědíka mrzí laciné branky. Rozhodují blbosti, co my uděláme, říká

31.03., 10:10
Aktuality
Martin Svědík (© 1. FC Slovácko)

Slovácku, které bylo štikou podzimní části FORTUNA:LIGY, na jaře došel dech. Tým vyhrál jediné ze sedmi utkání, naposledy v sobotu podlehl pražské Slavii 1:3. "Chybí nám lepší hra středové řady a to v útočné i obranné fázi. A taky nemáme tak pevnou obranu. Dostáváme laciné branky a sami se na gól nadřeme," chrlil ze sebe před kamerami O2 TV nedostatky kouč poražených Martin Svědík (49).

Jeho tým proti Slavii neodehrál špatnou partii, Svědík to dobře věděl. "Ale podobně jako v utkání se Spartou rozhodují blbosti, co my uděláme," konstatoval kouč. Co přesně měl na myslí? "Provoda si po autu necháme odskočit na levou nohu a místo toho mu hlídáme pravou. On to pak nádherně trefil," kroutil hlavou Svědík. Přidal i další moment, co se jeho svěřencům nepovedl.

"Za stavu 1:1 by zkušený tým měl vydržet nedostat gól. To byla klíčová situace. Petr Reinberk jde presovat, nepodívá se za sebe, tam byla díra. Slavia má do otevřené obrany obrovskou kvalitu. A ten gól byl laciný i z pohledu Milana, on to ví, že pro to šlo udělat víc," byl přesvědčený Svědík.

A jinak si měli počínat jeho svěřenci i před penaltovou situací. Nehodlal rozebírat, zda Heču při vítězné trefě mohl ovlivnit silný vítr. "Rána byla z velké vzdálenosti, šla do výšky, kdy se to dalo řešit lépe," tvrdil kouč. "Hečuse neviním z toho, že zápas ovlivnil, ale v takových utkáních musíte prostě udělat něco navíc. Jít do kabiny za stavu 1:1 by bylo lepší," uvedl zkušený kouč.

Slavia tak už desetkrát za sebou se Slováckem neprohrála. Naopak klub z Uherského Hradiště vyhrál jediný ze sedmi posledních duelů, což je na tým vedený koučem Martinem Svědíkem nečekaná bída. "Chybí nám lepší hra středové řady v útočné i obranné fázi a taky nemáme tak pevnou obranu, dostáváme laciné branky. Sami se na gól nadřeme. My soupeři šance darujeme jako na podnose," pojmenoval bez váhání nedostatky v podání Slovácka Svědík.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (12)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Milan Heča mi po návratu nepřípadá jako brankář, co chytí "něco navíc" a k tomu vedení klubu, které ho jen drží při životě.....nedivil bych se kdyby s takovou se na to Svědík po sezoně vybodnul.

Reagovat
Zdechlina

Vysere se na to

Reagovat
Sosi

A ne kvuli Hecovi

Reagovat
Zdechlina

Kvůli majitelům

Reagovat
Sosi

ale i tak by potreboval zmenu, at nezakrni, musi jit proste vys...

Reagovat
Zdechlina

Přál bych mu to. Ale kam?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Osobně mám za to, že kdyby Zemek nebyl taková píča a nechal to konečne Skopalovim tak by pokračoval zde, přišel by někdo mladý a ještě by to zkusil....vždyť už 2x reinkarnovali střeleckého útočníka ale teď není nikdo!

Reagovat
Mr.Mike

Tak to uz je vicemene jisty ze odejde ne? aspon mi prijde ze se to tak prezentuje

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jisté to podle mě není, možná kdyby se klub probral....jenže to se nestane. Problém je spíš v tom, že nějakým zázrakem udělal s průměrného klubu docela nadprůměr a nevím nevím....zda bude kouče co to přebere do stejné roviny....spíš ne a přijde pád. Ikdyž jsem četl, že kdyby Zekem vypadl, tak Skopal by byl ochotný peníze do klubu vložit.

Zemek ven!!

Reagovat
Sasha

Nechápu ty hejty na Zemka, ona když se udělala Evropa nechtěl nijak radikálně navyšovat rozpočet ok, ale pořád ma Slovácko dle neoficiálních čísel někde 6.-8. nejvyšší rozpočet, což dle mě není zlé. To, že mládež je katastrofa a v posledních letech došlo mraky hráčů, kteří se nechytli vůbec nebo jen rozšířili kádr bych nedával za vinu Zemkovi. Spíš by bylo zajímavé, jesli za těmito přestupy je Veliče nebo trenér, např. Kozák, Brandner, Mihálik, Kim, Sinjavski, Břečka, Srubek, Šulavija, Melekescev, Ljovin. Stejně, tak za to, že v tom týmu se da mluvit o formě maximálně u Jurošky a Blahuta (který ještě nebyl zcela v základu) nejde za Zemkem

Reagovat
Arnar Resmusonn

Bylo již řečeno, že na přestupy nemají peníze. Berou hráče, kteří nemají smlouvu, jsou po dlouhém zranění apod. Klimentovi vyloženě reinkarnovali kariéru, to samé Jurečka, jenže nebyly ani náhodou peníze aby zůstali. Svědík je trenér, který zavedl koncepci, což je v ČR málo viditelné a kdyby měl možnost růst s týmem, slovácko by klidně mohlo útočit každý rok na poháry a být opravdu konkurenceschopným týmem....jenže bez peněz to dál nepůjde. Tým zestárl a energie dochází.

Zemek není žádný mílius, jeho osobní podnikání není nic zázračného a klidně by pomohl tým nechat Skopalovi.

Reagovat
Sasha

Nechapu v čem je vlastně reakce na mě, ale jestli v tom, že ty hráči, co přišli jsou zdarma a nemají kvalitu, tak třeba Mihálik ani Kim zdarma nebyli a jak jsem psal rozpočet patří do top6 údajně. Samozřejmě, že by to mohl prodat Skopalovi nebo někomu, kdo dá víc, ale ta mě bych nehledat problém v rozpočtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele