Svanberg odchází z Bologny, stal se posilou Wolfsburgu

17.07.2022, 13:59
Aktuality
Wolfsburg dotáhl příchod Mattiase Svanberga z Bologny. Nástupce Xavera Schlagera, za něhož bundesligový klub pošle 9 milionů eur bez bonusů, podepsal dlouholetý kontrakt...

Svanberg se v uplynulých letech vypracoval mezi opory Bologny a kromě několika anglických klubů měla o jeho služby zájem Neapol, nakonec ale souboj vyhrál Wolfsburg.

Bývalý hráč Malmö má v koncernovém celku nahradit Xavera Schlagera, jenž odešel za novou výzvou do RB Lipsko. Die Wölfe si švédského reprezentanta zavázali do roku 2027.

"Navzdory tomu, že je mu pouze 23 let, je Mattias už velmi zkušený a ve svém vývoji ušel již dlouhý kus cesty. Je to agilní a technicky dobře vybavený záložník. Jsme rádi, že jsme mohli do Wolfsburgu přivést hráče jeho kvalit a potenciálu," pochvaloval si novou akvizici sportovní ředitel Marcel Schäfer.

Dvojnásobný mistr Švédska s Malmö FF je před nadcházející sezonou pátou posilou Wolfsburgu po Jakubu Kaminském (Lech Poznań), Bartolu Franjićovi (Dinamo Záhřeb), Patricku Wimmerovi (Bielefeld) a Kilianu Fischerovi (Norimberk).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (84)

Přidat komentář
10

Podle Di Marzia zůstávají pro Dybalu ve hře jen 2 varianty - Neapol a AS. Odchod De Ligta by prý urychlil Zaniola do Juve a Dybalu do AS.

Reagovat
danko10

Neapol imho nedáva zmysel. Tak opatrne mi začína stáť.

Reagovat
10

Neapol mi dává smysl v tom, že si ADL bude chtít udobřit tifosi, na což je Dybala docela ideální hráč. A peníze na něj mít budou, Insigne s Mertensem jsou 9m čistýho ročně. Navíc mají narozdíl od vás LM...

Reagovat
danko10

ADL by týmto krokom znegoval celú doterajšiu snahu robiť to lacnejšie. Spalletti je ten, ktorý nevyhráva. Oproti tomu je Mourinho ten, ktorý dokázal vyhrať s Rímom. Od starého Dana očakávam po víťazstve v ECL nejaký statement signing, ktorý rozdúcha tú iskru v podobe 40k permanentkárov.

Plus Rím je mesto, v ktorom sa, narozdiel od Neapola, dá žiť.

Reagovat
10

já neříkám, že AS smysl nedává, jen ty šance vidím docela vyrovnané...resp. třeba 60%-40% pro vás

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chtějí Friedkin vyhrát, musi Nico zůstat. Máme v kadru bordel za 40 mega. Statement signing nedává smysl, když ho následuje "statement" sale.

Reagovat
danko10

Zmysel to nedáva tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Podepsat Dybalu a pustit Nica znamená stále hrát o 4. místo. Nechat si oba je pro mě statement - zabojovat o víc, zkusit dotáhnout vrch.

Reagovat
Maritazzi

Mně to taky smysl nedává. S Lavatricem asi oba máme ten romantickej pohled, zároveň si myslím, že vzhledem k cenám na trhu bude mít Nico za rok úplně jinou cenu, nechce z Říma odcházet a že bez něj nám budou chybět dva hráči do ofenzivy.

Reagovat
danko10

Rozumiem, nesúhlasím. Zaniolo neurobil nič dobre, odkedy zvládol odohrať adekvátnu zápasovú záťaž. Nie je žiadny klubista. Čísla nemá. Má robené obidve kolená. Herne tupý bol už keď bol zdravý. Ak by prišiel Dybala, na lavicu by musel ísť z tej trojičky on, čo by bol jeho koniec v klube tak ako tak. 50 mega? Áno, prosím.

Reagovat
Maritazzi

Ráno toho budu litovat, protože jsem měl nějaký piva, ale: Na jeho věk nehrál dva roky fotbal, do tý doby měl něco navíc, pořád je to v něm vidět a ano, uvědomuju si, že letos hrál dva zápasy, ale v obou předvedl věci, který nikde v italský lize nejsou vidět. V přípravě kondičně úplně jinde než zbytek, nevypadá jako rambo minulej rok. Double digits potenciál. Dybala za dva roky 38 zápasů mimo, potřebujeme nejen lavičku, ale spíš kvalitu nastupovat pořád. Klubista zatím ne, věřím, že za dva roky může být jinak. A obligátně - pro mě obrovskej sympaťák.

Tady se neshodneme, uvidíme, co nám ukáže vedení.

Reagovat
danko10

Čo budeš ľutovať?

Reagovat
Maritazzi

Tak že sem vyklopím klasicky myšlenky bez struktury a smyslu

Reagovat
smazaný uživatel

+ přináší do hry něco, co nikdo u nás - nejvíc metrů ball progression. Za Fonsecy nám to zoufale chybělo, tam to tahal sám Spina a občas Mkhi.

+ žádný Ital nemá takový marketingový potenciál (osobně mě to nezajímá, ale klub určitě ano), ačkoli severní média si v něm našly nového Cassana

+ vepředu může hrát cokoliv

+ nepřeceňujme přípravu proti slabším klubům, ale vypadá skvěle. Sunderland gól a tyč + výborná hra. Portimonense gól a břevno + mohl dát další po vlastní akci, přihrávky, obounohá hra, přehled, fyzická dominance vůči stoperům.

+ tým potřebuje i inidividuality, ne jen systémové dříče.

+ už nikdy nedostaneme takového hráče od grandů "zadarmo"

Reagovat
Maritazzi

Kde to můžu podepsat?

Reagovat
smazaný uživatel

Když se naučíš jeho podpis, tak na dres, který si dám na Vánoce

Já plně chápu tu druhou stranu tábora, která zapomněla,jak si ve 20 vodil ligu - i když z toho nebylo tolik gólů a ten průměrný tým z toho netěžil body. Chápu skepsi ohledně těch kolen, ale osobně je mi to jedno, protože podle prof. Marianiho měl pro ty úrazy genetické předpoklady, vazy prostě nebyly dost silné na jeho stavbu. Teď má obě kolena lepší. Chápu tu frustraci z nekonečného sólování bez přihrávky, jakmile ho obsadilo vícero obránců, zabité protiútoky atd. Já byl trpělivější, ale tu frustraci jsem prožíval taky. Řím je ale o příbězích a nechtěl jsem uvěřit, že by mohl tak rychle skončit. Zvládl to Baggio, Del Piero. Na Rossiho a další nemyslím.

Věřím.

Jinak třeba Bove má už taky za sebou křížák. Richy Calafiori dvakrát a ty svalovky se mu furt vrací..

Btw, expert z kabiny už na CdT hlásil, že Nico má od zimy dole 7 kilo, tak proto je zas jak vítr

Reagovat
Pospovič

Reagovat
dejvikker

Už máš pořádnýho tvrdíka, co?

Reagovat
danko10

Uz mi davno odpadol len si ho tak stiskam.

Reagovat
Pipo123

Kam sním v Neapole? tam sa moc nehodí

Reagovat
10

vždyť hrajou stejný rozestavení jako Roma

Lozano-Osimhen-Dybala ve 4-3-3, může hrát pod Osimhenem v 4-2-3-1, pravý křídlo s podobnou rolí jako měl Insigne na druhý straně...tohle nevidím jako problém

Reagovat
smazaný uživatel

Mour jede i v přípravě 3-4-2-1, případně 1-2.

Reagovat
GEGE

Snad mu klapne ta Neapol

Reagovat
10

hlavně ať to není Inter...obě ty tifoserie by ho milovali, přál bych mu to

Reagovat
GEGE

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Prosim AS

Reagovat
10

snad si uvědomí, kde bude od prvního dne miláčkem tifosi a hráčem, kolem kterýho se to bude točit...kdyby měl normálního agenta, tak by mu tohle asi rychle vysvětlil

Reagovat
Alberto Aquilani

Pinto vraj dnes jedná s jeho agentom... údajne už pristúpil na menšie prémie pre neho (myslím toho agenta ).

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujete stopera, Torres bude za 50, a kraje jako nic? Cambiasso a ok?

Reagovat
10

na kraje přesně nula spekulací

Cambiaso šel obratem hostovat do Boloni...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ok.

Zaniolo je to poslední, co by měl Juventus řešit.

Reagovat
10

Mě to říkat nemusíš

Reagovat
Furia Ceca

Jak jsme dobře začali, tak jsme se rychle zasekli Doufám, že Arrivabene v zákulisí pracuje na nějakých bombách, který brzo udeří, ale obávám se, že řeší maximálně Moratu

Reagovat
Pipo123

Podpíšte Dybalu za 4 mega

Reagovat
Furia Ceca

Já bych ho bral zpátky hned a myslím, že z tábora Juve bych nebyl sám

Reagovat
Pipo123

Pre neho to musí byť pekne na piču, údajne ste mu dávnejšie ponúkali 10 mega ročne (neviem či to je pravda, možno vy fans Juve máte bližšie info), borec čakal na Inter kde sa písalo o 7 mega a nakoniec bude rád keď pôjde do AS alebo Napolu za 4-5 mega. Asi má super agenta

Reagovat
Furia Ceca

Podle mě se ho dost klubů bojí ohledně zdraví, navíc prostě nemá malý platový požadavky. A když se k tomu připočte jeho očividná nechuť jít mimo SA, tak to ti ten seznam vážných zájemců dost prořídne... Ale já myslím, že v Neapoli i AS bude nakonec spoko

Reagovat
smazaný uživatel

V Juventusu měl plat, který by v posledních 8 letech nikde jinde v Serii nedostal a v Evropě jen u těch největších, v Juventusu vydělal cca 80 mil eur. Je sice na peaku kariéry a asi by chtěl velký kontrakt, ale holt není v té pozici.

ADL musí nabídnout více, protože si chce nechat image rights.

Reagovat
stuff

Spoko aj za tych 10

Reagovat
stuff

Cokolvek mimo Interu bude super. V Neapole by bol za Boha

Reagovat
smazaný uživatel

I v AS. Totti by byl první, kdo by mu svěřil "10" a lidi potřebují po letech, co Francek skončil a Pastore byl velkým zklamáním, někoho pro La Magicu. Pelle ani Nico takovými hráči nejsou.

Reagovat
10

holandskej Phil Jones podle Sky hotovo

Reagovat
Pipo123

Reagovat
stuff

80 vratane bonusov? Not bad not terrible

Reagovat
10

70+10 údajně

Reagovat
Furia Ceca

Tak to není špatný, ale stejně jsem doufal o 10 mega víc...

Reagovat
10

Já taky, z pozice síly mělo jednat Juve, ne Bayern. Bohužel zase hodně rychle vyměkli pod nátlakem hráče...

Reagovat
Furia Ceca

A Molina je hotovej? Pokud ne, tak teď máme prachy jak na náhradu za De Ligta, tak i na něj... Jestli se to seklo, mohli bychom se zkusit do toho ještě nacpat

Reagovat
10

Myslím, že teď do těch všech dealů vletíme jak Cimrman na patentovým úřadě...u Bremera "teď tady byl jeden s šilhavým okem", nakonec přijde Acerbi a bude to první spekulace, kterou Pipo za posledních 15 let trefil

Molinu podle mě ani nechtějí, mají přece Danila s MdS

Reagovat
Pipo123

To nie sú moje špekulácie, kopírujem toho vášho slávneho DI Marzia pyčo stejne zajtra napíše kokot ráno že De Light

Reagovat
Furia Ceca

Bremer ať si klidně jde do Interu, ale toho Torrese bych bral. A kolem něj zase krouží City Takže aby to nebyl nakonec ten Milenković.

Reagovat
10

On a Acerbi...mark my words

Reagovat
svkmd

neviem či sa tomu smiať alebo plakať...

Reagovat
Kixi Syhimour

Aké nakonec zůstáva, do toho Stones, Dias a Laporte, nepravděpodobný přestup pro City.

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

I když já se bojím, že ty prachy nakonec fakt narvem do Zaniola, kterýho vůbec nepotřebujeme, a na kraje se letos vysereme

Reagovat
10

S tím počítám, ty kraje očividně nikdo nebere jako problém... přitom to je dokonce i po dnešku, kdy máme stoperskou dvojici Rugani-Bonucci, ten největší

Reagovat
Furia Ceca

Za mě ne, stopeři jsou za mě problém číslo 1, protože jít do sezóny s dvojicí Bonucci-Rugani, to bych se dobrovolně nechal vyloučit z LM. Ale nic to nemění na tom, že ty kraje jsou prostě zoufalý

Jinak na Kostiće jsme se už taky vysrali, co?

Reagovat
10

levá obrana je pro mě ještě horší než ti stopeři...tam je ještě Gatti, u kterýho se snad stane zázrak a bude to dělo

o Kostićovi nic neproběhlo snad 2 týdny, naposledy že by měl prodloužit v Eintrachtu

Reagovat
blade115

To víš že jo, hlavně že jsi tu psal o 100+, když se o něj ještě zajímala Chelsea, a garantoval, že za míň v žádném případě nepůjde...

Reagovat
Furia Ceca

Njn... naše vedení se bohužel posralo Aspoň těch 90 jsem chtěl.

Reagovat
blade115

Holt jsou ty představy fanoušků a realita často úplně jinde. Klub se na to umí dívat z širší perspektivy.

Reagovat
Furia Ceca

Naše vedení žádnou perspektivu – v jakýmkoliv smyslu – nemá

Reagovat
M11

Tak pome Torres

Reagovat
10

snad

Reagovat
Furia Ceca

Na Wiki je už jako hráč Juventusu https://en.wikipedia.org/wiki/Pau_Torres

To byl kdysi Guarín taky, naštěstí se to tenkrát nedotáhlo.

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Mali sme chciet nejaku hracsku kompenzaciu.

Reagovat
10

s Bayernem se vyjednává těžko, to nejsou takový softíci jako Juve

Reagovat
stuff

Hlavne s nami vyjebali, ze ukecali deligta. Budme radi, ze odisiel za kelo odisiel a nas neoholili jak Lukaku chelski

Reagovat
stuff

Pome, na otocku podpisat torresa, ujebat interu bremera, atletom molinu, zobrat naspat dybalu, kena vymenit za paredesa a jeb do sezony

Reagovat
svkmd

nechceš sa na toto leto vymeniť s Charubinim a spol?

Reagovat
stuff

Ne, akurat mi zacina materska. Na picoviny nemam cas

Reagovat
Agnelli

Přirostl vůbec nějakému fanouškovi Juventusu De Ligt k srdci ? Mě třeba ne. Ja si ho budu pamatovat jako jednoho hráče který byl součástí možná nejhoršího Juve co za 30 let sleduju. Vypadal a někdy hrál jak skála, jindy byl tak nemotorný že udělal tolik nesmyslných penalt. Já nevím ale jdou podepsat podle mě lepší střední obránci.

Reagovat
svkmd

za tu cenu čo mal bol podpriemer ale tak na nom sa stavalo do budúcnosti ale nemyslím že to je škoda za tie peniaze by sme vedeli privieš oba kraje a stopera kvalitativne minimálne rovnakeho ako on. Za mňa good deal škoda že sa nepodaril Koulibaly. Inak k srdcu mi neprirástol. Rovnako ako nikto od čias kedy prišiel Dybala.

Reagovat
10

asi málokomu, on byl celou dobu takovej mimo tým, bylo vidět, že moc do toho prostředí nezapadl...trošku to celý připomíná Van der Sara

ale Juventus na tom má velkej podíl, to není náhoda, že odepisujeme další mladej talent

Reagovat
DelPiero137

Povazoval som ho za buducu hviezdu, hraca ktory uz buducu sezonu ukaze preco ho mam mat rad.

Mensie sklamenie ze tak tlacil na pilu kvoli odchodu. Este vacsie sklamanie za sumu za ktoru odchadka.

Reagovat
M11

Ja si to moc pral.. ale nepovedlo se to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele