Stramaccioni v Udinese končí, nedostane novou smlouvu

02.06.2015, 10:11
Aktuality
Jenom jeden rok vydrží Andrea Stramaccioni na lavičce Udinese. Italský klub se letošní sezonou protrápil a nakonec ji zakončil až na 16. místě tabulky Serie A, vedení se proto včera večer rozhodlo neuplatnit opci a mladého kormidelníka nechá odejít...

39letý kouč před rokem nahradil Francesca Guidolina a nedokázal navázat na jeho práci. Udinese se od úvodu sezony pohybovalo daleko za pohárovými příčkami a nakonec obsadilo až 16. místo. Jedná se o nejhorší umístění od postupu v ročníku 1995/1996.

"Udinese Calcio oznamuje, že se dnes konala schůzka mezi vedením a trenérem Andreou Stramaccionim a jejím výsledkem je nevyužití opce a tím pádem neprodloužení kontraktu pro sezonu 2015/2016," stojí v prohlášení na internetových stránkách Bianconeri.

"Spolupráce s koučem tak skončí 30. června 2015. Udinese Calcio děkuje Andreovi Stramaccionimu za odvedenou práci," sdělil dále klub.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (98)

Přidat komentář
GEGE

Strama na to nemá...

Reagovat
10

Udine pod ním úplně vohovně tým

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese jedinej sympatickej tym v italii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

everton jedinej nesympatickej tým v Liverpoolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nemam rad ten nepuvodni tym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli DL přiláká do Neapole místo Beníteze Emeryho, tak by to pro ně mohl být dvojitý zásah do černého.

Reagovat
GEGE

Podobný typ jako Mazzarri podle mě by mu to mohlo v Neapoli sednout

Reagovat
olis

tak tato expeska je dost stara, on tam bol vcera, uz je s5 v taliansku, ADL mu ponukol trojrocnu zmluvu s platom 3,5 mega, co je asi dva krat viac ako bere teraz, co dalsie mu slubil sa nevie

o 2/3 dni by mal dat Emery svoje rozhodnutie, predlzenie mu ponuka aj Sevilla a chce ho aj West Ham, ja pochybujem ze to vezme, davam tomu velmi velmi male sance

Reagovat
Dejwa

koho bys chtěl?

Reagovat
olis

ja ani sam neviem, niesom si isty uz nikym, Emery je podla mna na jednej strane risk ale na druhej sa mi to pozdava a keby si to sadlo bolo by to super, myslim ze trenermi ako Prandelli alebo Spalleti by sme nic nepokazili

Reagovat
smazaný uživatel

Španěl to má v Itálii vždycky těžký, ale Emery dokáže hrát asi to, co by v Itálii mohlo fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

"tak tato expeska je dost stara, on tam bol vcera"

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bych měl tipovat, tak bych řekl, že zůstane v Seville, ale pravda je ta, že 3,5 mega je super cifra. Otázkou je, kolik by tam dostal na posílení, protože v Seville má kompletní tým, kterej už jen dopiluje.

West Ham je snad jen velmi velmi nepodařený vtip.

Reagovat
Spalovač šancí

Ve WHU by mohl zase dostat slušný rozpočet. A obecně je Anglie pro trenéry asi nejzajímavější soutěží s ohledem na možnosti budování kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, no. Nicméně má nabídky ze dvou klubů bojujících o LM, takže doufám, že nemá WH šanci.

Reagovat
Spalovač šancí

Já počítám, že zůstane v Seville právě proto, že má jistou LM už pro následující ročník. Jediné, co by to mohlo ohrozit, je rozprodej kádru. Přiznám se, že nevím, jak je na tom Sevilla ekonomicky a zda bude schopná udržet si klíčové hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím se o jejich hráčích nespekuluje. Kromě teda Vidala, kolem kterýho je teď ohromnej hype a je to prý jednička na náhradu Dani Alvése.

O další jejich diamanty - Vitola, Cokeho, Baccu nebo Krycha nejspíš nepřijdou. Není o nich slyšet. Ale nějaký raketa z Anglie přiletět může asi kdykoliv.

Reagovat
GEGE

O Baccu je prave velky zajem a hodne se mluvi o ACM...

Reagovat
kubys

Jestli Bacca není magor, tak v současné situace stopro do AC nepůjde.

Reagovat
kubys

*situaci

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale to byste museli rozbít větší prasátko, než jaké asi momentálně máte. Jeho cena bude asi taky kolem 30ti mega. Jen zmíním, že smlouvu má ještě na 3 roky. Takoví se lehko nekupují.

Reagovat
GEGE

Na letní mercato bude k dispozici přes 100 mega...za předpokladu,že se vrátí Carlo...

Reagovat
Spalovač šancí

A když ne, tak jenom 10 mega? On jako přinese s sebou peníze?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě beru zpět. A Carlo ho zná ...

Reagovat
Pipo123

Sevilla vždy vypredáva, na tom je založená ich politika a len vdaka tomu sa dostali tam kde sú. Veď ich zostava vyzerá každé 3 roky inak a neverím že účasť v LM na tom niečo zmení

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, že jim nedělá problém svoje hráče prodat, ale to jen v případě opravdu dobré nabídky. Oni prodávat nemusejí, takže to určitě není žádný tranzitní tým, jak to popisuješ ty.

Oni hlavně umějí perfektně nakoupit. Víceméně nedělají nějaké bombastické přestupy, ale dokáží přivést hráče za pár šupů (za Baccu dali nějakých 9 mega) a zhodnotit ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Baccu 7 myslím, on predali dosť hráčov minulé leto a teraz sú (vraj) ekonomicky v pohode, navyše majú isté krásne peniaze v LM a môžu tu sumu ešte navýšiť ak sa im bude dariť. Ak niekto odíde, tak Bacca a jedine do PL.

Reagovat
Antijuve

U štěňat mu to šlo.. jestli ho ty starší hráči vůbec berou jako autoritu a hrajou podle jeho taktiky a pokynů. Ještě má čas.. čím starší a zkušenější bude, tím lepší výsledky přijdou. Strama

Reagovat
smazaný uživatel

hrozná tragédie

Reagovat
Gryphonheart

"před rokem nahradil Francesca Guidolina a nedokázal navázat na jeho práci" To bych neřekl, že se Guidolinovi nějak extra dařilo, to zhoršení začalo už za něj. Zhruba někdy v době toho debaklu s Libercem

Reagovat
smazaný uživatel

Guidolin tam odvedl tolik práce, co za poslední roky žádný kouč u jiného italského celku.

Reagovat
M11

Reagovat
Pinturicchio

Sumper-imbecilita.

Reagovat
smazaný uživatel

U mně v FMku pokaždé sestoupí, takže špatnou práci asi neovedl.

Reagovat
Zark

máte link na charitativní zápas hraném na Juventusu Stadium v Turině?

Reagovat
Zark

Reagovat
Yanek

Podle Sky Carlo nabídku trénovat odmítl, v tisku zároveň proběhlo něco o Donadonim...

Reagovat
Yanek

Teď už to potvrdil i Milan Channel. Koho začít uhánět by mělo být nejvyšší prioritou, aby se stihl tým poskládat do přípravy. Ale ve světle Berlusconiho prohlášení a utichlých spekulacích o prodeji klubu mi to začíná hodně smrdět, tohle už tady bylo několikrát.

Reagovat
maras93

Snad přijde Monty

Reagovat
lnterista

OT: jak je to ted v kvalifikaci o Serii A pri 2:3 Bologna konci?

Reagovat
10

jo

Reagovat
lnterista

neprislo mi to tak...Bologna zdrzovala a ti spechali a tlacili. Jestli jsem dobre rozumnel tak neco rikal o tom ze byli v lepsi pozici ohledne tabulky tak postoupili(Bologna)

Reagovat
10

aha, tak teď jsem to četl a on to není klasickej play-off systém co známe z evropských pohárů, ale při rovnosti skóre rozhoduje postavení v tabulce základní části...to jsem vůbec nevěděl se přiznám, to je celkem debilní

každopádně jsem za Bolognu rád

Reagovat
lnterista

jj tak nejak...Avellino v prodlouzeni jeste brevno

Reagovat
10

asi super fotbal, ne? jsem to bohužel neviděl, ale ty předchozí zápasy v prvním kole měly hodně dobrou kvalitu

Reagovat
lnterista

ja druhy polocas a Kone peknej volej...jj bylo to super

Reagovat
Furia Ceca

Pro Serii A (ostatně jako pro všechny ligy ve světě) je jedině dobře, když ji budou hrát velký a lidnatý města. Takže ideální by bylo, kdyby příští rok postoupilo Bari a Catania...

Reagovat
Pettirosso

If the two teams are level on points (in this case three each) and on goals (4-4), the side placed better in the regular season will go through – in this case Bologna.

Reagovat
10

Carpi, Frosinone a Avelino (nebo Pescara) budou hrát příští rok Serii A...to je "tragédie"

ale zase budou docela zajímavý nový derby (Roma/Lazio vs. Frosinone) a hlavně případný derby Neapol s Avellinem by bylo peckový - https://www.youtube.com/watch?v=f3Z6r6B4yrA

Reagovat
Zark

Sassuolo s Empoli ukázali, že to nemusi být také zlé

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom start nebyl tak zlý

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/67247/rugani-%E2%80%98juve-it%E2%80%99s-not-me%E2%80%99

Borec jak sviňa.

http://football-italia.net/67251/witsel-%E2%80%98i%E2%80%99m-speaking-juventus%E2%80%99

Nepřeháníme to už trošku? ... zálohu máme top, už je u nás Sami, Criscitiello píše o tom, že jsme favoriti na získání Allana z Udine, k tomu zájem o Nainggolana.

Každopádně zatím Dybala, Rugani, Khedira, Zaza, možná Berardi, možná Neto ... na to, že jsme tým, který v Itálii potřebuje posilovat ze všech nejmíň, je to mercato zatím docela brutal ... a to ještě není ani červenec.

Reagovat
Mr.Jindros

Tak já si myslím, že vedení chce mít klasicky podepsaný všechno hned... po úvodní smršti dojde maximálně jeden další.

Reagovat
Pinturicchio

No, klasicky, když Beppe začínal, tak třeba stopera jednu sezonu sháněl poslední den mercata ... ale jinak je to samozřejmě dobře, hráči budou podepsaní a absolvují celou přípravu.

Reagovat
10

trošku to imho nasvědčuje tomu, že už někdo z tý velký trojky podepsal jinde

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pinturicchio

Bohužel, no.

Koho tipuješ? Jako pokud by odešel jen Andrea, tak by to bylo snové, jenže ty spekulace nahrávají spíš tomu, že je to Vidal ... a Andrea.

Reagovat
10

Já se obávám, že to bude Andrea a Paul. Raiola je podezřele ticho, což v jeho případě neznačí nic dobrýho, Polpo zase na hřišti lítá v oblacích, jeho koncentrace mi přijde úplně v prdeli. Real nebo City mají co napravovat, budou utrácet, Barcelona si ho taky může dovolit s přehledem a taky se o tom píše.

Reagovat
Pinturicchio

Asi budu sám, ale já bych byl radši, kdyby to byl Paul a ne Arturo.

Reagovat
Pettirosso

v tom je s tebou víc juventinů, včetně mě, Paul je sice potenciálně nejlepší, ale srdcař to není a nikdy nebude.

Každopádně bych rád, kdyby ještě jeden rok dal, kvůli tomu aby ještě vyrostl, kvůli tomu, abych se na jeho hru mohl ještě koukat a taky kvůli tomu, abychom dali jasně najevo, že nejsme tým, co prodává.

Reagovat
Pinturicchio

Tak pokud odejde ted nebo za rok, tak to v otázce toho posledního, co jsi napsal, stejně nic neřeší.

Reagovat
10

u Paula by byl odchod otázka času, Arturo imho v Juve zůstane rád klidně ještě 5+ let...

Reagovat
Pinturicchio

Navíc si myslím, že Paula nahradíme snadněj, respektive, že ta záloha ve složení Khedira - Marchisio - Vidal, například, může být ještě lepší než ta současná.

Jinak pokud odejde Paul, tak tajně doufám, že zkusíme získat toho Oscara, o kterém se píše - podle mě top volba na trequartistu v Maxově systému.

Reagovat
smazaný uživatel

Oscara prosím ne.

Reagovat
Pinturicchio

Já ho chci, pokud ty ne, v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde kolem 30 milionů. Radši bych zaplatil polovic za Saponaru. Oscar mě zrovna na 30+ nenadchl. A odmítám cokoliv, co má brazilský pas. To bych radši přivedl i toho Lamelu, než Oscara.

Reagovat
Pinturicchio

Já Saponaru nesledoval, nevím, možná by byl lepší volbou.

Oscar je pro mě ale ideální volba pro Maxe - spoustu toho odvede i dozadu (taky proto na AM Max občas staví Artura, aby se stahoval mezi tu záložní trojku a pomáhal defenzivě). U fotbalu přemýšlí, má super herní přehled, výbornou střelu, umí tu hru zrychlit jednou přihrávkou. Navíc by to znamenalo Artura v záloze (což ale nejspíš i u Saponary, pravda)

Reagovat
smazaný uživatel

Na trequaristovi mám raději Pereyru než Vidala. Ale taky to není čistý trequarista. Jenomže takových hráčů je málo. Saponara byl v Empoli vynikající. Tohle AC neskutečně prokaučovalo. Ten kluk jen potřeboval dostat čas na hřišti v první lize.

Jen mi přijde zbytečné vyhazovat za Oscara tolik peněz, když by se mohly vložit třeba do Darmiana, který by mohl "vyštípat" Lichtsteinera. Jen teorie. Za 30-35 pořídit Saponaru s Darmianem mi přijde jako chytřejší tah, než kupovat za stejné peníze Oscara. Nebo koupit jen Darmiana. Zvlášť přihlédnu-li k tomu, že si Max chce nechat Zazu i Berardiho.

Tím pádem to spíš vidím vpředu na fantasy se staženým Carlosem, čímž vymažeš toho trequaristu. Carlos zůstane do příštího června a pak jde domů. Navíc tam bude Dybala a k pak jeden z dvojice Morata/Llorente. Pokud by Real využil opci na zpětný odkup (s Benítezem může nastat cokoliv) zůstane Llorente, pokud ne, pak půjde on. A k nim máš Zazu s Berardim. K takovému útoku je spíš na škodu kupovat ještě hráče jako je Oscar jen kvůli tomu, abychom měli čistého trequaristu, který si díky té variabilitě nemusí vůbec zahrát. To si ale musí sám Max srovnat v hlavě, jestli bude primárně hrát se 4-3-1-2 na čisté treqa, nebo tomu dá spíš ten "fantasy mód" s Carlosovou volností.

Každopádně Vidala bych už pod útok necpal a nechal ho hrát jeho fotbal ve středu hřiště. Jinak Pirlův odchod beru tak nějak jako hotovou věc.

Reagovat
Pinturicchio

Tak vycházím čistě z toho, že 4-3-1-2 jsme hráli v podstatě celou sezonu, až na výjimky a pokud v tom bude Max pokračovat, chtělo by to opravdovou kvalitu, která dle mého v Oscarovi je.

Arturo souhlas, pokud treq, tak opravdu jen ve výjimečných případech, jinak jasná záloha.

Darmiana bych si do Juve přál samozřejmě taky.

Když si vezmeme ty odchody, tak já čekám Andreu, Nanda, možná Paul, ... příští rok pravděpodobně Carlito. To je velká úspora platech, plus navíc asi nějaká fakt pálka za Paula.

Nemusíme se samozřejmě chovat jako ožralí milionáři, ale pokud budeme dál dělat i obchody jako je Khedira, tak na jednom finančně náročnějším mercatu nevidím nic špatného. Zvlášť když odejdou takoví hráči, které musí nahradit odpovídající kvalita, která něco stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Při Carlitovi mi přijde zbytečné přivádět Oscara. Pokud bychom koupili Oscara do základu, s útokem Carlito - Alvaro, pak ti na lavičce zůstanou Dybala, Berardi a Zaza, což je hodně velký luxus, zvlášť když si připočtu, že tihle kluci musí hrát co nejčastěji. To pak nemá smysl, aby Berardi se Zazou byli v týmu oba a jednoho bych se "zbavil". Pak by mi ten příchod Oscara určitý smysl dával a nebyl by to problém.

Do ofenzivy už takhle mám velice silný tým, jen mě starší ty kraje obrany. Lichtyho mnohokrát strčil Padoin do kapsy. A na druhé straně musí Asa opět hodně natrénovat. Vrátil se na jeden zápas a zase se zranil. To není moc dobré. A Evra už má taky svoje odehráno.

Reagovat
Pinturicchio

Pokud by Carlito měl zůstat delší dobu, respektive byl mladší, tak souhlasím, jenže to tak není.

Co se týče Doma a Simoneho, tak v Juve ještě nejsou (vím, že je to pravděpodobné, ale ...) a, co je důležitější, tak oni se na hřiště moc nedostanou tak jako tak, v případě, že zůstane Álvaro, protože tam bude základ více-méně jasný - Paulito - Álvaro. Od Álvarova setrvání se to asi bude odvíjet - pokud zůstane, asi nebude Dom, pokud půjde, přijde místo něj a bude hrát s Dybalou.

S obranou souhlas. Tak si říkám, jestli by možná nebylo lepší přesunout Kwadwa do zálohy a z Realu zkusit nechtěného Coentraa (i když ten je dost často zraněný). To další Kwadwovo zranění se dalo tak trochu čekat - nehrál, pak naskočil a při tom, kdy nehraje celou sezonu, to nevydrží. Ale není to nic vážného, pokud se nepletu. Napravo pak Darmian.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě ideálně nechat Doma hostovat rok ještě v Sassuolu a tím pádem bych klidně klasického trequaristu pořídil. Ale zatím se mi zdá, že vše nasvědčuje tomu, že přijdou se Simonem oba. Ale uvidíme. Dybalu s Berardim si v tandemu představit opravdu nedokážu společně ve stromečku pod Moratou/Zazou ano.

Byla velká hloupost stavět čerstvě doléčeného Kwadwa. Neměl pořádně natrénováno. Coentraa si Real nechá. Benítez by ho mohl docenit.

Reagovat
Pinturicchio

Uvidíme:)

Ale Tevez - Morata ... Dybala - Berardi, tam moc velký rozdíl nevidím.

Reagovat
Pettirosso

do puntíku

Reagovat
Furia Ceca

Oscara taky nechci.

Reagovat
Pettirosso

Pogba prý chce do Barcy, na kterou chce počkat do příštího léta, než budou moci nakupovat. Buď by ho z předstihem koupili už letos, nebo nějak domluvili na příští rok. Údajně kvůli tomu odmítl nabídku City, která by z něho udělala nejlépe placeného hráče světa.

To bych bral, ještě rok u nás a pak za 100 mega do Barcy. S ním by Barcelona byla snad nepřemožitelná. (obrazně řečeno)

Jinak Chiellini dneska vynechal trénink kvůli problému se svalem a Neymar si dal na fb fotku z treblem s popiskem "next week". Kéž bychom jim ty křídla v sobotu přestříhali..

Reagovat
brenk

o Vidaolvi sa dosť písalo v súvislosti s Arsenalom, čo trošku nechápem, neviem, čo by tým získal, ale vraj jeho agent bol na finále FA Cupu

súhlasím ale s tým, čo píšete nižšie, že radšej preč Pogbu ako Vidala, to je ak tak otázka času a Arturo sa vracia k svojím výkonom

Reagovat
Pinturicchio

Felicevich dělá agenta i Sanchezovi. To jsou nejspíš zase jen spekulace anglického bulváru, který hledá senzaci.

Reagovat
brenk

Sanchéz mi napadol v zmysle, že možno je s ním Vidal zadobre, ale nevedel som, že má toho istého agenta. Snáď z toho nič nebude, jeho cena momentálne aj tak nebude nejaká obrovská.

Reagovat
Pinturicchio

Věřím, že ne. Tohle, pokud se nepletu, zase vzešlo z nějakých novin v JA, pak se k tomu přidal ten Felicevich a anglické média mají o přestup do AFC jasno, ... stejně, jako měli jasno minulý rok s MU.

Reagovat
brenk

môže byť, ten prestup nedáva žiadny zmysel...

čo hovoríš na toho Neta? mi to príde docela zbytočnosť

Reagovat
Pinturicchio

Nechci ho, ani trochu. Gigi je pořád top, top, Marco sezonu taky ještě potáhne. Neto je navíc celkem krysa (jak se zachoval k Viole) a evidentně má nemalé sebevědomí, hodně špatná kombinace.

Chtěl bych, aby to po Gigim převzal některý z mladých Italů ... a že je z čeho vybírat.

Reagovat
brenk

osobne ten záujem vôbec nechápem, ešte v súvislosti s predĺžením Sturariho, ako píšeš, vyzerá to ako veľmi zlá kombinácia

Reagovat
Pinturicchio

Snad k tomu nedojde.

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající hráč, hodně se mi líbí jeho agresivní hra. Umí hru zrychlit. Střelu má slušnou. Kdybychom Paula za kilo prodali, tak jeho za třicet míčů bez mrknutí oka do Turína

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by to bylo snové posílení, až na toho Zazu (už tak je dost dobré), ideální doplnění, omlazení kádru, ti borci získají zkušenosti a vítězného ducha od těch starších, mentálně podle mě hodně vyrostou, a de facto mají všichni při dobré formě na základ.

Jinak Witsel je samozřejmě zmrd, to je hráč tak do City či Chelsea

Reagovat
Pinturicchio

Witsa též nemám moc rád, od té doby, co tomu Polákovi (podle mě úmyslně) přerazil tu nohu.

Reagovat
Furia Ceca

I na mě je to možná zbytečně až moc... Kdo by to ještě před dvěma rokama řekl!

Reagovat
Pinturicchio

Ted jsme jinde.

Reagovat
Furia Ceca

Ne, teď jsme tam, kde jsme právem vždycky byli.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na rovnou vykoupení všech hráčů ze SA a obhajoba Scudetta

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele