Stéphan se vrací na místo činu, v Rennes střídá Génésia

19.11.2023, 17:22
Aktuality
Julien Stéphan (© AFP)

Stade Rennes si uprostřed reprezentační pauzy připravilo pro fanoušky trenérskou výměnu. Průběžně 13. tým tabulky Ligue 1 s tradičními pohárovými ambicemi má po 12 kolech jen 12 bodů a rozhodl se tak nahradit Bruna Génésia 43letým bývalým stratégem Strasbourgu Julienem Stéphanem, který se do klubu vrací po dvou a půl letech.

O střídání jde notně symbolické: když se Stéphan s Rennes v březnu 2021 loučil poté, co ho v předešlé sezoně poprvé v historii dovedl do Ligy mistrů, pyšnil se úctyhodným průměrem 1,6 bodů na ligový zápas. Jeho nástupce Génésio odchází dokonce s bilancí 1,68 bodů na utkání, kterou v Ligue 1 žádný jiný trenér Rennes nepředčí (Stéphan je třetí).

Po dvou umístěních na čtvrté příčce to už nicméně letos s Rennes nijak růžově nevypadalo. V Evropské lize sice Rennes své skupině s devíti body vévodí, v Ligue 1 ale prohráli čtyři z posledních pěti zápasů. Osudnou se Génésiovi stala porážka od Lyonu, kde dříve působil.

Julien Stéphan naproti tomu přichází notně odpočatý, když naposledy vedl Strasbourg v lednu letošního roku. Také s ním dosáhl historického milníku, když jej poprvé od sezony 1979/80 vrátil na jaře 2022 do první šestky. V době vyhazovu však měl na kontě jednu výhru ze 17 zápasů a Strasbourg tak náhle potřeboval nový impulz na cestě za záchranou.

Stéphana si zpátky na místě činu vysnil sám majitel klubu François Pinault, který mu prozatím dal důvěru na příštích osm měsíců. O další budoucnosti trenéra se rozhodne.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com, x.com/OptaJean

Komentáře (2)

Přidat komentář
Ferax

Tak na tenhle návrat jsem hodně zvědavý. Stephan se mi hodně líbil v premiérové sezoně ve Strasbourgu pak už to bylo horší, tak uvidíme. Genesio zpět do Lyonu?

Reagovat
Godwinson

Zazrak, oni ho fakt vyhodili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele