ŠŤASTNÝ KONEC PRO ROSSONERI

30.09.2004, 07:17
Aktuality
Dva góly v posledních minutách přinesly AC Milán očekávané tři body. Štěstí, které doprovází mistry, tentokrát toho italského opravdu neopustilo. Milánští hráli dobře v prvním poločase, špatně v tom druhém. A když se fotbalisté Celticu již těšili ze zisku bodu, přišel gól Inzaghiho po akci Ševčenka a pak Pirlo, s tečí zdi, z trestného kopu přidal další. Ale jak se zápas vyvíjel?

Ve 2. minutě byl Ševčenko poprvé v postavení mimo hru, ve třetí Petrov fauloval Pirla a Kaká střílel z trestného kopu do zdi, ihned následoval faul, jehož autorem byl Camara, a znovu Kaká dává vyniknout v brance Celticu Marshalovi. Následný rohový kop špatně zahrál Seedorf a pak již přišel první gól. Kdo jiný než Ševčenko. Oslava 28. narozenin se mu povedla parádně! Dostal pas od Kaká a nezaváhal. Po dvou brankách, kterými otočil stav zápasu na Laziu minulou neděli, se zapsal do listiny střelců i v Lize mistrů. Byl to jeho 126 gól v dresu AC Milán a 43. v 79 startech v evropských soutěžích! Klobouk dolů před tímto ukrajinským reprezentantem!

Až do 23. minuty se hrálo zcela jasně v režii domácích. Postupně Balde fauloval Gattusa, Varga pro změnu Brazilce Kaká, Seedorf z trestného kopu daleko mimo branku, další faul, tentokráte Suttonův, Seedorf přetáhl z rohu, Pirlo to zkouší z dálky, ale míč branku ani neviděl, Lennon Pirla posílá nekompromisně k zemi, Pancaro zahrává další roh, Pirlovu střelu kryje brankář. Pak konečně Celtic nesměle zaútočil a na dvě minutky se usadil před brankou Dida. Faul Pirla, roh Petrova a konec.

A znovu dokola a to samé. Střílí "Ševa", z rohu centruje Seedorf, Hartson fauluje Gattusa, Pirlo zahrává dva rohy po sobě, Ševčenko dává vyniknout brankáři, Hartson hraje rukou a Kaká nepřesně z trestného kopu, fauluje Varga, Lennon ho napodobuje, Kaká se loučí s prvním poločasem další střelou do rukou brankáře. Hvizd rozhodčího zní hráčům Celticu jako rajská hudba, barva jejich tváří je zelená jako dresy, které jsou pro ně tak charakteristické. Milán mohl rozhodnout, ale do šaten odchází jen s jednobrankovým náskokem.

Druhá půle začala tak, jako ta první skončila. Camara fauloval Gattusa, trestný kop skončil vedle a pak... Někdo mávnul kouzelným skotským proutkem a vše se změnilo. Fauluje Ševčenko, Camara míří přesně, Dida chytá, Balde z rohu, Camara pravačkou, Dida s námahou. To vše se odehrálo za tři minuty. Pak to bylo takové pomalé rozehrávání, čekání na chybu soupeře, Juninho přišel místo Thompsona, Tomasson byl v ofsajdu, Hartson také, Sutton dostal žlutou...

Celtic si uvědomil, že vyrovnat se dá, jen to chce trochu přidat. V 71. minutě střílí Camara, Dida je na místě, o minutu později Petrov zahrává rohový kop a Gattuso fauluje Suttona. Po trestném kopu přichází další roh, míč se snáší přesně na hlavu Vargovu a slovenský reprezentant nekompromisně vyrovnává. Draho platí Milán svou ležérnost, sebeuspokojení.

Rychle se musí probudit ze spánku, pomoci k tomu má i dvojí střídání v 77. minutě. Odchází dvojice Seedorf, Tomasson, nastupují Inzaghi a Ambrossini. O deset minut později se na hrací ploše objevuje Rui Costa, na lavičku si sedá Gattuso. Celých 12 minut od první výměny se Milán snaží strhnout vedení na svou stranu, střílí Kaká, Pirlo zahrává dva rohy, ale také Agathe na druhé straně se pokouší zasadit rozhodující úder. Vše marné.

A tak znovu musela na "jezero" vplout "Labuť z Kyjeva" a po pravé straně zatáhnout míč, rozhodit obranu Celticu, přihrát nezištně Inzaghimu a tomu nezbylo nic jiného než mistrovské Ševčenkovo dílo zakončit. Hned při další akci Varga fauloval Ševčenka, snad pomsta, a Pirlo zahrával trestný kop. Zeď balón tečovala a bylo to 3:1! Konečných a zasloužených. Za vynikající první poločas a za probuzení se po vyrovnávací brance!

Celtic oba zápasy prohrál stejným výsledkem, Barcelona a Milán skupině podle očekávání kralují. Jejich souboj v příštím kole bude zcela jistě patřit k tomu nejlepšímu, co nám evropský fotbalový podzim nabídne. Na Celtic zřejmě zbude jen boj se Šachťorem o třetí místo a "pád" do Poháru UEFA.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (30)

Přidat komentář
HOST*Rossonerro

Uf!!!Ještě že tak.Už sem myslel že ztratíme uplně zbytečně body.Naštěstí máme Shevu a ten má zase super formu.Forza MILAN!!!

Reagovat
HOST*yarda

Jo, Sheva je moc dobrej, ale začíná nám nějak máničkovatět. Na nástěnku bych si ho nedal.

Reagovat
HOST*sansiro

GRANDE MILAN!!!

Reagovat
HOST*

Těšte se na Barcu-natrhne vám prdel...

Reagovat
HOST*PvD

Náhoda jako prase!!! A když vidim Inzaghiho, tak je mi na blití!!!

Reagovat
HOST*sansiro

tomu sami neverite!!! konecne se Vam postavi kvalitni souper, ktery Vas rychle schladi! FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Soupeř, kterého jsme v přípravě v pohodě porazili.

To, že jste neměli všechny opory je jedno, my jsme taky nebyli kompletní, takže se máte na co těšit.

Reagovat
HOST*yarda

Nevíte, náhodou, jaký příští zápas bude v TV ve středu, kdy nehraje Sparta? Obávám se, aby si Italové za přenos AC-Barca neřekli nějakou hrozivou pálku a naši by pak nekoupili radši Chelsea-CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Je to na nic. Je dobré, že dávají náš tým, ale třeba zápas Real-LEverkuse nebo Real s AS by bylo lepší, ale BArca s AC snad bude.

Reagovat
HOST*sansiro

vsak se uvidi! hlavne, at je to dobry zapas!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, když byl sestřih z Manchesteru, říkali, že Ruud za Man nedal, na rozdíl od Rooneyho, žádný gól mimo vápno. Kdyby se to počítalo u Superpippa, tak ten zřejmě nedal žádný mimo malé vápno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Albe

Já jsem jenom zvědavej jakej útok bude produktivnější-jestli duo Schevchenko a Inzaghi a nebo Eto´o + Ronaldinho + Larsson.

Reagovat
HOST*Albe

Možná bych taky řekl že obrana jako Cafu,Nesta,Maldini,Stam(nebo Pancaro) je kvalitnější,než ta Barcelony( i když třeba takovej Puyol je taky skvělej)

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, ale jako tým celkově jsme lepší a hlavně máme větší formu. A pokud vím, tak obrana ve složení, jaké si napsal, hrát nemůže a nebude.

Reagovat
HOST*sansiro

pry lepsi to je uz fakt moc! jak to muzes vubec napsat, takovou blbost! a ta obrana by tak mohla byt! Stam bude na kraji. uz tak i drive hraval... no jeste uvidime

Reagovat
exmafie

No myslím,že Barca má mnohem větší formu než AC,už proti slabému Celticu měli štěstí a v lize???TRAGÉDIE!!!!!!

Reagovat
HOST*sansiro

to jsou teda argumenty po zapase si povime

Reagovat
Mr.Jindros

na Barcu soucasne AC proste nema ... a i v Italske lize zas nema na Juve ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jste na tom v lize? A jak my? ( nemusím připomínat, že španělská liga je lepší než italská, že?)

Reagovat
sansiro

jo jasne, hlavne ty vase "malo"kluby po zapase se uvidi proste!

Reagovat
HOST*nawri

hm snad to budou davat v TV pze to bude urcite solidni mlata barca ma dobrou formu ale narazit by mohli prave na italsky luckery.

Reagovat
HOST*nawri

a zitra real rozdrti deportivo a nastartuje tak neporazitelnost az do konce sezony :D

Reagovat
HOST*alegre

Reagovat
exmafie

Moc se nečerti,doufám,že o zápase Real-Depor tady bude samostatný článek,ve kterém se ti vysměju

Reagovat
HOST*alegre

Tak tady máte všichni onen článek, co jste po něm tak strašně moc toužili:

A kdyby jste nevěděli co znamená GALAPITOS, tak se zeptejte yardy, on Vám to přeloží! A nemáte provokovat slušný fandy z La Coruňa! QUE VIVA DEPORTIVO LA CORUŇA!

Reagovat
exmafie

Já nikoho neprovokuju,asi to bereš moc vážně,mimochodem co znamená galapitos je mi úplně jedno,tak se s překladem nemusí nikdo namáhat...

Reagovat
HOST*alegre

Já nic vážně neberu, naopak, ohromně se bavím! Ty jsi se mi chtěl vysmát v článku a když se teď směju já, tak se čertíš.....Jinak ten start k neporazitelnosti v této sezóně se Realu opravdu povedl!

Reagovat
smazaný uživatel

Italská liga je,řekl bych přinejmenším stejně kvalitní jako španělská,ne-li lepší.

Reagovat
HOST*Albe

Napsal jsem to spíš jako seznam,Milán bude asi hrát s Cafuem napravo,ve středu s Nestou a Stamem a nalevo s Maldinim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele