Štastná výhra, shodli se Italové

07.09.2008, 15:58
Aktuality
Velmi rozpačitým způsobem vstoupili do kvalifikace o mistrovství světa obhájci titulu Italové. Ti sice vyhráli na půdě Kypru, v utkání ale byl mnohem lepší domácí celek, což uznali i sami vítězové utkání...

Squadru Azzurru Kypřané doma v Larnace jasně přehrávali, nakonec se ale po dvou gólech Di Nataleho, z nichž ten rozhodující padl až v nastavení, mohou radovat hosté z výhry 2:1. "Není žádných pochybností, že jsme dnes získali více, než jsme si zasloužili. Byli jsme šťastnější," prohlásil objektivně trenér Marcello Lippi.

"Žádný tým vám však dnes automaticky nepodlehne. Zvlášť ne, když jste v takové fyzické formě, jako nyní my," dodal staronový lodivod Italů, pro kterého tak obnovená premiéra výsledkově skončila dobře.

Italové mohou kromě Di Nataleho vděčit hlavně Gianluigimu Buffonovi, který několikrát útoky nebezpečných Kypřanů zastavil skvělým zákrokem. "Samozřejmě očekáváte, že Itálie přijede na Kypr a zcela pohodlně zde vyhraje. To však opravdu nebylo to, co jsme očekávali my," řekl muž zápasu.

"Bylo jasné, že Kypr před námi měl extra výhodu ve fyzičce, což se ještě prohloubilo poté, co jsme po čtvrhodině ztratili kvůli zranění dva hráče," uvedl brankář Juventusu. "Na začátku to byl chaotický sousled střel, takže si nemůžu vzpomenout, která z nich byla ta nejtěžší," uvedl k rušnému začátku utkání Buffon, jehož z domácích hráčů překonal pouze Aloneftis.

Každopádně Italové musí ve středu, kdy doma na Stadio Friuli v Udinese přivítají Gruzii, hodně přidat, z jejich včerejšího výkonu totiž na Apeninském poloostrově panuje rozladění.

"Očividně můžeme být spokojeni pouze s výsledkem, protože výkon rozhodně nebyl takový, jaký bychom chtěli. Itálie nemůže snášet takovéto zápasy proti týmu jako je Kypr, to je jasné. Musíme se urychleně zlepšit, toto je nepřijatelné," prohlásil například prezident tamní federace Giancarlo Abete.

Autor: Petr Vaněček / channel4.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dodal staronový lodivod Italů, pro kterého tak premiéra výsledkově skončila dobře. Dobře?

Reagovat
Arne

Vyhráli, čiže myslím, že to pro ně skončilo >VÝSLEDKOVĚ< dobře...

Reagovat
milan78

výborně známá pravda, za čas nikoho nebude zajímat jak, ale kolik bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Čili doufám, že jich Itálie uhraje co nejméně!

Reagovat
smazaný uživatel

"miluju" takovy debily jen protoze to Italie natrela cechum na MS, zacnou ji nesnaset

doufam ze ti sklapne az se cesi nedostanou ze skupiny kokote

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele