Stále zbývá osmnáct zápasů, upozorňuje Garcia

20.01.2011, 17:06
Aktuality
Lille včera zvládlo dohrávané utkání proti Nancy a po suverénním vítězství si upevnilo vedení v tabulce Ligue 1. Trenér francouzského celku Rudi Garcia si po zápase pochvaloval mentální sílu svého týmu, o šancích na titul ovšem neustále hovoří velice opatrně...

"Titul? Stále zbývá odehrát osmnáct zápasů, čtyřbodový náskok budeme ještě potřebovat. Vedení v lize nám však pomáhá naučit se hrát pod tlakem," řekl Garcia, který v Lille působí od léta 2008.

"Měli jsme zápas ve svých rukou a dokázali jsme vyhrát, to je pozitivní. Líbí se mi mentální síla mého týmu. Řekl jsem mu o přestávce (za stavu 0:0, pozn. red.), že pokud budeme pokračovat ve stejném duchu, tak neexistuje důvod, proč bychom neměli skórovat," dodal šestačtyřicetiletý kouč.

Jeho svěřenci se proti Nancy prosadili krátce po změně stran a po výhře 3:0 je čtyři body dělí od trojice pronásledovatelů ve složení PSG, Rennes, Lyon. Dvě branky zařídil Gervinho a hned po zápase udělal jasno ohledně své budoucnosti. "V žádném případě nyní Lille neopustím, užívám si zde fotbal více než kdy předtím. Hrajeme dobře, dávame dost gólů a týmový duch je u nás fantastický. Užívám si to tady a chci s Lille vyhrát ligu," uvedl reprezentant Pobřeží slonoviny.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
cetto

přál bych to spíš Rennais

Reagovat
smazaný uživatel

mauro?

Reagovat
Pipo123

toto je asi kvalitný tréner a s velkým potenciálom má na to viesť do budúcna aj lepšie kluby ?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Určitě lepší, např. Lyon.

Reagovat
Langi

Puelovi se taky v Lille dařilo

Reagovat
domingo

Garcia není tak úžasnej trenér. Schopnej je, to bezesporu, ale taky má po ruce famózní tým, i když hrajou blbě, tak prostě má hráče, kteří mu ty body udělaj. Byl bych hodně opatrnej.

Reagovat
domingo

Nevim, no.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG letos titul

Reagovat
JozkokozleJ

Clovek by si myslel, aky je PSG velkoklub na pomery Francuzska, a pritom maju na konte iba 2 tituly. By ma zaujimalo, cim to, ze v tak bohatom regione nevedia vytvorit giganta.

Reagovat
smazaný uživatel

neco jako ny rangers v nhl, se kluci ztracej ve viru velkomesta

Reagovat
domingo

Ne že by se o to nesnažili :)...

Reagovat
JozkokozleJ

Vzdy fandim nejakemu teamu v ramci ligy, s ktorym som mal ako dieta nejaku prijemnu skusenost. Na PSG si spominam ako v roku (myslim) 1997 im v predkole skontumovali zapas v Steaue Bukurest a do odvety sli teda s handicapom 0:3. Vyhrali 5:0 (alebo 5:1), ale hrali nadherny futbal. A mena ako Lama, Domi, N´Gotty, Le Guen, Algerino, Leonardo, Rai, Simone mi utkveli v pamati ... odvtedy im tak nejak jemne fandim, hoc uznavam, ze pre niektorych to moze bzniet obdobne ako fandit v Cesku Sparte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jj, já si pamatuju, jak vedli tuším s La Coruňou 3:0 a prohráli 4:3 Jinak já si takhle oblíbil Liverpool, Auxerre, Betis a Parmu, no...

Reagovat
onze

jozkokozlej, mám nahratý ten zápas PSG : STEAUA, FANTAZIA zápas. Inač napísal si veľa pravdy. V tej dobe hralo PSG naozaj veľmi krásne. Len vtedy mali PSG trochu viac, penazí na hráčov ako teraz. Aj keď, niektorý si myslia že PSG má momentálne strašne veľa, omyl. V Ligue 1 sú v rozpočte na 4-5 mieste. Budem rád, keď sa podarí skončiť v prvej trojke. ALLEZ PSG !

Reagovat
JozkokozleJ

V pripade, ze by existovala nejaka moznost sa k tomu zapasu dostat, by som zan kludne i zaplatil ... bol som uplne uneseny z hry PSG. Spominam, ze to davali na Eurosporte a to bola doba, kedy futbalovy fanusik musel vyuzit kazdu moznost, kedy mohol vidiet nejaky zahranicny klubovy zapas (nie ako dnes - z jedneho zapasu 15 streamov).

Reagovat
domingo

Nn.

Reagovat
onze

To by bolo fantastické ! Ale budem rád aj prvej trojke. No uvidíme.

Reagovat
Lemond Laws

nevim, ale Lille mi příjde hrozě nesympatický

Reagovat
smazaný uživatel

od doby co vyklepli slavii, jim fandim

Reagovat
Godwinson

Přeju jim to nejvíc, z té trojky, co o něj bude bojovat. Ale favoritem je pro mě Marseille.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Francouzští spoluobčané, jakým způsobem hrál Lyon v éře Benzemy? Hrál na jednoho klasickýho útočníka?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako hraje pořád, 4-3-3, akorát tam vedle sebe Benzema neměl Bastose a Lisandra, ale Maloudu (později Ben Arfu) a Govoua.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jasný, takže to není ten způsob, v jakém se teď musí prosazovat v Realu...

Reagovat
cristiano.K.

Gervinho vykopej jim titul a pojd už do Liverpoolu,potřebuji tam nějaké zjevení na které se budu každý zápas těšit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele