Stabilizovaný Baník v roce 2015?

16.12.2015, 10:05
Názory a komentáře
Rok 2015 se pomalu chýlí ke svému konci a přichází tak správný čas pro bilancování. Hodně náročných dvanáct měsíců za sebou má FC Baník Ostrava, tradičnímu slezskému klubu se nedařilo po sportovní ani finanční stránce a značnou měrou se pod to podepsalo jeho vedení, pojďme si tak celý rok krůček po krůčku rozebrat...

Pojďme se podívat nejdříve do data 28. listopadu roku 2014. V tento den Baník ještě na Bazalech remizoval s pražskou Slavií 0:0. Domácí okupovali senzační 5. místo v ligové tabulce, slávisté byli rádi, že jsou rádi. Stačil necelý rok a pozice obou klubů se turbulentně změnila a odlišila. Nejen po sportovní stránce. Za Baník tehdy nastoupili brankář Pavlenka, obránci Frydrych, Kaša, Stronati a Holzer, v záloze hráli Kukec, Greguš, Lindpere, Mensah a Štěpán a v útoku se pohyboval Narh, z lavičky do duelu s postupem času zasáhli Baroš, Petrus a Byrtus. To vše pod taktovkou trenérské dvojice Martin Svědík, Radomír Korytář.

Na Mikuláše, tedy o pouhý týden později, vyšel na oficiálním webu Baníku rozhovor s oběma trenéry, který si můžete přečíst zde. Baník pod jejich vedením sice neprodukoval krásný fotbal, na možnosti tehdejšího týmu byl ovšem maximálně účelný. Základem všeho byla pevná obrana, v níž byli nejvíce vidět Baránek se Stronatim a z brány všemu šéfoval vynikající sezonu prožívající Pavlenka. V záloze vládl Jánko Greguš, který se po návratu z anglického Boltonu rozehrál do nebývalé formy a díky svému přístupu si vysloužil kapitánskou pásku. Na kraji zálohy větral obrany soupeřů rychlík Vojtěch Štěpán. O Milanu Barošovi netřeba se sáhodlouze rozepisovat. Nedal hromadu gólů, za svůj milovaný Baníček se ovšem pral, bojoval, hecoval spoluhráče a na hřišti pracoval na velkém prostoru, když dokázal podržet míče, pro něž si chodil do hloubi pole.

V tuto chvíli se posuneme dále o další týden, a to do momentu, který předznamenal následný pád především sportovní části Baníku. Martin Svědík společně s Radomírem Korytářem byli odvoláni. Důvod? Odpověď z klubu zněla takto: "Baník se sice nachází v první třetině tabulky, ale většina základních herních parametrů jej řadí spíše do slabšího průměru. Pokulhává zejména v ofenzivních činnostech jako držení míče, přihrávky, či střely na branku, kde je Baník, stejně jako v počtu vstřelených gólů, druhý nejhorší tým soutěže."

Neoficiálně byl především Svědík odejit kvůli nesouhlasu s plánovaným výprodejem. Petrem Šafarčíkem (jehož fanoušci přejmenovali na Hrobaře) byl původně ujištěn o tom, že se žádný výprodej konat nebude. První z mnoha lží.

Jeho nástupcem se stal poměrně úspěšný trenér druholigového Táborska Petr Frňka, který měl zvýšit útočnou aktivitu týmu. Neoficiálně? Neměl ani tušení, že se chystá výprodej stěžejních hráčů základní sestavy. Pro pobavení mohu přidat komentář k celé tehdejší situaci

Týden před Štědrým dnem dostali dva první nepěkné dárky fanoušci - do Jablonce byl prodán Jánko Greguš, novou posilou Plzně se zase stal Jan Baránek. Ke změnám nedošlo jenom v kádru, z postu sportovního manažera odešla jedna z baníkovských legend Radek Slončík, jehož nahradil Michal Šafarčík (později fanoušky nazýván jako Hrobař mladší). V průběhu zimní přestávky ukončil své působení na Bazalech také estonský internacionál Joel Lindpere, na rozloučenou mu vedení přichystalo tiskovou konferenci na serveru www.youtube.com.

Je prvního ledna a na oficiální internetové stránce Baníku Ostrava se objevuje novoroční projev majitele. Jeho úvodní slova? "Nepodléhejme hysterii a nenávistným diskuzím na sociálních sítích." Dále je zmiňována dohoda s předchozím majitelem klubu Tomášem Peterou o finančnímu vyrovnání ve výši 30 milionů korun a vzpomenuty jsou i okolnosti provázející domácí utkání s pražskou Spartou z jara roku 2014, vinu dle jeho názoru nesou protestující ultras Baníku Ostrava.

Až nechutným dojmem pak působí shazování trenéra Svědíka. Ten údajně nemá kvality na trénování klubu FC Baník Ostrava, vytýkán je mu až nadstandardní vztah mezi ním a kabinou a zmíněna je rovněž neloajalita vůči klubu. Vše je korunováno slovy: "V těchto bodech Martin Svědík bohužel ještě nedozrál a proto nemůže ani po získání profi licence trénovat A-tým Baníku." A proto nyní všemi oblíbený trenér Svědík trénuje českou reprezentaci do dvaceti let.

Se začátkem zimní přípravy startuje i tradiční kolotoč hráčských přestupů, prodán byl obránce Stronati, do Hradce Králové míří útočník Petrus. Baník vedle prodejů pracuje i na příchodech a do kádru přicházejí Sivrič, Zapata, Lučić, Kouřil či Jirásek. Až čas ukázal, o jak plnohodnotné náhrady se jednalo, na zajímavé peníze si každopádně přišli agenti a management klubu.

Doplněn je i realizační tým a některé posty ve struktuře klubu. Na lavičku usedl jako asistent trenéra Petr Samec, psychologickou židli zase obsadil psycholog "barvičkář" Jiří Halda. V nedávné době vyšel článek redaktora deníku Sport Richarda Šímy, který tuto zajímavou postavičku zmiňuje. Jednou za čas dostávali všichni zaměstnanci instrukce a měli vyplňovat podivné barevné testy, po jejich vyhodnocení byl stanoven potenciál a přínos pro firmu či klub. Bližší srovnání zde.

Čas plynul, rošády v klubu začínaly být neúnosné, a tak 2. února 2015 vyhlásili bojkot domácích zápasů ultras Baníku Ostrava (více zde). A ideální nebyla ani situace na trávníku, ofenzivní fotbal pod vedením trenéra Petra Frňky se totiž nedostavil, je ovšem na místě podotknout, že s kádrem by nedokázal velké zázraky ani kdejaký trenérský velikán ze zahraničí.

Další ranou byl postoj postoj Magistrátu města Ostravy. Baník sice podle plánů měl být finančně stabilizovaným klubem, za nájem stadionu Bazaly ovšem dlužil 820 tisíc korun a magistrát mu tak neposkytl patnáct milionů korun. Šafarčík reagoval po svém, pravda ovšem nakonec vyšla najevo ve chvíli, kdy se k celé situaci vyjádřilo vedení klubu.

Už první jarní kola ukázala oprávněnost kritiky zimních změn, Baník produkoval nezáživný fotbal, tým v určitých chvílích táhlo jenom několik hráčů (Baroš, Pavlenka, Kukec, Kouřil) a děkovných reakcí se stále častěji dostávalo Martinu Svědíkovi za podzimní výsledky. A mezitím se rozeběhla i další sága, tentokráte o neuhrazení částky ve výši osmi milionů korun Viktorii Žižkov za dřívější transfery Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala. K podrobnostem tohoto problému se dostaneme později.

V průběhu března opustil post mluvčího Jaroslav Baďura, jenž se podobně jako Šafarčík netěšil velké přízni fanoušků Baníku a jeho post zaujala Regina Jandová. Psal se duben, SK Slezská i přes dobré podzimní umístění vyhrála důležitý zápas v boji o záchranu na půdě Bohemians Praha 1905 a v médiích se začala přetřásat kauza okolo Milana Baroše. Někdejší útočník Liverpoolu nebo Galatasaraye se prostřednictvím twitterového účtu vyjádřil k situaci v zákulisí vládnoucí garnitury českého fotbalu a nahrála mu i situace z konce dubna. Město Ostrava vinou obavy ze zpronevěry dotací na mládež přichystalo audit a jednalo v rámci spravedlnosti, finance určené pro rozvoj mládeže totiž byly použity pro osobní spotřebu vládnoucích členů klubu, kteří museli část z peněz vrátit městu. A v tomto směru by neměla zapadnout ani informace ohledně další žádosti finančně stabilizovaného klubu o mimořádnou dotaci pro mládež tentokráte ve výši osmi milionů korun, z níž byla poskytnuta polovina.

V květnu Baník vstupoval do posledního měsíce žití na domovském stadionu Bazaly. V polovině měsíce soud rozhodl o tom, že klub nemusí Viktorii Žižkov platit dlužnou částku osm milionů korun. Pro pražský celek toto rozhodnutí znamenalo takřka existenční ránu a vše vedlo až k výpovědi užívání stadionu.

Blížil se poslední domácí zápas na Bazalech a v Ostravě se konala velká sláva. Ke slovu se dostal pochod městem a speciálně pro toto utkání byl ukončen fanouškovský bojkot domácích zápasů. Zelenou nakonec dostala i dlouhou dobu připravovaná choreografie, majitelem sice byla zamítnuta, do celé záležitosti se ovšem vložila klubová legenda s číslem 27 a postoj klubu se změnil. A to paradoxně až natolik, že fotografie celé tvorby nakonec byla použita jako úvodní pro facebookový profil klubu. S blížícím se závěrem utkání došlo i na poslední použití pyrotechniky a po této show sudí následně raději předčasně ukončil zápas. Baník doma remizoval s Duklou 1:1, fanoušci se šli naposledy rozloučit s trávníkem na stadionu a velmi populárním a především hlučným se v jejich podání stalo skandování zaměřené proti Šafarčíkovi. Tou dobou již drtivá většina příznivců poznala jeho pravou tvář a na tomto místě není na škodu si znovu přečíst výtažek z novoročního projevu a jeho vyjádření k hysterii fanoušků.

Baník nakonec sezonu zakončil na třináctém místě a v závěrečných zápasech sestavu neovlivňoval ani tak trenér Frňka, jako spíše barvičkář a jeho vyhodnocování nejen barvitých testů. Nikdo se tak nemohl příliš divit rozhodnutí Petra Frňky opustit funkci, jíž se následně ujal Radomír Korytář, starý známý z podzimu 2014.

Baník už dříve za podivných okolností opustily legendy jako Václav Svěrkoš, René Bolf, Marek Jankulovski či Martin Lukeš a nakonec se dostalo i na tu největší. Milan Baroš sice měl zájem v klubu pokračovat, Šafarčík mu ovšem nevyšel vstříc, přes média lhal o údajné komunikaci s hráčem a z Baníku nakonec odešel i ten největší z největších. V létě následně proběhla slovní přestřelka mezi majitelem klubu a Michalem Frydrychem, který v průběhu aktuální sezony raději zamířil do pražské Slavie.

V létě ultras Baníku znovu vyhlásili bojkot "domácích" zápasů, které se konaly ve Vítkovicích a kabinu opustili či spíše měli opustit hráči jako Sivrić, Zapata a Lučić. U dvou posledně jmenovaných se jedná o komplikované vyřazení a následně znovuzařazení do kádru, Lučić v průběhu podzimu dokonce nastupoval za A-tým a Zapata jakožto pravděpodobně nejdražší hráč juniorské ligy nastupoval za juniorský tým. A majitelem bylo vydáno do této doby pravděpodobně nejlegendárnější prohlášení.

Další starosti byly čistě finanční, jelikož na Baník se hnala jedna arbitráž za druhou. Karviná stále nedostala peníze za Vladana Miloslavljeva, bylo třeba se vyrovnat s někdejším kapitánem Martinem Lukešem, k soudu dal klub Václav Svěrkoš a za kauzu s Viktorií Žižkov nebylo možné registrovat nové přestupy. V červenci začala nová sezona a prostor v kádru dostala spousta levných a v jiných klubech nepotřebných hráčů. Jepičí život mělo účinkování v domácím poháru, po prohře s divizním Rýmařovem byli fotbalisté potrestáni pokutou a došlo na vyřazení několika z nich. Bez zajímavosti není to, že odešli odchovanci a ti, kteří s blamáží neměli mnoho společného. Martin Foltýn byl přeřazen do juniorky, vzápětí byl ovšem povolán zpět do áčka.

V pořádku nebyly ani ligové výsledky a s výjimkou remízy s Mladou Boleslaví a výhry nad Olomoucí Baník kráčel od porážky k porážce. V prvním případě se jednalo o poslední duel, v němž u týmu fungovala ředitelka komunikace Regina Jandová, jejím nástupcem se stal Tomáš Svoboda, redaktor, za jehož budovatelské články podporující vedení klubu by se nestyděli ani novináři píšící pro Rudé právo za dob vládnutí Klementa Gottwalda.

V průběhu podzimu došlo i na dva kontakty z Havířova. Zájem o koupi klubu měl Václav Brabec, už Alois Hadamczik by ovšem mohl vyprávět o zkušenostech s obchodním vyjednáváním o převzetí ostravského klubu a s tímto mužem bylo vyběhnuto. Více podrobností zde.

Z Havířova dorazila ještě jedna, méně chtěná, delegace - k realizačnímu týmu se připojila figurka se jménem Miroslav Matušovič. Monty Python na ostravský způsob začíná kulminovat. Vše dokreslovala i situace na trávníku, výkony se zhoršovaly, docházelo k hádkám, Jiří Pavlenka vše pochytat zkrátka nemohl, dřívější tahouni z Ghany se raději vrátili do vlasti a levně pořízení fotbalisté se také dvakrát nepředřeli. Kvůli tomu všemu byl Baník před posledním zápasem roku proti Spartě beznadějně poslední se ziskem čtyř bodů. Rozloučení s podzimem ovšem bylo důstojné, i když ne bodové. Trenér Korytář nenominoval k utkání Davora Kukece či Richarda Lásika. Chyběli i hráči z Ghany Derrick Mensah s Francisem Narhem anebo Brazilec Dyjan De Azevedo, místo nich dostali šanci mladí odchovanci jako Daniel Ozvolda a Martin Honiš a v průběhu duelu se na trávník dostali i nejmladší z rodu Šašinků Ondřej a Marek Szotkowski. Bojovnost nakonec prohru 0:1 neodvrátila, přístup a odhodlání si ovšem vysloužily zasloužený potlesk diváků.

Když jsem psal tyto věty k sumáři Baníku pro rok 2015, začínalo docházet ke změně vlastnických struktur v klubu. Sám Šafarčík se dostavil do kabiny a hráčům oznámil, že opouští post šéfa představenstva klubu FC Baník Ostrava. Potupnému předčasnému vyhazovu z klubu předešel obchodní manažer Matouš Hába, jenž si našel novou práci. Už v průběhu uplynulých dní mělo dojít k převodu klubu do vlastnictví Václava Brabce, situace ovšem až tak jasná ještě není, Šafarčík totiž stále živí poslední možnost, jak obchod vyprofilovat ke svému užitku a svého syna by rád ponechal v dozorčím představenstvu. O své místo se může bát šéftrenér juniorských týmu Baníku, Rostislav Helštýn, který byl znám na Bazalech neurvalým despotickým chováním ke svým podřízeným, byl znám tím, že ke klubu přivedl Jiřího Haldu aneb psychologa-barvičkáře, byl znám tím, že se snažil zdiskreditovat kult legend Baníku, jako jsou Martin Lukeš, Václav Svěrkoš a další...

Šafarčík se rozloučení ze strany fanoušků nedočká a může za to i jeho poslední televizní vystoupení. Znáte pořad České televize "Komu šplouchá na maják"? V sobotu 12. prosince si někdejší redaktor EuroFotbalu Filip Horký na kus řeči pozval právě někdejšího majitele Baníku. Video bylo rychle staženo a příliš dlouho se na první pokus neohřálo ani na serveru youtube.com. O čem byla řeč? O korupci v českém fotbale či o údajném slibu předsedy tuzemského svazu Miroslava Pelty ohledně postavení sochy za zásluhy pro český fotbal, pokud se Šafarčíkovi povede sehnat pro Baník sponzora. Jako kdyby nestačilo, že původně právě na popud ze strany FAČR musel klub snížit kapacitu dřívějšího stadionu pod deset tisíc diváků, následně vyšlo najevo, že se jednalo čistě o akci vedení samotného klubu. Šafarčík znovu vytvářel tlak na Václava Brabce svými slovy o jednáních s vícero partnery. Na přetřes se dostala i finanční stabilita klubu. A jak že je na tom klub po finanční stránce? Dle majitele je na nule. To by vysvětlovalo, proč zaměstnanci nedostávají své výplaty a svým způsobem i fakt, že Matouš Hába společně s Michalem Šafarčíkem neodškodněným zaměstnancům nezvedají telefony. V rámci projektu Ostrava 2022 má Baník údajně atakovat pohárové pozice, a to za výrazného přispění současných odchovanců. Otázkou je, proč na místo těchto hráčů v uplynulém roce dostávali přednost jiní, na půlroční hostování získaní hráči.

V závěru rozhovoru redaktor nakousl i téma roztržek s legendami klubu, jakými jsou Marek Jankulovski, Václav Svěrkoš nebo Milan Baroš. Šafarčík reaguje po svém a legendy rozdělí na starší a mladší. Do první kategorie patří fotbalisté nejen z éry Evžena Hadamczika (Kosňovský, Vojáček, Mokrohajský, Radimec a další), kteří se zasloužili o největší slávu Baníku. Na toto označení koneckonců mají právo, klub tehdy neprohrál na vlastní půdě přes 70 zápasů v řadě a dobrých výsledků dosahoval i v pohárové Evropě. V očích Šafarčíka ovšem právě toto sráží mladší legendy, které nezvládly to, co jejich předchůdci v sedmdesátých a osmdesátých letech a zmíněno je i to, že mladší generace si své peníze vydělala v jiných klubech.

Plivnuto do obličeje je tímto například Milanu Barošovi za jeho pomoc, kdy klubu poskytl milion korun jakožto motivační prvek pro tehdejší hráče, kteří nedostávali výplaty a on sám následně svůj plat věnoval na rozvoj mládeže. Křišťálově čistou pravdou nejsou ani slova ohledně Radka Slončíka, který měl z pozice sportovního manažera odejít po zjištění, že na výkon této funkce nestačí. Ve skutečnosti existovaly vůči jeho práci výhrady a Šafarčík potřeboval atraktivní funkci pro svého syna, Slončíkovi tak bylo nabídnuto místo u A-týmu, které s díky odmítl a raději šel trénovat ostravskou sedmnáctku. Zásluh se nedočkal ani Václav Svěrkoš, přestože nikdy nezapomněl, odkud pocházel, do klubu se vrátil a na hřišti odváděl maximum. O Marku Jankulovskim mluvit snad ani nemusíme. Ovšem nejedná se pouze o tyto fotbalisty. Co třeba René Bolf nebo Martin Lukeš, jimž museli zaslouženou rozlučku zařídit až fanoušci?

Tým založený v hostinci U Dubu roku 1922 byl v poslední době veden nekompetentními lidmi a podle toho vypadá jeho sportovní i finanční situace. Jmenování do funkcí probíhalo až příliš často na základě známostí a kamarádi se více než o ostatní starají především o sebe. Vedle již výše zmíněných bych neměl zapomenout na sportovního ředitele Davida Baldu, který cestuje po světě za klubové peníze a dohazuje podivné přestupy hráčů s nadstandardními platy, kteří následně nehrají. Sympatie si nezískal ani Matěj Paschek, samozvaný pán světa a egoista, jenž po chování fanoušků během duelu ve Zlíně zakázal hráčům po utkání poděkovat zbytku příznivců v hostujícím sektoru. O podivnosti tohoto rozhodnutí ho následně informoval Michal Frydrych. V nechutném jednání se zaměstnanci pro změnu vynikal Matouš Hába, člen představenstva, který měl na starosti klubové účetnictví a marketingový úsek, který pod jeho vládou přestal fungovat.

Nejenom těmto lidem můžeme poděkovat za to, že FC Baník Ostrava směřuje do druhé ligy a otázkou je, zda se pád zastaví jenom sestupem, nebo vše z finančních důvodů skončí podstatně hůře. Po 93 letech, bez legend, bez stadionu, bez peněz, bez jakékoli společenské přízně... (více informací ohledně devastace Baníku hledejte zde, případně zde).

Závěrem bych chtěl apelovat na členy představenstva Baníku Ostrava, pokud tyhle řádky dočetli až do konce. Pokud máte ještě v sobě alespoň kousek důstojnosti, prosím, nehrajte už žádné zákulisní hry, nelžete, kolik dlužíte, stejně už nic nezachráníte, natož pro sebe. Už jste udělali více škod než užitku. Pokud Vám alespoň někdy záleželo na Baníku, dejte veškeré podklady panu Brabcovi, ať už může konečně začít zdlouhavá rehabilitace a konečně ta finanční stabilizace.

Autor: články čtenářů / trevor20

Komentáře (199)

Přidat komentář
Puskas

Dobře napsané, musel ses držet, co? Prý "V průběhu března opustil post mluvčího Jaroslav Baďura, jenž se podobně jako Šafarčík netěšil velké přízni fanoušků Baníku..."

Reagovat
frankiefcb

No, jak znám trevora, tak se solidně držel.

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Jaroslav,ti jsou zlí,ti fanoušci

Reagovat
iamek

Co je pravda na tom, ze Korytar donasel hrobarovi, kdyz delal asistenta Svedikovi ?

Reagovat
patas92

Všechno

Reagovat
iamek

. A ja myslel, ze to je hospodsky drb.

Reagovat
patas92

Říkal to Samec

Reagovat
luismiksak

Korytar je úl

Reagovat
frankiefcb

jinak ten rozhovor se Šafarčíkem je na dvtv. To je neskutečný mamlas. P.S: Horký chodí na eurofotbal? Tak to mohl Šafu ještě více podusit

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhovor jsem si pustil, ale po minutě jsem to vypl. Na ten ksycht se nemůžu dívat...

Reagovat
Puskas

odkaz?

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Krony

Kdo ví co si hoši navzájem budou stavět.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že tu vizuální část k tomu, abys rozhovor slyšel, vůbec nepotřebuješ?

Reagovat
Kily

Filip kdysi psal články a k tomu previews a komentáře k české lize, jestli sem ještě chodí, to netuším, minimálně jsem ho delší dobu neviděl, ale pokud se objeví, tak je snadno identifikovaný podle nicku

Reagovat
frankiefcb

díky za info.

Reagovat
r.mrazik

Filip12??

Reagovat
Kily

tohle jsem si neuvědomil ale ne, není to on

Reagovat
Puskas

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Blasphemer

legenda

Reagovat
Mada

Reagovat
Aldeano

Reagovat
frank

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně měl Šafarčíkovi 2x odvětit a to u toho když řekl Šafarčík, že když se uzná, že mají dluh zaplatit, tak Baník platí a to se měl hned ozvat. Za druhé když mluvil o rozdělování legend na starší a mladší, tak mu měl říct, zda to není tím, že ti starší nezažili ten denodenní chod klubu jako ti mladí, kteří se pak pakovali.

Reagovat
frankiefcb

jj souhlas. Mohl být ostřejší.

Reagovat
Puskas

S těmi hráči to vyjádřil skandálně, uf.

Reagovat
frankiefcb

Jak smutné, že se zaštiťuje staršími legendami. Bezpáteřní šmejd, nebojí se vůbec do té své nechutné hry zatahovat starší legendy a ještě se jimi zaštiťovat.

Reagovat
Puskas

Přitom se sešly legendy klubu, což je běžný jev. Zajímavé, že neřekl, že by ho nějak podpořili ti staří hráči... Mladí tam nebyli, protože ještě nesplňují kritéria. Ale vyblít to o Jankulovi nebo Barym, to chce fakt náturu.

Reagovat
SuperBanikovec

Přesně tohle mě taky napdalo.

Reagovat
Puskas

To máš těžké, ne vždy Tě napadne něco hned, on u těch hráčů něco chtěl říct, Š. furt mlel a pak už se ptal na něco jiného, navíc musel působit jako nezaujatý, což ho na jednu stranu dělá dobrým novinářem, na druhou limituje.

Reagovat
smazaný uživatel

Normální ultra pi.a!! Co bys chtěl od takového individua!!!!

Reagovat
mickey mouse

Úvod (první 3-4 minuty) je ale hodně slabý, jak kdyby chtěl Horký zjistit nějakou senzaci o Berbrovi/Peltovi.

Reagovat
C-M@ster

Mně přijde ten Filip Horký naprosto tragickej. Možná do toho jednou vyroste, ale zatím mu v rozhovorech prostě chybí koule.

Tenhle článek vysílá naprosto protichůdné signály, než by si člověk vyvodil z rozhovoru pro DVTV. Z toho rozhovoru spíš Šafarčík vychází jako hrdina, co zachránil klub.

Reagovat
HanzBP

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele napsany,musel jsi u toho slusne bublat

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Puskas

Treve, zásadní otázka: konzultoval jsi to s předním znalcem baníkovské problematiky na tomto serveru - s Dolarem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda... Nu což, vyčkejme nejen na něj a jeho pravdivé vyjádření

Každopádně, přiznám se, že to bylo ještě o něco více ostřeji napsáno, ale aby to zas nevyznělo černoů-bíle a trochu i kulturně, tak jsem to ještě konzultoval, dolaďovalo se to a vyšlo toto

Snad to alespoň malým dílem pomůže k tomu, aby si hrobař chytl s ostatními za ruce a šel pryč. A taky už bylo dost tajností, myslím si, že veřejnost by měla vědět, co za odporné lidi vede náš Baník... A to tam ještě není uvedené vše...

Reagovat
Puskas

Vyhodil jsi vulgarismy a hned to bylo o polovinu kratší, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ee, v původní verzi jsem nepoužil ani jeden vulgarismus.

Reagovat
smazaný uživatel

1922 vše začalo U Dubu.

2022 vše skončí pod dubem.

Před dubem, za dubem,

tam si na tě počíháme,

před dubem, za dubem,

tam tě voškubem.

Reagovat
Puskas

Začalo to U Dubu, málem to skončil dub.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tribunách zvěřina,

v čele debil z Hlučína.

Hába hraje na dudy,

Balda si valí sudy,

k tomu Petr nám zpíva,

jak nám Baník prospívá.

Na radnici rotace,

zkrátili nám dotace.

Reagovat
smazaný uživatel

A tím končí příběh slezský,

vymrdali s náma hezky.

Reagovat
smazaný uživatel

rýmuješ jak fanoušek Plzně...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem trapný omlouvám se. Půjdu se sebou něco dělat.

Reagovat
Puskas

Píseň od Rolanda:)

Reagovat
smazaný uživatel

Zabékany na olifant.

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn čtení, ale slovní spojení jako "podivná figurka" sis mohl odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ne...

Reagovat
patas92

Je to sice "názor/komentář", ale s těmahle přirovnáníma to pro někoho, kdo se o tu kauzu nezajímá, může vyznít strašně zaujatě

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tohle jsem myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to baníkovec (snad), tak si myslím, že by měl vědět o tom, kdo tam je atd...

A Matušovič si dozajista zaslouží horší přirovnání, proto jsem zvolil "diplomaticky", že je to figurka

Reagovat
patas92

Jasně, myslím, nebaníkovce

Reagovat
patas92

*bez druhé čárky

Reagovat
ZB 07

Parádní článek

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych do baniku vzal irka jeleně hraje městskou ligu v českem těšině

Reagovat
Spalovač šancí

Pěkný článek o tom, jak se tradiční slezský klub stal klubem moravským. Když se to sere, tak všechno ...

Reagovat
smazaný uživatel

A prebira tam vladu ten Havirovak teda nebo ne?Tudiz...odchazi ten Safarcik ci ne?

Reagovat
SuperBanikovec

Nemám jako Trevor síť zvědů a informátorů v klubu, ale zatím to vypadá, že ne...

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
SuperBanikovec

No ať je Helštýn jaký chce, je třeba uznat, že má výsledky. Když mládež vedl předtím tuším Morong nebo kdo, tak drtivá většina dorostenců a juniorů se do základní sestavy vůbec nedostala a ti co ano byli velké ostudy - Kraut, Vašenda, Wojnar...

Reagovat
smazaný uživatel

No, ono to právě s tím Hleštýnem a juniorkou nebude tak horký, jak si každý myslí

Reagovat
SuperBanikovec

No, nic by mě už nepřekvapilo u tohohle vedení... Takže většina kreditu za naši současnou mládež jde na vrub štěstí na úrodu a trenérům jednotlivých kategorií pokud dobře rozumím?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by měli dostat právě jak ty zmiňuješ, trenéři jednotlivých kategorií, kteří to nejen s Helštýnem nemají snadné...

Ale zvoní mu hrana... A po obrodě bych si na funkci šéftrenéra mládeže dokázal představit Slona

Reagovat
SuperBanikovec

No snad se ji dočkáme, nevypadá to zrovna nadějně v tenhle okamžik

Reagovat
luismiksak

Článek dobrý, jen bych preferoval popis situace v Baníku bez vlastních pocitu autora.

Reagovat
frankiefcb

to jde velmi těžko pokud vidíš do dané situace trošku více.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono spíš, jak to myslí...Šafarčík vše líčí růžově, až bylo na čase lidem otevřít oči.

Jsou bez peněz, vyhazování lidí přes nástěnku, nezvedání telefonů, mlžení, kolik vlastně dluží, podlejzíání Brabcovi, aby tam někteří mohli zůstat, kamarádčofty Šafarčíka mladšího, kdy jeho kumpáni dosazeni v managementu klubu nic nedělají, když pominu to, že starému udávají, co dělají hráči ve volném čase atd...

Reagovat
JarousFCB

pěkný článek... není na škodu to mít sepsané, bo toho je tolik, že už se to nedá ani pamatovat. btw.Trevore na příští tiskovce eurofotbal"dot"cz?

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo Boleslav, ta byla výživná

Reagovat
centos

Reagovat
bobis21

pěkný článek neuvěřitelné co se dá za rok a půl (když to vezmu od té habaďury s lístkama) s klubem udělat

Reagovat
smazaný uživatel

trevor20,skvělý článek,skvělá práce! BP

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby fanousci byli ochotni prijmout zodpovednost a vlozili do toho svoje prachy tak by Banik mohl fungovat jako Barcelona a bylo by po problemech...

... o tech barvickach sem nemel vubec poneti,bud sem zaspal dobu nebo to uniklo na verejnost az nyni, kazdopadne to vypada hrozne vtipne Ono neni vubec na skodu mit takoveho cloveka u tymu, ale je holt treba to mit propracovene trosku vic a jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Šafarčík vstoupí do učebnic trollingu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za smazanou čukotku z oblíbených.

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

A Banik ma zastavene prestupy.

Reagovat
Krony

Žádné velké překvápko. Škoda že nenapsali kvůli čeho to je tentokrát, jestli zase kvůli Hušbauera, nebo kvůli nezaplacených výplat hráčům, či kvůli něčeho dalšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to kvuli nezaplacenym fakturam, co naridilo FACR, ze musi byt zaplaceno. U Baniku to dela pres 800.000...

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka, Kouřil, Mensah a Narh a je to v cajku...

Reagovat
smazaný uživatel

https://urednideska.fotbal.cz/uredni-deska-rozhodnuti/3873. Plus je v tom asi i Fantis, ktery dal k prvnimu prosinci zadost o zablokovani prestupu kvuli nevyplacene mzde.

Reagovat
Krony

Dík za info.

Reagovat
taws

jenom dobře..kdyby je zas napadlo přivést takový průměráky... Říkám si jaký by to třeba bylo, kdyby to tenkrát před duklou neodblokovali a nepřitáhli ty červenky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by to mozna byl i lepsi vykon nez s nemi... Kolik to bylo, za dvacet minut 3:0 pro Duklu ?

Reagovat
taws

jojo ale bylo to vtipný když chvíli před výkopem netušili, kdo nastoupí

Reagovat
stas87

Ako vlastne moze cloveku tak jebat v hlave?Tie cisla a nejake grafy si spravim aj sam...takisto si tie cisla a grafy upravil Bem ked trepal cosi o tom ze Prahe pomohol od dlhov. Safarcik to proste pojebal,mal by si to uvedomit a stiahnut sa,predat to a zbavit sa stresov a problemov.Viac z toho aj tak nevytrieska tak nech je rad za to,co mu ponuka ten autobusar.To je dufam seriozny clovek a nie dalsi bambulak co sa tvari ako zachranca.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A tie farebné testy

Reagovat
Pospovič

Doufám, ze zauraduje karma. Profesionální zmrd tento lempl

Reagovat
smazaný uživatel

lze řící, že Šafarčík je v té karmě Baníku následek, ne její příčina ....

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jeden správný názor. Přičina je zapomenuta a leží Kravařích.

Reagovat
C-M@ster

Článek dobrej, přečetl jsem ho přes jeho délku od začátku do konce. Jen je mi prostě milejší, když je takhle dlouhej text prokládán obrázky/videi.

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
Krony

Reagovat
cetto

No ty vole to je ale článek Subjektivní, navíc podpořený absolutní neznalostí...

Reagovat
smazaný uživatel

To nemyslíš vážně ?

Reagovat
cetto

Tak k prvnímu bodu kritiky - článek se tváří jako objektivní popis situace v Baníku, ale po přečtení několika odstavců je všem jasné, že se jedná o snůšku názorů zhrzeného fanouška. Ubírá to na jeho věrohodnosti. Neříkám, že to, co píšeš, není pravda - naopak. Ale když to napíšeš takhle, tak by si to kdekdo mohl přebrat jako polopravdy nebo někdy i lži a kecy. Proto by článku mnohem více slušel nestranný postoj.

A ta druhá část, která se Tě asi více dotkla - já nechápu, proč si furt všichni diskutující na eurofotbalu myslí, že i když někdo nemá žádný peníze, tak může nakupovat posily o 106 a útočit aspoň na poháry, když už ne na titul. Podívej se na další kluby, které se z finančních důvodů dostaly až na absolutní dno. Některé se z něj vyhrabaly (AEK), jiné ne (Portsmouth), Prostě situace, která v současném Baníku panuje, byla předvídatelná. Očekávání, že nejlepší hráči zůstanou, byl pouhý alibismus. Pokud máš dluhy, taky si nekoupíš Lambo, ale spíš to, který máš v garáži, prodáš... A jelikož se kolem tohoto točíme furt dokola už 3 roky, tak to musí být buď naprostá ignorance, a nebo neznalost

Reagovat
smazaný uživatel

Zhrzeny fanousek ? Ubira na verohodnosti, napisu "takhle" ? Jake posily o sto sest, jaky utok na pohary ? Safarciku, jake drogy beres ?

Chapes, za jake blbe argumenty jsi mi napsal ?

Ja jen upozornuji na stav, ktery nadesel, o kterem verejnost moc nemela tucha. Me nejde vubec o to, cos vypsal ty nahore. Mi staci malo, aby klub nebyl mrtvy a nevedli ho zabari, co tam jsou ted.. .

Reagovat
db18

Názory a komentáře

Reagovat
smazaný uživatel

Mne teda zajímá, jak mi dokáže to, z čeho mě nařknul.

Reagovat
Puskas

To já jsem taky zvědav, navíc si nedovedu představit článek fanouška, jemuž někdo zničí jeho milovaný klub před očima, který by byl prost subjektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi chtěl být zajímavý, tak plácnul naprostou blbost. Anebo žije v růžovém světě jako hrobař, nejspíš stejný dealer

Reagovat
Puskas

Anebo je bratranec Dolara.

Reagovat
smazaný uživatel

a Patase.. Možná by měli dostat pozvánku na psychiatrii do Opavy či Bohnic, nemocným by se mělo pomáhat. A můžou tam jít společně se Šafym

Reagovat
Puskas

Ale zaujalo mě to s tou sochou. Š. si z toho dělá srandu, ale v konečném důsledku jde o to, že tím Pelta vyjádřil skutečnost lépe než kdo jiný, že se Baník dostal do katastrofální situace a že ho do ní dostal on. Z rozhovoru ale vyplývá, že je v nejlepší kondici a až na pár přehmatů je vše v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to nepovídej, nejenom já vidíme, že ten klub je v naprostých troskách. Tam už to drží jen mládež de facto, aby byl Baník na co pyšný.

A pak sem příjde někdo, všechno hrozně popře a další neznabozi to ještě kvitují... A to fandí Baníku...

To už pak fakt nevíš, co si máš myslet, když chceš aspoň trochu otevřít oči veřejnosti, aby viděli, co se tam děje.

Reagovat
Puskas

Kdo nechce, ten nevidí, nemá smysl ho lámat, znám to z jiných oblastí. Musí k tomu dojít sám, řekni, co můžeš, ale když nechce, nech ho být a neztrácej zbytečně čas.

Reagovat
patas92

pls

Reagovat
smazaný uživatel

Když už se směješ nesmylům, které popírají pravdu, proč to nerozvedeš ?

Reagovat
patas92

Smích znamená souhlas?

Reagovat
smazaný uživatel

To se fakt tak blbě snažíš zamaskovat to, že kvituješ popírání pravdy, co napsal ten dotyčný ? Ale no tak, tak měj aspoň koule na to se přiznat a nezakecávej to nějakým smíchem...

Reagovat
patas92

Co to meleš, ty vole. Prostě mi přišlo vtipné, jak to napsal, to je všechno. Kdybych měl něco proti tvojemu článku, tak se k němu vyjádřím sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo si jen popletl termity a neví co je subjektivní. Ale má pravdu v tom, že je článek podpořený absolutní neznalostí Šafarčíka jak řídit klub. Bez něj by těžko článek vznikal.

Reagovat
smazaný uživatel

jen mu dej.. musi se vnest do diskuze rovnovaha

Reagovat
Kang & Kodos

Chtěl rozproudit diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

treba nas prekvapi a prijde s neprustrelnym vysvetlenim...

Reagovat
smazaný uživatel

Jmenuji se Petr Šafarčík alias cetto. Za mého působení v klubu se z Baníku stal jeden z nejstabilnějších.....

Reagovat
smazaný uživatel

a tu sochu mi postavte na hlavním náměstí, namísto toho morového sloupu, a když už tam ta socha bude, tak i to náměstí po mně přejmenujte, Masaryk byl stejně poloviční Slovák, zatímco já jsem významný místní rodák se vztahem k regionu

Reagovat
Puskas

PS: Přál bych si, aby ji odhalili Svěrkoš s Lukešem.

Reagovat
smazaný uživatel

a moderátorem byl trevor

Reagovat
Puskas

Přivítejte Petra Šafarčíka... Petrrrrrrrrrrrrrrrrr

Reagovat
db18

Reagovat
ZB 07

"absolutní neznalostí"

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

šafarčík je něco jako Merkelová, oba žijí ve vlastní bublině, oba jsou hrobaři a oba mají své věrné, kteří jim ten jejich Matrix udržují stůj, co stůj při životě, navzdory tomu, že voda už je těsně pod vrchní palubou, kde pořád ještě probíhá mejdan, a v podpalubí už ani nemá smysl ucpávat díry...

Reagovat
smazaný uživatel

a aby toho nebylo málo, tak ty neomarxistické mediální mrdky vyhlásily švýcarskou osobností roku Blattera, Šafarčíku, jsi jen nýmand, žádný hrobař, jen takový malý, bezvýznamný lokální hrobaříček, ale osobností kraje tě nějací místní socani určitě také vyhlásí....

http://fotbal.idnes.cz/sepp-blatter-svycarska-osobnost-roku-d8b-/fot_reprez.aspx?c=A151217_103155_fot_reprez_ten

Reagovat
Puskas

Merkel to vyhrála u Timesů, teď ještě nobelovku míru pro hlavu Isl. státu a za literaturu pro arsina a je to v suchu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když v v komisi OSN pro lidská práva předsedá Saudská Arábie, tak je ten jejich Matrix fakt neprůstřelný, není divu, že jediné, na čem se v přímém přenosu rozkláající Evropa.shodne jsou proti izralelské sankce a navýšení finanční podpory palestinským teroristům...

Reagovat
smazaný uživatel

Uprchlíci vítejte,náckové táhněte.Kdo tu nácky kryje?Je to policie.Strach a panika-fašistická taktika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uprchlíci vítejte? Jasně, ale jsi si jistý, že tenhle sociální experiment ty tvoje asociální fetky ze svých podpor zaplatí?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Pospovič

Nobelova za literaturu me pobavila

Reagovat
frankiefcb

a já si furt říkám, co je na Islandském státu, tak špatného. Ok tři dny jsem ležel v horečkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
C-M@ster

Ježiši kriste...

Reagovat
Mononukleoza

Tady nevím o co jde, tudíž k tomuto tématu nemám žádný názor. Děkuji za pochopení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,že si to samé neřeknou lidi,typu Dolara,co ví o té problematice Baníku hov*o a neustále cpou trapné trollingy.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek splnil to, co měl, super

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
rufus

A co si chtel, aby splnil? (necetl jsem to )

Reagovat
smazaný uživatel

Kouřil do Slovácka? Nebo na Slovácko?

Reagovat
Tomanatura

Smutne

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za článek, který mě donutil se zaregistrovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
es tut mir leid

OT: http://smag.cz/fotbal/sparta-plzen-a-ti-dalsi/

Myslíte, že Slavia bude na jaře bojovat o 3.-5. místo, nebo zase klasicky spadne do průměru i s novejma tvářema?

Reagovat
smazaný uživatel

netusim, ale klikat ti na to nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem na to dvtv a tam z toho vysel jako nejvetsi king, kterej banik zachranil od krachu, pospinil tam jankula a spol, neskutecny

Reagovat
C-M@ster

Přesně.

Reagovat
Thorrin

Příští rok druhé ligy by mohl být velmi zajímavý. Baník, Slezsky, Třinec, F-M, Karviná, možná Sigma...jedno derby za druhým.

Reagovat
frankiefcb

no a Vítkovice první tabulce MSFL. A pokud oni ne, tak Prostějov. Na tohle se docela těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ty Vítky, docela bych jim ten postup i přál... te partě s Wojnarem.

Reagovat
smazaný uživatel

To byste hrali na stejnym stadaku?

Reagovat
bobis21

nejspíš ano. Možná by se řešil návrat na Bazaly pro druhou ligu, ale pravděpodobnější je asi varianta oba ve Vítkovicích

Reagovat
frankiefcb

já chci bazaly doprdele

Reagovat
Puskas

ty už tam jsou

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ZB 07

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bobis21

jste ho špatně pochopili, on myslel že má klub na účtu nulu (a to jsem ještě optimista ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš vycházejí další špíny na něj a přesto se najdou lidi, kteří to nezkousnou a píší tu bludy.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
hawk

Pěkný článek, snad se fanouškům Baníku splní alespoň část těch "přání" a klub se dá co nejdříve do kupy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele