SRNÍČEK ZŮSTÁVÁ V ANGLII

09.01.2007, 19:06
Aktuality
Bývalý český reprezentační brankář Pavel Srníček zůstane do konce sezóny v Newcastlu United, brankářský veterán dokonce připustil, že by v anglickém klubu mohl završit svou bohatou fotbalovou kariéru.

Jeden z brankářských veteránů ve fotbalovém světě původně v St. James Parku podepsal smlouvu na tři měsíce a měl být trojkou v kádru United. Nakonec se však s vedením klubu dohodl na prodloužení smlouvy. "Domluvili jsme se, že zůstanu do konce sezóny, pak se uvidí," řekl Srníček.

Osmatřicetiletý Srníček začal oblékat dres Magpies znovu po dlouhých osmi letech a podle svých slov by do konce své kariéry ještě rád pár utkání odchytal. Jako třetí rezervní brankář se český gólman na hřiště mockrát nedostane, nakonec se však ve dvou utkáních objevil. V zápase Tottenhamu proti Newcastlu se musel mezi tři tyče postavit neplánovaně tři minuty před koncem za zraněného Shaye Givena. Další utkání již odchytal celé, Magpies však Bolton porazit nedokázali a podlehli 1:2.

"Možná je to posledních šest měsíců mojí kariéry, možná ještě ne. Teď nevím. Ale chtěl bych ještě nastoupit v několika zápasech. Nepředpokládal jsem, že budu moc hrát, ale nakonec jsem nastoupil ve dvou zápasech. Ten první byl fantastický. Celý St. James Park stál a vyvolával mé jméno. Tajil se mi dech, nedá se to popsat. Cítil jsem se jako v sedmém nebi. Naštěstí jsem už nepustil gól a vyhráli jsme 3:1. Druhý zápas proti Boltonu už tak úspěšný nebyl, ten jsme prohráli. Kdybych už nedostal šanci, tak mi to nevadí. Ty dva zápasy pro mě byly něco mimořádného," dodal Srníček.

Newcastle se na jaře představí i v Poháru UEFA - ve třetím kole se střetne s nizozemským klubem Zulte Waregem.

Autor: Tomáš Hodboď / skysports.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele