Spekulace končí, Götze se po třech letech vrací do Dortmundu

21.07.2016, 12:35
Aktuality
Mario Götze končí své působení v Bayernu Mnichov. Ofenzivní německý reprezentant se vrací do Vestfálska, dnes byl oficiálně potvrzen jeho přestup do Borussie Dortmund. Se staronovým zaměstnavatelem se stále ještě mladý fotbalista dohodl na čtyřletém kontraktu...

24letý Götze si za první tým Dortmundu poprvé zahrál v roce 2008 a s postupem času se stal jednou z klíčových postav Borussie, za níž odehrál 116 zápasů a nastřílel 31 branek. V roce 2013 ovšem šokoval fanoušky BVB, když se rozhodl zažádat o přestup do Bayernu Mnichov.

"Když jsem v roce 2013 odcházel z BVB do Bayernu, jednalo se o záměrné rozhodnutí, za něž se nebudu schovávat. O tři roky později se na své rozhodnutí už dívám trochu jinak. Dovedu dobře porozumět všem fanouškům, kteří mé rozhodnutí nedokázali pochopit. Já sám bych to na jejich místě nepřijal ani dnes! Až se vrátím domů, budu si chtít všechny získat svými výkony a zvláště pak ty, kteří mě nepřijmou s otevřenou náručí. Mým cílem je znovu hrát nejlepší fotbal, a to pro nás všechny, klub a fanoušky BVB," říká Götze.

Götzeho v uplynulém roce často brzdila zranění a v sezoně 2015/2016 odehrál jenom 14 bundesligových zápasů. Celkem Bayern opouští s bilancí 73 startů v německé nejvyšší soutěži, 22 branek a tří získaných titulů.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele