Sparta žádá pro rozhodčího Matějka "exemplární trest"

17.09.2012, 18:09
Aktuality
AKTUALIZOVÁNO: Výsledek šlágru víkendového kola Gambrinus ligy mezi Plzní a Spartou bude mít dohru. Letenští podávají oficiální protest proti rozhodování sudího Radka Matějka. Žádají pro něj "exemplární trest". Zároveň klub dává k disciplinární komisi prošetřit nafilmovaný pád Davida Limberského a jeho pozápasové výroky o Spartě.

Plzeňský a reprezentační obránce totiž v rozhovorech prohlásil: "Sparta, která dvacet titulů získala tím, že jí pomáhali rozhodčí. Myslím si, že by neměli brečet."

Tento výrok pronesl David Limberský po skončení zápasu, za což podle komuniké na svých oficiálních stránkách požadují sparťané omluvu v "médiích s celostátním dosahem".

Letenští zároveň poukazují na dohromady 12 momentů, ve kterých sudí Radek Matějek podle jejich názorů pochybil. Zmiňují hlavně neodpískané pokutové kopy po faulech na Hušbauera a Krejčího, resp. chybně odpískanou penaltu po nafilmovaném pádu Davida Limberského.

Na vyjádření Sparty už zareagovala i plzeňská Viktoria, která se ohradila proti tvrzení, že byl zápas veden tendenčně v její prospěch. Západočeši navíc označují požadavek na omluvu Limberského za neadekvátní - jeho výrok prý proběhl ve velkých emocích po utkání a byl vyprovokován vzájemnými verbálními konflikty hráčů už v jeho průběhu.

O tom, že jsou na Spartě nespokojení s řízením zápasu ve Štruncových sadech, bylo jasné už o poločase sobotního utkání. Vedení hostujícího týmu v čele s majitelem Danielem Křetínským zvažovalo, že hráčům doporučí, aby do druhé půle vůbec nenastoupili.

Bez ohledu na protest Pražanů bylo už dopředu jasné, že se celou kauzou bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise FAČR.

Autor: Filip Horký

Komentáře (624)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele