Sparta v generálce porazila Malmö, Plzeň remizovala s Aarhusem

01.02., 18:20, aktualizováno 01.02., 22:02
Aktuality
Radost hráčů Sparty (© AC Sparta Praha)

Hráči Sparty v generálce na jarní část sezony porazili Malmö 2:1 a vyhráli i čtvrté utkání zimní přípravy. Souboj českého a švédského mistra v posledním zápase Pražanů na španělském soustředění rozhodl dvěma góly kapitán Ladislav Krejčí. Plzeň zakončila kemp ve Španělsku remízou 1:1 s dánským Aarhusem. Západočeši v šestém lednovém přípravném duelu poprvé nezvítězili.

Za Malmö se už v osmé minutě trefil Sebastian Nanasi, ale Spartu první inkasovaný gól v zimní přípravě nerozhodil. Už za tři minuty vyrovnal Krejčí po rohovém kopu. Ještě před pauzou musel vystřídat zraněný obránce Filip Panák.

"Během hry jsem viděl, že si něco udělal v souboji se zády. Byl to pravděpodobně velmi tvrdý dopad, který vše způsobil. Doufám tedy, že bude jen otlučený, pravdu se ale dozvíme brzy," uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske pro klubový web.

Druhou branku letenského mužstva vstřelil opět stoper Krejčí, jenž v 60. minutě proměnil penaltu za faul na Jana Kuchtu. "V první půli jsme měli trošku potíže, soupeř měl kvalitní presink a znepříjemňoval nám rozehrávku. Proto jsme to museli postavit trošku jinak. Druhá půle pak už byla trošku otevřenější, z čehož jsme těžili a vytvořili si několik slibných šancí, se kterými jsme mohli naložit lépe. Celkově jsem ale se dvěma góly spokojený, radost mám také z toho, že jsme skórovali ze standardky," řekl Priske.

Lídři tabulky zahájí jarní fázi ligového ročníku v sobotu 10. února na stadionu nováčka z Karviné. "Těším se, až pojedu domů do Skandinávie s vědomím, že jsme porazili mistry Dánska (FC Kodaň), Švédska (Malmö) i Norska (Bodö/Glimt), což je taková třešnička na dortu. To je samozřejmě nadsázka. Nejdůležitější je výkonnostní stránka a kluci makali tvrdě a jsou právem unavení. Bylo to tedy povedené soustředění, teď už jen zbývá doladit detaily, abychom byli příští týden připraveni," přidal kouč Sparty.

Přípravné utkání v Marbelle (Španělsko):

Sparta Praha - Malmö 2:1 (1:1)

Branky: 11. a 60. z pen. Krejčí - 8. Nanasi.

Sestava Sparty: Vindahl - Vitík, Panák (35. Večerka), Krejčí - Preciado, Laci, Kairinen, Ryneš - Tuci (74. Pešek), Kuchta, Birmančevič. Trenér: Priske.

Plzeňští začali dobře a ve 13. minutě otevřel skóre Pavel Šulc. Autor osmi podzimních ligových gólů se prosadil po samostatném úniku. Druhý gól Viktorie nepřidal Cadu, který z přímého kopu trefil tyčku. Po zaváhání obrany v závěru první půle srovnal Mathias Sauer střelou zblízka.

Po změně stran už přes několik šancí další branka nepadla, zásah plzeňského Václava Jemelky neplatil kvůli ofsajdu. Třetí mužstvo nejvyšší soutěže vstoupí do druhé části sezony 10. února domácím ligovým duelem s Mladou Boleslaví.

"Byla to opět dobrá prověrka, kdy jsme si vyzkoušeli určité varianty. Něco se povedlo lépe, něco méně, ale celkově jsme viděli solidní věci a jsme dobře nachystáni na start ligy," řekl pro klubový web Marek Bakoš, asistent plzeňského trenéra Miroslava Koubka.

"Soupeř byl dobrý, proto jsme si jej také vybrali. Mělo to tempo, přesto jsme měli šance, trefili tyčku a vytvořili si další situace, které jsme nedotáhli. Kdybychom dali o jeden dva góly více, bylo by to lepší, ale věřím, že jsme si to nechali na sezonu," dodal bývalý slovenský reprezentant.

Přípravné utkání v La Nucíi (Španělsko):

Viktoria Plzeň - Aarhus (Dán.) 1:1 (1:1)

Branky: 14. Šulc - 37. Sauer.

Sestava Plzně: Jedlička - Hranáč (62. Řezník), Hejda (46. Jemelka), Dweh (62. Paluska) - Kopic (46. Holík), Kalvach (62. Traoré), Valenta (46. Červ), Cadu (46. Souaré) - Šulc - Chorý (62. Kliment), Vydra (62. Mosquera). Trenér: Koubek.

České Budějovice v Turecku remizovaly s Kovalivkou 1:1. Ukrajinský tým poslal do vedení v 65. minutě Dmytro Topalov, na jehož gól rychle odpověděl Marcel Čermák. Jihočeský poslední celek ligové tabulky v pěti přípravných zápasech neprohrál.

Přípravné utkání v Beleku (Turecko):

Dynamo České Budějovice - Kovalivka (Ukr.) 1:1 (0:0)

Branky: 68. Čermák - 65. Topalov.

Sestava Č. Budějovic: Janáček (46. Šípoš) - Sladký (69. Broukal), Nikl (69. Novák), Králik, Trummer (69. Osmančík) - Čermák (69. Hák), Suchan (69. Böhm), Hellebrand (69. Zíka) - Šigut (69. Polanský), Tranziska, Alli (69. Hora). Trenér: Lerch.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Bex5
Reagovat
Grupma

Ta bilance je skvělá. Teď to ještě potvrdit v Karviné

Reagovat
Mike_Litoris

KArvinou si namažou na chleba s přehledem-

Reagovat
kilobyte

Mistr Dánska, Norska a Švédska. Že by to byla příprava na naše "oblíbená" severská předkola? Příští přípravu bychom mohli porazit mistra Rumunska, Slovenska a Srbska.

Reagovat
St. Pauli

Spis jste byli na lovu.

Reagovat
kilobyte

Taky možnost.

Reagovat
dinss

Do ní jste přišel před rokem a půl z Lokomotivu Moskva na hostování, které se po roce změnilo v přestup. Už jste si vyjasnili se slávisty, proč jste se nevrátil do Edenu, odkud jste do Ruska odešel?

„O mně se ví, že rád dělám věci po svém, poslouchám lidi v mém okolí, který věřím. Proto jsem šel do Sparty, s některými lidmi ve Slavii to prostě nešlo dál. S hráči to mám jinak, na reprezentačních srazech se normálně bavíme, jsme v kontaktu. Ale když je derby, je to jiné. Neznáme se.“

Reagovat
Pablos

Takže máš premium... tak nám to otevři, díky

Reagovat
Sosi

No ocividne nejmenoval... ale vyplyva z toho, ze slo spis o realizak nez o hrace... nebo to chapu spatne?

Reagovat
Pablos

Mně je jedno jestli jmenoval nebo né... já si chtěl prostě přečíst ten rozhovor

Reagovat
Sosi

Aha

Reagovat
Pablos

Takže ty ho máš taky celej ? Tak to postni né ?

Reagovat
Sosi

Nemam, jinak bych nepsal ten dotaz Resp. Jsem pak z toho citovanyho uryvku dinsse pochopil, zw nejmenoval nikoho...

Reagovat
kilobyte

Nebuďte slušný a řekněte jména. Takhle nevíme, komu posílat děkovné dopisy.

Reagovat
Kaspar

Ten isport se slusne sesypal z toho, ze maji konecne konkurenci takovy sracky co posledni dobou vydavaj, to dno posouvaji porad dal Stejne tak co rozjeli jednotlive ti pisalci na twitteru, vydat sracku a hned omluvit a vse dobry

Reagovat
Pablos

A ta konkurence je co ? Ten infotbal nebo jak se to jmenuje?

Reagovat
St. Pauli

Ta konkurence je na poli fotbalu docela valcuje.

Reagovat
Pablos

Psal konečně konkurenci (tudíž něco nového) ...a něco co má dobré info mě napadlo jen tohle, tak jsem se jen ptal, jestli myslí tohle ...nebo je třeba něco ještě co mi uniklo.

Reagovat
Kaspar

Jo Infotbal

Reagovat
Marisic

infotbal je přece úplně jiná platforma než sport přece

na infotbalu máš hezký přestupový spekulace to beru, ale to je tak všechno

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Dokud jim to bude fungovat, tak to budou dělat. Nejčastěji se tady mluví o isport. Když vynecháme "Než mě pošlou domů", tak nejvíce odkazů tady bude taky asi na isport. Špatná reklama prostě neexistuje. A jim je jakého důvodu lidi klikají na jejich odkazy.

Reagovat
Grupma

Upřímně, když jsem objevil Ligu naruby a iSkauta, tak mě estráda na O2 přestala zajímat úplně.

Reagovat
Mike_Litoris

Zápas jsem viděl, a myslím že bude Sparta na jaře hrozně silná a Galatasaray vyřadí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele