Souhrn zápasů Ligy národů - sobota 13.10.

13.10.2018, 16:55, aktualizováno 13.10.2018, 22:38
Komentáře a souhrny
Česko zvládlo utkání Ligy národů na Slovensku a zapsalo si premiérové body. Svěřenci nového kouče Jaroslava Šilhavého jsou na druhém místě za stoprocentní Ukrajinou, Slováci zůstávají bez bodu. Nizozemsko doma přehrálo Německo, Irsko se rozešlo nerozhodně s Dánskem...
Liga A - skupina 1

Nizozemsko - Německo 3:0

13.10.2018 20:45

Góly: 30. Virgil van Dijk, 86. Memphis Depay, 90+3. Georginio Wijnaldum

Německý národní tým se stále marně hledá. Mistři světa z roku 2014 po letošní hrubě nevydařené obhajobě titulu tápou i v Lize národů, kde si na ně vyšlápl národní tým Nizozemska. Oranjes na domácí půdě v Amsterdamu porazili Němce vysoko 3:0, když na klíčový gól Virgila van Dijka navázali v závěru utkání Depay s Wijnaldumem.

Tým Joachima Löwa v posledních měsících strádá především v ofenzivě, neboť hned ve čtyřech z posledních šesti střetnutí nedokázal skórovat. Německá bilance je ovšem tristní dlouhodobě, jak dokládá statistika pouhých tří výher z posledních dvanácti možností. Nyní Němce navíc v Lize národů čeká ostrý test v podobě výjezdu do země aktuálních mistrů světa z Francie.

Po opatrném vstupu do zápasu z obou stran se k prvním střeleckým pokusům nachomýtli hosté. Wernerova rána však skončila mimo a Müllerův pokus lapil brankář Cillessen. To první šance Nizozemců slavila okamžitý úspěch. Manuel Neuer neodhadl dráhu letu míče po rohovém kopu, z čehož pramenila hlavička Ryana Babela do břevna a následná dorážka Virgila van Dijka do odkryté sítě. V samém závěru první půle pak mohl navýšit vedení domácích Memphis Depay, ale v obou případech minul.

V druhé půli měl blízko k vyrovnání Mats Hummels, jehož hlavičku zastavil pozorný Babel na brankové čáře a další německé šance připadly střídajícím hráčům. Nejprve se k zakončení dostal Julian Draxler, který se ve slibné pozici hrubě netrefil, a vůbec nejlepší šance Löwova týmu připadla Leroyi Sanému. Křídelník Manchesteru City se ocitl v hloubi pokutového území, jenže i v tomto případě jeho rána pouze zaplachtila okolo vzdálenější tyče.

O poklidné dohrání posledních minut utkání z pohledu domácích se z rychlého brejku postaral aktivní Memphis Depay, který přetavil v gól povedený centr Promese, a punc debaklu dodal výsledku v nastavení Georginio Wijnaldum, když tvrdou ranou nedal Neuerovi šanci zasáhnout. Nizozemci tak slaví první vítězství v papírově obtížné skupině s Francií a Německem a odsouvají na sestupové třetí místo právě svého sobotního protivníka, který na výhru v této soutěži stále čeká.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie21102:14
2.Nizozemsko21014:23
3.Německo20110:31
Liga B - skupina 1

Slovensko - Česko 1:2

13.10.2018 15:00

Góly: 62. Marek Hamšík - 52. Michael Krmenčík, 76. Patrik Schick

Čeští reprezentanti prožili vítěznou premiéru pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým, který v září nahradil Karla Jarolíma. Reprezentanti v druhém utkání skupiny B1 Ligy národů vyhráli v derby bývalých federálních partnerů na Slovensku 2:1 a po úvodní prohře s Ukrajinou si připsali do tabulky první tři body. V 52. minutě otevřel v Trnavě skóre Michael Krmenčík, za deset minut srovnal domácí Marek Hamšík, ale v 76. minutě rozhodl střídající Patrik Schick.

Češi oživili šance na postup do Ligy A, kam projde vítěz tříčlenné skupiny. Poslední tým spadne do Ligy C. Reprezentanti jsou druzí za Ukrajinou, která má šest bodů. Právě na jejím hřišti v Charkově odehraje český celek v úterý další zápas. Liga národů do velké míry nahrazuje přípravné duely a také nabízí dodatečnou šanci dostat se na Euro 2020.

Šilhavý při své premiéře vsadil na typické rozestavení 4-2-3-1. Do branky nasadil Vaclíka, na hrotu útoku dostal Krmenčík přednost před Schickem a po dvou letech si v reprezentaci zahráli Pavelka s Vydrou.

Český tým ze sebe po pár minutách setřásl počáteční nervozitu a ve zbytku první půle byl nečekaně lepší. Největší šanci úvodního dějství měli hosté v deváté minutě. Vydrovu nenápadnou střelu zpoza vápna vytlačil gólman Dúbravka na tyč a dorážející Souček překopl v těžké pozici branku.

Češi oproti poslednímu zápasu, který v září prohráli v Rusku 1:5, zlepšili defenzivu a Slováky za první půli nepustili do větší šance. Jen v 19. minutě Hamšík po rohu usměrnil míč patičkou a zasahovat musel Vaclík. Domácí příznivci byli zaskočení a dokonce na svůj tým chvílemi pískali.

Oba celky potřebovaly vzhledem k úvodní prohře ve skupině s Ukrajinou zabrat a v druhé půli se hra otevřela. V 52. minutě nejprve domácí Duda ve velké šanci minul a z protiútoku udeřili hosté. Dočkal kolmicí mezi stopery našel Krmenčíka, ten přetlačil Škriniara a sám před Dúbravkou nezaváhal.

Slováci mohli v 56. minutě srovnat, jenže Mak ve vyložené šanci sám před Vaclíkem mířil vedle. V 62. minutě už ale domácí slavili. Vaclík po rohovém kopu vytáhl Nemcovu hlavičku, dorážející Hamšík už ale zblízka nemohl odkrytou branku minout. Hvězda Neapole gólově oslavila rekordní 108. start v reprezentaci, jímž se osamostatnila před Karhanem.

Slováci výrazně ožili a vytvořili si tlak. Hamšíkovu střelu však nejprve chytil Vaclík a další pak zblokovali obránci. Šilhavému následně vyšlo střídání. Schick byl na trávníku tři minuty, když si naskočil na Dočkalův centr a hlavou k tyči překonal Dúbravku.

Slováci otevřeli hru a hosté mohli v závěru náskok pojistit. Vydrovu střelu ale Dúbravka vytáhl na tyč a Pavelka zblízka nepropálil obranu. Češi už výhru udrželi a podruhé z šesti utkání na Slovensku zvítězili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina22003:16
2.Česko21013:33
3.Slovensko20021:30
Liga B - skupina 4

Irsko - Dánsko 0:0

13.10.2018 20:45

Góly: -

Dánové dokázali v Dublinu získat bod, který je posouvá do čela skupiny. Na stadionu Aviva nepadla za devadesát minut žádná branka, přestože oba celky k ní měly poměrně blízko.

I když diváci žádnou branku neviděli, skóre se mohlo měnit už po pěti minutách. Dánové totiž příšerně rozehráli a Jeffrey Hendrick postupoval sám na gólmana anglického Leicesteru Schmeichela, přičemž vůbec netrefil branku. Irové byli v úvodu zápasu výrazně aktivnější, ale skrze dobře zformovanou obranu Seveřanů to nebylo jednoduché. Ve 38. minutě centroval Hendrick a Duffymu nechybělo mnoho, aby hlavou přesně zamířil. Až poté zahrozili i Dánové, Randolph už po závaru ležel na zemi, ale Jörgensen ho překonat nedokázal. První poločas symbolicky zakončil střelou do tyče hostující Sisto.

Šance tedy v Aviva Aréně k vidění byly, oba brankáři však drželi čistý štít. V 57. minutě měli Dánové další obrovskou příležitost a už překonaného Randolpha zastoupil u tyče Arter, dobře přitom hlavičkoval po rohovém kopu stoper Kjaer.

Irové také promarnili možnost vedení, čtvrthodinu před koncem předvedl dobrý zákrok po střele Christieho Schmeichel. Ani jeden tým se nakonec prosadit nedokázal a utkání skončilo bezbrankovou remízou, která posouvá do čela skupiny hostující Dány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko21102:04
2.Wales21014:33
3.Irsko20111:41
Liga C - skupina 3

Bulharsko - Kypr 2:1

13.10.2018 20:45

Góly: 59. Kiril Despodov, 67. Todor Nedelev - 41. Grigoris Kastanos

Kypru se nepovedlo zopakovat neočekávaný úspěch z minulého utkání a na domácí Bulharsko nestačil. V první půli sice Kypr senzačně vedl po brance Kastanose, jenže druhý poločas patřil jednoznačně Bulharům.

Byla to velká sláva, když si Kypr senzačně poradil se Slovinskem a dnes na to chtěl navázat. Do hry se opět dostaly opory jako Panayi, Demetriou, Kastanos nebo Sotiriou a právě posledně jmenovaný útočník se dostal do první vážnější šance utkání. Nepohlídal si ale ofsajdovou linii, takže veškeré vzrušení bylo bezpředmětné. Na opačné straně pálil Božidar Krajev těsně vedle.

V úvodní půli jsme viděli velké množství nepřesností a zbytečných ztrát, které zastavovaly tempo hry až příliš často. Po půlhodině hry si Krajev naskočil na centr ze strany a hlavičkoval v záklonu, takže jeho pokus mířil mimo. Ve 41. minutě se už ale skóre měnilo a to ve prospěch Kypru! Avraam poslal do vápna skvělou přihrávku na úplně volného Grigorise Kastanose, který v hodně akrobatické a těžké pozici překonal brankáře Ilieva!

To byl pro domácí ekipu hodně velký šok a druhé dějství se Bulhaři pokoušeli od začátku zvrátit. Pět minut po přestávce udělali Bulhaři obrovskou chybu v obraně a dovolili Sotiriouovi běžet samotnému na Ilieva. Jenže Sotiriou nepochopitelně selhal a ačkoli u něj nikdo nebyl, poslal míč několik metrů nad bránu!

A Bulharsko trestalo. V 59. minutě totiž Popov dostal skvělý pas za obránce a z první našel na hranici malého vápna volného Kirila Despodova. S ním se do vzduchu za míčem nikdo nevydal a Despodov tak mohl na zadní tyči poměrně jednoduše hlavou překonat brankáře Kostase Panayiho - 1:1.

A to nebylo všechno. Jen o pár minut později totiž Bulhaři definitivně zlomili naděje kyperské reprezentace. Opět u toho byl aktivní Strahil Popov, který si naběhl k vápnu a poslal do něj krásný pas na zadní tyč. Tam si balon našel záložník Plovdivu Todor Nedelev, který krásnou ranou z voleje nedal Panayimu žádnou šanci! Kypr dobře začal, ale efektivnější byli domácí.

Více informací k zápasu

Norsko - Slovinsko 1:0

13.10.2018 18:00

Góly: 45+5. Ole Selnaes

Norové dali zapomenout na porážku z Bulharska a před vlastním publikem udolali Slovince 1:0. Seveřané se tak ujímají vedení ve skupině, zatímco Slovinci zůstávají po třech zápasech bez bodu. Zápas rozhodl v nastaveném čase prvního poločasu Ole Selnaes.

Utkání začalo velmi zostra a v 8. minutě se na trávníku stadionu Ulevaal objevily nehezké obrázky srážky domácího Henriksena a Krajnca, kdy oba do sebe v plné rychlosti ťukli hlavou. Týmoví lékaři měli plné ruce práce a zatímco Henriksen se zavázanou hlavou mohl pokračovat ve hře, Krajnc musel být střídán. Pak už se konečně začal hrát fotbal, který ale jakoby ovlivněn předcházejícím okamžikem postrádal tempo. Vše nasvědčovalo tomu, že první poločas skončí 0:0, jenže v nastavení přišla pro hosty další rána. Ole Selnaes se dostal k odraženému balónu a zpoza vápna ho napálil nechytatelně do horní rohu branky.

Norové si po změně stran těsný náskok hlídali a vedení mohli navýšit. Ole Selnaes po dalším odvráceném balónu opět zkoušel střelecké štěstí, ale tentokrát trefil jen střed branky a připraveného Belece. O chvíli později pak zahodil další tutovku Johansen, který technickým kopem přestřelil branku.

V 71. minutě hlavičkoval z malého vápna nad Elyounoussi a Slovinci měli i přes převahu domácích stále možnost vyrovnat. K domácí svatyni se však dostávali velmi obtížně. Norsko předvedlo proti Slovincům velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězilo 1:0. Vyhrát však mohlo mnohem větším rozdílem, nebýt několika zákroků Belece.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bulharsko33005:29
2.Norsko32013:16
3.Kypr31023:53
4.Slovinsko30032:50
Liga D - skupina 1

Lotyšsko - Kazachstán 1:1

13.10.2018 18:00

Góly: 40. Artūrs Karašausks - 16. Baktyor Zajnutdinov

Kazachstán má další bod a zůstává na třetím místě. To mu zajistila remíza s domácím Lotyšskem, které mělo docela namále. Jako první se totiž prosadil hostující Baktyor Zajnutdinov a domácí mohou děkovat Karašausksovi, že srovnal.

První zajímavější akce na sebe nenechala dlouho čekat a už v první minutě se do střelecké pozice cpal mladý záložník Bauyržan Islamchan. Jenže tomu zakončení nesedlo úplně podle představ a jeho rána zamířila vysoko nad bránu Andrise Vaņinse. Aktivitu Kazachů dokumentovala 16. minuta a s ní první branka utkání. Shomko poslal od levé strany centr před bránu, kam si naběhl Baktyor Zajnutdinov a hlavou zamířil do odkryté brány!

Hosté dál pokračovali v aktivitě a Lotyšsko vůbec nestíhalo. Kuat střílel z hranice pokutového území a míč byl tečován, takže Vaņins musel hodně rychle reagovat. Naštěstí ale vše zvládl a konečky prstů míč vyrazil mimo bránu. Lotyšsko se dnes v první půli moc nepředvedlo, ale přesto dokázalo srovnat. Zkušený útočník Artūrs Karašausks dostal před bránou dost prostoru a protlačil se do zakončení - 1:1.

Druhou půli začali lépe hosté, kteří chtěli co možná nejrychleji zpět své vedení. Jevgenij Postnikov si zpracoval míč na penaltě a pálil těsně vedle tyče! Jinak ani druhá polovina utkání nenabízela moc šancí a jednalo se spíše o přetlačovanou bez větších šancí.

S úderem 60. minuty to Islamchan zkoušel alespoň střelou, když už se nedalo prosadit kombinačně. Zkušený hráč pálil kousek před hranicí pokutového území, avšak bránu přestřelil. Dnes to nebyl moc pohledný fotbal a diváci se museli nudit. Následně zachránil Kazachy brankář Erić, který výtečně zasáhl proti střele Artūrse Karašauskse.

O chvíli později to výtečně udělal Bejsebekov, který si pohlídal ofsajdovou linii a z úhlu zakončoval sám před brankářem, jenže napálil jen jeho! Hrdinou Lotyšů se mohl stát střídající talent Vladislavs Gutkovskis, který se deset minut před koncem prodral do zakončení. Jenže na brankáře Nenada Eriće ani jeho další rána nestačila a Erić si s ní poradil.

Více informací k zápasu

Gruzie - Andorra 3:0

13.10.2018 18:00

Góly: 33. Valeri Kazaišvili, 84. Valeri Kazaišvili, 90+5. Jaba Kankava

Stoprocentní je v první skupině Ligy D Gruzie. Ve třetím zápase si dle očekávání poradila s Andorrou 3:0, ale v utkání se dlouho trápila. Domácí celek si pojistil vedení až v závěrečných minutách, dvakrát skóroval Vako.

Měla to být snadná záležitost, Gruzie je fotbalově stále někde jinde, než Andorra, která je typickým fotbalovým trpaslíkem. Převaha Gruzínců byla od počátku zřejmá a brankář Gomes byl v permanenci. Poprvé musel zasáhnout proti Katčaravovi. Gruzie zlomila odpor trpaslíka po půlhodině hry, kdy se uvnitř vápna otočil s balónem Vako a přesnou ranou k tyči překonal Gomese. Kdo však čekal, že první branka spustí ofenzivní lavinu domácích, ten musel být zklamán.

Gruzínci sice měli nadále převahu, ale s jejich brankovými příležitostmi to rozhodně nebylo slavné. V 51. minutě vychytal Kankavu Gomes a pak se na hrací ploše dlouho nic podstatného nedělo.

Andorra sice nebyla směrem dopředu nijak nebezpečná, ovšem na svého soupeře ztrácela jen jeden gól. Gruzie si v tomto ohledu koledovala. Domácí příznivci si nakonec mohli oddechnout šest minut před koncem zápasu, kdy Vaka převzal krásnou průnikovou přihrávku Kvekveskiriho a zblízka neomylně zakončil. V samotném závěru pak Gruzínci vstřelili třetí gól, když centr na přední tyči uklidil do sítě hlavou Kankava. To už Andorra dohrávala bez vyloučeného Vieiry. Gruzee je tak po další výhře v čele skupiny, kdežto Andorra je na tom přesně opačně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Gruzie33006:09
2.Lotyšsko30211:22
3.Kazachstán30212:42
4.Andorra30211:42
Liga D - skupina 4

Makedonie - Lichtenštejnsko 4:1

13.10.2018 20:45

Góly: 10. Aleksandar Trajkovski, 30. Aleksandar Trajkovski, 36. Goran Pandev, 67. Ezgjan Alioski - 37. Seyhan Yildiz

Makedonie během půlhodiny nasázela nebohým Lichtenštejncům tři branky, aby nakonec zvítězila jednoznačným výsledkem 4:1. Domácí víceméně splnili povinnost a zatím bez jediné ztráty suverénně vévodí svojí skupině.

Lichtenštejnsko i přes porážku zůstává na druhém místě. V zápase v Telekom Aréně ve Skopje chtělo být důstojnějším soupeřem, jenomže vůbec nezachytilo začátek. Makedonci se díky aktivnímu přístupu brzy dostali do vedení a vypracovaný náskok po zbytek zápasu kontrolovali.

Stadion ve Skopje se poprvé radoval v 10. minutě, domácí v červeném předvedli pohlednou akci na jeden dotek, doslova vyšachovali defenzívu Lichtenštejnců a Aleksandar Trajkovski uklidil balón k tyči. Vývoj zápasu navíc hostům nepřál, po půlhodině nejprve musel pro zranění střídat Aron Sele a chvíli na to vstřelila Makedonie druhý gól. Velezkušený Goran Panděv potáhl balón až před pokutové území, kde vysunul Trajkovskiho a ten druhou brankou v zápase pojistil domácí vedení. Než se Lichtenštejnci vzpamatovali, prohrávali už o tři branky. Goran Panděv se dostal k odraženému balónu a nekompromisní dělovkou napnul síť.

Lichtenštejnsko sice okamžitě snížilo, když Gubser vybojoval balón a volný Syhan Yildiz zpětnou přihrávku poslal do branky, ale do šaten šel spokojenější domácí celek.

Makedonie po změně stran vedení kontrolovala a v 67. minutě přidala navrch čtvrtou branku. Egzijan Alioski předvedl po nakrátko rozehraném rohu parádní individuální sólo a střelou na zadní tyč prostřelil i brankáře Büchela. Skóre se pak mohlo měnit ještě několikrát, ale žádná další branka už k vidění nebyla. Makedonie je po další výhře nadále stoprocentní.

Více informací k zápasu

Arménie - Gibraltar 0:1

13.10.2018 18:00

Góly: 50. Joseph Chipolina (pen.)

Gibraltarský fotbal slaví nebývalý úspěch. Dosavadní bilanci dvaadvaceti soutěžních zápasů a dvaadvaceti proher totiž malá země z Pyrenejského poloostrova rázně uťala prvním vítězstvím v historii, a to na půdě favorizované Arménie. Domácí tým, který s kapitánskou páskou na ruce vedl slavný Henrik Mchitarjan, sice měl výraznou převahu, ovšem gól se mu vsítit nepodařilo, a naopak v 50. minutě inkasoval z pokutového kopu, který proměnil Joseph Chipolina.

Arméncům na zvrat nestačilo ani více než tříčtvrtinové držení míče či pětatřicet střel, z nichž šlo deset na bránu. Gibraltarský brankář Kyle Goldwin totiž podal výtečný výkon a pochytal vše, co mu arménští hráči připravili, a mohl si tak po zápase užít bujaré oslavy plné emocí.

Zatímco Gibraltar bouří, pro Arménii naopak toto zaváhání znamená vážnou komplikaci v boji o vytoužené první místo, které může tým posunout až na nadcházející mistrovství Evropy. Na doposud stoprocentní první Makedonii již nyní Arménci ztrácejí propastných šest bodů a poslední šanci na reparát mají v úterý, když v Jerevanu přivítají právě Makedonce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Makedonie33008:19
2.Lichtenštejnsko31024:63
3.Arménie31022:43
4.Gibraltar31021:43

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

s touto taktikou na 5 obrancov môžeme trápiť tak Maltu alebo San Marino... pri rýchlosti našich akcií by som bol na bicykli už vo Venezuele.. pred bránou totálne ustrašení, vzadu nekoncentrovaní a slabí... ani trochu miesta nám Pepi nenechali v strede ihriska okrem pár svetlých momentov dnes veľmi zle...

Reagovat
Pablos

teď sestřelit Ukrajinu o dva a je to tam, kde to mělo od začátku bejt

Reagovat
Kixi Syhimour

Na to už je pozdě, to nedokážeme, cílem zůstává záchrana

Reagovat
Pipo123

Ako to je vlastne? Kozák po zápase vravel že toto je najťažší spôsob kvalifikácie sa na EURO, je nejaký ľahší spôsob? Akože skončiť posledný dáva lepšie šance na postup ? nechápem tomu

Reagovat
Kixi Syhimour

Jestliže skončíte poslední tak se propadnete do horší skupiny, což znamená, že budete v PŘÍŠTÍ Lize národů v tý skupině co je pod náma tj. v Lize C. Tam si myslím, že to prov vás nejsou soupeři což znamená, že byste si vybojovali postup přes lehčí soupeře na EURO 2024

Reagovat
mayday

Jo, vítěz každýho stupně ligy národů postupuje na euro. V podstatě je lepší spadnout do Céčka a tam bojovat o postup no.

Reagovat
Greny

na druhou stranu tymy co budou padat do skupiny C budou pri losovani kvalifikace EURO 2020 az ve tretim kosi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Měli udělat normálně 11 skupin po pěti,podle výkonnosti-čili-1.-5./6.-10. atd. až po 51.-55.

Reagovat
smazaný uživatel

A hrálo by se 1kolově

Reagovat
mayday

Pravda. Těžko říct, jestli je snadnější cesta z druhýho koše z kvaldy nebo být ve třetím a ve třetí lize a zkusit vyhrát tu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude normální kvalifikace. Ale kvalifikovat se dá i odsud.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Coutinho10

tady to je dobre popsany: http://www.coen.wz.cz/euro2020.htm

Reagovat
smazaný uživatel

stačí porazit Ukrajinu a doma si to pohlídat

Reagovat
Kixi Syhimour

Ukrajinci si to už pohlídají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gratulacia do ceska, dufam ze podaktori pristali naspat na zemi. skoda, remiza by svedcala viac, ale hra sa na goly, nebavi ma kozakov styl, niektori hraci tam nemaju co robit, cechom to snad doda sebavedomie, a dufam ze nachvilu nebudu media posielat skriniara do barcelony a vseobecne zvelicovat nas futbal, caka nas vela prace, myslim ze sme zaspali

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak zas tak bych vás nekritizoval, nicméně

Reagovat
Bandita_Harry

chce to zmenu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Marv

Když koukám na ty Nory, marně přemýšlím, proč se to jmenuje liga národů.. jenom v norskem dresu jich je tolik, že už by se dneska ani žádný další zápasy hrát nemusely, v akci je těch národů až až

Reagovat
Hafna

Gibraltar

Reagovat
smazaný uživatel

Národní aréna Filipa II. Makedonského,to jsou názvy stadionů

Reagovat
Kixi Syhimour

Otec Alexandra Makedonského (alespoň myslím, nejsem si jist), významná osobnost dějin Makedonie, mně se to líbí, proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo,ale že je to takové pompézní dávat sportovním stadionům jména starověkých vládců

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně se to i líbí

Reagovat
lampas

S tím jak to v Makedonii vypadá, je tohle ještě maličkost

Reagovat
fenixLFC

ked si to mozu dovolit...

Reagovat
mayday

Taky se mi to líbí.

Reagovat
Kixi Syhimour

Gibraltar

Arménie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vítězství zasloužené a musím i pochválit mého neoblíbeného hráče Dočkala. Sice je po většinu zápasu schovaný v prumeru ale v pravou chvíli se zjeví a rozhodne Naopak Pavelka ukázal, že je opomíjený právem

Reagovat
Coutinho10

nádherně Holandsko a super výkon od Virgila, Wijnalduma a Depaye...radost koukat

Reagovat
nani92

dnes je veľmi zlý dnes pre svetové veľmoci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nihilister

Reagovat
db18

Německo v roce 2018 prohrálo již 5. utkání - tolik zápasů během jednoho roku Němci prohráli naposledy před 33 lety. Víckrát ještě nikdy...

...a to ještě jedna repre pauza bude.

Reagovat
Anacron

Ještě jedna bude? To je za trest fakt.

Reagovat
db18

Jo, ještě jedna kolem 19. listopadu. Minimálně jednu repre pauzu bych zrušil... ideálně tu zaříovou, ta mne vždy sere nejvíc.

Reagovat
Anacron

Jo ta je určitě nejhorší sotva se rozjede sezóna tak to zabije repre pauza

Reagovat
Fairplay

Reagovat
fenixLFC

zrusit ich vsetky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rudnevs

Uvidime, čo sa bude diať ďalej, trebárs to chce čas, ale zatiaľ z tej prestavby (no, ono to zas moc veľká prestavba nebola), čo prišla po WM, nemám vôbec dobrý pocit... Možno to predsa len chcelo i zmenu Bundestrainera.

Reagovat
Kixi Syhimour

chce to vyházet ty dinosaury. Boateng hraje poslední 4 roky špatně, Neuer je stále skvělej, ale symbolizuje tu nevoli ke změnám, ter Stegen do branky, Muller musí začít hrát na své pozic.....

Celej ten kádr se musí pročistity, ale i realizační tým

Reagovat
db18

Nějaká velká změna prostě přijít musí... pro Němce je to taky derby, mělo to být vyhrocené, ale místo toho ten tým působil nezaujatě... o dost horší výkon než jaký předvedli Češi nebo Slováci...

Reagovat
Rudnevs

Jj, o tej rivalite samozrejme viem, často vidím, ako si Nemci z Holanďanov robia srandu... Česko inak včera podľa mňa vôbec nepredviedlo zlý výkon. Na to, čo som tu v diskusiách občas čítal, že aký je momentálny stav českej reprezentácie, tak ma to pozitívne prekvapilo (z jednotlivcov musím pochváliť Čelustku alebo Dočkala). Dosť pomohla i zmena trénera a s tým spojený efekt nového trénera, samozrejme to bude musieť nový tréner potvrdiť, ale ten začiatok je dobrý.

Keď je nejaky tréner niekde už veľmi dlho, tak to proste po čase prestáva fungovať a v tom prípade je čas na zmenu... Ja som si zmenu trénera prial už po WM, keď som sa potom dozvedel, že Jogi ostáva, tak som si povedal, že dobre, dám mu ešte šancu a uvidím, ako dopadne prestavba (nič iné mi vlastne ani nezostávalo). Nejaky čas uplynul, ako píšem hore, možno to bude chcieť ešte viac času, ale zatiaľ mám stále pocit, že tam treba dodať nový impulz a treba to tam trochu okysličiť. A okrem Löwa by sa mali rozlúčiť trebárs i Bierhoff alebo Grindel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dobre, ze se nemci zbavili trojskeho kone mesuta, ted uz to pujde samo

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut se zbavil sám.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak Löw už by měl jít.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
masly008

Ta něměcká ofenzíva je horší jak slovenská.co s tím jako chcou hrát?

Reagovat
Zaschrona

Omlouvam se za OT: Nemel by nekdo z vas zajem si letos vyzkouset a zahrat mistni NBA fantasy ligu? Pokud by nekdo mel zajem, ozvete se mi do zpravy, diky.

Gibraltar

Reagovat
REPLIKATOR

Němci do útoku postaví Utha, který tuhle sezonu nedal ani gól a chtějí s ním něco uhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele