SOUHRN LM: 5. KOLO, STŘEDA

23.11.2006, 00:15
Komentáře a souhrny
Další dva týmy si dnes zajistily postup do osmifinále Ligy mistrů, i přes porážku v Brémách postupuje Chelsea a po vítězství nad Sportingem také Inter. Barcelona uspěla v Sofii a o osmifinále se popere s Brémami, Liverpool a Valencia si zajistily prvenství ve skupinách, Šachtar zdolal AS Řím a drží naději.



Skupina A

Chelsea byla před pátým kolem blízko postupu a místo mezi nejlepší šestnáctkou si nakonec zajistila. A to i přesto, že na hřišti Werderu Brémy prohrála. Vyrovnaný úvod zápasu utnula 27. minuta a rohový kop, po němž se hlavou prosadil Per Mertesacker a poslal Brémy do vedení. Vyrovnat mohl Ballack, ale neuspěl, na druhé straně nebezpečně pálil Frings. Chelsea postupem času získala převahu, ale šance jí vychytal Wiese a Brémy si tak vítězstvím 1:0 uchovaly slušnou naději na postup.

Barcelona ze tří soubojů s konkurenty v boji o postup získala jen dva body a na hřišti Levski Sofia potřebovala nutně vyhrát. Úvodní gól dal už v páté minutě Giuly, a přestože Bulhaři nesložili zbraně a gólman hostí Valdés se musel mít na pozoru, splnění povinnosti nakonec v 65. minutě doklepnutím vyražené střely potvrdil Andrés Iniesta. Barca je však stále třetí a v posledním kole musí doma porazit Brémy.

Tabulka:
1. Chelsea FC53118:410
2. Werder Brémy53117:310
3. FC Barcelona522110:48
4. Levski Sofia50051:150



Skupina B

V úvodním utkání celého programu v Moskvě přivítal Spartak, již bez šance na postup, jistého osmifinalistu Bayern. Domácí se poté, co Kaliničenko z přímého kopu překvapil Kahna, dostali do vedení, ale Bavoři ještě do poločasu otočili, když se dvakrát trefil Claudio Pizarro. Spartak potřeboval k uchování naděje na Pohár UEFA alespoň remizovat a to se mu nakonec podařilo, v 72. minutě se po rohu trefil Radoslav Kováč.

Na San Siru, kde Inter hostil Sporting, šlo o postup. Hosté přijeli pro bod a bránit, ale překvapivě v úvodu udávali tempo hry. Inter však udeřil z brejku, Stankovič vyslal za obranu Hernána Crespa a ten nechytatelně prostřelil gólmana. Domácí pak už výsledek ubránili a zajistili si postup, za dva týdny pojedou na hřiště Bayernu hrát o prvenství ve skupině. Sporting přivítá v boji o Pohár UEFA Spartak Moskva, Portugalcům bude stačit bod.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov53209:211
2. Inter Milán53024:49
3. Sporting Lisabon51222:35
4. Spartak Moskva50234:102



Skupina C

Ve skupině C bylo o postupujících jasno, hrálo se tak už jen o první místo a o Pohár UEFA. Vítězem skupiny se nakonec stal Liverpool, když si doma poradil s druhým postupujícím Eindhovenem. Reds svou převahu zužitkovali po přestávce, kdy je do vedení poslal Steven Gerrard a v závěru pečetil Peter Crouch, oba dva góly připravil Dirk Kuyt. Liverpool však přišel hned o tři zraněné hráče, ze hřiště odkulhali nebo byli odneseni Xabi Alonso, Mark González a Jermaine Pennant.

Ve druhém utkání Bordeaux protrhlo střeleckou impotenci a nasázelo Galatasaray hned tři branky, dvě z nich v rychlém sledu po přestávce. Hosté, oslabení o vyloučeného Ardu Turana, v závěru už jen zkorigovali Inamotem. Francouzský tým si zajistil účast v Poháru UEFA, v posledním kole se bude hrát už jen o čest.

Tabulka:
1. Liverpool FC54109:213
2. PSV Eindhoven53115:310
3. Girondins Bordeaux51133:64
4. Galatasaray SK50144:101



Skupina D

Valencia měla už po čtyřech kolech jistý postup a vítězstvím nad Olympiakosem si zajistila i prvenství ve skupině. V dresu hostí se do Španělska vrátil vysoce motivovaný Rivaldo a několikrát otestoval Canizarese, zkoušel to i další veterán Djordjevič, domácí Netopýři však úvodní šance hostí přežili a v závěru poločasu udeřili. Do vedení je poslal Miguel Ángel Angulo. Po změně stran se hosté ani nestačili rozkoukat a Fernando Morientes přesnou hlavičkou a svým pátým gólem v soutěži pečetil vítězství Valencie. To však má i svou stinnou stránku, už takhle díky zraněním řádně prořídlý tým ztratil dalšího člena, střelce Davida Villu.

AS Řím si jelo na Ukrajinu pro bod a pojištění postupu, Šachtar Doněck mu však udělal pořádnou čáru přes rozpočet. Vypracoval si zřetelnou převahu a tu také ve druhém poločase využil, jediný gól utkání vstřelil v 61. minutě po nepovedeném ofsajd systému Římanů Ciprian Marica. AS Řím si tak zkomplikovalo cestu do osmifinále, stačí mu však málo - doma neprohrát s Valencií. Šachtar musí vyhrát na hřišti Olympiakosu a věřit Valencii, naopak prohra v Pireu pošle ukrajinský tým až na čtvrté místo.

Tabulka:
1. Valencia CF541012:513
2. AS Řím52127:47
3. Šachtar Doněck51225:105
4. Olympiakos Pireus50235:102



Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*Jardel

Výborně kluci sice jste mohli vyhrát víc ale 1:0 stači šachtar forever

Reagovat
smazaný uživatel

V poslednom kole vsetci fandit Werderu

ixa staci

Reagovat
smazaný uživatel

a taky Šachťoru a Valencii

Reagovat
smazaný uživatel

O AS bych nerad přišel, ten jejich fotbal je strašně zábavný

Reagovat
HOST*

jj, s Interem dvě nejzajímavější mužstva na sledování a taky trochu Real

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ti připomenout, kterej tým je na sestup v Serii A?

PS: ano, je to slovutný a protekční klub z Milána

Reagovat
Xavi

Reagovat
HOST*

4. místo bude, buď si jistej....

Reagovat
smazaný uživatel

Včera v zápase Werder-Chelsea jsme mohli vidět všechno,co nabízí moderní fotbal.Spousta osobních soubojů(tvrdých,ale rozhodně ne záludných),výborné zákroky obránců,parádní souhry,technické parády(ne zbytečné,ale účelné)...K více brankám chybělo jen to,aby ty obranné zákroky přišly sem tam o něco později.A do toho suverénní a výborný výkon sudího.Chelsea už dávno nehraje tu hrůzu,kterou nám předvedl v úterý Celtic a Manchester,a proto pude letos hodně daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to sledovals jinej zápas. Včera hrál Werder druhou půlku údržbu a Chelsea to měla spočítaný, takže se taky nikam hnát nemusela . Prostě oboustranná selanka.

A ještě zareaguju na ty prý nezáludné tvrdé souboje - viděls ten šlapák Drogby? To byla pořádná prasárna. Ale potrestal se sám, když se při tom zranil. A další férový zákrok byl ten šlapák tuším Womého, po který odešel Ballack z krvavým lejtkem .

A další tvou dnešní perlou byl ten výrok o výborným výkonu sudího . Ty, vole, vždyť Michel je nemohoucí střevo a včera to pískal hodně blbě. Jednou něco pískl, za chvíli to prošlo. Prostě neumí nastavit metr. Ještě se mi zdálo, že dost foukal pro domácí. Že se mu to nevymknulo z kontroly zapříčinilo to, že v tom zápase byly obě mužstva spokojený ...

Jediný, v čem s tebou souhlasím, je to, že Chelsea už opravdu nehraje ten hnusnej zanďour na 1:0 (styl tak proslavený Milánem, že?), jak v minulosti. Letos se na ně dá chvílema i dívat

Reagovat
HOST*ital

Šlapák na Ballacka?Sjel mu po lýtku,protože byl ve vzduchu v pohybu a Ballack na místě a dopadali na stejném místě,to byl záludný zákrok?Jinak nechápu,kde jsi viděl chyby na výkonu Michela.

Reagovat
HOST*ital

No jo vlastně-to letadlo.Z prvního záběru to vypadalo všelijak,z opakovačky bylo vidět,že hráč Chelsea od něj byl docela daleko.Ovšem svádět na to prohru,když hráči neuhlídají 2 standardky za sebou...Jinak byl Michel perfektní.

Reagovat
Xavi

Mourinho je šašek! Nedával jsem to tady jako argument, jen že to bylo k věci.

Reagovat
HOST*Mari

tak třeba přímák, který předcházel rohu, z kterého byl gol vůbec nebyl, Cole se Fringse(tuším, že to byl on) ani nedotkl a Michel to hned pískl

Reagovat
Marv

Prvni polocas byl od Brem fantastickej!! Lip sem letos rozhodne v LM nevidel nikoho hrat. Diego a Frings hrali skvele- vyborni do kombinace, dokazali mnohokrat paradne prejit pres protihrace a navic Fings dobre brani a i Diego se zapajoval do braneni narozdil treba od Ranaldinha, ktery je podobnym tipem hrace, ale dozadu je neschopny.. Proste krasnej zapas, jenom tomu chybelo vic golu... i kdyz sanci tam nekolik bylo

Reagovat
HOST*Adam

nejlepší mužstvo je MANCHESTER UNITED!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele