Slovenský útočník Šesták se po čtyřech letech vrací do Bochumi

27.05.2014, 10:03
Aktuality
Stanislav Šesták končí své čtyřleté působení v turecké nejvyšší soutěži a znovu oblékne dres Bochumi, za kterou nastupoval tři sezóny. Klub ze srdce Porúří se se slovenským reprezentantem dohodl na dvouleté spolupráci a nemusí za něj platit ani euro, protože mu v Bursasporu končí smlouva...

Jednatřicetiletý střelec za VfL v letech 2007 až 2010 vstřelil v 86 bundesligových zápasech 28 branek. Ve své poslední sezóně ale zažil s Bochumí sestup a nyní bude týmu pomáhat v pokusu o návrat mezi elitu.

"Stanislav v sobě umí skloubit cílevědomost, tempo a dobré zakončení. V klubu se dobře vyzná, nepotřebuje žádnou dobu na rozkoukání a může nám tak okamžitě pomoci," přivítal posilu předseda Christian Hochstätter. "Klub o mě velmi intenzivně usiloval, stále je to dobrá adresa. Chci pomoci k tomu, aby se VfL posunulo dopředu, a samozřejmě se těším na shledání se známými tvářemi," uvedl sám Šesták.

Rodák z Prešova, jenž ve své vlasti hrál také za Slovan Bratislava a Žilinu, se s tureckou ligou loučí po 107 zápasech a 23 trefách, které vstřelil v dresech Ankaragücü a Bursasporu. V Bochumi se setká v jednom týmu s českým obráncem Janem Šimůnkem, ten na Ruhrstadion zamířil z Kaiserslauternu.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale na najvyssiu uroven uz zial nema. Ale vela stastia.

Reagovat
db18

Reagovat
FFA

Stanko, dobre si zrobil.

Určite lepšie ako v Turecku.

Reagovat
smazaný uživatel

nedal bych za něj ani šesták..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bude víc na očích, snad se mu bude dařit...

Reagovat
smazaný uživatel

kdy už tenhle argument vymizí

Reagovat
smazaný uživatel

A ty myslíš, že dění v Turecku lidi sledují víc než to co se děje v Německu?

Reagovat
herbage

Super, v Bochumi tehdy válel. Snad neztratil moc ze své rychlosti

Reagovat
EverlastD

Prečo by nemal na viac?????Vek ma ešte v pohode a rychlost ma stale slusnu.Kludne by mohol hrat najvyssiu sutaz v Belgicku,Holandsku,Švajciarsku alebo aj v Rusku trebars.Aj v Bundeslige by sa mozno chytil v niekolkych kluboch,ak by mal stastie.

Reagovat
smazaný uživatel

no uz nema, tu jeho charakteristicku rychlost uz stratil, nie je uz tak dynamicky, caste zranenia, kolisava forma, vek na utocnika uz vysoky, to nie je nic proti nemu, len konstatovanie, ale v priemernom druholigovom Bochume este moze ziarit

Reagovat
Ferguson6

Tak ale on, odkedy je v Turecku, už nie je útočník, ale skôr krídlo/podhrot. A súhlasím s Everlastom, na tie ligy by stále mal. Netvrdím, že v Eredivisie by mal na Ajax alebo v BL na Bayern, ale minimálne za Paderborn by si určite zahral dosť.

Reagovat
smazaný uživatel

problemom je, ze on si vyberat nemoze ako si tu vyberame my, za co by mohol hrat a za co nie, jednoducho vybral momentalne najlepsie ako mohol, lebo lepsie ponuky neboli, vybral klub, ktory pozna, a kde este moze hrat zaklad a nie striedat, lebo pri jeho ambiciach pochybujem, zeby sa spokojil s lavickou aj v jeho veku

Reagovat
Ferguson6

On vravel, že nechal manželku vybrať, kam pôjde, takže je možné, že mal aj ponuky z Ruska, Turecka, atď.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak ja suhlasim, ze na tie ligy by mal, pisal som, ze nema uz na najvyssiu uroven ako Bundesliga, pripadne PL, PD, Serie A, kde by bol hracom na lavicku

Reagovat
herbage

možná proto, že už tam působil, zná klub, město, umí jazyk, má tam známé a že i na druhou Bundesligu chodí víc lidí, než na ligy tebou výše uvedení. A určitě nebude hrát zadarmo. Nabídka z první Bundesligy zřejmě nepřišla a taky ve svých letech chce hrát ještě základ

Reagovat
kiwwi

dobre Stanko

Reagovat
jany kozak

nech sa dari ma bochum aspon aku taku sancu na postup?

Reagovat
smazaný uživatel

letos 5 bodů od sestupu

Reagovat
jany kozak

hm stano to vystriela

Reagovat
Ferguson6

to nič neznamená pre budúcu sezónu, pozri sa na taký Paderborn

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný, já jen napsal jak na tom byli letos, příští rok to může být naopak, uvidíme.

Reagovat
JozkokozleJ

Nebolo by to nicim novym v 2.BL. Tam casto klub v priebehu dvoch sezon vystrieda nebo i peklo. Je to velmi vyrovnana sutaz, rozdiely v tabulke nebyvaju velke. Velmi zalezi ako si to pocas sezony sadne a ked sa podari snura vysledkov, razom je to aspirant na postup. Mimochodom, pred sezonou bol Bochum v sirsom okruhu kandidatov na,postup.

Reagovat
smazaný uživatel

A okrem Šestáka prichádza do útoku aj Terodde

Reagovat
božský John

Nebo Cottbus...ti taky chteli hrat o postup

Reagovat
Ferguson6

Inak Hamburg asi chcel hrať tú baráž proti Furthu, aby si otestoval Stiebera. A keď sa osvedčil, tak ho kúpili

Reagovat
JozkokozleJ

No skor si myslim, ze to len poukazuje na "fantasticky" skauting HSV ala "Kto je ta sedmicka? Ta nam pekne vetra Mancienna. Opytaj sa na neho."

Reagovat
smazaný uživatel

ako to vyzera so Sylvestrom? prestupi aspon do lepsieho timu, pripadne rovno do prvej ligy? boli nejake spekulacie

Reagovat
JozkokozleJ

Spekulacie utichli. Asi pred mesiacom v rozhovore vravel, ze moznosti je viacero. Spojitost s Herthou zrejme uz vysumela a ak budu v Berline hladat nahradu za Lasoggu, budu hladat iny typ utocnika. Zaujem vraj ma novacik 2.BL RB Leipzig, co by bol pre Sylvestra krok vpred co sa tyka financii a ambicii klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

otázne je, či by výkonnostne na Bundesku mal, tak nejak si myslím, že 2. BL je jeho strop

Reagovat
smazaný uživatel

dojemny navrat slovenskeho srdciara

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele