Slovácko začalo přípravu na ligu, kouč Svědík chce kádr okysličit novými tvářemi

19.06.2023, 18:33
Aktuality

Jako jeden z hlavních cílů v přípravě na nový ročník ligy si kouč Slovácka Martin Svědík vytkl okysličení stárnoucího kádru. Rád by v kabině pátého celku uplynulého ročníku ligy přivítal pět či šest nových hráčů. Zatím přišel jeden, ze Sparty se mezi tyče vrátil odchovanec Milan Heča.

"Máme v týmu hodně starších hráčů, jejichž výkonnost už neporoste, a je potřeba s tím něco dělat. Příchody jsou nezbytné, pokud se chceme udržet na pozicích let minulých. Profitovali jsme z Konferenční ligy a teď je třeba investovat a okysličit kádr novými tvářemi," řekl kouč Svědík novinářům na dnešním zahájení přípravy.

Sám napsal na papír jména některých hráčů, s nimiž je v kontaktu. "Na tahu je vedení, které by mělo vést jednání a dotáhnout je," dodal Svědík, ale konkrétní jména vyhlédnutých posil neuvedl.

Jasné ale je, že směřují hlavně na ofenzivní pozice. Největší slabinou týmu byla totiž absence produktivního útočníka. Nejlepšími střelci uplynulé sezony byli Ondřej Mihálik a Jan Kalabiška, autoři pouhých čtyř branek. "Ano, středový záložník a hrotoví útočníci jsou naší prioritou," připustil Svědík.

Tým opustil po deseti letech slovenský defenzivní univerzál Patrik Šimko, hostování skončilo Ondřeji Šašinkovi a Michalu Trávníkovi. "Michal s námi zatím trénuje, jeho další působení u nás je otázkou dalšího jednání," řekl Svědík na adresu hosta ze Sparty.

Zatím jedinou novou tváří je gólman Heča, dvaatřicetiletý odchovanec klubu, který působil pět sezon ve Spartě, za niž odchytal 51 zápasů. "Filip Nguyen je na odchodu a tak jsme rádi, že Milan je zpátky," oznámil devětačtyřicetiletý kouč.

Na začátku přípravy mu chyběli zranění Tomáš Břečka a Michal Kohút, s reprezentacemi svých zemí se připravují Merchas Doskí a Vlasij Sinjavskij, kádr doplnilo několik hráčů z B týmu.

Slovácko má v plánu sehrát před ligovým startem hned sedm zápasů, první odehraje proti Opavě už v úterý 20. června. Vrcholem přípravy bude soustředění v Rakousku od 7. do 15. července, kde Svědíkův tým sehraje generálku na ligu proti tradičnímu účastníkovi Ligy mistrů Salcburku.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Pablos

nějaké spekulace či zákulisní info kdo by ti vypsaní hráči na papír měli být ?

Reagovat
ondrasch77

Trávník?

Reagovat
Zdechlina

Snad ne

Reagovat
Pablos

jo on byl vlastně hostovačka jen

Reagovat
bartes

Slovácko ho chce, Sparta za něho chce 10 mega, které Slovácko nechce dát a teoreticky se rýsuje výměna Vecheta-Trávník

Reagovat
kecipep

toho se bojím, ale snad to napadlo jen Spartu

Reagovat
AjaxFans

To neví asi ani vedení

Reagovat
Pablos

vždyť to to má zaplatit

Reagovat
PISTOLERO

Prachy z Evropy údajně Zemek použil na dotování jiného odvětví, ve kterém podniká

Reagovat
Pablos

A jaj

Reagovat
oli9

Trávník, Pulkrab, Vašulín, Kanakimana

Jinák si myslím, že zas vytáhnou někoho z Balkánu nebo nějaké rakouské nižší soutěže jako např Doski

Reagovat
Pablos

ok dík

Reagovat
Kucka

Reagovat
PISTOLERO

Dneska už se měli hlásit v přípravě...

Každý den Svědíkovy přípravy je velmi drahocenný!

Reagovat
AjaxFans

Kdo už se těší na Pojezneho mekotani při tiskovce?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele