Slávisté míří do Ženevy bez Hromady a Bořila, Schranz by měl dorazit později

19.09.2023, 19:14
Aktuality

Slávisté míří ke čtvrtečnímu úvodnímu utkání skupiny Evropské ligy do Ženevy proti Servette bez zraněného záložníka Jakuba Hromady. Z rodinných důvodů zůstali v Praze i kapitán Jan Bořil a univerzál Ivan Schranz, který by ale měl za mužstvem přiletět ve středu. Klubové televizi to řekl asistent trenéra Jaroslav Köstl. Červenobílí jako obvykle cestují k venkovnímu zápasu v pohárech o dva dny dříve.

Vedle Hromady jsou mimo hru dlouhodobí marodi David Pech a Sheriff Sinyan, kteří nefigurují na soupisce pro skupinu. Na ni se stejně jako v kvalifikaci nevešli také zkušený útočník Stanislav Tecl a ukrajinský obránce Taras Kačaraba. Naopak nechybí nejčerstvější posila rumunský levý bek Andres Dumitrescu.

Zatímco Bořil bude stejně jako ve víkendovém ligovém utkání v Pardubicích z blíže nespecifikovaných rodinných důvodů i v Ženevě scházet, Schranz by měl dorazit. "Je předpoklad, že by Ivan zítra doletěl za námi. Budeme na něj čekat, snad už budou v té době plus jedna," naznačil Köstl s úsměvem, že Schranz čeká narození potomka.

Slávisté jsou před soubojem vicemistrů svých zemí podle sázkových kanceláří mírným favoritem. Zřejmě i proto, že Servette letos v lednu v přípravě na kempu v Portugalsku ve dvou duelech po sobě porazili 3:0 a 1:0.

"Zběžně jsme ten dvojzápas zhlédli, ale ne úplně celý. Spíš jsme vycházeli z aktuální situace, protože změn v kádru u Servette bylo hodně. Spíš jsme vycházeli z předkol a těžších ligových zápasů," uvedl Köstl.

"Je to tým, který to má založené na velké dotěrnosti. Po ztrátě míče rádi presují, zakládání mají jednodušší. Nahoře mají čtyři hráče, jejich směrem létají dlouhé balony. Musíme na to být připraveni, aby nám někde nefrnkli. Ale věřím, že soupeři vnutíme naši hru a na hřišti budeme vládnout," dodal Köstl.

Zápas v Ženevě bude mít ve čtvrtek výkop v 18:45.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele