Slavii čeká v Evropské lize jarní finalista AS Řím, Sparta opět potká Rangers

01.09.2023, 13:53, aktualizováno 01.09.2023, 15:53
Aktuality
Trofej pro vítěze (© AFP)

Slávisté se ve skupině Evropské ligy utkají s finalistou z minulé sezony AS Řím, přes který přešli v roce 1996 ve čtvrtfinále tehdejšího Poháru UEFA. Vedle týmu trenéra Josého Mourinha budou dalšími soupeři červenobílých Šeriff Tiraspol a Servette Ženeva. Druhý z českých zástupců v soutěži Sparta si v hlavní fázi zopakuje předloňský souboj s Rangers a narazí také na Betis a Aris Limassol. Rozhodl o tom dnešní los v Monaku.

Skupinová část Evropské ligy začne ve čtvrtek 21. září a vyvrcholí šestým kolem 14. prosince. Na jaře pak budou pokračovat tři ze čtyř týmů v jednotlivých tabulkách. První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druzí v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze s mužstvy z třetích příček v Lize mistrů. Týmy na třetích místech přejdou do nižší soutěže Evropské konferenční ligy. Finále Evropské ligy se uskuteční 22. května v Dublinu.

Český šampion ze Sparty prošel do skupiny Evropské ligy poté, co v závěrečném předkole po čtvrtečním domácím vítězství 4:1 vyřadil Dinamo Záhřeb a předtím ve 3. předkole Ligy mistrů vypadl s FC Kodaň. Úřadující vicemistr Slavia na cestě do hlavní fáze postoupila přes dva ukrajinské kluby Dnipro a Luhansk.

Oba čeští zástupci v soutěži si přáli dostat tým z Anglie, což se ale ani jednomu nepoštěstilo. Slávisté figurovali ve druhém ze čtyř výkonnostních košů a los jim jako prvního soupeře přiřadil AS Řím. S šestým celkem minulé sezony italské ligy sehráli červenobílí jeden z nejslavnějších zápasů své historie, v roce 1996 při tažení do semifinále Poháru UEFA favorita o kolo dříve vyřadili po domácím vítězství 2:0 a venkovní porážce 1:3 po prodloužení.

Z českých klubů naposledy hrála s AS Řím Plzeň, která v sezoně 2018/19 ve skupině Ligy mistrů venku utrpěla debakl 0:5 a doma zvítězila 2:1. Slavný portugalský trenér italského velkoklubu Mourinho dokázal v kariéře ovládnout všechny tři velké pohárové soutěže, se současným klubem vloni triumfoval v Konferenční lize.

Zatímco na Římany mají červenobílí výborné vzpomínky, Tiraspol patří k "černým můrám" slávistické historie. V roce 2009 Vršovičtí s moldavským šampionem vypadli v kvalifikaci Ligy mistrů po remízách 0:0 venku a 1:1 doma, gól inkasovali v samém závěru. Pražané se už v soutěžích UEFA utkali i se zbylým soupeřem, v sezoně 2001/02 přes Servette Ženeva nepostoupili po venkovní porážce 0:1 a domácím nerozhodném výsledku 1:1.

Pražané se už v soutěžích UEFA utkali i se zbylým soupeřem, v sezoně 2001/02 přes Servette Ženeva nepostoupili po venkovní porážce 0:1 a domácím nerozhodném výsledku 1:1. Se švýcarským týmem navíc letos dvakrát hráli v zimní přípravě v Portugalsku a zvítězili 3:0 a 1:0.

"Přáli jsme si nějakého atraktivního soupeře, aby se ten zápas blížil utkáním v Lize mistrů. To se stoprocentně povedlo. AS Řím je velký tým s velkým trenérem a velkými hráči, příjemné retro vzpomínky pro Slavii. Je to skvělé, když už nevyšel anglický soupeř," řekl v nahrávce pro média trenér červenobílých Jindřich Trpišovský. "Nerad mluvím před skupinou o favoritech. Je to skupina, ze které se dá postoupit, a uděláme pro to vše," dodal.

Sparta si na rozdíl od Slavie v soutěžích UEFA ze tří soupeřů ve skupině zahrála jen s Rangers, na Betis ani Aris Limassol v pohárech ještě nenarazila. Předloni ve skupině nad celkem z Glasgow doma zvítězila 1:0, na stadionu soupeře ale prohrála 0:2 a na rozdíl od soupeře do vyřazovací fáze Evropské ligy nepostoupila.

Dvojzápas před dvěma lety provázely velké vášně. Tehdejší trenér Rangers Steven Gerrard po utkání v Praze kritizoval bučení sparťanských dětí na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru, jenž byl vyloučen. Na Letné kvůli disciplinárnímu trestu za rasismus části fanoušků v srpnovém utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem chyběli dospělí fanoušci, výjimkou byl doprovod téměř 11 tisíc dětí.

Gerrard později vyjádřil překvapení a zklamání z verdiktu UEFA netrestat Spartu za neprokázané rasistické chování diváků. Do kauzy se vložili i politici a Letenských se zastal předseda FAČR Petr Fousek. Kamara nyní působí v Leedsu, kam přestoupil ve čtvrtek, jen den před losem.

"Jsou to velmi kvalitní týmy, čekají nás pěkné zápasy. Zároveň jde o rozdílné typy mužstev," řekl klubové televizi dánský trenér Sparty Brian Priske. "Je to docela zajímavá skupina. Byly tam větší a pro diváka zajímavější kluby, ale myslím si, že je to dobrý balanc mezi tím, že ty týmy jsou zajímavé a zároveň nejsou od nás odskočené. Řekl bych, že je to docela hratelná skupina," uvedl obránce Pražanů Jaroslav Zelený.

Sparta a Slavia si postupem do skupiny Evropské ligy zajistily prémii 3,63 milionu eur (asi 87,5 milionu korun). Přenosy z hlavní fáze soutěže budou moci čeští diváci sledovat na programu ČT sport v České televizi, která má právo prvního výběru na jeden zápas, a na placených kanálech Sport 1 a Sport 2.

Los skupin Evropské ligy:

Skupina A: West Ham (Coufal, Souček), Olympiakos Pireus, Freiburg, Bačka Topola.

Skupina B: Ajax, Marseille, Brighton, AEK Atény.

Skupina C: Rangers, Betis, Sparta Praha, Aris Limassol.

Skupina D: Atalanta, Sporting Lisabon, Sturm Graz, Raków.

Skupina E: Liverpool, LASK Linec, Union St. Gilloise, Toulouse.

Skupina F: Villarreal, Rennes, Maccabi Haifa, Panathinaikos.

Skupina G: AS Řím, Slavia Praha, Šeriff Tiraspol, Servette Ženeva.

Skupina H: Leverkusen (Hložek, Kovář, Schick), Karabach, Molde, Häcken.

Autor: ČTK

Komentáře (244)

Přidat komentář
Kang & Kodos

Huhuhuhu

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Cotton

Ty český děcka jsou nepoučitelný!

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl napsat "Hunion berlín do toho," ale žvatlá a koktá i při psaní.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě zaměnil LM za EL.

Reagovat
milan78

to bude strejček Jedlička

Reagovat
mistr129

Reagovat
Euphael

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kaspar

Reagovat
Panini Calciatore

Za takehoto rasistickeho idiota by si mal dostat 10 rocny ban ako dostal ally

Reagovat
smazaný uživatel

U Rangers se to nepočítá.

Reagovat
mario23

Slovákům by měli spíš zrušit registraci, protože mají být na eurofotbal.sk

Reagovat
Manik...

Reagovat
Joe.Cole

A proč by jako měl pykat za někoho jiného?

Reagovat
Panini Calciatore

Nie za niekoho ineho ale ide o rovnaky meter pre vsetkych.

Pokial sa tu na tejto primitivite dokazu ludia este aj smiat a dokonca nezasiahne ani provider webu tak sa nikdy nalepky rasistov nezbavite.

Reagovat
smazaný uživatel

Napiš knihu

Reagovat
smazaný uživatel

Však hej máš pravdu... Měl by být stejný metr pro všechny černochy a ne jen pro ty z Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď takový hnidopich. Reálně jsme tolerantní jen se tu rozmohl takový nešvar. Rangers si za to může samo. To že je černoch tak samozřejmě za to nemůže ale musí nést zodpovědnost.

Reagovat
Rudnevs

Za co dostal ally ban? Nefandil on prave Rangers?

Reagovat
Panini Calciatore

Ano, najvacsi RFC fan tu na webe.

Tak bolo to tam huste v diskusii po zapase so Slavkou. Myslim ze tu ma ban do roku 2031.

RFC+HSV Forever.

Reagovat
Rudnevs

O priateľstve HSV s Rangers viem a dlhé roky som vďaka tomu Rangers mal rád (aspoň v rámci Škótska). Páčilo sa mi, ako sa vyšplhali zo štvrtej ligy, ich pekné modré dresy, že za nich hrali takí frajeri ako je Jörg Albertz alebo Peter Løvenkrands. Toto nové Rangers, to, ktoré nastúpilo proti Slávii, ma však tým dvojzápasom stratilo a teraz tam už sympatie moc nevidím.

Viem, že tá diskusia bola napätá. No nepamätám si presne, čo tu napísal. 10-ročný ban, to je dosť kruté…

Reagovat
Panini Calciatore

Dnesny Rangers je uz zase iny ako ten spred 2 rokov, vela "zleho" v tomto robil Gerrard, on bol vzdy taka "svina" ktora zasievala klubizmus (to je pozitivne) ale podporovala zaroven aj nenavist voci najvacsim rivalom ved to sa celu karieru ucil v Liverpoole.

Kamara nie je zly clovek ale zrejme mu preplo, Roofe ma tie sklony k prepnutiu v sebe.

Rangers ako klub je roky ten isty, len tato multi-kulti sebranka navnok meni jeho identitu.

Aj v tejto sezone si Beale navozil hracov z roznych kutov sveta, ako vyznavac juhoamerickeho futbalu sa snazi ist touto cestou co sa mne osobne nepaci.

Na rozdiel od SG nema respekt u hracov, pretoze nemal ziadnu futbalovu karieru, skoncil ju ako 21-rocny a ma mizerne a kratke skusenosti s trenerstvom v jedinom klube (QPR - 2.liga...)

Obranu ktora minulu sezonu v LM horela a vytvorila negativny rekord v historii skupinovej fazy LM uplne celu ponechal , zato nakupil celu novu zalohu a utok.

Ako vsak chce davat goly s hracmi ktori dali munulu sezonu 3,8, 10 golov to uz ozaj nepochopim.

Dufam ze ho coskoro (este na jesen) vyhodia a pride tam konecne persona lebo to klub ako Rangers potrebuje. Nie takehoto hochstaplera co sa prisiel ucit.

Reagovat
St. Pauli

Ani nevis, jak jsem rad, ze sis z obou mest vybral pro sebe ten spravny klub.

Reagovat
Panini Calciatore

V Glasgowe su len 2 poriadne kluby. Rangers a rezerva Rangers.

V Hamburgu su len 2 poriadne kluby. HSV a amateri HSV.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
shitcool

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Igli

Reagovat
fabec1222

Ukládám, kdyby náhodou ještě někdy byla hláška roku

Reagovat
Mass

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Manik...

Reagovat
Gedofrey

Ajax, Brighton, AEK to bude zas ostuda

Reagovat
jewix

FORZA AEKARA! Tak spřátelený klub Marseille jsem si zrovna pro AEK FC nepřál. Chtěl jsem ale jedno pražské S.

Reagovat
Gedofrey

To jo

Reagovat
Rudnevs

Ako si sa dostal k fandeniu gréckemu tímu?

Reagovat
St. Pauli

Presne, leve kridlo drzi pri sobe.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mluvíme o pořádné ostudě, tak jistotou je konfrontace Santose a Fotiho na straně AS s Houštecým a Kostlem na straně Slavie. Ale je mi jasné, že ty to myslíš výsledkově.

Reagovat
emisarpravdy

Myslíš Houšeckým a Řehákem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je to "lepší" sestava na straně Slávie, tak proč ne

Reagovat
wyqinac

Houšecký nebo Houštecý, nevím co je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Bude bitka.

Reagovat
Sigma Olomouc

Asi "skupina smrti", no

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Israha

Jediný fakt těžký soupeř z třetího koše a my ho zrovna vychytáme. Třetí místo a EKL volá.

Reagovat
deporpepa

Tak tohle je pro obě Pražská S hratelný.

Reagovat
fenixLFC

tak brighton dopadol podobne ako castle, tiez dostal pomaly najtazsiu skupinu skoda ze k nam namiesto toulouse nespadol ten rakow, to by sa dalo aj skusit ist na nejaky zapas. slavia dostala jednu z dvoch najjednoduchsich skupin z ktorej by mala postupit. u sparty sa riesi rangers ale realne je tam zaujimavy najma betis

aj ked z LM tam mozu povypadavat nejake dalsie timy, z top timov tak spadne tak jeden plus klasicky sevilla tu sutaz proste musime vyhrat, cokolvek ine by bol realny fail, ked nas realne moze vyradit len brighton, pripadne ta sevilla

Reagovat
Kucka

Linz je na výjezd v pohodě, pokud nejsi úplně z východu.

Reagovat
fenixLFC

zalezi ci mas auto no

Reagovat
andrew96

Jak se chtěl pochlubit, že jezdí vlakem.

Reagovat
Kowe

škoda, že nemají větší stadion

Reagovat
m.sali

slávii by se nemusel zas chytit ten novej trávník, zajímaly by mi ty kecy od Mourka na to

Reagovat
Greny

Se tam parkrat proběhne Lukaku a budou hned díry v travniku

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Firkraag

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rezan

Reagovat
icemike

Reagovat
avicii

Ale hej prečo nie, toto musíme zvládnuť na prve miesto bez váhania, bez cestovania niekam do prdele, hlavne na Union a Toulouse som celkom zvedavý

Reagovat
avicii

A Brighton super skupina

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Coutinho10

hezkej atraktivní los

Reagovat
Salfovic

Ty píčo, kdo ten los cinknul, Kabelkář nebo LuftJarda

Reagovat
emisarpravdy

?

Reagovat
Csaplárova past

Skupina B skupina smrti

Reagovat
Losinho

Ogbu vs Lakaka, Trpiš vs Mourek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Housta vs nakej retard od Mourka

Reagovat
jsemdement

Reagovat
10adam

Reagovat
Mass

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
KingMaster13

To by mohla být docela výživná tiskovka a schválně jak si Jindra poradí s Joseho mindgames

Reagovat
Kaspar

Jindrovo mindgames nese jmeno Tecl

Reagovat
mistr129

konečně Houšťa nebude největší mentál na lavičkách

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

na tyto souboje se těším

Reagovat
Spalovač šancí

Bayer atraktivní skupina

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře to odsrali

Reagovat
Moshe Dajan

Na druhou stranu by mohly padat zajímavé góly, přece jenom tolik minut hry s opačnou rotací míče na umělce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musí být postup nejhůř z 2. místa a jako bonus bůreček ovcomrdům.

Reagovat
Cotton

Kdy bude rozpis zápasů?

Reagovat
smazaný uživatel

V přenosu na uefa.com jsem zaslechl, že zítra ráno, ale moje angličtina není až tak dobrá. Třeba mluvili o něčem jiném

Reagovat
Sigma Olomouc

Slavia musí postoupit. Sparta bude bojovat o 2 místo, ale spíše to vidím na 3. místo s odřenýma ušima před Aris

Reagovat
Pokahontas

Vtipný je,že se všema soupeřema ze skupiny se už Slávie v pohárech potkala(96-Roma,2001-Servette,2009-Šeriff).

A ještě vtipnější je,že jedinej,přes koho z nich přešla dál,je právě nejvýše nasazená Roma

Reagovat
Pablos

Už vidím jak to ty mrtky mediální narvou ten druhej zápas na sport2 ...to abych si šel udělat jinej balíček u Skylinku ...to je každej rok furt nějáký mrdání s tím

Reagovat
mistr129

T-Mobile, tam je všechno kromě O2

Reagovat
Pablos

Měnit to už nebudu vyloženě ze skylinku… ale jsem nasranej že jsem tam vzdy sport2 měl a letos za dražší cenu ne… tyhle šachy úplně nenávidím.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
KingMaster13

Já jsem naprosto spokojený. Řím jsem si přál kvůli atraktivitě a zároveň s Tiraspolem a Servette se dá hrát ale nejsou to žádné lopaty proti kterým by to Jindra podcenil. Tohle je taková krásně vyvážená skupina ze které věřím že postoupíme ze 2. místa ale pozor. Lehké to nebude a bude potřeba aby Slavia zahrála na 100% svých možností a rozhodně nesmí předvést to co včera

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Coutinho10

no, dokázal bych si představit lepší, ale mohlo to bejt i horší, tak ok

Reagovat
Sigma Olomouc

Pošle pls někdo odkaz na los EKL?

Reagovat
Gimme

Těším se na souboj Kolář vs. Rui Patracio

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem zvědavej, jestli mu Rui Patricio dokáže dát gól rovnou z výkopu.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dondinho

fiňák to asi tušil, do Leedsu se uklidil právě včas

Reagovat
smazaný uživatel

To bude hnus.

Reagovat
Remt

Škoda že Hovorka ukončil kariéru, Lukaku by se v noci pochcaval strachy, že se zas potkají

Reagovat
mrtvej ofsajd

Plz teda chytla docela šílenost.

Reagovat
Kostomlat

Plzeň

Reagovat
Coutinho10

to bych nechtěl snad ani hrát

Reagovat
Kaspar

Serif Tiraspol, tam zacal ten upadek tehdy ne? Jak Slavii vyradili

Reagovat
mrtvej ofsajd

Ani to nepripominej. Jeden z nejhorsich zazitku na stadionu.

Reagovat
iamnotdave

teď jak je vylosovali, tak jsem z toho dostal ptsd ještě si pamatuju, jak se na stadionu dělaly mexický vlny, Tafat to posral a hrobový ticho...

Reagovat
mrtvej ofsajd

To ticho si pamatuju taky...

Reagovat
KingMaster13

Takže vyřazení staré nemesis by nás mělo katapultovat opět do vyšší společnosti

Reagovat
Kaspar

No nevim, tohle me nenaplnuje optimismem Trpisovsky: Samozřejmě víme, že takové góly nemůžeme dostávat, ví to moc dobře i Ondra sám. Zaplať pánbůh, že v druhé půli dvě další branky chytil.....dva goly chytil, takze v poharech bude sranda pokracovat

Reagovat
KingMaster13

No jako Kolísek je jasnej ale i s ním už jsme dokázali 2x ze skupiny postoupit a to jsme tam jednou měli Nice

Reagovat
Kaspar

V tom Nice mel tehdy zustat, to byla propasla prilezitost

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kaspar

Ale meli tehdy o nej zajem ne? Myslim ze to byli oni.

Reagovat
KingMaster13

Jo byli to oni

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
andrew96

"Vy jste zoufalí!"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Marisic

já to říkám furt!

Reagovat
Pablos

Dobrou sračku ta Plzeň

Reagovat
Hyrax

To je příšerná skupina

Reagovat
Spikous

Šialene hrozna skupina Plzeň snaď dostala najmenej atraktívnych súperov z každeho koša

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak. Dinamo... aspoň to jim uznej.

Reagovat
emisarpravdy

Ho porazila i Sparta.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

S letosnim losem se Plzen prokope az do finale, ne

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

RIP Plzeň

Reagovat
Greny

Druhý místo uhraji

Reagovat
KingMaster13

I 1. klidně

Reagovat
naheCZ

Nebo to právě může být totální průser, atraktivita nula, skupina úplně na hovno, ale soupeři děsně zrádní. Přesně skupina, kterou bych nechtěl.

Reagovat
Pablos

na to fakt Plzeň nemá ...spíš to 3.místo a se štěstím 2. by mohlo klapnout.

Reagovat
Cotton

Taky to tak vidím. Venku podle mě ani jednou nevyhrajou, takže bude potřeba doma všechno vyhrát.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Hodne dobry los pro Plzen! Toto je hratelne!

Reagovat
Greny

A Záhřeb zase s Astanou stejně jako v předkole LM

Reagovat
Blasphemer

A atraktivní asi jako když se ráno vyseru.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak snad důležitější je že je to hratelný než atraktivní soupeři, ne?

Reagovat
martin1

Reagovat
Blasphemer

Vypadnout se dá i s hratelnými soupeři.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nevím na co narážíš...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kaspar

Chudak Sparta, uz ji lezou ty skotsky hovada na twitter

Reagovat
John Obi Mikel

Pak že to řešíme jen my

Reagovat
Greny

Hned bych jim tam poslal komentář jak si černoch ťuká na čelo s nějakým zajímavým komentářem

Reagovat
Infeld Prácheňský

Instagram Viktorky je zase plnej Kazachstánců

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Shevchenko

Sparta to odsrala tím Betisem, to si nedovedu představit že by dokázala skončit před nimi, ale ty Rangers by dát mohli, každopádně aspoň 3. místo z toho musí být.

Slavia pokud se aspoň trošku poučila (jistý si tím nejsem), tak z toho musí být pohodlný postup z druhého místa.

Reagovat
Pablos

takže si nejseš jistej poučením Slavie... přesto za předpokladu, že by poučená nebyla, tak ses strašně divil 3. místu

Reagovat
Shevchenko

No divil bych se tomu, nechce se mi věřit že by to zase posrali

Reagovat
mario23

Ty týmy z top lig mají EL a EKL docela u zádele, tak je třeba toho využít.

Reagovat
papanegra

Škoda, že Kamara přestoupil :-/

Reagovat
ACSeRw!n

Plzen krasny posledni misto

Reagovat
El Cid z City

Vodpornejm plzeňskejm fandům nejde tuhle skupinu nepřát, dobře jim tak.

Reagovat
FC-RUBRIKA

tak radeji na vyjezd do zajimaveho Kazachstanu a Kosova nez do Skotska Italie a Spanelska kde muzes jet na dovolenou se zenou

Reagovat
El Cid z City

Jj, hodně toho z obvyklého fotbalovýho výjezdu stihneš v Kazachstánu poznat.

Reagovat
Marisic

cestovat do talošky můžeš v důchodu, kazachstán a kosovo zní jako super zážitek

Reagovat
Kucka

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Tromas

Nejnudnější skupina, kterou jsme kdy hráli, ale alespoň je ta skupina v pohodě hratelná na postup bohužel nemáme ani jednoho atraktivního soupeře a některé ty zápasy jsou zrádné.

Reagovat
Rox

Snad Sparta zas neudělá ostudu a nenecha se od těch skotských hnusaků vyřadit.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen 18 bodů naprosté minimum! Škoda že nevyšla ta Sparta.

Reagovat
wiggum

Je šance sehat lístky na SKS-AS nebo spíše ne?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ne.

Reagovat
emisarpravdy

Jak pro koho.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude úplně v pohodě, akorát budou dražší, hromada lidí si koupila permici jen proto, že je k ní předkupní právo na EL, tak potom budou nabízet lístky s přirážkou.

Reagovat
jsemdement

Jej, už se těším na skotlanda co se bude dušovat na x, že je lepší zabít fanouška rivala, než být racisma.

Reagovat
r.mrazik

skupina vlastne fajn. zajimavy souperi a kdyz zopakujeme fotbal z predkol,tak bychom meli postoupit

ted jen udrzet nastaveni a pripadne jeste kadr doplnit o kyzeneho praveho beka

Reagovat
Beči

Slávka má potencionální postup jednodušší, ale obě skupiny jsou relativně hratelné. Těším se na parádní zápasy a nechť všichni čeští zástupci dojdou co nejdál

Reagovat
Pablos

Reagovat
Witcher

Obě S - hnusný skupiny a nejspíš nepostup

Reagovat
mario23

Těším se na zápasy proti bubákům z Rangers. Doufám, že to druhé místo uhrajeme. S tím, jak hrajeme doma, tak je 9 bodů minimálně povinnost, když to přeženu.

Seshiti budou hrát o první místo a Plzeň taky.

Reagovat
Cotton

Taky vás tak štve, jak si všichni přejí atraktivní soupeře? Slavia a Plzeň si jich už užili dost, přesto se Slávisti radovali, že dostali AS Řím.

Reagovat
Raffaello

A proč by se neradovali? Vždycky je lepší hrát proti atraktivním soupeřům, než proti těm z východu a z dalších podřadných soutěží.

Reagovat
mario23

Tak nechceš samý křupanský a hratelný týmy. Aspoň jednoho atraktivního to prostě chce, kvůli tomu ten fotbal hrajou.

Reagovat
Remt

Jj porazit pár krupanu a ve finále narazit na někoho "atraktivního"

Reagovat
mario23

Ve finále :D :D

Reagovat
ACSeRw!n

koukam nefandis nikomu a na zapasy asi nechodis, tak to asi tezko muzes chapat

Reagovat
Cotton

ok, to je pravda

Reagovat
Marisic

já teda chodim jako permanentkář na Spartu a chodim vždycky i na Evropu a todle doufání v hezký fotečky z toho že přijede nějakej velkej tým jde komplet mimo mě, absolutně to nechápu. Já chci lehký soupeře, abychom se dostali co nejdál, Liverpooly a podobný ať nám daj v semifinále

Reagovat
Remt

To mi přijde jako správný přístup

Reagovat
fenixLFC

to nie je o foteckach ale o tom ze chces vidiet ten spickovy tim nazivo. na jeho zapasy sa dostanes velmi tazko, do toho vybavovat let ubytko atd...

Reagovat
Marisic

no takže to je o fotečkách

chceš vidět ten špičkový tým naživo? Ne, proč. Chodíš na svůj tým, jestli přijede Slovácko nebo Inter tak či tak sedíš na svým místě. Ano, je hezkou odměnou, když pak přijede obří klub, ale na to rád počkám do nějaký pozdnější fáze. Plus na Spartě už jsem beztak pár špičkovejch klubů viděl, nepotřebuju každou sezonu už od losu skupin poníženě žadonit ať přijede někdo velkej a dá nám bůra.

Jo a nedostaneš se na špičkovej klub těžko, do Milána se lítá mnohdy i za babku, skoro každej víkend tam na San Siru hraje AC/Inter, vstupný není drahý. Kousek máš docela i Mnichov, na německý fotbal obecně jsou velmi levný vstupenky díky 50 + 1, stačí si počkat na zápas, co nebude hned vyprodanej (což většinou jsou, ale nějaký se najdou). Těžký je se dostat na fotbal v Anglii, ale to je hlavně protože jsou anglický kluby většinou protifanouškovský.

Já na pár tědle špičkách byl a třeba Real byl vysloveně zklamání, lepší atmosféra je na Letný proti Karviný, Bayern na opačný straně třeba super, nicméně to vždycky není úplně výhra.

Reagovat
emisarpravdy

Jenže to už je desetiletí co nám velký soupeři jezdili dávat bůra. My se tešíme jak ty velký soupeře obereme. Hezky jsi ukázal momentální mentalitu Sparťanů.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna vy s Kolářem v bráně budete rádi, když to s Římem bude jen za bůra.

Reagovat
Marisic

wtf co to meleš

když jste byli v lize mistrů ve skupině smrti tak jste i přes skvělý výkony uhráli 2 body. Kdybyste tenkrát dostali hratelnější skupinu jak rok předtím Plzeň tak byste možná i postoupili anebo byste téměř určitě šli z 3. místa do EL kde by byla šance uhrát další super výsledky a s tehdejším týmem Slavie možná i nějakej historickej výsledek by cinknul. Normální logika, jestli s ní máš problém a jediný co tě napadne je poměřování ptáků ve stylu heee pitomec sparťan bojí se Liverpoolu v EL to my bychom je sundali tak gratuluju, ale zkus se jít hádat s děckama na pískoviště

Reagovat
fenixLFC

sorry ale nemas pravdu. znova, nie je to o foteckach ale vidiet kvalitnych hracov nazivo, vidiet ako to hraju atd. vravim to z pohladu cloveka ktory chodi na rozen zapasy, nielen na "svoj"

a na spickovy klub sa dostanes tazko- problem je vacsinou zozenies listky na poslednu chvilu takze letenky su hrozne drahe. do lipska sa to este da, bayern je hrozne narocne sa dostat aj ked sa to da. milano je meh. v anglicku to nie je o tom ze su protifanusikovsky, ale vkoli tomu, ze ten zaujem je naprosto neskutocny. a je teda naozaj jendoduchsie ked ten tim pride do nejakej blizkej vzdielanosti nez cestovat 8 hodin, zhanat letenky atd

Reagovat
Marisic

V Anglii samozřejmě svejma cenama jsou velmi protifanouškovský, stačí se bavit s normálníma fans, nejenže je natáhnou na vstupenkách, občerstvení, membershipech, ale ještě maj roztříštěný tv práva, takže si mnohdy musí platit ještě obrovský peníze, aby svůj klub viděli. Každej vidí pozlátko díky miliardovejm přestupům, ale já bych třeba v Anglii být fanouškem nechtěl. Plus tam teda mnohde zabili atmosféru na stadionech, čest výjimkám (velký kluby mezi tyto výjimky ale nepatří).

Miláno je meh, wtf co? Kde problém?

Asi máme odlišnej pohled na náročnost, když tak potřebuješ naživo vidět hvězdy, tak si holt uděláš vejlet no, třeba u těch italských klubů na normál ligový zápasy se vstupenkama problém nebejvá, maj zbytečně velký stadiony totiž, takže se málokdy vyprodaj.

A když ten velkej tým přijde do bližší vzdálenosti pro tebe, tak to má být svátek v první řadě pro fanoušky toho klubu, ne pro fotbalový turisty.

Reagovat
fenixLFC

to s anglickom je kravina, bez season tickets mas problem dostat sa nielen v anglicku, ale aj v nemecku- ked v anglicku stal listok 58 libier na zapas tottenham- arsenal a v nemecku som vyplacol nejakych 65-70 eur na zapas bayern- hertha (cez ofiko stranky, s membershipom by to bolo tak o 5 eur lacnejsie) tak to fakt taky rozdiel nie je. obecne je cely ten prvy odstavec zalozeny len na dojmoch, zaplatis si relativne velke prachy aj v nemecku alebo dokonca rakusku

nelaka ma vidiet ani inter, ani AC, nepaci sa mi ten stadion. nehovoriac o tom, ze aj oni maju vstupenky teda solidny nadsazene.

samozrejme ze si urobis vylet, ale ked sa ti uvolni listky do toho anglicka trebars dva tyzdne predtym, tak vacsi problem su letenky za 10K nez cena vstupenky.

nezajem, je to sviatok pre kazdeho kto to vidi, v danom zapase mozem fandit domacim tak ako tak (ako napriklad naposledy rapid-fiorentina alebo vo finale west hamu atd )

Reagovat
Marisic

Není moc objektivní srovnávat jen svou zkušenost, rozdíly mohou být v místech, době návštěvy atd., to mi přijde jako dojmy spíš. Na Bayern se v týdle sezoně dostaneš i za 40 € na standard bundesliga zápas, jestli sis zaplatil dražší místa, tak smolík. Chtěl bych upřímně vidět, jak ses dostal na Tottenham-Arsenal za 58 liber bez membershipu když samotnej membership stojí kolem 50 liber. Píšeš o dojmech a pak házíš random nepodložený čísla lol.

Jinak popis jakým způsobem vypadá fanouškovství v Anglii nejsou fakt žádný dojmy. Ty ceny samozřejmě taky ne a problémy s tv právama jsou taktéž holý fakt. V Německu je 50+1 kluby tam vlastní z většiny fans a ty si hlídají aby se ceny nevymkly kontrole. Nevlastní je mafiánský šejkové ani podivný amíci co se na nich několik let neukázali. Na Monchengladbach, Lipsko i na normální bundesligový kluby, když se zrovna nehrají derby nebo vypjatý zápasy, tak místa najdeš, dostaneš super atmosféru a stojí to od 20 do 30 eur. V Anglii stojí 20 liber v Londýně League two, premier league nefunguje klub bez membershipů snad.

Ne, je to svátek v první řadě pro ty, kdo tomu klubu opravdu fandí, ne pro ty co tam vyrazili na vejlet za celebritkama. Ty který daj do fandění hlasivky a nějaký emoce jsou ty kvůli kterým je fotbal tak populární, ne kvůli turistům co lověj hvězdy.

Nelíbí se ti San Siro ok, na to asi nemám co říct

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
mistr129

Slavia jako klub jo, ale koho si užili současní hraci?

Reagovat
Pablos

Standa jim to povypráví

Reagovat
emisarpravdy

Na Dukle se radujte třeba z Chrudimi

Reagovat
Selänne

Ty radši sleduješ Duklu proti Spartě a Slavii, nebo preferuješ zápasy proti Vlašimi Líšni?

Reagovat
Cotton

To je něco jinýho, samozřejmě je lepší být v 1. lize než ve 2. Ale třeba v molcupu je lepší lehký los a postup třeba do čtvrtfinále, kde už se silným vyhnout nejde.

Reagovat
mistr129

No jenže ten silný na kom vyletíš může být třeba Hradec, navíc v Česku jako druholigový hráč máš velkou šanci, že dřív nebo později na S/S narazíš.

Když jsi třeba takový Holeš a chceš odmala nastoupit na Anfieldu, tak je tohle tvoje asi největší šance, protože v tom čtvrtfinále pak můžeš vyletět třeba na Unionu.

Stejně tak z pohledu mladých typu Ogbu, víc upoutáš pozornost zahraničních skautů, když zahvězdíš proti Liverpoolu a uhlídáš Salaha, než když udržíš čisté konto s Maccabi

Reagovat
Cotton

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
kilobyte

Tak ono v tom prvním koši je to skoro jedno.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Protože budou mít konečně autogram od nejlepšího trenéra 1. dekády 21. století.

Reagovat
Mato178178

ahojte prosim vas vedeli by ste niekto zohnat listky na legia vs aston villa alebo linz vs liverpool?

Reagovat
fenixLFC

najskor si pockaj na rozpis zapasov kedy to presne bude a potom mrkni na stranky tych domacich timov. ci vobec nieco pojde do volneho predaja a kde sa to vobec bude hrat

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Coutinho10

velká škoda, že když byl mimo dosah hned WHU, tak neklapnul pro Slavii Liverpool, ale AS Roma atraktivní s Mourkem, to bude mít svoje kouzlo a duel Ogbu vs Lukaku taky bude stát za to

Servette, tak asi lepší než Hacken, který tam myslím zbývalo a to samí Tiraspol než Molde, takže aspoň je čas na odvetu

Reagovat
emisarpravdy

Mourek distanc.

Reagovat
Coutinho10

tak máš pravdu, tohle mi nějak uniklo + teda ještě existovala šance, že mu to prominou nebo že na ně narazíme v 5. či 6. kole skupin, což se nestalo

BREAKING: José #Mourinho svůj tým proti #SKS koučovat nebude - po finále #UEL má trest na 4 zápasy, Slavia hraje s Římany ve 3. a 4. kole - 26. 10. v IT a 9. 11. v CR . #ASRoma #Slavia

https://twitter.com/MKubicik/status/1697881196867244335

Reagovat
KingMaster13

Tak ale bude na tribuně ne a na tiskovku může

Reagovat
Coutinho10

no, to si nejsem úplně jistej, tu tiskovku bych skoro řekl, že určitě ne

Reagovat
KingMaster13

To mi přijde zase divný že by tam nemohl. Je jasné, že sestavu, taktiku atd určí on. Na té tribuně aby to nemohl vidět nebo se vyjádřit na tiskovce by mi přišlo zvláštní

Reagovat
Coutinho10

uvidíme, mám ale pocit, že když má ten trest, tak by neměl být vidět, jak během zápasu, tak před či po....bylo by zajímavý najít nějaký případ z minulosti, kdy nějaký trenér měl podobný trest a jak to bylo, ale zrovna mě nikdo nenapadá

Reagovat
Firkraag

Spíš už bude tou dobou dávno vyhozenej

Reagovat
Coutinho10

to se taky nedá vyloučit no ...je fakt, že u těch trenérů nikdo nikdy neví

Reagovat
RadekVonCZE

Jako Molde zatopilo Galatasaray docela, takže tak no

Reagovat
Coutinho10

a vlastně, jak nám padnul AS Roma, tak hrozil Leverkusen, takže tam jsem rád, že se nebude psát o návratu do ČR největšího super talentu posledních let

Reagovat
Coutinho10

Sparta s Rangers je vtipná, ale aspoň bude zábava

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Spartě už tentokrát postupové skóre nebude počítat Vrba, takže je to v klidu

Reagovat
San Iker

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
delfin

Good s Římem hned 2x po sobě.

Reagovat
Coutinho10

mně osobně by asi víc vyhovoval ten večerní zápas, ale jinak ta posloupnost zápasů za mě dobrá...začínáme venku ve Švýcarsku a pak doma hned Sheriff a s Romou se uvidí, ale jsem rád, že s nima třeba nebudeme končit skupinu, takže takto dobrý

Reagovat
emisarpravdy

Taky bych si to dal hezky od devíti. To AS od sedmi je vyloženě škoda. Člověk skončí v 5 v práci a nestihne se pořádně naladit

Reagovat
Coutinho10

pro to i přemejšlim, jestli bude mít smysl kupovat ten balíček a zase jít třeba jenom na Tiraspol nevim nevim

Reagovat
KingMaster13

Já Řím chtěl doma to poslední kolo To by přijeli na vánoční trhy a my bychom měli velkou šanci vyhrát. Takhle proti nám v těch dvou zápasech půjdou na 120 % protože budou chtít mít brzo hotovej postup.

Ženeva první kolo venku se mi moc nezamlouvá protože tam to smrdí hned ztrátou. Ideální by bylo je mít je doma a porazit je. Za mě bude rozhodující 5. kolo protože tam když počítám tak půjdeme do něj s Ženevou bok po boku a tam se obávám že oni uhrají nějaké body proti Římu a my klasicky poděláme ten venkovní zápas a pak v tom posledním kole kdy bude sníh, špatné počasí a oni zaparkují autobus tak jim to bude vyhovovat a bude to už jen křeč z naší strany.

Jako Jindra musí naše borce pořádně nabudit protože to 1. kolo bude důležité a i když ze začátku jsem si říkal že bych bral remízu, tak ona by nemusela stačit. Doufám že v kabině jim připomene že to jejich logo vypadá jak Sparty a že budou podobně jezdit po prdeli

Reagovat
Coutinho10

podle mě to vidíš moc negativně....myslím, že se bude rozhodovat v závěru a tam se domácí zápas Genevou bude hodit a Romu budeme mít za sebou a možná bez Mourinha psychologicky k tomu přistoupí taky hůře, takže samozřejmě uvidíme až v během tý skupiny, která predikce byla blíž, ale beru to

Reagovat
KingMaster13

Jako abychom nebyli na omylu. Já jsem za tu skupinu rád, myslím si, že Slavia má velké šance na postup dál ze 2. místa. Jen prostě by se mi ten los zápasů líbil víc trochu jinak. To je celé. Jinak samozřejmě pokud předvedeme 100 % výkon na co máme, tak půjdeme dál

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
John Obi Mikel

Klíčový zápas hned na začátek.

Reagovat
KingMaster13

Klíčový ale jen pokud neskončí remízou, jinak rozhodne to 5. kolo

Reagovat
Coutinho10

ideálně neprohrát v Genevě, klidně remíza a pak porazit Sheriff a 4 body před dvojzápasem s Romou bude dobrý start

Reagovat
DidusIneptus

Co to je ta Bačka Topola? Tak s tímhle názvem se tam těžko prosadí. To bude někde z východu. Nedivím se vůbec, že ten Východ je tak slaboučkej a chuďoučkej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele