Slavia už patří Tykačovi, miliardář koupil klub od Číňanů

21.12.2023, 13:29, aktualizováno 21.12.2023, 14:32
Aktuality

Novým majitelem Slavie Praha se stal miliardář Pavel Tykač. Jeden z nejbohatších Čechů podepsal smlouvu o koupi prvoligového klubu s čínskou skupinou CITIC Group, která vlastnila vršovický celek pět let. Tykač o tom informoval v tiskové zprávě a Slavia na svých internetových stránkách. Celá transakce by měla formálně dokončena na konci února, až ji schválí regulatorní orgány v obou zemích.

Cena za prodej Slavie není známa, podle odhadů médií činí zhruba dvě miliardy korun. Součástí transakce je i stadion Fortuna Arena v Edenu. Tykač převezme 99,98 procenta klubových akcií, které dosud držela firma CITIC. Před ní červenobílí patřili od roku 2015 jiné čínské společnosti CEFC.

Jednadvacetinásobného ligového mistra dál povede současný předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Tykač řekl serveru Seznam Zprávy, že bude šéfovat dozorčí radě. "Společně se mnou v ní budou můj syn Michal a můj hlavní analytik Jan Bejbl," prohlásil.

Devětapadesátiletý podnikatel a investor je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun. "Patřím mezi věrné slávistické fanoušky, stejně jako mezi ně patřil už můj táta i děda. Moci se podílet na dalším rozvoji Slavie je pro mě velkou ctí. Doufám, že v mé práci budou jednou pokračovat i moje děti," uvedl v tiskové zprávě Tykač.

"Slavia je pro mě symbolem odvahy, píle a vytrvalosti, což jsou vlastnosti, na které sázím. I proto jde spíš o závazek než o investici. Děkuji i prodávajícímu, který dokázal klub opět pozvednout na top českou i evropskou úroveň. Když se však naskytla příležitost do Slavie vstoupit, neváhal jsem," dodal majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

S návrhem, aby koupil Slavii, oslovil Tykače před několika měsíci Tvrdík. Podle médií byl jedním z důvodů plán na vybudování mládežnické akademie. Podle čínských regulí tamní společnosti nemohou investovat peníze v zahraničí do nemovitostí.

"Pavel Tykač je zkušený český podnikatel, investor a celoživotní fanoušek Slavie s velkou rodinnou tradicí v sešívaném dresu. Všichni věříme, že jeho vstup do klubu bude pro další rozvoj Slavie velkým přínosem. Pavla vítáme a moc se těšíme na vzájemnou spolupráci," uvedl pro klubový web Tvrdík.

"Máme za sebou bezesporu nejúspěšnější období novodobé slávistické historie. Stali jsme se lídrem pozitivních změn v českém fotbale a silné jméno máme díky našim aktivitám i po celé Evropě. Navíc jsme dnes ziskovým klubem na vrcholu sportovní i finanční výkonnosti," doplnil šéf klubu, jehož A-tým figuruje po podzimní části na druhém místě české ligy a z první příčky ve skupině postoupil do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Slavia měla čínské majitele od podzimu 2015. Společnost CITIC byla majoritním vlastníkem klubu posledních více než pět let. Za tu dobu Pražané získali tři z celkových sedmi ligových titulů v samostatné historii, třikrát ovládli domácí pohár a třikrát se dostali do čtvrtfinále v evropských pohárech.

Přehled většinových majitelů Slavie od roku 1991 podle dostupných údajů (novým majitelem fotbalové Slavie se stal miliardář Pavel Tykač):
1991 až 1993 - americký podnikatel českého původu Boris Korbel
červen až prosinec 1993 - Fotbalový oddíl Slavia
1994 až 1997 - více akcionářů bez většinového majitele; například První privatizační fond (PPF), Fotbalový oddíl Slavia, společnosti WIKA, Benzina, Česká pojišťovna a další
1997 až 2006 - britská investiční společnost ENIC
2006 až 2011 - tehdejší šéfové klubu Petr Doležal (generální ředitel) a Tomáš Rosen (člen představenstva akciové společnosti)
březen až květen 2011 - Antonín Franc (podle spekulací tisku byl ale skutečným vlastníkem kontroverzní podnikatel Petr Sisák)
květen až srpen 2011 - investiční a finanční společnost Natland Group
2011 až 2014 - bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček
2014 až 2015 - Aleš Řebíček a společnost Vinet (vlastník stadionu v Edenu)
září 2015 až podzim 2018 - čínská finanční a energetická společnost CEFC
listopad 2018 až prosince 2023 - čínská skupina CITIC Group
od prosince 2023 - podnikatel Pavel Tykač

Autor: ČTK

Komentáře (149)

Přidat komentář
KoryVCF

navždy čínská Slavia !!

Reagovat
Igner Farnsworth

Reagovat
7kaka7

I kdyby vyhráli 5 titulů v řadě bez čínských majitelů, navždy už bude začátek té úspěšné (a zejména Trpišovského) éry s Číňany spojen. Navíc nejvlivnější čínský kontakt v ČR, Tvrdík, se stal klubovou ikonou. Aneb klub jehož identita si zakládá na svojí anti komunistické minulosti.

Reagovat
oli9

Ale každému je to vcelku u prdele.. Řeší to jen sparťani a naopak..

V zahraničí je to vcelku normální že kluby ovládají číňan, sejkove, Američani atd...

Reagovat
kilobyte

Kdyby se s tím slávisti roky nechlubili, tak by to nikdo neřešil. Nemůžeš ostatním roky vyčítat, že jim pomáhali komunisti a pak jásat, když tvůj klub komunisti vlastní.

Reagovat
Freedo

Nikdo nejásal, ale to vám nejde vysvětlit. Lidi jenom byli rádi, že se v té době temna našel silný majitel, protože chybělo pár dní a klub by zbankrotoval. Kvůli nepřehledné majetkové struktuře ho totiž nikdo koupil nechtěl. To mě vede k myšlence, jestli nakonec největší zlo jsou čínští podnikatelé, když před nima tady sice byli Češi, ale gauneři, kteří vytunelovali, co mohli a nakonec málem padl nejstarší český fotbalový klub.

Reagovat
kilobyte

Jde mi o to pokrytectví. Roky se většina slávistů proti Spartě oháněla komunisty a teď když komunisti vlastní Slavii, tak je to najednou v pohodě. To jak to slávistům vadí je vidět na plným stadionu.

Reagovat
Freedo

Takže nejprve se podle tebe jásalo, pak už je to jen v pohodě a nakonec se dozvím, že nám to nevadí. Měl by sis nejprve ujasnit, co si vlastně myslíš.

Lidi chodí na Slavii a ne na majitele.

Mě osobně Čína vadila z různých důvodů, nikdy jsem se tím tady na fóru netajil, ale nejsem ten typ, co by kvůli tomu bojkotoval zápasy, to přenechám jiným aktivistům.

Reagovat
kilobyte

Koukni se na statistiku návštěvnosti před a s Číňany.

Reagovat
Freedo

Tak ta samozřejmě souvisí s rostoucí výkonností. Když bude klub úspěšný a hrát hezkej fotbal, tak na něj budou lidi chodit víc, to je v Česku (bohužel) realita. Plzeň to tak taky měla. Kdyby Sparta hrála ve spodní polovině tabulky a pak najednou začala hrát o titul, tak taky bude návštěvnost stoupat po předchozím úpadku.

Nějak ale nechápu, jak to souvisí s původem majitelů. Lidi by začali za dané situace chodit víc na stadión, ať by vlastníci byli odkudkoliv.

Reagovat
kilobyte

Když ostatní moralizují, ale u vlastního klubu jim to nevadí, tak je to prostě pokrytecký. A můžete si to omlouvat čím chcete.

Reagovat
xjert02

Reagovat
naheCZ

Bych jim fakt přál něco podobného, by si viděl, jak by všichni názorově otočili.

Reagovat
kilobyte

My jsme si roky nehráli na to, že jsme morálně lepší.

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
xjert02

Reagovat
7kaka7

No já právě myslel, že Slávistům to uprdele vcelku není

Reagovat
Bex5

Ja spartan nejsem a taky me to bilo do oci ... penize nesmrdi, ale nektery prece jen mozna jo.

Reagovat
andrew96

To úplně nefunguje je všechny hodit do jednoho pytle.

Reagovat
mistr129

Takže i sparťanské úspěchy jsou nedílně spojeny s Čínou, když je klub financován mj z čínských peněz?

Reagovat
Lemond Laws

Myslíš, že tento frajer si dokáže zjistit takové fakta?

Reagovat
7kaka7

Tak Sparta je přece komunistická celou historii (ačkoliv se za komunistů sestoupilo ale ok), to už nějaký Křéťuv úvěr u Bank of China zásadně nezhorší

Reagovat
mistr129

Mně je nějaká pradávná minulost jedno, ať už jde o tituly, nebo komunisty

Reagovat
kilobyte

Máš k tomu nějaký důkaz?

Reagovat
Lemond Laws

zkus obchodní rejstřík

Reagovat
kilobyte

To si půjčuje Křetinský a je rozdíl mezi půjčkou a sponzorováním.

Když si půjčím od čínské banky a pak půjčím někomu peníze, tak bude taky financovaný Čínou?

Reagovat
Losinho

Reagovat
Čenda

No, de facto ano, i kdyz třeba nevědomě

Reagovat
kilobyte

Tak tím pádem je každý financovaný z Číny.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Mass

Každý ne, ale J&T určitě.

Reagovat
kilobyte

Každý. Určitě si někdy dostal/půjčil peníze od někoho, kdo je buď měl přímo od Číny a nebo od někoho, kdo je dostal/půjčil od někoho, kdo je buď měl přímo od Číny...

Reagovat
Mass

Zdá se mi to, nebo neunášíš to, že nyní jedinej klub, ve kterym má podíl čínskej vlastník, je Sparta?

Reagovat
kilobyte

Ve Spartě nemá podíl čínský vlastník ani nikdy neměl.

Reagovat
Mass

Vlastník Sparty je kyperská společnost 1890s holdings, která je vlastněná z 60% Křetínským a z 40% J&T. Minoritním vlastníkem 9,9% v J&T je Rainbow Wisdom Investments Limited , jejíž nadřazenou organizací je CITIC.

Reagovat
Mass

Teda je to 56% pro Křetínského a 44% pro J&T, abych byl úplně přesný.

Reagovat
kilobyte

To ale znamená, že čínská firma vlastní akcie J&T. Ale jako vlastníka 1890s holdings je můžeš označit těžko, když nemůžou prodat "svou" část a ani hlasovat. To i já jsem větší vlastník Coca coly.

Reagovat
Mass

Vždyť taky sem v úvodu psal, že tam má Číňan podíl, což má. To jestli můžou nebo nemůžou prodat svoji část a kdo je v představenstvech firem, o tom nejspíš ty nic nevíš, stejně jako o tom, kdo má a kdo nemá podíl ve Spartě.

Reagovat
mistr129

Což to samé je určitě i u Tykače, ne jen Křetínského specialita

Reagovat
John Obi Mikel

To tady nemůžeš říkat

Reagovat
xjert02

Reagovat
Mass

Tak ať se daří, pánové! Sem zvědavý, jestli bude mít odvahu na nějakou dražší zahraniční posilu, a nebo to zůstane u stejného modelu, jako doteď a bude se hlavně prodávat.

Reagovat
zorz767

Kdyby chtěl z VIPky koukat na Slavii jako do teď, tak ji nemusel kupovat. Předpokládám, že nějaké vlastní plány s ní má. ekonomická rentabilita to nejspíš nebude. Jako miliardář si nekupuješ sportovní klub proto, abys na tom vydělal, ale protože si chceš hrát.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JackDaniels.

8 Miliard USD majetok, to uz je fakt sila...

Wau, tak toto je pre Slaviu neuveriteľná vec. Český ligový futbal je momentálne jednoducho fantázia.

Vezmime si, že sa rozhodne investovať z tych 8mld. 100melónov, teším sa nato, rovnako na Liberec.

Reagovat
Igner Farnsworth

Podle těch vyjádření asi nebude prodávat kazdej půl rok to nejlepší, jako to byl teď.

Reagovat
Mass

Za mě by bylo fajn trochu zvýšit platovej strop, aby borci typu Deli a Olayinka neodcházeli zadarmo jinam.

Reagovat
Lemond Laws

Deli měl ve Slavii základ bez prémií 120 000 EUR měsíčně, to nevím, kam bys to chtěl šponovat

Reagovat
kilobyte

To by měl být základ pro hráče na hostováních. Hráči širšího kádru aspoň 250k, hráči v základu 500k, opory mega.

Reagovat
Lemond Laws

EUR?

Reagovat
kilobyte

Samozřejmě.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
dantetomas

Tyzdenne

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

To máš pravdu, ten už měl fakt moc na český poměry.

Reagovat
mayday

Ten Turek měl ve Spartě snad ke 3 mega měsíčně ne?

Reagovat
didosh

Reagovat
Bakary3

Podle mě to není cesta, protože zřejmě ať tak nebo tak když dostanou laso třeba z ty Belgie, tak půjdou.

Zrovna u ngadeua kolem toho byla debata, byly tam argumenty, že je to pro ně tak nějak asi i kulturne blíž a asi to tak je...

Reagovat
PalibrkUros

Jo tehdá jim číňani zachránili prdel a na začátek sezony vstali s Uhrinem, Balajem atd. jak bájný fénix z popela. Taky fanoušci prvních 5. kol všude chodili naprsení jak king kong

Reagovat
Losinho

Balaj tu byl ještě za Beránka.

Reagovat
Losinho

Bude zajímavý

Reagovat
ACSeRw!n

hm Cina pryc, takze navrat ke klasice Jude Slavie

Reagovat
kecipep

troubelín

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Carles Puyol 5

Dobrý m*agor

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ratusek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Freedo

Všude Slavia

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Mass

Když byli představitelé eToro na derby a pořád slyšeli Jude Slavie, tak se rozhodli stát hlavním sponzorem.

Reagovat
mistr129

To mi nějak nesedí, já myslel že s koncem Číňanů Slavia zkrachuje?

Reagovat
Greny

Jdem zvědav, škoda že nevyhodil i Jardu , jinak jaké má plány s klubem ? Ví někdo že Slávistů něco víc ?

Reagovat
naheCZ

Z některých vyjádření šlo nabít dojmu, že minimálně dílčí motivací je tak trošku boj s Křetinským. Což může mít pozitivní vliv, konkurence většinou takový efekt má, pokud se vyloženě nezačneme chovat jak Sparta v době italského experta Jinak dle všeho by to měl být prostě velký slávista, takže určitě bude tlačit na dokončení akademie a možná se i začne nějak uvažovat o rozšíření stadionu. Plány určitě dlouhodobé s dobrými úmysly.

Reagovat
mayday

Jestli z toho bude boj s Křetínským a začnou se předhánět s nějakými posilami ze zahraničí, tak jeden z nich na to šeredně doplatí

Reagovat
Blasphemer

Řekl hned, že Tvrdík zůstává.

Reagovat
oli9

„Patřím mezi věrné fanoušky, stejně jako mezi ně patřil už můj táta i děda. Moci se podílet na dalším rozvoji Slavie je pro mě velkou ctí. Doufám, že v mé práci budou jednou pokračovat i moje děti. I proto jde spíš o závazek, než o investici.“ - Pavel Tykač.

Tohle se musí slavistum číst dobře.. Vypadá to jako dobré pokračování navíc finančně slušně zajištěné

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jediny negativum vidim v tom, ze ho premuze ego (viz ten potencialni boj s Kretinskym) a zacne se do toho nezdrave srat, jako to dlouho praktikoval prave Kretinsky.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mass

Akademie v Šeberově je dobrým znamením, že to myslí na dlouho.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
jackinho10

Tak teď konečně zjistíme, kam nás to dostane, až se na to ti Číňani vy...

Reagovat
Lemond Laws

Číňani na to srali už 3 roky postupně více a více.. a rozpočtu, který byl cca kolem roku 20/21 kolem 1.3 miliardy se to hodně zmenšilo...

Reagovat
Lemond Laws

Ale asi už chápu, jak je to myšleno

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Mass

Jako ironická řečnická otázka

Reagovat
Lemond Laws

Vždyt už to píšu že to chápu

Reagovat
jackinho10

Já bych to nenazýval zrovna, že na to srali. Prostě né každý majitel, chce sponzorovat svůj fotbalový klub, aby končil každý rok ve ztrátě. Mi takové vedení přijde daleko sympatičtější.

Reagovat
Mass

No ale je vidět třeba na Valencii, že ne vždy takový majitel, který do klubu vkládá peníze jen formou investic a tim pádem si je bude chtít vybrat zpátky, je je pro klub dobro.

Takže bych neřekl, že srali, CEFC chtěl investovat a někam to posunout, CITIC už jen udržovat a stagnovat (nakoupit zase prodat hráče na otočku).

Reagovat
jackinho10

taky víme jak CEFC dopadl. Ono se to možná nezdá, ale i v těchto miliardových byznysech je tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem.

Reagovat
kilobyte

U CEFC nešlo o tenkou hranici. Ti se chovali, jak bez mozku a brali si nesmyslné úvěry jen aby rostli.

Reagovat
Mass

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Freedo

Reagovat
Jan Horáček

Staň se i ty fanouškem úspory energie!

Reagovat
r.mrazik

pro číňany rozhodne lepsi nez čína...

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Beči

I jako fanoušek Sparty jsem rád, že je Slávka konečně zase česká.

Reagovat
DidusIneptus

Já taky. Dokud byla Slávie pod čínským jměním, bral jsem Slavii a mluvil jsem o Slavii jako o Číňanech. Konečně už to říkat nemusím.

Reagovat
Greny

OT : v Praze to vypadá na brutální masakr na filozofické fakulte

Reagovat
Lemond Laws

To je šílený.... je mi z toho normálně blbě a to jenom čtu a mám z druhý ruky. Kamarád od kamaráda postřelený a je v záchrance už.. Ještě ho prý nemaj chycenýho

Reagovat
Lemond Laws

Tak už snad mrtvej....

Reagovat
MadMrJacky

Jako vím, že jsi myslel toho střelce, ale neštastně formulovaný

Reagovat
Lemond Laws

Jojo...

Reagovat
Losinho

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
xjert02

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Pepe1911

Dement od pohledu. Vybral si dobrý místo.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Greny

Hele nemám LuftJardu rád ale dneska jsem s ním výjimečně souhlasil a udělala to dobře v tomto chodit umí i kdyby to měla být kontumace každý by to pochopil v tomto má palec hore ale jen výjimečně

Reagovat
Coutinho10

aspoň, že ho někdy umíš pochválit

Reagovat
Greny

Akorát bych s ním chtěl souhlasit při jiné situaci no

Reagovat
Coutinho10

při nějaký konkrétní nebo myšleno obecně ?

Reagovat
DidusIneptus

Vypadá to, že Slávie půjde ke dnu. Nový majitel nemá velký zájem do klubu investovat...

Reagovat
MoonKnight

Akorát, že naopak. Tykačovi jde pouze o jeho ego a chce ve všem porazit Křetínskeho. Je mu jedno, zda budeme v zisku nebo ztrátě, chce titul, aby se mohl chlubit.

Reagovat
Beči

Však je to přesně naopak. Tykač je od malinka velký fanoušek Slávky a jeden z nebohatších Čechů, takže mu je úplně jedno, kolik do klubu vrazí. Nehledě na to, že je Křetínského rival, takže se ho bude snažit ve všem předběhnout... bohužel.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
DidusIneptus

Takže, jestli se výkonnost týmu Slávie sníží, sníží to kvalitu české kopané která se nepříznivě projeví i na evropské scéně ve formě koeficientu.

Reagovat
Bex5

Ceskej majitel lepsi nez tamti trotli z Ciny

Reagovat
Bakary3

A jestli je pravda, co se píše, že Tykače oslovil Tvrdík... Tak pro "neschopnýho" Tvrdíka tedy velkej palec

Reagovat
Lemond Laws

Tvrdík není neschopný... Jenom je to píčus no

Reagovat
xjert02

Tvrdik je vsehoschopny,, rozhodne ale neni schopny.

Reagovat
KingMaster13

Mám jedinou obavu aby se do toho moc nemontoval a nebylo to jak Sparta s Křetínským ale věřím že ne a bude to dobrý krok. U Číny člověk nikdy neví a i ty poslední 3 roky stagnace už nebyly ono. Nicméně vím, že se to nebude líbit ale z pohledu slávistického fanouška to prostě jinak nejde a to, že se zaslouží Číňanům poděkovat. Takže děkuji Zachránili Slávii, ozdravili jí a v dobrém stavu předali. Můžeme se bavit co by bylo, kdyby se nový majitel neukázal a dále to stagnovalo ale nestalo se a tak tahle kapitola zůstane pozitivní. Nicméně jsem fakt rád, že už nás nevlastní, bral jsem Číňany fakt jen takovou nutnost k přežití klubu. Tak snad Tykáč naváže na předešlé zahraniční majitele a ne na své krajany před tím jako Doležal, Sysák, Řebíček Hodně zdaru

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
didosh

Reagovat
Coutinho10

100. pro novou éru

Reagovat
Bakary3

Jsem fakt zvedavej, co to bude znamenat, co se změní.

Jak tu už říkáme dlouho, kdyby přišla i trošku nějaká oponentura trpisovi by neškodilo (tím nemyslím od Tykače)

Osobně bych uvítal hlavně větší důraz v kádru na kvalitu (víc zafeirisu např.) nez kvantitu (méně "teclu, kacharabu...").

A taky lepší zapojování časem vlastních odchovanců.

Začal bych červem

Reagovat
Coutinho10

jj uvidíme, já si myslím, že Tykač to bude brát rozumně a spíš bych to viděl, ne že bysme předržovali důležitý hráče, ale obecně kádr budeme mít kvalitnější a budeme víc konkurenceschopnější Spartě a doufám, že zbytečný ztráty už se nebudou opakovat, ikdyž bejt 100% v lize je taky těžký, ale Sparta ztrácí minimálně, spíš vůbec, takže ta liga a uspět v ní bude náročný

nicméně aspoň jsme v českých rukou a nabídne nám to větší jistotu a i směrem k posilám, pokud si to vyhodnotíme, že to bude dávat smysl

Reagovat
Bakary3

Konkurenceschopný Spartě jsme, ale oni jsou efektivní, Slavia ne.

Což jde asi i na úkor častý rotace a to je na trenerech.

Obecně asi velký změny nečekám, důležitější by to mohlo být že strategického hlediska, viz třeba práve to tréninkový centrum

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
jackinho10

Sparta neztraci, protoze se ji souperi “boji” a maji z ni zase respekt. Neco jako Slavia z pred 4 let. I ted mi prijde, ze vice se porad kluby chteji ukazat proti Slavii nez proti Sparte. Ale myslim si, ze je jen otazkou casu, kdy i proti Sparte budou hrat daleko durazneji a budou ji obirat o body.

Reagovat
Coutinho10

doufejme...ono, když to vyjde např. Boleslav, tak i ostatní vycítí možnost je obrat...škoda Teplic, těch šancí dát na 0:2 a kill the game bylo dost, ale nedáš a pak nemáš nic

Reagovat
jackinho10

Jo je to tak. Za me takovych zapasu meli vic, ve Zline, v Pardubicich, na Baniku skoro neprelezli pulku

Reagovat
Pepe1911

Gratuluji Slavii, pozitivní změna.. ať se těm kurvam sešívanejm daří

Reagovat
Witcher

Tak sem zvědaví koho v zimě zachrání Krále, Součka nebo Hložka?

Reagovat
Bakary3

Zachrání Součka... Od základu v Premier League?

Reagovat
anarchochuligan

Kdyby české zákony byly na úrovni západu tak tento floutek již sedí za finanční machinace, Pod heslem „Drobní akcionáři plačte“[18][19] rozjeli na sklonku roku 1995 akci „Třetí vlna kupónové privatizace“.[19] V jejím rámci masivně vykupovali akcie z kupónové privatizace od drobných akcionářů. V roce 1998 financoval naproti tomu ČSSD poskytnutím půjčky ve výši 19 milionů korun. Když byla ustavena vláda sociální demokracie, zastával Tykač post oficiálního poradce ministra financí Ivo Svobody. V létě 1999 byl Ivo Svoboda obžalován z podvodu a následně odsouzen k pěti letům odnětí svobody. Svoboda se tím stal prvním ministrem novodobých dějin České republiky po pádu komunismu, který skončil ve vězení.

Reagovat
Mass

Narozdíl od tebe si to pamatuju a nejen dokážu kopírovat z wiki. Ivo Svoboda byl zavřenej za vytunelování svojí předchozí firmy Liberta. Ne za činnost ve vládě. Naopak Zemanova vláda byla jediná, která měla koule zavřít vlastního ministra.

A to že lidi hned prodávali kuponový knížky za 7 tisíc a nepočkali, až se zhodnotí, byla jejich věc, co na to vidíš za podvod?

Reagovat
delfin

Takže tím chceš říct, že tu jsi za spravedlivější zákony?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele