Slavia se v poháru představí v Hradci, Sparta může hrát v Ďolíčku

06.10.2023, 14:01
Aktuality

Obhájci trofeje ze Slavie se v osmifinále domácího poháru představí na stadionu jiného prvoligového týmu Hradce Králové. Finalista minulé sezony MOL Cupu Sparta venku narazí na vítěze dohrávky mezi Kolínem a Bohemians 1905, Plzeň v případě postupu přes Mariánského Lázně nastoupí na půdě lepšího z dvojice Žižkov - Olomouc. Rozhodl o tom dnešní los v sídle FAČR na pražském Strahově.

V programu MOL Cupu zbývá dohrát ještě pět zápasů 3. kola, proto v osudí nezvykle figurovalo pět dvojic. Jednu z nich hned v úvodu přisoudil los úřadujícímu českému mistrovi a lídrovi ligové tabulky Spartě, která se může v osmifinále představit v prestižním pražském derby na stadionu v Ďolíčku proti Bohemians 1905. "Klokani", kteří v minulé sezoně došli v poháru až do semifinále, jsou v dohrávce proti třetiligovému Kolínu jasným favoritem.

Obhájce triumfu v MOL Cupu Slavii čeká nepříliš oblíbený soupeř z Hradce Králové. Červenobílí sice "Votroky" v úvodu této ligové sezony doma porazili 2:0, ale předtím nad nimi v lize třikrát po sobě nezvítězili a z toho dvakrát prohráli. Východočechy, kteří nedávno otevřeli nový stadion, vede bývalý sparťanský trenér Václav Kotal. V posledním vzájemném duelu v poháru zvítězil Hradec v roce 2006 ve čtvrtfinále 1:0.

Další ze spolufavoritů MOL Cupu Plzeň nejprve musí zvládnout dohrávku na stadionu divizních Mariánských Lázní. Poté by Viktorii mohl čekat náročný zápas v Olomouci a to v případě, že Sigma uspěje na půdě druholigového Žižkova.

Všech pět dohrávek 3. kola je na programu v příštím týdnu během reprezentační přestávky. Z poháru už v této sezoně vypadly čtyři prvoligové celky. Ve 3. kole neuspěly Pardubice, Teplice a vítěz předminulého ročníku Slovácko, o kolo dříve skončil nováček nejvyšší soutěže z Karviné.

Do osmifinále se dostaly až třetiligové Velvary, které mají slušnou šanci dojít ještě dál, neboť přivítají druholigovou Opavu. Úředním hracím termínem je středa 1. listopadu, některé zápasy se ale jako obvykle s největší pravděpodobností uskuteční i v jiných dnech. Los uplynulého 3. kola MOL Cupu se musel opakovat kvůli tomu, že druholigová Zbrojovka Brno chybně figurovala mezi nenasazenými mužstvy.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 1. listopadu):

Kolín/Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha

Žižkov/Olomouc - Mariánské Lázně/Plzeň

Velvary - Opava

České Budějovice/Chrudim - Jablonec

Dukla Praha - Vyškov

Liberec - Mladá Boleslav

Hradec Králové - Slavia Praha

Ostrava - Uničov/Zlín

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Pokud to chápu správně, tak pokud Hapalball vyhraje pohár, což se jeví poměrně reálné, půjde do třetího předkola EL, čili mu stačí porazit jednoho soupeře ze dvou, aby měl jistý podzim v pohárové Evropě jako onehdy Slovácko?

Reagovat
Y.N.W.A

Jo, vítěz poháru jde do třetího předkola EL. Ale kde bereš to info, že je reálné aby to vyhrál Baník? Silná trojka si to nenechá ujít, protože je to lepší než třetí místo v lize...

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball je den ode dne vybroušenější a při troše štěstí na los, kdy se TOP3 vybijí mezi sebou, bude Baník hrát finále s vítězem té vybíjené doma v situaci, kdy soupeř bude bojovat o titul.

Reagovat
Mönchengladbach

*o titul v ligové nadstavbě.

Reagovat
kilobyte

Větší šance je, že Baník dostane někoho z top3 než, že se vybijí mezi sebou. Finále se může hrát v situaci, kdy bude třeba o titulu už rozhodnuto. Navíc je to pořád trofej a nikdo z top3 by finále nevypustil.

Reagovat
Mönchengladbach

Plzeň na pohár dlouhodobě kašle, ostatně vyhrála jej jedinkrát v dějinách. Klidně si tipnu, že vyletí ještě na podzim stejně jako loni či předloni, vždyť to není ani rok, co vypadla s Hlučínem. Pak už jen stačí, aby šly Sparta se Slavií proti sobě ve čtvrtfinále či semifinále, a Hapalball má cestičku krásně umetenou až do finále, které by hrál doma.

Reagovat
kilobyte

U Plzně bude záležet, jak na tom budou v lize. Teď mají náročný program, takže si možná odlož osmifinále až na jaro (pokud to jde). Když budou ztrácet hodně, tak podle mě bude pro ně pohár priorita.

A pořád je větší šance, že někoho z nich dostane Baník, než že se vyřadí mezi sebou.

Reagovat
meno

Reagovat
Lemond Laws

Přesně.

Reagovat
Losinho

"poměrně reálné"

Reagovat
Shevchenko

Reálné

Reagovat
wyqinac

tak to bys mel vsadit barak na Banik, ted bude jeste peknej kurz

Reagovat
HorajzmAmmann

Ze někdo napíše takovou píčovinu bych čekal spíš od sebe...

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
ratusek

Reagovat
Neon

Reagovat
romeo351

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Blasphemer

tutovka

Reagovat
HorajzmAmmann

v podstatě v těch předkolech už je

Reagovat
ratusek

už abysme se těšili na los skupin, koho nám vylosují

Reagovat
kilobyte

Jo, jeví.

Reagovat
Skleepy

Olomouc obklopena Viktoriemi. A Bohemka Spartami.

Reagovat
Lemond Laws

Iluminátí?

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Uničov a doma

Reagovat
ACSeRw!n

Zizkov - Plzen

Reagovat
NataženýTříslo

přes Mariánského Lázně?

Reagovat
Losinho

Nanečisto nic moc, snad to naostro bude lepší.

Reagovat
bobis21

Slavia ligový tým a ještě venku? To bych los reklamoval hned

Reagovat
mrtvej ofsajd

Los na picu

Reagovat
Losinho

Venku hrajeme docela často, ale ligovej tým už je přestřel.

Reagovat
ratusek

Reagovat
skorpikk

dukla dobrej los

Reagovat
ratusek

No los parádní, ale do protivky tipuji v dalším kole někoho z TOP3 a venku

Reagovat
Coutinho10

zase venku a ještě nepříjemnej Hradec

Reagovat
Greny

OT : hokej Hradec Králové klučina 15 let debut v extralize a gol

Reagovat
kilobyte

To muselo jeho tátu stát velký balík.

Reagovat
Stannis Baratheon

jj kolik si asi tak brankář soupeře řekl...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
romeo351

Naši extraligu sleduji fakt jen výsledky, ale bylo by dobrý, kdyby se to začalo trochu s těma mladýma obracet v zájmu klubů (viz Plzeň) - byť tohle bude nejspíš jen vlaštovka. V jednom dílu bomb to dobře rozebírali: jak z toho jde defakto finančně velmi dobře profitovat, což dělají např krásně Švédi a my jim v tom ještě kolikrát tlačíme kárku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele