Slavia se loučí s Eduardem Santosem, přestoupil do RB Bragantino

08.12.2023, 18:44
Aktuality

Red Bull Bragantino uplatnil opci na Eduarda Santose, jenž v Brazílii hostoval od začátku roku ze Slavie. Šestadvacetiletý obránce se brazilskému klubu upsal do roku 2028...

Eduardo Santos přišel do Slavie v létě 2022 z Karviné, velká očekávání ale po vydařené přípravě nenaplnil a ještě na podzim vypadl ze sestavy. Rodák ze São Paula dostal ještě jednu šanci na začátku jara, opět však nepřesvědčil, proto následoval odchod do RB Bragantino.

Součástí ročního hostování byla opce, kterou se brazilský celek - navzdory tomu, že si Eduardo Santos v červenci po 17 soutěžních startech přetrhl přední zkřížený vaz v koleni - rozhodl uplatnit. Podle nepotvrzených informací by měla Slavia za 26letého obránce dostat zhruba stejně jako před rokem a půl zaplatila Karviné, kam tehdy putovalo 30 milionů korun.

Eduardo Santos za Slavii nastoupil do 18 soutěžních zápasů a jednou se představil i za rezervu ve druhé lize. Lepší jméno si v Česku udělal během působení v Karviné a Plzni, které v sezoně 2021/22 pomohl k titulu. FORTUNA:LIGU opouští s bilancí 79 startů a tří branek.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/slaviaofficial, slavia.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pablos

Už jsem na něj zapomněl stejnak

Reagovat
John Obi Mikel

John Obi Mikel

11.06.2022

14:17

Podobně jako u Maxiho v zimě mi přijde, že má lepší pověst, než výkonnost. Ale v Plzni zase zahrál celkem dobře, tak mu věřím přeci jen víc než Talovjerovovi

----

Bohužel se potvrdilo, že byl hrozně přeceňovaný Na svou hru z Plzně nenavázal.

Asi nejhorší stoper, co tady za dlouhou dobu byl, příšerné množství chyb a nekoncentrovanosti. Tohle se vůbec nepovedlo.

Reagovat
Freedo

Měl jsi pravdu. Už tehdy jsem měl pochybnosti, jestli nebylo lepší v rámci ligy vzít Jemelku. Nakonec to dopadlo dobře. Máme Ogbua a skvěle se rozehrál Vlček. Snad si zajistíme i Chaloupka, ideálně teď v zimě a nechat ho do léta v Teplicích. Ogbu příští rok nejspíš odejde a bude fajn už mít náhradu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Blasphemer

Nevím co jste s ním udělali, v Plzni klíčový hráč s velkým podílem na titulu, byť tu byl jen půl sezóny.

Reagovat
Mass

Tak on je rozdíl mezi tím, když máš v Plzni vzadu ještě tři další hráče a ve Slavii jako stoper vzadu hraješ prakticky sám. Tam ta chyba je prostě strašně vidět, i Ousou s tim měl problém a proto na jeho fleku teď hraje Masopust, kterej v rozehrávce nekazí, i když jako obránce neni moc silnej.

Reagovat
Strakosha

Tak Ousou byl ještě větší zoufalec

Reagovat
John Obi Mikel

Než Santos? Spíš ne.

Reagovat
Freedo

Máš pravdu, za doby Santose se ještě hrálo na 2 stopery. Teď v systému na 3 by možná jeho nedostatky víc zapadly.

Reagovat
Losinho

Úplně jinej styl bránění, je super do bloku, ale ta (až zbytečně) vytažená obrana Slavie mu vůbec neseděla.

Reagovat
Marisic

možná největší flop Slavie za dobu Trpišovskýho ne?

Stál snad 30 milionů a hlavní motivace proč ho přivádět byla beztak oslabit Plzeň.

Reagovat
8lampard8

Za tohohle se aspon dostaly penize zpatky. Za me nejvetsi flop je Matousek.

Reagovat
Marisic

Nevíš kolik za něj Slavie dostala? Ale není úplně fér podle mě todle posuzovat jen podle tý přestupový bilance. Matoušek aspoň vystřelil tenkrát vítězství s Kodaní. Santos Slavii posral co moh. Ale je vtipný, že oba 2 tyhle kolosální flopové přišli do Slavie hlavně jako trucpodnik aby je neudělala Plzeň

Reagovat
8lampard8

Presne tak, aby je nemel nekdo jinej.

V clanku se pise, ze Santos jde zhruba za stejny prachy, jako kdyz prisel. Matousek prisel asi za 40 mega a odesel tusim zadarmo

Reagovat
Marisic

aha vidíš, článek jsem klasicky nečetl

Reagovat
Kucka

Reagovat
GrimeBaller98

Baluta, Matousek, Beran, Ewerton, Frydrych a tak dale

Reagovat
delfin

Posiluje ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele