SLAVIA PORAZILA BESIKTAS 1:0

20.02.2003, 23:43
Aktuality
Pražská Slavia přivítala v utkání čtvrtého kola poháru UEFA turecký Besiktas Istanbul, tým, který ve 20 zápasech letošní sezóny nepoznal hořkost porážky a s přehledem vede tureckou ligu. Domácí nastoupili v nejsilnější sestavě, hosté se museli obejít bez turecké hvězdy z mistrovství světa Ilhana Mansize, který si odpykával trest za žluté karty.

Slávisté do utkání vkročili velmi aktivně a během úvodních deseti minut soupeři prakticky nepůjčili míč, gólovou šanci si však nevytvořili. Pak se hra vyrovnala, akce obou týmů však většinou končily daleko před hranicí pokutového území soupeře. Až do 24. minuty, kdy zaváhal jeden z obránců Besiktase, vysoký míč si zpracoval Rudolf Skácel, ale sám před brankářem Cordobou neuspěl, kolumbijský reprezentant konečky prstů míč vyškrábl...

Celý komentář a statistiky z utkání najdete zde.

"Potvrdilo se, co jsme věděli před utkáním – Besiktas má velmi silný tým, jen těžce jsme se prosazovali proti dobré defenzívě. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, vytvořili si víc brankových příležitostí a šli do vedení," uvedl trenér Miroslav Beránek na oficiálních internetových stránkách Slavie (www.slavia.cz). "Výhru jsme mohli potvrdit v době, kdy jsme hráli proti deseti. I tak je výsledek 1:0 velmi cenný. Musíme si však uvědomit, že před odvetou je to stále padesát na padesát," dodal Beránek. "Viděli jsme velmi kvalitní a vyrovnaný zápas. Naše obrana hrála dobře a organizovaně – až do chvíle, kdy jsme inkasovali. Střetnutí ovlivnilo i zranění Yilpirima. Kolega má pravdu, že šance jsou stále vyrovnané. Doma budeme mít v zádech fanoušky, navíc může už hrát Ilhan. Ale stále víme, že Slavia má silné a disciplinované mužstvo," řekl trenér Besiktase Mircea Lucescu.

Výsledek 1:0 je pro odvetu velice nadějný, v Turecku však sešívané čeká pravé peklo a určitě to nebudou mít jednoduché. Odvetné utkání se v Istanbulu hraje za týden.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia zachranuje cest ceskeho kluboveho fotbalu

Reagovat
PJ

Je to tak... Sice sem Sparťan, ale Slavii to přeju. Teď jen doufat, že v Turecku nevyhoří a postoupí. Pokud pak Wisla doma porazí Lazio, bude mít Slavie ve čtvrtfinále papírově snadnýho soupeře a postup do semifinále nebude daleko... A mam takovej pocit že čest čekýho klubovýho fotbalu bude zachraňovat i za rok, protože jestli bude Sparta hrát to, co v prvnim kole ligy proti Teplicim, tak se dostane maximálně do UEFY a bude ráda. Podle současný formy je totiž Slavie jasnej mistr...

Reagovat
smazaný uživatel

No musim rict ze Sparta nepredvadi dobrej otbal, Slavia je ted fakt o hodne lepsi! Ale nevymazaval bych ze hry o titul ni ty Teplice a po dnesku, co Liberec porazil neregulernim golem Brno bysme meli pocitat i s Libercem. Myslim ze to dopadne takto: 1.Slavia 2.Teplice 3.Liberec 4.Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele